שלום,
יש לי בעיה שקרתה לי עם העבודה הקודמת בה עבדתי בנציבות לכבאות והצלה. עבדתי שם 5
משמרות ובמהלך כל תקופת העבודה ניסיונתיי לברר מהו השכר השעתי שלי אינם צלחו ולאף אחד מהשכר, כוח האדם והמנהלים האישיים לא ידעו לומר לי, זו אחת הסיבות שעזבתי את מקום העבודה, בנוסף לא קיבלתי גם הודעת
מעסיק על פי החוק. לאחר מכן כעבור חודש נכנס לי
שכר לחשבון על סך 2100 ש"ח, מפני שלא נמסר לי מידע על השכר השעתי לא הייתה בידי אפשרות לחשב את גובה השכר אותו הייתי אמורה לקבל בפועל ועל כן הסקתי שהסכום שנכנס לי הוא השכר ולא ראיתי בכך דבר מופרך אי לכך שמדובר ב5 ימי עבודה, שכר על
נסיעות ואש"ל.
כעבור חודש (!) יצר איתי לראשונה קשר אדם שהזדהה בשם בועז כחשב השכר וטען שחלה טעות בשכר ואני חייבת להחזיר להם 1254 שקלים, ניסיונותי להסביר לו שאין בידי כבר את הסכום ואת היותי סטודנטית והכסף שנכנס כבר נוצר בו שימוש בתום לב מכיוון שלא ידעתי מה גובה השכר היוו כשלון מוחלט והביא לאיומים ולהטרדות מצידו של חשב השכר כלפיי בטלפון. לאחר מכן נשלח אליי מכתב מהלשכה המשפטית על אזהרה לפני תביעה ושאני מוכרחה להחזיר את הכסף ולא נגיע לתביעה, ברגע שקיבלתי את המכתב, ניסיתי לצור קשר עם חשב השכר ולהבין מה פשר העניין אך ללא מענה, כעבור כשבוע יצרו איתי קשר מהמחלקה המשפטית ואני כבר מתוך יאוש הסכמתי לשלם אך רק באמצעות תשלומים כי אין לי אופציה אחרת, הם סירבו לבקשתי לשלם בתשלומים והחלו שוב האיומים לתביעה על אף שכבר הסכמתי לתת להם את הסכום שגם נשמע לי מופרך.
לאחר שביררתי את זכויותי עם ההסתדרות הכללית נאמר לי שאין בחובתי להחזיר להם אף לא שקל, הטעות היא שלהם והשימוש בכסף מצידי נעשה בתום לב.
אמרו לי שאני צריכה לשלוח מכתב רשמי מעו"ד שדורש מהם להפסיק את המטרד ולהניח לי.
רציתי להתייעץ כאן עם
עו"ד לדיני עבודה, ומה ניתן לעשות במקרה כזה?? אובדת עצות!