ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
06/08/2015 11:38
נטליה 06/08/2015 11:38
שלום,

נכנסתי לעבודה חדשה להחליף מישהי לחופשת לידה ל-4 חודשים, או עד שהיא תחזור. באותה התקופה גיליתי שאני גם בהריון וסיפרתי למעסיק שלי...מאז היו כמה פעמים שהייתי צריכה לצאת קצת יותר מוקדם לכל מיני בדיקות שקשורות להריון או להגיע יותר מאוחר לעבודה בגלל בדיקות דם וכו...

כמובן זה כשלא היה ברירה וכשלא יכולתי לקבוע אותן בשעות שהן לא שעות עבודה... התגובה מצידו לכך הייתה, בסגנון: "לקחנו אותך כדי שתעבדי לא שתיהי בהריון" וכשזה הגיע לזה שבגלל כאבי גב חזקים קיבלתי חופש מחלה (ולא הגעתי רק יומיים מתוך 5 ימים שקיבלתי) הוא אמר לי בטלפון, זאת התגובה הראשונה עוד לפני שאמר תרגישי טוב, "זה לא יילך ככה אני מתחיל לגייס מישהי חדשה".

כמובן ההרגשה שאני מגיעה איתה לעבודה זה להרגיש אשמה שאני בהריון, שאני צריכה לצאת לבדיקות או לפחד להישאר בבית לנוח ולהגיע לעבודה כשאני לא מרגישה טוב... בגלל שהחוזה שלי ל-4 חודשים והם כבר נגמרו והבחורה שחוזרת אמורה לחזור בסוף ספטמבר ובעיקרון עד אז הייתי צריכה להישאר.

אז הוא יכול לפטר אותי כבר עכשיו לפני שהיא חוזרת? והאם יש מקום כלשהו שניתן לפנות אליו בגלל אותו היחס שאני מקבלת בגלל שאני בהריון?

תודה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: יחס לעובדת בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה