ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
ת.מ
25/03/2020 20:27
ת.מ 25/03/2020 20:27
שלום,
אני עובד כמאבטח טיולים, בתאריכים 16 לפברואר עד ה19 לפברואר, הייתי בטיול עם משלחת תגלית. (המשלחת התקיימה עד ה26 לחודש)
ב18 לפברואר בערב סבא שלי נפטר, ביקשתי חילוף מהמנהל שלי, והוא אמר שהחילוף יוכל להגיע רק למחרת בבוקר.
למחרת בבוקר החילוף הגיע בשעה עשר וחצי בבוקר, עד השעה הזאת, אני עבדתי. הייתה לי שעת התייצבות בשמונה ורבע בבוקר, נסיעה באוטובוס עם הקבוצה וסיור בקיסרייה.

הגיע העשירי והמשכורת נכנסה, אך ראיתי שלא נכנסה משכורת על אותו יום של החילוף, שאלתי את המנהלים ואמרו לי שמכיוון שהחילוף היה בקשה שלי, לא מגיע לי שכר על אותו היום, למרות שנדרש ממני להשאר עם הקבוצה עד שהחילוף מגיע.

זה נכון? באמת לא מגיע לי שכר מכיוון שאני ביקשתי חילוף? (אציין שאני עובד במשכורת יומית עד 10 שעות, ולא משכורת שעתית).
רובי
25/03/2020 20:26
רובי 25/03/2020 20:26
אחי ביקש שבועיים מחלה, יש לו עשרות ימים צבורים. המעסיק אמר שזה נחשב שהוא יוצא לחל"ת??
בלי קשר, אחי בטוח שאם הוא לא יצא, בכל מקרה המעסיק יוציא אותו לחל"ת, והוא לא מסכים לזה(יש לו 3 תינוקות והוא חושש להישאר בלי עבודה.) במקרה של חל"ת כפוי הוא זכאי לפיצויי פיטורים?
שמעון
25/03/2020 15:13
שמעון 25/03/2020 15:13
לפני שאני מציע לבוס להוציא אותי לחל"ת קורונה, אני רוצה לוודא שאקבל דמי אבטלה:

אני חודשיים וחצי בעבודה
לפני - שלושה חודשים בלימודים
לפני - שירות צבאי

צה"ל נחשב למעסיק בעניין אבטלה? זה נחשב אם היה לי באמצע 3 חודשי לימוד שלא עבדתי בהם?

בוטלו האוטובוסים ומונית עולה 200₪ לכל כיוון אז האפשרות היחידה שלי לעבוד היא אם מישהו ירצה לנסוע לירושלים ויסכים לשמש לי הסעה הלוך-חזור כדי להעזר באישור המעבר שלי, כך שהסיכוי קלוש.
אורן
25/03/2020 14:38
אורן 25/03/2020 14:38
שלום,
אני עובד כשכיר מעל שלוש שנים באותו מקום העבודה. לפני פחות מחודש חתמתי עם המעסיק על הסכם "סיום העסקה בהסכמה הדדית" לאחר שהציע לי אפשרות זו במקום הליך של שימוע ופיטורין. בהתאם להסכם זה לא התקיים שימוע ונכתב בהסכם במפורש כי העסקתי תסתיים בתאריך 30/4 ואף אזכה לחלף הודעה מוקדמת בתאריך זה בגובה של משכורת חודשית אחת.
לתחושתי יתכן שהמעסיק יודיע לי בימים הקרובים על פיטורי/יציאתי לחל"ת לאלתר, וזאת בניגוד להסכם כאמור שנחתם לפני 3 שבועות ויום בלבד. מה זכויותיי במקרה כזה ומה המלצתך לגבי דרך הפעולה שעלי לנקוט. אבהיר כי יש ברשותי רכב חברה.

תודה, אורן
סוניה
25/03/2020 12:41
סוניה 25/03/2020 12:41
שלום לכולם,
מנסה לחדד את ההנחיות החדשות שנכנסות לתוקף היום בשעה 20:00 בגלל הקורונה

אם אני מעוניינת לנסוע ברכב פרטי לבן הזוג
וממנו לנסוע לעבודה.

וכך לעשות נסיעות ברכב הפרטי שלי פעם מהבית שלי לעבודה ופעם מהבית שלו לעבודה.

האם מותר?

