פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - התפטרות בגין הרעת תנאים
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
31/08/2013 08:23
שלום רב,

ברצוני להתייעץ בעניין הבא:

שמי דני, עובד בחברת היי-טק קטנה כבר 4 שנים. המעסיק שלי אומנם מעביר משכורת באופן קבוע, אך כל השנה שלא העביר ולו שקל לקופת הפנסיה שלי (כבר קיבלתי מהקופה התראה שהפוליסה תסגר - וזה משהו שכבר קרה בעבר כמה פעמים עד שהמעסיק הסדיר את זה), לא קיבלתי את מלוא תשלום המילואים שהוא חייב לי השנה (כלומר ביטוח לאומי שילם למעסיק סכום מסויים ואני קיבלתי פחות מהסכום הזה) ובנוסף לא קיבלתי דמי הבראה השנה ולפי מה שנראה גם לא אקבל.

חשוב לי לציין כי הייתה למעסיק שלי היסטוריה של הלנת שכר, לפעמים לקח זמן רב עד שהוא העביר משכורת (היום כבר מעביר, תודה לאל). בגלל תופעות כאלה ואחרות, החלטתי שהשנה אני לא חותם על חוזה המשך לעבודתי ולכן כשהמעסיק הציע שננסח הסכם חדש דחיתי את זה שוב ושוב ובסוף לא חידשנו את החוזה. כבר כשנה שאני עובד ללא חוזה כי לא רציתי להתחייב למקום עבודה שלא נותן לי את המגיע לי. בינתיים אני מחפש מקום עבודה אחר ורציתי לדעת:

1. האם הדברים שפירטתי למעלה נחשבים להרעת תנאים בגינם יגיעו לי כספי פיצויים?
2. האם עדיין אני חייב לתת למעסיק שלי חודש התראה מוקדמת לפני שאני עוזב את מקום העבודה אפילו שלא קיבלתי את המגיע לי לפי חוק?
3. האם יש עילה לתבוע מהמעסיק את הכספים שהוא חייב לי (במיוחד כספי הפנסיה!)?

אודה לכם מאוד על ייעוץ משפטי בעניין.

בברכה,

דני

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