פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 995
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הילה
22/05/2014 11:18
הי, לפני ארבעה חודשים התפטרתי מעבודתי. עבדתי במשך ארבע שנים- כל התקופה הזו ללא חוזה חתום. האמירה תמיד היתה שמשלמים פיצויים גם למי שמתפטר. היום ארבעה חודשים אחרי שסיימתי לעבוד שם עדיין לא שילמו לי את כספי הפיצויים שלי. האם יש לי זכות לתבוע? או שבגלל שאין לי חוזה חתום עם סעיף 14 החוק לא לזכותי?
עו"ד אריק שלו
22/05/2014 11:26
שלום,

לכאורה אכן יש לך עילה לתביעה. נא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אנה סזונוב
15/05/2014 12:38
שלום,
נכנסתי לעבוד בחברה למתן שירותי הגירה, ובמעמד הקבלה חתמתי על חוזה שאם אני מתמפטרת לפני תום חצי שנה אני צריכה לשלם קנס של 2000 שח, בחישוב יחסי למשך תקופת ההעסקה. התשלום הוא על קורס של שבוע, שאותו מעבירים אנשי צוות הדרכה פנמיים, ויש לפחות 12 איש יחד בקורס (קשה לי להאמין שזה באמת עלות הקורס).
אחרי חודש וחצי ראיתי שהעבודה הזאת לא בשבילי והחלטתי לעזוב בצורה יפה תוך הסבר שאני מרגישה חוסר מיצוי, חיבור לעבודה ושהם מבזבזים את כספם בכך שהם מעסיקים אותי.
רכזת משאבי האנוש שאלה אותי שאלות נוספות ע״מ לייעל את החברה ואני שמחתי להביע את דעתי על אחד המנהלים הבכירים, אשר לא כ״כ אהב את הדברים שאמרתי ולא הפסיק להתקשר אלי יום אחרי (9שיחות שלא נענו). קיבלתי את המשכורות האחרונה שלי והפלא ופלא ניכו לי 1400 ש״ח מהשכר בגין הקורס.
מה ניתן לעשות בענין?? ואם בכלל??
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי...
עו"ד אריק שלו
22/05/2014 08:34
נתנה תשובה.
שרון
21/05/2014 23:12
זה לא חוקי.

במידה ותתבעי את המעסיק הוא יצטרך להוכיח את עלות ההכשרה האמיתית, רב הסיכויים שתקבלי את הכסף חזרה.

תתבעי בבית דין לעבודה, ממלאים טפסים לבד, יש אנשים שעוזרים שם, משלמים גג 100 ש"ח אגרה,
אל תפחדי!
כמוסן שקודם יש לשלוח מכתס רשום למעסיק לקבל הבהרות ולהודיע שאת מתכוונת לתבוע. בהצלחה
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 12:58
כעקרון החברה רשאית לקזז את הקנס בסתמך על החוזה.
ניתן להגיע להבנות עם המעסיק בדבר ביטול/הפחתה של הקנס.
תם
22/05/2014 11:12
ואני לתומי חשבתי שהמעסיק הוא זה שצריך לשאת בעלות ההכשרה המקצועית. אז חשבתי.
בשיר הינו
22/05/2014 10:59
האם מותר למעסיק להחתים אותי על טופס התפטרות, כשאני חולה ואיני צלול בדעתי
עו"ד אריק שלו
22/05/2014 11:09
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
פ.א
22/05/2014 10:31
עבדתי שנים רבות במפעל מיקרון בקרית גת. מיקרון הודיעה בתחילת 2013 שיסגרו את הפעילות בישראל. באותו זמן, הוגדרה קבוצה של עובדים שהם מעוניינים לשמר, והציעו להם 6 משכורות אם נשארים עד סיום הפעילות של מיקרון. ואנשים שלא היו מעוניינים לשמר לא הציעו להם כלום.

