פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - חופשת מחלה בחזרה מחל''ת
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
07/08/2013 18:32
עובד שחזר מחל"ת ולאחר מכן יצא לחופשת מחלה, והביא אישורים מהרופא בהתאם. מנהלו לא הסכים לאשר לו את ימי המחלה והודיע לו כי יצטרך לחתום על טפסי הארכה לחל"ת במקום. העובד נאלץ להביא אישורי מחלה מאחר ומנהלו לא הסכים לעבודה בישיבה.

1. האם פעולה זו של המנהל / מעביד היא חוקית בכלל? ייתכן שפשוט מנסים ללכת פה על שיטת מצליח?

2. במידה ופעולה זו של המעביד איננה חוקית והעובד מתפטר, האם יראו בכך כהתפטרות שדינה כפיטורין, לעניין נושא פיצויי הפיטורין וקבלת האבטלה?

3. כמו כן, האם מעביד יכול לקבוע (במסגרת הסכם קיבוצי או במסגרת חוזה עבודה אישי מול העובד למשל) שחל"ת (לטובת חופשה שהעובד ביקש) שעולה על תקופה מסוימת (3 חודשים לצורך העניין) מבטלת את האופציה לקבלת פיצויי פיטורין או שלא ניתן כלל לבטל פיצויים כמו שקראתי אצלכם?

4. האם ישנה חשיבות באם מדובר בעובד רשות ציבורית / תאגיד סטטוטורי, וקיים הסכם קיבוצי החל על העובד שצריך לבדוק אותו (בכל הנוגע לנושאים אלו של פיצויי פיטורין, חל"תים) או שלא ניתן כלל להתנות על ההוראות בחוק בכל הנוגע לנושאים אלו של פיצויי פיטורין?

לפי מה שקראתי אצלכם ובאתרים אחרים, חל"ת לא נכלל במניין התקופה המחושבת לטובת פיצויי פיטורין אך לא ידוע לי שאחרי תקופה מסוימת, בין אם על ידי הסכם ובין אם לאו, ניתן לשלול לגמרי את זכאות העובד לפיצויי פיטורין על כל השנים בהן עבד.

כמו כן, עצם העובדה שלא מקבלים את אישורי המחלה ומאלצים את העובד להאריך את החל"ת מריחה לא טוב ונראה כי המדובר בהרעת תנאים או בניסיון כלשהו של המעסיק לשלול מהעובד פיצוי פיטורין שלא כדין, ועל כן אם העובד יתפטר במצב דברים שכזה יראו את ההתפטרות שלו כפיטורים לצורך קבלת הזכויות...

מקווה שתוכלו לעזור לי, העובד שמוצא את עצמו ניצב מול מעסיק בעייתי הוא אני כמובן, ומקווה שלא הארכתי יותר מדי בשאלתי.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