מבקשת תשובה עניינית בלבד ולא דעות אישיות כי בטופס ההנחיות לא ראיתי שמצוין סעיף לגבי נסיעות של מעל 100 מטר.

הרי זה רדיוס מעל 100 מטר אבל אנחנו לא בדיוק מוגדרים "אורחים" בבתים אחד של השניה.

תודה.
טל
25/03/2020 09:08
טל 25/03/2020 09:08
בוקר טוב, אשמח לתשובות.

אישה בהריון המעסיק מודע.

במקום לעבוד כרגיל ימים א׳-ה׳, (משכורת גלובלית).
הורידו ל-4 ימים בשבוע א׳-ד׳ ואת ימי חמישי קבוע יום חופש בתשלום על חשבון העובדת.

ונניח שימי החופש נגמרים לעובדת, מתירים להיכנס למינוס בימי החופשה אבל בעתיד שיגמר משבר בקורונה תצטרך להחזיר את הימים האלה, ואם יחליטו לפטר אז יורידו בכסף

האם זה מותר על פי חוק? או נחשב לפגיעה בהיקף משרה?

תודה רבה לעונים ויום מקסים
פלור
25/03/2020 09:07
פלור 25/03/2020 09:07
בוקר טוב לכולם.
צריכה להתייעץ.

אני עובדת כרגע בסופר שבו מחתימים נוכחות עם טביעת אצבע. מאז עניין הקורונה אני נמנעת מלהחתים מסיבות ברורות. אני כמובן רושמת לי את השעות שעבדתי ועורכת מעקב מסודר.
אתמול זה נודע למנהל הגדול (שמעל הישירים שלי) ואמר שאין דבר כזה ושאני יכולה להחתים אצבע או לא להגיע כלל.

היום המנהל הישיר ניגש אליי להגיד לי שאולי יהיו בעיות החודש בשכר שלי בגלל העניין הזה.

מיותר לציין שאפילו למסכות לא דאגו לנו.

לשאלתי, האם יכול מעסיק לחייב עובד לסכן את עצמו בתקופות חירום בשביל שעון נוכחות? והאם יכול מעסיק לעשות בעיות עם השעות בגלל שלא החתמתי אצבע?

שאלה אחרונה, הוא משלם 28.49, שעד כמה שידוע לי זה פחות משכר המינימום. הוא טוען שזה השכר מינימום הנכון. מה הנוהל ומה אני יכולה לעשות המידה והוא לא מעלה לשכר הנכון?

אשמח להארות!
מאיה
25/03/2020 08:51
מאיה 25/03/2020 08:51
בעלי עבד במקום כחודש.

בזמן הזה נדרשו ממנו לעשות שעות נוספות מעבר למותר בחוק (יש כמה ימים של 14 ו15 שעות) במשכורת שולם השכר עפ שעות רגילות (לפי 28 ש"ח לשעה), ללא שעות נוספות , וגם הוחסר יום.

בעלי ביקש השלמה מהמעסיק, המעסיק מתחמק, לא עונה ולא מעביר את הכסף.

מה האפשרויות של בעלי במצב זה?

יש לציין שמדובר בהשלמה של כ1000 שח, לא סכום אסטרונומי אבל מן הסתם שאנחנו מעוניינים לקבלו.
אלינור
25/03/2020 08:47
אלינור 25/03/2020 08:47
עובדת במקום מסוים כבר 4 שנים. אני בהריון שבוע 24 והבוס צלצל והציע שאצא לחל"ת בגלל המצב. אני חייבת להסכים? מה זה אומר אם לא אסכים? (נעים להגיד בכלל לעבודה שאני לא מסכימה...?!).

מה זה אומר לגבי החופשת לידה? התנאים נשמרים? דמי לידה? מענק לידה? אני יכולה לחתום אבטלה רגיל בזמן הזה? התנאים שלי נשמרים בזמן הזה? הם מחוייבים להחזיר אותי לשם בסוף החופשת לידה? הייתי מעדיפה לעבוד כרגיל כמובן בלי כל הכאב ראש הזה
עודד
25/03/2020 08:46
עודד 25/03/2020 08:46
אם רופא עובד בשגרה במשרה חלקית בבית החולים, ובגלל המצב בית החולים עובד במתכונת חירום, כך שהוא צריך לעבוד במשמרות של 12 שעות בהפרש של 24 שעות מסיום משמרת אחת עד תחילת המשמרת הבאה.

