ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/09/2017 11:14
דנה 27/09/2017 11:14
אני עובדת שכירה במקום עבודה מ-16.2.15 ועד היום, מקבלת שכר מינימום. כשהועסקתי הגעתי למשרה של 7:00-16:00 בהמשך נכנסתי להריון ילדתי חזרתי אחרי חופשת לידה (3 חודשים בתשלום וארבע חודשים על חשבוני).

ציינתי בפני המנהל הקודם לפני שעזב את תפקידו שנצטרך לשבת ולסדר שעות חדשות מכיוון שאני אמא אמר בסדר אך זה לא יצא לפועל מעולם!

חזרתי ב1.11 בדיוק הגיע מנהל חדש, ביקשתי העלאה בשכר, אמר לי במשך שבועיים שהוא יעשה סדר ויעלה אך זה לא קרה.

כשפניתי אליו נאמר לי שהוא לא מעלה לי את השכר אלא רק לעובדים שנותנים מעצמם למוקד. בנוסף אמרתי שמגיע לי שעת הנקה אמר שיבדוק ואז אמר לי שמגיע לי שעת הנקה עד 1.3 ולאחר מכן אני חוזרת לשעות של לפני ההריון.

ציינתי בפניו שאין באפשרותי לעבוד בשעות האלה (אין לי סידור לילדה והגן לא נפתח ב7:00 בבוקר) הוא אמר שיתחשב בי ועד 1.5 למצוא סידור לילדה. ב1.4 הודעתי שאני לא יגיע מכיוון שבעלי עובר ניתוח ובנוסף היו שבועיים חופש פסח בגנים. הגשתי חופשת מחלה על הימים.

המנהל אמר לי להגיש משמרות בשעות שהוא אמר -7:00-15:00 לא הגשתי מכיוון שכבר אמרתי לו גם באותו רגע שאין באפשרותי וטענתו הייתה - או שתבואי לשעות שאת צריכה לעבוד בהן על פי חוק או שתמצאי את עצמך בחוץ. כרגע אני לא מגיעה לעבודה ולא מצליחה להגיע איתו להסדר.

מה ניתן לעשות?

במידה ואני מתפטרת אני יקבל את הפיצויים שלי?
אני חייבת לעבוד בזמן ההתרעה על העזיבה?

מציינת שהוא לא מוכן לתת לי את הפיצויים! ולכן לא מוכן גם לפטר אותי. הוא רוצה שאני יגיש לו התפטרות.

אמר לי תגישי לי מכתב התפטרות וכל אחד ילך לדרכו נישאר ידידים טובים , נסיים ביפה.

זה לאחר שאמר שהוא נורא התחשב בי ונתן לי מעל ומעבר

(הוא מדבר כאילו חופשת הלידה ושעת ההנקה היו על חשבונו!)

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: המצב אחרי חופשת הלידה... - פורום זכויות העובד ודיני עבודה