לקראות סוף השנה שעברה, הושג הסכם בין מיקרון לבין אינטל לפיו אינטל החזירה לעצמה את המבנה בו פעלה חברת מיקרון, ותקלוט קבוצה גדולה של עובדים. אותם עובדים נבחרים שמיקרון היה להם עניין לשמר עתידים היו להיקלט באינטל כעובדים מן המניין לטווח ארוך. אותם עובדים שמיקרון לא רצתה לשמר, למשך פרק זמן מוגבל עד סיום הפעילות של מיקרון.

היות ולא הייתי באותה קבוצה של עובדים שמיקרון רצתה לשמר, הציעו לי רק חוזה עבודה זמני באינטל, וזאת למשך תקופת המעבר בלבד בהתאם לצרכים עסקיים שיוגדרו.

נכנסתי להריון בדיוק כאשר אינטל קלטה את העובדים ולפני שפוטרתי ממייקרון התבקשתי לחתום מכתב הסכמה להיות מפוטרת עבור משרד התמ"ת. בשימוע אמרו לי שלא ברור אם אוכל להמשיך בעובדה הרגילה אם אני ממשיכה לעבוד בשביל מיקרון.

עכשיו אני נמצאת בחופשת לידה. אמרו לי שכאשר אשוב, יקראו לי ישר לשימוע. האם זה בסדר לערוך לי שימוע מייד עם חזרתי מחופשת לידה? האם הם יכולים לפטר אותי מייד, לפני חלוף 60 יום מחזרתי מחופשת לידה? האם הם צריכים להודיע לי פרק זמן מראש? כמה זמן יכול לחלוף מהודעת הפיטורין עד העזיבה בפועל?
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 10:37
אסור לפטר אותך במשך 60 יום לאחר שובך מחופשת הלידה ללא היתר ממשרד התמ"ת.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
מיכל
22/05/2014 10:27
אני עובדת שנה ואני מקבלת את המשכורת שלי בצ'קים וכבר למעלה מכמה חודשים שאני מקבלת באיחור משמעותי את המשכורות שלי.
אני רוצה להתפטר ולקבל דמי אבטלה ולהוכיח שההתפטרות מוצדקת על ידי הוכחת הלנת שכר.
אני אני מוכיחה דבר כזה? אילו מסמכים אני צריכה להראות?
את המשכורת של מרץ קיבלתי חלקית ועוד במזומן..
מה עושים?
עו"ד אריק שלו
22/05/2014 10:29
שלום,

אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
קטי
22/05/2014 09:44
שלום,יש לי מספר שאלות בנוגע להליך סיום ההעסקה במצב בו הרופא התעסוקתי פסק מגבלות פיזיות. חשוב לציין כי כרגע המגבלות הן לשלושה חודשים.
1. האם במצב זה המעביד מחויב למצוא עבודה חלופית ובמיקרה שאין לפטר ולתת הודעה מוקדמת כפדיון? וזאת למרות שהמגבלה כרגע זמנית?
2. אמי בת 58, האם ניתן להגיש נכות ולצאת משוק העבודה?
3. אין לאמי ימי מחלה. האם במצב בו לא תרגיש טוב בכל זאת מחויב המעסיק לשלם עבור ימים אלו?

חשוב לציין כי הנכות נוצרה בעקבות תאונת עבודה.
אודה לתשובתכם ועזרתכם.
טופז 161
שרה
21/05/2014 17:30
האם בטופס 161 כאשר המעסיק משחרר את הפיצויים שלי מחברת הפניקס הוא אמור לקחת מס מסוים?
האם זה קשור למיקום בו אני גרה שהוא נהריה או שאין קשר
בטופס נלקח לי ככה
סכום המס שנלקח הוא 12.8%
וגם 35.83%
כלומר הוא פתח שתי פנסיות ומשניהם הוא שיחרר לי את הפיצויים המגיעים לי וגם לקח מס!!
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 08:28
יש לפנות בנושא לרו"ח או לפורום מיסים.
משאבי אנוש
21/05/2014 21:26
שלום
קלטנו עובדת למשרה פקידותית לאחר שבועיים מסתבר לנו שהיא מאוד איטית ולא מכירה את יישומי המחשב כנדרש תהליך החפיפה שלה מתמשך ומזבז משאבים. אילו נימוקים עליי לכתוב בשימוע של עובדת ככ חדשה?
תודה
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 08:27
ניתן לציין תפקוד לקוי או אי עמידה בצרכיי החברה.
דני
21/05/2014 23:09
המעסיק ערך הכשרה פנימית והחתים אותי על התחייבות לחוב של 9000 ש"ח שלטענתו זה עלות ההכשרה (נערך במשרדי החברה בידי עובדי החברה)