המשכורת שלו תחושב לפי ממוצע שלושת החודשים האחרונים, כלומר משכורת במשרה חלקית למרות שמצטבר הוא עובד כמו משרה מלאה ואפילו יותר.

בנוסף לעבודה בבית החולים הוא עובד בקופות חולים ומחויב גם לקופה. הסיטואציה שבית החולים מציב לא מאפשרת לו לעבוד בקופות. זה גורם להפסדים כספיים עצומים וגם פוגע בהתחייבות שלו מול הקופה.

האם זה חוקי עניין המשכורת לאור מצב החירום?

האם זה חוקי להכריח לעשות משמרות של 12 שעות עם יום מנוחה אחד בלבד?

האם זה חוקי לחייב עובד לעבוד מחוץ לשעות העבודה הרגילות בעוד שזה פוגע בעבודתו השנייה?

מה יקרה אם הוא יחתים כרטיס בבית החולים, ייצא לקופה לכמה שעות ויחזור לבית החולים להמשך המשמרת?
דינה
25/03/2020 07:53
דינה 25/03/2020 07:53
אני עובדת בשתי עבודות. הוציאו אותי לחלת בעבודה אחת. אני בת 64 ולא מקבלת קיצבת זיקנה. האם אני זכאית לקבל תשלום על החלק היחסי של העבודה בה הוצאתי לחלת?
משה
24/03/2020 20:48
משה 24/03/2020 20:48
מעסיק שבאופן קבוע מאחר תשלומים לפנסיה ודופק את הרצף(ידוע שזה לא חוקי-אבל לא נכנס לזה)
האם יש אופציה שהעובד מקבל את הכסף עם התלוש ומפריש לעצמו מידי חודש?
או האם קיים סוכן כזה שהוא אחראי באופן מוחלט מידי חודש לקבל את הכסף מהמעסיק ולדאוג שלא יהיו עיכובים בתשלומים?

הסיטואציה כזו- המעסיק לא מקפיד לשלם, החברה המבטחת לא מקפידה לדרוש, הסוכן באמצע לא דואג לוודא שהכסף נכנס. בסופו של דבר לעובד מופיע בתלוש שהופרש לו, אך בפועל אין לו מושג שלא נכנס לו כלום לחברת ביטוח ורק כל כמה חודשים יכול לראות את הפיגור הנ"ל.
רחל שיבר
24/03/2020 13:18
רחל שיבר 24/03/2020 13:18
שלום וברכה,
אני שכירה בשלוש מקומות עבודה שונים
בגלל משבר הקורונה
מקום א- הוציא אותי לחל"ת ביוזמת המעסיק
מקום ב- מועסקת ומקבלת משכורת
מקום ג- מועסקת, ישנה אפשרות לעבוד או לקחת ימי חופשה על חשבון חופשה שנתית או לצאת לחל"ת ביוזמתי.

במידה ואני לוקחת חל"ת ממקום עבודה ג,
האם לצורך חישוב סך ההכנסה הכללי לצורכי אבטלה יקחו בחשבון את הכנסותי בחודשים קודמים מכל המעסיקים ואז יחשבו את דמי האבטלה ויורידו מדמי האבטלה של המשכורת שקיבלתי ממעסיק ב.
או שלצורך חישוב סך ההכנסה הכללי לצורכי אבטלה יקחו בחשבון רק את הכנסותי ממעסיק א+ ב, ויורידו את המשכורת שקיבלתי ממעסיק ב'
תודה רבה
אנונימי
23/03/2020 23:28
אנונימי 23/03/2020 23:28
היי אשמח לתשובה
אני ילדתי ב 18/10 יצאתי לחופשת לידה וחזרתי לעבודה בסוף ינואר שהסתיים לי החופשת לידה מביטוח לאומי חזרתי לבקשת המעביד שלי לעבוד מהבית לכמה שעות ביום לא להיקף המשרה שלי כמו שהיתה
עכשיו בגלל הקורונה המעסיק שלי רוצה להוציא אותי לחל"ת
השאלה איך אני אקבל את דמי האבטלה מכיון שבחודשיים האלה השכר שלי זעיר לא כמו שעבדתי במשרה מלאה ...
אשמח לתשובה תודה
אלינור
23/03/2020 18:50
אלינור 23/03/2020 18:50
המצב הוא כזה:
לפני מס׳ חודשים קיבלתי אישור לקצבת אבטלה, ניצלתי רק חצי מהתקופה וכרגע בשל הקורונה יצאתי לחלת ואנצל את החצי הנותר
יש סבירות שאקבל שמירת הריון, האם אהיה זכאית לתשלום על ימי השמירה?
עדי
23/03/2020 16:48
עדי 23/03/2020 16:48
חופשת הלידה שלי הסתיימה ביום 23.2... בהסכמת המעסיק הארכתי את חופשת הלידה קצת. המשרד שבו אני עובדת יצא לחל״ת. האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה אחרי שהארכתי קצת את חופשת הלידה? תודה
יאיר
23/03/2020 15:39
יאיר 23/03/2020 15:39
שלום.

