שלום וברכה,
שמי טל-לי משכן, הייתי סטודנטית באוניברסיטה ועבדתי דרך משאבי אנוש כשנתיים, כשהמקום האחרון בו עבדתי הייתה התוכנית ללימודי מגדר.
בעת ההעסקה בתוכנית משך העבודה שלי היה עד לסוף חודש ספטמבר 2013. בתקופה של יולי-אוגוסט עברתי דירה מאזור האוניברסיטה לצפון, וסוכם בע"פ עם המזכירה האחראית שלומית שטרן שאמשיך להגיע לעבודה ליום שלם מרוכז במקום לשעתיים בכל יום.
כמו כן, דנו בעניין החזרי
נסיעות ועל גובה החזר מסוים שאני אקבל, אך לא הגענו לידי סיכום סופי כיוון שהחופשה המרוכזת באוניברסיטה החלה. באותה העת, לפני מעבר הדירה, בשל ההריון חשתי בחילות חזקות ולא יכולתי להגיע כמה ימים לעבודה.
לאחר מכן עברתי דירה, ושלומית התקשרה אליי והודיעה לי בטלפון שבשל החופשה המרוכזת אין לה אפשרות לטפל בהחזרי הנסיעות, וכיוון שגם ככה אני לא מרגישה טוב כעת היא אמרה ש:"תישארי בבית, ושיהיה בהצלחה".
שאלתי אותה מה זה אומר לגביי העבודה, כי אני עדיין יכולה להגיע לעבודה, ואין כל דבר שימנע ממני לעבוד (במיוחד שזו עבודה משרדית, ואפשר להתמודד עם הרגשה לא טובה) היא אמרה שמבחינתה סיימנו, ואני אמרתי שלדעתי זה ממש לא בסדר לסיים את העבודה שלי כך אך לא היה באמת מקום לדיון.
מבחינתי אין שום תירוץ לסיים העסקה בהתראה מיידית, בצורה טלפונית כך ובלא סיבה מוצדקת באמת- ובמיוחד כשזה לחלוטין בניגוד לחוק לפטר אישה בהריון בשל מצבה.
דרשתי מהאחראי על ההעסקתי, מנהל משאבי אנוש, מכתב
פיטורין אך הוא מסרב לתת לי מכתב זה כיוון שטוען שלא פוטרתי - ולא מוכן להרחיב במילה מעבר לכך. לא לתת הסבר למה שקרה (אם לא פוטרתי - אז מה כן קרה?) ולא לתת מכתב.
כרגע אני לא יכולה לקבל דמי
אבטלה, להגיש תביעה לביטוח לאומי ולא אוכל לקבל את כל המגיע בחוק לאישה שילדה. אשמח מאד לעזרתכם!
יום טוב, טל-לי משכן