חתמתי וכעת כשאני רוצה להתפטר המעסיק הודיע שיקזז משכרי האחרון את עלות ה"קורס" (הכשרה פנימית)

מה ניתן לעשות? (המעסיק הודיע שההחלטה סופית)

האם זה נחשב בטוחה כחלק מהחוק החדש נגד בטחונות מעובד?
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 08:26
מתן בטחונות כנגד הכשרה מיוחדת הינה חוקית.

עם זאת, במקרה של מחלוקת על המעסיק יהיה להוכיח את גובה עלות ההכשרה שניתנה.
יעקב
22/05/2014 01:13
שלום. אני עובד באבטחה. הוציאו אותי ממשמרת בשעה 12 בלילה כשידעו שאין לי רכב או כל דרך אחרת להגיע הביתה הנמצאת בצד השני של העיר, במרחק שעה נסיעה באופניים, מה שהייתי צריך לעשות בסופו של דבר. השאלה שלי היא, האם יש חוק האוסר על המעביד לשחרר אותי בתנאים כאלה??
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 08:24
אין איסור על העסקת לילה, אך יש לשלם דמי נסיעות עד תקרה מקסימלית של 26.40 ₪ ליום עבודה.
שלום..
קיבלתי מכתב פיטורין שנאמר לי שיום עבודתי האחרון יהיה 19.6.14 (חודש מיום קבלת המכתב) ורציתי לדעת אם אהיה רשאי לקבל תשלום על כל ימי המחלה שברשותי שהם כ45 יום אם אוציא תעודת מחלה על תקופה זו שכביכול תתחיל לפני יום עבודתי האחרון ותסתיים לאחר תאריך זה (19.6.14) או שאקבל תשלום רק עד ה19.6..
ואם ניתן לפגוע בפיצויי הפיטורין שלי על תפקוד עבודה לקויי לאחר קבלת המכתב..
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 08:23
תקבל דמי מחלה רק עד תום תקופת ההודעה המוקדמת.
עדיין תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
שימרית
21/05/2014 19:44
שלום רב,
לפני מספר חודשים בעלי נפגע בכף רגלו במהלך העבודה. לאחר כל הוועדות, הוא קיבל אחוזי נכות.
לאחר שהתאושש חזר לעבודתו.
עכשיו מגבילים אותו בזמן העבודה, לא מאפשרים לו לעבוד 8 שעות בטענה כי זה יפגע בדמי הביטוח הלאומי שמגיעים לו. האם זה נכון ?
אשמח לתשובה
תודה
עובד
21/05/2014 16:11
האם יש כזה דבר שמעסיק יכול להגביל משיכת כספיי פיצויים מקופת גמל של עובד ו/או להתנות משיכה שכזו על ידי העובד, כל ידי מסמך שאומר שמשיכת הכספים מקופת הגמל על ידי העובד תותר רק במקרה המזכה גיל 60 או מוות.... ? האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 16:23
על המעסיק ליתן מכתב שחרור כספים + טופס 161, בעת סיום יחסי עובד מעביד ואין הוא רשאי להתנות זאת על חתימתך על מסמך כלשהו.
שי (הבעל)
21/05/2014 15:56
היי

אני שואל לגבי מצבה האבסורדי של אישתי.

אישתי עובדת במקום עבודה פרטי ו פוטרה בחודש השביעי להריון. היא מועסקת במקום 10 וחצי חודשים. המעסיק טען כי הוא סגר את העסק כאשר בפועל - העביר את הפעילות של העסק למקום אחר בעיר אחרת. המעסיק אמר לאישתי בפנים: ״בדקתי את זה ואני לא זקוק לאישור של התמ״ת, בגלל שסגרתי את העסק״.