מקום העבודה של אשתי הוציא אותה לחל"ת, אבל במכתב החל"ת כתבו רק 30 יום. ידוע לי כי דמי אבטלה מקבלים רק על חל"ת מעל 30 יום. הצפי שיחזרו לעבודה לאחר 30 יום הוא נמוך, מדובר בענף התיירות.

אם לאחר 30 יום המעסיק ייתן מכתב הארכת חל"ת בתקופה נוספת, האם אז ביטוח לאומי ישלם אבטלה ממועד התחילה המקורי של החל"ת, כי תהיה תקופה מצטברת ארוכה מ-30 יום? או שהספירה תתחיל רק מלאחר 30 יום ממועד התחילה המקורי?

תודה
עומרי
23/03/2020 15:33
עומרי 23/03/2020 15:33
היי, שואל בשביל חברה
החברה הוציאה אותה לחל"ת אך היא עדיין יש ממנה דרישה שהיא תמשיך לעבוד.
היא בתפקיד של מנהלת והוציאו אותה לחלת ונאמר לה שאם לא תחתןם יפטרו אותה.
הבעיה היא שהעובדים שלה ממשיכים לעבוד והיא צריכה לנהל אותם אז המנהלים דורשים שהיא תעבוד.
העניין לדעתי לא חוקי, מה היא אמורה לעשות?
על השעות שהיא עובדת כנראה לא ישלמו לה והיא גם בחלת.
חופית
23/03/2020 13:01
חופית 23/03/2020 13:01
באמצע חודש דצמבר 2019 (ועד כיום) אני נמצאת בחופשת מחלה.
אשמח לדעת מהו התהליך והזכויות מבחינת הליך
מול ביטוח לאומי לאור כך שאיני עובדת זמן רב.
בנוסף. במידה ואאושר לשוב לעבודתי ומצב המשק יהיה כפי שהוא היום (החברה בה אני עובדת הוציאה לחל"ת) האם תהיה לי הזכות לחתום בלשכה לאחר שאסיים את חופשת המחלה? תודה רבה!
זולטן
23/03/2020 12:58
זולטן 23/03/2020 12:58
שלום ,


ביום חמישי האחרון קיבלתי טופס חלת מהעבודה שלי לתקופה של 30 יום ובנוסף לקחו אותי לשיחה במשאבי אנוש וייעצו לי שבגלל שאני בגיל הסיכון (67) מומלץ שלא אגיע למקום העבודה בתקופה זו.
לאחר כמה ימים המעסיק שלי התקשר אליי ודרש שאחזור למקום העבודה באיומים שאם לא אחזור יתבטלו לי דמי האבטלה מהביטוח לאומי.

האם זה חוקי מציד המעסיק לעשות את זה??
אריה
23/03/2020 11:54
אריה 23/03/2020 11:54
שלום רב, קיבלתי הודעה מהיום למחר מהמעסיק על כך שהוא מוציא אותי לחלת כפוי ל 30 יום ,אני עובד 3.5 שנים בחברה החברה אינה סגרה רת שעריה אלא צמצמה משמעותית את כמות העובדים .
השאלה:
האם זו עילה
לדרוש מהחברה לחזור בה מהוצאתי לחלת כפוי ולספק לי המשך עבודה במשרה מלאה רגילה בה עבדתי לפני הוצאתי לחלת או לאפשר לי להתפטר בדין מפוטר עם כל המשתמע מכך?
(אציין מדובר בנהג אוטובוס בתחבורה ציבורית אשר ממשיכה לתת עבודה לחלק מעובדיה )
א.ר
23/03/2020 11:51
א.ר 23/03/2020 11:51
שלום

בנובמבר האחרון התחלתי עבודה חדשה. מהיום שהודיעו שאין מסגרות, גנים ובתי ספר( בגלל הקורונה)

נאלצתי להשאר בבית עם הילדים.(3,6)
במקום העבודה אמרו שזה לא מעניין אותם שאין סידור לילדים ושהמקום ממשיך לפעול כרגיל. אך לא היה לי ברירה כי אין מי שיהיה עם הילדים.

