שלום
אני אמא חד הורית לילדה בת 8, עובדת מזה שנה וחצי בפנימיה קרוב לבית שלי.
באישור ההעסקה שלי כתוב שאני עובדת
40 שעות שבועיות. בפועל אני מגיעה ל 50-60 שעות.
מספר השעות בתלוש אף פעם לא תואם את שעות העבודה שעבדתי בפועל. לדוגמא היה חודש שעבדתי שלוש פעמים 12 שעות רצוף, בתלוש לא מופיעים לי שעות של 150%
יש ימים שאני עובדת 20-30 שעות רצוף, אך אף פעם לא ראיתי שכן מחשבים לי 150% מעבר לעשר שעות.
בתחילת העבודה נמסר לי שאני נדרשת לעבוד במשמרת
לילה פעם בחודש (על פי בקשתי, בגלל הילדה) בפועל אני עובדת לילה לפחות פעמיים בשבוע.
כשאני נשארת לילה, מפחיתים לי מהמשמרת 4 שעות שינה, למרות שאני שוהה בבנין של הפנימיה והילדה שלי עדיין עם ביביסיטר, ולא ברור לי אם אני עוברת תאונה בעבודה בשעות אלו, אם אני מפוצה או לא.
מכריחים אותי להשתמש ברכב הפרטי שלי להסעת ילדים, פעם אחרונה קיבלתי נזיפה ממנהל הפנימיה כי סירבתי להשתמש ברכב הפרטי שלי לעבודות הקשורות לפנימיה.
סידור העבודה השבועי מתקבל מאוחר מאוד (ביום ראשון של שבוע הסידור בשעות אחר הצהריים). לאחרונה כשעבדתי במשמרת בוקר התקבל הסידור וגיליתי שאני עובדת רצוף לילה... כמה שעות לפני תחילת משמרת הלילה גיליתי זאת, והייתי אמורה לעשות הכל כדי למצוא סידור לילדה באותו לילה. אמרתי לאחראיתי שאני לא יכולה כך ברגע האחרון, אין לי סידור לילדה, אמרה שזה מה שיש ואת צריכה לקבל את הסידור. אמרתי אני לא זורקת את הילדה שלי ברחוב, אם לא, אני מתפטרת. אמרה לי סבבה תתפטרי, אין לך עבודה אצלי. למחרת ביקשתי מכתב
פיטורים, אמרה לי שלא תתן כי אני זו שהתפורתי ובכלל פעלתי בניגוד לחוק כי לא הודעתי 12 יום לפני. אני אגב לא התפטרתי, וזה היה בגלל כל הניצול שאני מרגישה. אני מרגישה שאני מאבדת את הילדה שלי.
אין לי כסף לשלם לעורך דין, ולא יודעת בכלל למי לפנות ולספר על מה שקורה שם. יש הרבה כמוני, צריכים את הכסף בסוף החודש ולא איכפת להם מהשאר.
מה אני צריכה לעשות?
למי לפנות?
האם זה עבירה? כל מ שתיארתי?