אילו זכויות יש לאישתי במצב כזה? מה הייתם מציעים לעשות דבר ראשון?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 16:00
המעסיק טועה חלה עליו החובה לקבל היתר ממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
מדובר בפיטורים שלא כדין.
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר והכוונה בהתאם לצורך הגשת התביעה.
שירה אימרגליק
21/05/2014 15:49
האם סייעת בגן פרטי זכאית לתשלום עבור הימים בהם הגן סגור בחופש הגדול? המדובר בסך הכל על שבועיים ימים שבהם הגן לא פעיל ואין בו קייטנה ולא כלום. מה קובעים חוקי העבודה במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 15:57
באם המעסיק לא מנצל ימי חופשה שנצברו לטובת העובד, אזי מדובר בחופשה כפויה ועל המעסיק לשלם שכר בגין תקופה זו.
פיטורים
שרה
21/05/2014 15:42
שלום
אני עבדתי בחברה מסוימת מתאריך 10/10/2011 עד לתאריך 07/03/2014
לאחר שיקלול של הפיצויים הבנתי שהמעסיק לא שילם לי את יתרת החופש והבראה
אני קיבלתי בחודש 10/2013 פעם ראשונה הבראה על סכום של 2244 שח כלומר 6 ימים כפול 374
שאלתי האם מגיע לי סכום מסוים של הבראה מתאריך שצויין להלן עד לתאריך שפוטרתי?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 15:56
חובה על המעסיק לפדות ימי הבראה וימי חופשה שנצברו לטובת העובד ולא נוצלו במהלך עבודתו.
א.ס
21/05/2014 15:52
עובד עבד 30 שנים וקיבל משכורת ברוטו חודשית בסך 18,000 ש"ח בתלוש + 8,000 ש"ח בשחור.

העובד עבד בשעות נוספות רבות אך תלוש השכר מציין רכיב אחד בלבד - שכר יסוד - 18,000 ש"ח.

השאלות המתעוררות:

1. האם לצרף את הסך שקיבל בשחור כשכר קובע לצורך חישוב פיצויים, להפרשות פנסיוניות, ולתעריף מקורי לשעה ?
האם העובד מסתכן בעבירה על החוק הפלילי ואם כן, ועד כמה?

2. אם התשובה היא כי מוטב שלא להתייחס לחלק ה"שחור", מה יקרה אם אתייחס אך ורק לתשלום החודשי והמעסיק יטען ויוכיח שהחלק הנוסף שולם לו בשחור, האם בית הדין יכול לראות אותי כמעלים מידע מהותי ?

3. מה המשמעות לכך שתלוש המשכורת לא מראה כי לעובד הופרשו סכומים לקרן הפנסיה, אך בפועל אכן קיימת פוליסה כזאת והופרשו אליה סכומים בהתאם לתנאי הפוליסה ?

תודה לכולם
יובל
21/05/2014 14:50
בעל החברה הודיע לי כי יפחית את משכורתי (בכ 25%) לאור המצב הקשה של החברה וכי הוא מתכונן לערוך חתך רוחב בחברה ולפטר עובדים. לטענתו לא יפטר אותי אלה יעביר אותי לתפקיד אחר (בעל מעמד פחות) כי הוא מרגיש שאני "כמו משפחה".

תאריך ההודעה היה בעשירי לחודש. אני נאלצתי להסכים להפחתת השכר בשל תלותי בעבודה מבחינה כלכלית.

בפועל במסגרת חתך הרוחבי בחברה שיש בה כ 40 עובדים, פוטרה עובדת אחת שחזרה מחופשת לידה (לאחר ההשלמת המינימום הזמן החוקי לפיטורין) וכבר הועסק מחליף במקומה.

המעסיק נתן לי משכורת מופחתת כבר על אותו חודש (גם על הימים טרם ההודעה) לאחר דרישתי לקבל את השכר הקודם לפחות על הימים טרם ההודעה הסכים ואמר ש"ידאג לי"... ואני מחכה לראות אם אכן אקבל את הסכום.