היום בעלת הבית שלחה לי מסרון שהיא מזמינה אותי לשימוע.

האם חוקי?
אורטל
23/03/2020 11:34
אורטל 23/03/2020 11:34
היי..
אני עובדת במקום עבודה 1 כבר 9 שנים,ולאותה חברה יש כמה חברות בת.
לפני 5 חודשים התקדמתי למסלול אחר ואני מקבלת 2 תלושי שכר מאותו מעסיק שאני מוגדרת כמשרה וחצי.יש לי 2 מנהלות בתחומים שונים תחת אותו מעסיק
ביקשתי שיניסו לעשות לי תלוש 1 מאשר 2 וזה נענה בשלילה.
היום עשיתי שיחת וועידה עם 2 המנהלות שלי שהן מבשרות לי שאני יורדת למשרה של 100%,ואני חייבת לבחור בין אלו משרות אני נשארת
כי זה לא חוקי לעבוד משרה וחצי. שוב אני מזכירה זה 2 תלושים שונים .
לא החזרתי תשובה כי מרגיש לי שיש משהו לא טוב.
ששאלתי למה רק אחרי 5 חודשי עבודה נזכר הבוס שזה לא חוקי,לא באמת קיבלתי תשובה מדוייקת.

האם זה הרעת תנאים? (השיחה שלי מוקלטת)
מה עלי לעשות?
תודה רבה
ליהיא
23/03/2020 11:34
ליהיא 23/03/2020 11:34
שלום וברכה.
קיימת לי שאלה בעניין דיני עבודה.
עבדתי במקום עבודה שנה ושלושה חודשים מספטמבר 2018 עד פבואר האחרון כולל. יצאתי במהלך השנה ושלושה חודשים לתקופה של חודשיים- חלת.
בעלת העסק מכרה את העסק ופיטרה את העובדות.
היא לא הפרישה לי פנסיה במהלך כל הזמן הזה ורק עכשיו בהליך הגמר חשבון הדברים בוצעו בצורה רטרואקטיבית שבעה חודשים אחורה ממאי האחרון.
היא טוענת שהפיצויים שמגיעים לי הם מחודש מאי מהזמן בו החלה להפריש פנסיה ולטענתי היא צריכה להשלים לי החל מהיום הראשון שעבדתי משמע- תשעה חודשיים פחות חודשיים יציאה לחלת - השלמה של שבעה חודשים. מה הדין בעניין. תודה על הסיוע
אנונימי
23/03/2020 08:10
אנונימי 23/03/2020 08:10
האם מותר למעסיק להקפיץ עובד ביום החופש שלו בלי התראה מוקדמת? לדוגמא בסידור עבודה שנערך שבוע לפני נקבע שאני עובד ביום ראשון שלישי ושישי, המעסיק מודיע לצוות כי השבוע יצטרך להקפיץ עובדים בשעת הצורך בימי החופש שלהם בשל מחסור בעובדים והקפצת העובדים היא לשיקול דעתו בלבד. השאלה שלי היא האם מותר לו לחייב לבוא לעבודה ביום החופש בלי התראה מוקדמת והאם אני חייב להסכים? (אם אני לא יסכים הוא כנראה יאיים בפיטורים).
מוטי
22/03/2020 09:07
מוטי 22/03/2020 09:07
שלום.

פוטרתי ממקום עבודתי שבו עבדתי למעלה משנה ולאחר 11 יום התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש אולם, בגלל מגפת וירוס הקורונה עבודתי במקום החדש הופסקה לאלתר שלזכותי בסה"כ 4 ימי עבודה.

נרשמתי לאתר של לשכת התעסוקה לאחר מכן, הגשתי תביעה לדמי אבטלה באתר של ביטוח לאומי (באיזור אישי) בו ציינתי את פרטיו של המעסיק הראשון וצרפתי תלושי שכר, טופס 1514 ואת מכתב הפיטורין אולם, את פרטיו של המעסיק השני לא ציינתי כלל שכן, אין לי כל מכתב פיטורין או טופס בו הוא מאשר כי אני יוצא לחל"ת, ולמעשה רק מלאתי טופס 101 (באתר של ביטוח לאומי יש לצרף טפסים רלוונטיים עבור כל מעסיק).

