ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
05/10/2016 10:02
הילה 05/10/2016 10:02
בוקר טוב,

ידיד שלי נמצא במצב שהוא לא בטוח איך נכון להתמודד איתו:

הוא עובד במשרת מדריך במסגרת חינוך מסויימת כ-18 חודשים מצטברים (מדצמבר לפני שנתיים - שעתי עונתי).
לקראת סוף שנת הלימודים שחלפה הוא הודיע על כך שיש בכוונתו להתחיל ללמוד בשנה הקרובה ומשום שלא יוכל להתחייב לחמישה בקרים בשבוע יהיה עליו לעזוב.

בית הספר שבו עבד התעקש עם הממונה עליו שלפחות יגיע להתחיל איתם את השנה החדשה, יסיע בקליטת התלמידים מהשכבה החדשה.

לפי הסכמה זו הוא התחיל את שנת הלימודים וב14 לספטמבר והגיש מכתב התפטרות שנקוב בו התאריך ה30 לאוקטובר כתעריך העזיבה.

המכתב לא נפתח על ידי הממונה בתאריך האמור והועבר כמו שהוא למחלקת השכר.

ב25 לספטמבר פנתה אליו הממונה וביקשה שישלח לה מכתב מתוקן בו כתוב שהוא עוזב בסוף ספטמבר (חמישה ימים מאוחר יותר).

הוא לא הסכים לשנות את התאריך והממונה אליו מצד אחד לא מוכנה לפטר אותו ומצד שני כותבת שהיא לא מוכנה לאפשר לו להמשיך לעבוד אחרי ה12 לאוקטובר (מבחינתה התגמשות).

מכיוון שהוא עובד שעתי האם הממונה עליו יכולה מבחינה חוקית לא לפטר אותו וכן לשלול ממנו את שעות העבודה מה12 עד ל30 לחודש? או שהעובדה שהיא החליטה שהוא צריך לעזוב ללא תשלום ב12 לחודש היא פיטורים מצד המעסיק?

שאלה נוספת היא: אם הבחור צריך לצאת לסידורים שקשורים ללימודים ויצטרך לפספס שעות עבודה - בהודעה מוקדמת כמובן, האם הממונה תוכל לנצל את העובדה הזו כנגדו?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: בעיות במקום העבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה