שלום רב, אבקש את עזרתכם לכל בעלי הידיעה.
ובכן אני מדבר בשם אבא שלי, אבא שלי הוא בן 62 שקצת קשה לו עם השפה העברית עם הקריאה לפחות, לדבר הוא מדבר שפה עברית ממוצעת, ובכן אבא שלי במקצועו הוא נגר ועבד אצל מעסיקו כשנה וחודשיים, המעביד בשנה וחודשיים שהוא עבד אצל אבא שלי החליף שותף וביקש מיהם למלא כמובן את טופס 106 במשך פעמיים בהיותם
עובדים בחברה, אבא שלי חי מהיד לפה ומה שהכי חשוב לו זה להתפרנס בכבוד, כעבור שנה אבא שלי קיבל מכתב מביטוח לאומי שהוא לא פעיל/
שכיר במשך כשנה פלוס והוא לא הבין למה זה קרה הוא בסך הכל מילא את הטפסים אך מעסיקו לא שלח, ונהג לא לפי החוקים, כמובן שאם אבא שלי היה קורא לו כמו
תאונת עבודה הוא לא היה מבוטח,
פנסיה, בריאות, שום דבר לא קיבל לפי החוק,
המעסיק לא רצה לשלם לאבא שלי את ההפרש של
הביטוח הלאומי ולעבוד לפי החוק, אבא שלי קם והלך, אני מעוניין לתבוע את המעסיק שלו, אשמח לקבל פרטים, בנוגע לכמה כסף לתבוע? האם זאת עילה לתביעה? האם אוכל להגיע לבד לבית הדין עם אבא שלי?
כדרך אגב מאחורי זה עומד עוד סיפור, בתקופה בהיותו של אבא שלי עובד אצל מעסיקו, הוא נשלח למשימה כמדי יום עם
רכב העבודה, כמן הברור לאבא שלי שעובד 20 שנה בנגריות שברכב העבודה שזה חובה בכל עבודה מסודרת שיהיה ביטוח חובה וצד ג לפחות, ברכב שהוא היה, היה נמצא רק ביטוח רכב חובה, אבא שלי נקלע לתאונת דרכים עם קטנוע, אבא שלי טוען שהוא לא אשם אבל רוכב הקטנוע תובע מאבא שלי בלבד את הכסף, כי אין ביטוח לרכב של העבודה והמעסיק ששלח אותו לעבודה לא מוכן להודות בטעות שלו שהיה צריך למנוע דבר כזה שרכב עבודה שנמצא 8-9 שעות על הכביש חייב בביטוחים מינמליים, האם אפשר לקשר את זה לתביעה של למעלה, אשמח לעזרתכם בדחיפות, תודה רבה.