חשוב לי לציין, כי בתאריך בו נרשמתי לאתר של לשכת התעסוקה כבר לא הייתי מועסק במקום העבודה החדש (עבודתי שם הופסקה לאלתר) וכמו כן, זה מצוין גם בתביעה שהגשתי באתר של ביטוח לאומי.

רציתי לדעת אם העובדה שלא ציינתי את פרטיו של המעסיק החדש בתביעה מהווה בעיה במידה ומאוחר יותר יגיע דיווח לביטוח לאומי על 4 ימי העבודה שעבדתי החודש? והאם זה עלול לבטל את זכאותי לדמי אבטלה מביטוח לאומי?

אודה לתשובתכם.
עדי
19/03/2020 14:59
עדי 19/03/2020 14:59
היי,
מותר לבוס שלי להכריח אותי לחתום את הימי חופש שלי והימי מחלה בזמן הזה?
הוא נתן לי אפשרות של עבודה מהבית אבל אין לי מחשב ואין לי איך לעבוד מהבית. הסברתי לו הכול והוא אמר שזה או לעבוד מהבית או לחתום חופש על חשבוני. ביקשתי ממנו לצאת לחלת שאני לפחות אוכל לחתום אבטלה אבל הוא מסרב גם לזה. מה אני יכולה לעשות חוץ מלחתום חופש?
שון
19/03/2020 14:19
שון 19/03/2020 14:19
שלום, אני עובד כשליח פיצה, האם מותר למעסיק להגיד לי לא להגיע למשמרות בעקבות זה שאני לא רוצה לעלות על קטנוע מסויים בגלל שהוא לא מתוחזק כמו שצריך? והאם הוא יכול להגיד לא לבוא למשמרות והוא לא מפטר אותי. פשוט משאיר אותי בלי עבודה כרגע. יש וותק של מעל שנה. הוא טוען שאין לי מה לעשות בעבודה אם אני לא עולה על הקטנוע הזה, ואם אני רוצה אני יכול לקחת את הרגליים וללכת.
גל
19/03/2020 14:06
גל 19/03/2020 14:06
שלום,

1. האם ניתן להגיש תביעות כרגע או עקב המצב אין אפשרות כזאת?

2. ביציאה לחלת אין הפרשות לפנסיה, מה קורה אם מעסיק לא הפריש לפנסיה לפני למרות שהיה צריך ולכן כביכול 'הפנסיה לא פעילה'?

האם בתקופת החלת במידה וקורה משהו ניתן לתבוע את המעסיק למרות שהחתים במכתב שבתקופת החלת הוא לא יישא באחריות עקב פגיעה בזכויות הפנסיה בעקבות הפסקת התשלומים?

הרי אם הוא היה מפריש ברצף לפני כפי שהיה צריך, אז הזכויות לא היו נפגעות כי יש ריסק ששומר על הזכויות. יהיה ניתן לתבוע אותו למרות הסעיף שנחתם על מנת לקבל דמי אבטלה?

תודה רבה.
איתי
19/03/2020 14:05
איתי 19/03/2020 14:05
צהריים טובים.

אמש הוצאתי ימי מחלה על אתמול והיום.
המעסיק שלי כרגע טוען כי קיימות הנחיות חדשות ולא בטוח שהימי מחלה תקפים.

האם אתם מכירים הנחיות כאלה?
לא יודע אם רלוונטי אך אני עובד קבלן,כשנה ו9 חודשים.

אני חלק מקבוצה של כ10 אנשים,לא כולם מועסקים על ידי אותו קבלן.

אשמח מעבר לתשובה לפנייה אישית של עורך דין - יש פה עוד אלמנטים שהמעסיק עושה הנראים לי כעבירה על החוק:

לא מסכים להוציא אותנו לחלת.

אנחנו כרגע בחופשה עד אחרי פסח על סמך ימי חופשה עתידיים ללא הסכמתנו.

ניתן להיכנס למינוס ימים עד 10 כל דבר מעבר יירד משכרנו.

הודיעו לנו שלשום ב1 בלילה לא לבוא עד אחרי פסח.

וכעת גם ימי המחלה...

תודה מראש