לעובד מקביל אלי שגם איתו התבצע אותו תהליך ינתן השכר המלא הגבוה לאותו חודש בו נמסרה ההודעה. (ככל הידוע לי התהליך בוצע רק עם שנינו, בשלב בו הסתיימה התחייבות חוזית בין המעסיק לבניינו על המשכורת בעקבות עסקה שנעשתה ביניינו)

שאלתי היא האם מותר למעביד להפחית שכר מידית מיום ההודעה על ההפחתה או שעליו לתת התראה מינימאלית להפחתה.
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 15:05
ניכר כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.
הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו לצורך בירור מעמיק וייעוץ פרטני בהתאם.
יובל
21/05/2014 15:29
אכן כמו שחשבתי. המעסיק פודע בלא מעט עובדים על ידי קיצוץ שכר משמעותי מאד ופיטורים. שלחתי את הפרטים שלי ואני מקווה שתיצרו איתי קשר בהקדם לטיפול משפטי בנושא...

יובל
רון
21/05/2014 13:04
יצא לי לעבוד 9 ימים רצוף ללא יום מנוחה וראיתי שיש חוק כזה שאסור לעשות את זה לעובד, שמתי לב בדו"ח השעות בסוף החודש שהמנהל הסיר לי את היום השביעי ושם אותו פשוט ביום אחר ללא ידיעתי, חייב לציין שזו לא הפעם הראשונה שעושים לי את זה וגם נתתי אזהרה מראש למנהל שיוצא לי לעבוד 7 ימים רצוף אמר שיטפל בנושא וימצא לי מחליף...כמובן מה הוא עשה טיפל את זה בדרך שלו ושינה לי היום שעבדתי?! מה ניתן לעשות?! במיוחד שזה משהו שזה חוזר על עצמו
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 13:46
שלום,

הדבר אינו חוקי ונוגד את חוק שעות עבודה ומנוחה.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גרשון
21/05/2014 09:41
אם בתי המשפט ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר,כפי שעניתם בפורום,לשם מה חוקקו את החוק שמחייב את המעסיק לשלם את השכר עד ה 9 בחודש? מה ירתיע את המעסיקים לשלם משכורות מעבר ל 9 בחודש? זה פשוט לא הגיוני.
יניב
21/05/2014 11:25
ממתי חוק והגיון הולכים יחד? יש לא מעט חוקים שרבים מאיתנו לא מוצאים בהם כל הגיון. תן לי לחדש לך, בכל חודש אלפי עובדים בישראל סובלים (מאד) בגלל הלנת שכר ולא עושים כלום כי לחוק אין שיניים אמיתיות... רוב התביעות שמגישים נגד מעסיקים מוגשות על כמה סעיפי תביעה אחרת אין להן הצדקה כלכלית. וכן, אני מסכים איתך - אין בזה הגיון אבל אלה חוקי העבודה........
גרשון
21/05/2014 12:58
אז צריך לעשות משהו לגבי זה,או שיבטלו את החוק או שיאכפו אותו,זה לא הגיוני לחוקק חוק שנועד להגן על זכויות עובדים, וברוב המקרים,כאשר מוכח שהחוק הופר,לא להעניש את המעסיק המפר!!!
בתיה
21/05/2014 12:15
רציתי לדעת אם מי שעובד משמרות וערב חג לא עובד היות והמשמרת שלו אחרה'צ מגיע לו לקבל תשלום עבור יום החג, כי ידוע לי שמגיע לעובד 9 ימי חג בשנה, אם עובדים מעל 3 חודשים אחרת אף פעם אי אפשר לקבל תשלום עבור יום החג האם זה נכון?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 12:23
שלום,

