הי
אני עובדת במסעדת בשר מוכרת בתל אביב. בכל שבוע אני עובדת 5-6 משמרות ובכל משמרת 6-7 שעות - תלוי בעומס הלקוחות ובכמות המלצרים בכל משמרת. אומנם אנחנו מרוויחים כסף לא רע פר שעה, אבל ואבל גדול: מלצרים במסעדה שלנו מרוויחים רק טיפים. בין אם עובדים ביום שישי, ביום שבת, חגים או בימי חול - רק טיפים בלי שכר מינימום ובלי שכר בכלל!
מתוך הטיפים אנחנו מפרישים אחוזים בודדים לטובת מנהל/ת משמרת ולטובת 2-3 ברמנים שעובדים במסעדה. אני שוב אציין, ברוב המקרים אני מרוויחה מעל 40 שח לשעה ובמשמרות טובות אני מרוויחה מעל 60 שח לשעה - אבל אין תנאי מינימום מעבר לזה ולפי מה שקראתי באתר שלכם זאת עבירה על החוק.
אילו זכויות יש לי במקרה כזה? האם בעלי המסעדה צריכים לשלם לי השלמות של שכר מינימום וזכויות אחרות?