שלום ,
יש לי 3 שאלות .
עבדתי עד ה-22.7 כאשר באותו התאריך הייתי אמורה לחזור מחופשת לידה והודעתי במשרד שאני מאריכה את החופשה עד ה-1.9 במקביל קבעתי פגישה עם המשרד והתפטרתי מאחר ובשיחה עם המעביד ביקש שאתן שעות נוספות 3 פעמים בשבוע , דבר שלצערי אני לא יכולה להתחייב על כך.
1. לאחר שהודעתי שאני מתפטרת נוכחתי לדעת ממנהלת החשבונות של המשרד שהמשרד שילם כביכול 3חודשים מראש את הפנסיה כ- 325 ש"ח בערך לחודש ושעלי להחזיר את הסכום הנ"ל כאשר משולמים לי הפיצויים.
האם זה נכון לעשות ? חוקי ?
2. התקבלתי במקביל לעבודה חדשה בעיר בה אני מתגוררת ובתנאים טובים יותר סיכמתי עם המעסיק משכורת על סך 7000 ש"ח כאשר הרווחתי 6500 ש"ח ולאחר חודשיים מנהלת המשרד מתקשרת ומבקשת שכאשר אני מגיעה למשרד לעבוד שאביא איתי את שלושת תלושי השכר האחרונים שלי ממקום העבודה הקודם. אציין כי כששאל אותי המנהל של המשרד כמה אני מבקשת עבור השכר עניתי 7000 ש"ח (כמו כל אדם במדינה שמעוניין להתקדם או לנסות ולהתקדם כלכלית...) והסכים לא הזכיר כי עלי להעביר את תלושי השכר.
האם בקשה זו חוקית? אני חייבת עפ"י חוק להעביר ולהראות למעסיק החדש את התנאים הסוציאליים שהיו לי במקום העבודה הקודם ?
3. אני יודעת כי אם הייתי חוזרת למקום העבודה הקודם היתה מגיעה לי שעת הנקה למשך 4 חודשים האם זה גם למקום עבודה חדש שאני מתחילה?
תודה רבה על התשובות ,