תשלום עבור ימי חג לעובד בשכר שעתי יעשה בהנחה והוא עבד מעל 3 חודשים והוא עבד ביום לפני ואחרי החג.
מיכל
21/05/2014 10:05
מה דינו של עובד שטרם מלאה שנה לעבודתו אך יחד עם זאת עובד בחברה כבר 9 חודשים?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:53
שלום,
תשלום עבור ימי הבראה הוא מהחודש ה-12 לעבודתך.
רונית
21/05/2014 10:08
שלום, אשמח לדעת האם עובדים העובדים לפי שכר שעתי ולעיתים גם במשמרות, אמורים לקבל שכר על יום טיול/גיבוש/ערב חברה וכד'?
האם זה משנה אם המעביד מחייב או לא מחייב להגיע לפעילות?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:52
שלום,

לכאורה, על המעסיק לשאת בהוצאות הטיול ועל שכרך באותו יום.
פיטורים
אבי אגיב
21/05/2014 10:27
שלום
אני עובד חברת HP ביחידת מיחשוב של EDS תנובה
אתמול זומנתי לשיחת משוב חצי שנתית שבה נמסר לי שאני מועמד לפיטורין או שאשאר עם חצי מהשכר שלי
ברצוני לציין שהנני עובד מעל ל 35 במקום עבודתי וצברתי ותק של 35 בקג"מ3
חוות הדעת במשך כל השנים היו מצויינות מקבל מחמאות על טיב ואיכות עבודתי,טענת הפיטורין ציצמצומים לשאלתי מדוע אני והאם זה מפאת גילי ולמה לא האחרון שהגיע לא היתה תשובה
האם יש עילה להגשת תביעה על פיטורים לא חוקיים עקב אפלית הגיל למרות שא נאמר במפורשות שזו הסיבה,
ברצוני לציין שמשכורתי כלל לא בשמים
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:52
שלום,

לא מובן מה בדיוק גילך ואיך זה משפיע על פיטוריך?
מתעניין
21/05/2014 09:46
בוקר טוב,במהלך השנתיים האחרונות עברתי שני מקומות עבודה, בשניהם עבדתי קצת פחות משנה,כל אחד מהמקומות הללו עשה עבירות הקשורות בזכויות העובד. את המקום הראשון עזבתי לפני כשנה,את המקום השני עזבתי לפני כחצי שנה. האם אני יכול להגיש את שתי התביעות באותו הזמן,או שזה ייראה לא טוב מבחינת בית המשפט לדיני עבודה?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:00
שלום,

אין מניעה להגיש שתי תביעות בו זמנית.
יריב
18/05/2014 09:46
לפני כשנה פוטרתי ממקום עבודה מסויים,הפיטורים נבעו מהעובדה שביקשתי לקבל את זכויותיי. אני אסביר את עצמי : לקראת סוף ינואר 2013 פניתי למנהל שלי וביקשתי לקבל את זכויותיי שנמנעו ממני עד אותו רגע,המנהל שלי אמר לי שהאחראי עליו הוא זה שאחראי על יחסי עובד מעביד,השיחה שלי עם המנהל הגדול הפכה תוך כמה דקות לשיחת שימוע לפני פיטורים, ככה סתם,בלי שום התראה!!!! האם היום,שנה אחרי,אני יכול לתבוע על הלנת שכר (השכר היה משולם בחלקו ב 1 בחודש והיתרה ב 15 בחודש) ועל פיטורים לא חוקיים?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 09:53
שלום,

אכן את עדיין יכולה לתבוע על אותם מעשים בלתי חוקיים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יריב
18/05/2014 10:00
ומה לגבי עניין הלנת השכר? כל חודש,במשך שנה,השכר היה משולם בחציו ב 1 בחודש והיתרה ב 15 בחודש. האם אני יכול לתבוע גם על זה?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 13:41
שלום,

ניתן מענה.
ביז'ו
19/05/2014 13:39
גם אותי פיטרו לא מזמן,והשכר שלי שולם אחרי העשירי בחודש,לפעמים ב 13 ולפעמים ב 14 בחודש. מה הסיכוי שלי לקבל פיצוי על הלנת השכר?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 13:40
שלום,

הפיצוי לקבל שכר עבור הלנת שכר הוא אינו גובה.
ביז׳ו
20/05/2014 09:54
RE: RE: RE: RE: פיטורים לא חוקיים עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
שלום,

