עבדתי בחברה שנתנה לי מכשיר טלפון נייד והם לא מוכנים לשלם לי משכורת עד שלא אמסור את הנייד חזרה.
וזה סיפור המקרה:
בתחילת יולי עבדתי מס' ימים בחברת שיווק באינטרנט.
הובטח לי שכר עבור קורס בן חצי יום, נסיעות בין עירוניות לקורס, ובנוסף עבדתי 3 ימי עבודה מהבית, כל יום 6 שעות.
בעבור העבודה בחברה קיבלתי מכשיר טלפון נייד. יש לציין שלא החתימו אותי על המכשיר.
כאשר החלטתי שאינני מעוניינת להמשיך בעבודה הודעתי על כך למנהל הישיר שלי. הוא לא הזכיר את עניין המכשיר ואני כיביתי את הטלפון הנייד שלהם וחיכיתי שיחזרו אלי בעניין שלו. הדבר קרה אחרי כשבוע וחצי, נציגה שלהם שגרה באיזור שלי ביקשה שאמסור לה אותו. לא יכלתי למסור לה אותו באותו היום אז היא אמרה שהיא תוכל לקחת אותו רק בשבוע הבא.
ביום ה' האחרון היא פנתה אלי שוב לגבי הטלפון, אמרתי שאמסור לה אותו בתחילת השבוע, יום ראשון או שני.
היום בבוקר שוחחתי עם מנכ"ל החברה, הוא אמר שעד שלא אמסור את הטלפון לא אקבל את המשכורת שמגיעה לי. למרות זאת ניסיתי לעשות מאמצים ולהחזיר את הטלפון היום-וכשלא הצלחתי, המנכ"ל אמר שעד שלא אמסור את הטלפון לא אקבל את המשכורת שלי. אמרתי לו שהוא חייב לשלם לי משכורת, ושאם לא אחזיר משהו ששייך לו הוא יוכל לתבוע אותי-אני כן מוכנה להתחייב להחזיר את המכשיר. בכל מקרה הוא לא מעוניין לשלם לי את מה שמגיע לי.
האם מעסיק יכול לעשות דבר שכזה?
אשמח לתשובה.
תודה