שלום, אשמח לקבל מידע לגבי מצב מסויים שאני נמצאת בו ולא יודעת מה לעשות. בחודש שעבר (חודש ספטמבר 2013) התחלתי לעבוד במשרד פרסום כמעצבת גרפית
שכירה.
עבדתי שם חמישה ימים כשהודעתי מראש שאצטרך יום חופש בשבוע שאחרי. ביום החופש שלי התחלתי לא להרגיש טוב וביום שאחריו לא הגעתי לעבודה והתקשרתי בבוקר להודיע שאני חולה.
בזמן שישבתי בבית חולה, הגעתי למסקנה שמקום העבודה הזה לא מתאים לי ולא בשבילי. יום אחרי יום המחלה, הגעתי בבוקר למשרד ודיברתי עם הבוס, אמרתי לו שאני רוצה להפסיק את עבודתי שם ואכן כך קרה, עזבתי את העבודה במקום.
לפני יומיים, התקשרתי למעביד לברר איתו מתי ישלם לי על השבוע שעבדתי. הוא אמר שהוא מופתע מכך שאני מתקשרת ושעשיתי לו נזק יותר מאשר תועלת כי היה צריך לחפש מישהו אחר וש"ביזבזתי לו את הזמן".
אני מאוד סבלתי שם ואני מקווה שמגיע לי תשלום על 5 ימי העבודה שלי שם. מה אני אמורה לעשות? אני לא רוצה להיכנס לתביעה ואני אשמח לדעת מהם הזכויות שלי במקרה שכזה.
בנוסף, אציין שהמעביד אמר לי שאני ידעתי לאן אני נכנסת ולכן לא מגיע לי כסף כי זו טעות שלי שהחלטתי לעבוד שם. אמרתי לו שאף פעם לא ניתן לדעת למה אתה נכנס כשאתה מתחיל לעבוד במקום. אני הרגשתי שהמקום הזה ממש לא בשבילי, ועדיין, בזמן שהייתי שם עבדתי ועשיתי דברים שיש לעשות בשוטף עבור לקוחות החברה, שאני מניחה שאם לא הייתי שם מישהו אחר היה צריך לעשות אותם.
המעסיק אמר שהוא ייצור קשר עם עורך הדין שלו כדי לשאול אם מגיע לי משהו. אשמח לדעת מה לעשות בעניין זה ואם יש איזשהו מסמך שאוכל להראות לו שמראה על כך שכעובדת, לא משנה מה קרה, מגיע לי תשלום על עבודתי.
בתודה מראש, שרון