הפיצוי לקבל שכר עבור הלנת שכר הוא אינו גובה.
אפשר הסבר?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 08:29
שלום,

בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנה.
א.ח'ורי
21/05/2014 04:43
אני מורה בבי"ס -ביום 6/3/2014 מנככ"לית ביה"ס זימנה אותי לשיחה/ישיבה תכופה אשר בתכליתה "פגיעה אישית -מקצועית"
הטחת האשמות שווא לעברי מכאן נפגעתי קשות ובפני תלמידי הכיתה התמוטטתי נפשית-פיזית עד כדי אובדן הכרה עקב התרגזות -משם פוניתי למרפאה סמוכה ומיד לבי"ח.
ביקשתי מההנהלה טופס 250 ולאחר עינויים רבים קיבלתי את הטופס אך לא צויינה בו האמת היינו הנסיבות אשר הובילו למאורע המחריד אותו חוויתי על רקע התרגזות מהישיבה אלא צויינו דברים לא אמיתיים אשר מראים על מצב בריאותי
"עייפות" רגיל.
פניתי להנהלה בכתב לתיקון העיוות ולציון האמת -אך עד עצם היום לא נעניתי.
אנא תגובתכם
עו"ד מיכה דוד
21/05/2014 07:35
שלום רב,
עם הגשת התביעה למל"ל יהיה עליך לציין את תאור המקרה שהביא לתאונת העבודה מבחינתך והעניין יבדק עד תום.
רק בריאות,
עו"ד מיכה דוד.
אלונית
20/05/2014 22:09
היי, רציתי לדעת בנוגע לתשלום ימי מחלה. אני עובדת במקום כבר שנה וחודשיים, במשמרות. קיבלתי חופשת מחלה, ורציתי לדעת איך בעצם זה משולם... האם כרגיל כמו משרה מלאה ז״א יום ראשון 0, שני שלישי 50% ורביעי 100%? הסיבה שאני שואלת. הינה מכיוון שהמנהלת שלי אמרה כי לא ככה משלמים לי שכן אני עובדת במשמרות ורק אם אני רשומה בסידור עבודה באופן רציף אני אקבל ימי מחלה.
הגיוני או לא? לי אישית נשמע שלא...
עו"ד מיכה דוד
21/05/2014 07:34
שלום רב,
על פניו - יש הגיון רב בתשובת מעסיקתך.
תשלום דמי המחלה, כמו תשלום דמי חגים, מילואים וכו' באים לפצות על אובדן שכר שנגרם לך בפועל.
כשם שלא משלמים ימי מלה על ימי מנוחה (חגים ושבתות) כך אין זה הגיוני כי ישלמו לך כספים בגין ימים בהם מראש לא היית אמורה לעבוד במקום העבודה המסוים.
רק בריאות,
עו"ד מיכה דוד
שימרית
20/05/2014 09:11
בוקר טוב

אני עובדת בארגון גדול ומסודר כ- 7 שנים (חלקן במשרה תקציבית+ וחלקן ארעית). לאחרונה פניתי וזכיתי במכרז לתפקיד עם קביעות. בהצעת השכר התברר לי שמורידים אותי בדרגה וגם במשכורת מכיוון שדרגות המכרז נמוכות יותר מדרגתי הנוכחית.(יש לציין שמתח הדרגות הופיע בפרסום המכרז). ברצוני לשאול האם זה חוקי? הרעת תנאים?

בנוסף אציין שאני בטיפולי פוריות (דבר שידוע במחלקת כ"א) ובעבר כשבקשתי להתקדם נמסר לי ע"י מח' כ"א שלא ניתן לשנות תנאי העסקתי עקב הטיפולים. מדוע פתאום זה אפשרי?
רועי רביבו
20/05/2014 20:09
הייתה לי תאונת עבודה שבא קיבלתי פיצוי מביטוח לאומי ובעל הבית שלי הוריד לי הסכום של הפיצויים מהמשכורת האם זה הליך חוקי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