פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 994
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצויים
יפה שושה
25/05/2014 13:26
אני יפה שושה פוטרתי מהעבודה , קבלתי מכתב פיטורים
ואני אמורה לקבל את הפיצויים מחברת כלל,
כבר חודשים אני ממתינה וכל פעם אומרים שהמסמכים לא טובים.
מתברר שבכל יש לי סכום מסויים של פיצויים
המעביד טוען שלי מגיע פחות
והוא דורש את ההפרש שרשום על שמי.
מה עושים ? למי מגיע ההפרש , ומה לעשות עם המעביד לא רוצה לתקן את טופס 161
אנה עזרו לי וייצו לי מה לעשות אני כבר חודשים וחצי אחרי ועדיין לא קבלתי פיצוים , והדרך עדיין ארוכה
בתודה יפה שושה 052-7057063
עורך דין ארז כהן
25/05/2014 14:18
ניתן ייעוץ טלפוני.
תלוש
אנונימי
25/05/2014 12:18
שלום.
מופיע אצלי בתלוש משכורת
תעריף ליום 620 שח
תקן חודשי 186 שע
תעריף שעה 85

עכשיו התעריף הזה הוא רק ל3 שעות בשבוע.
שאר השעות שלי הינם בתעריף נמוך בהרבה.
אחוז המשרה הינו 40
מה פשר המספרים הלא רלוונטים האלו?!
RE: תלוש
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 12:27
לא ברורה לי הסיבה לכך.
יש לפנות להנהלת חשבונות/חשב שכר ולקבל הסבר מנומק לשאלתך.
שקמה אזולאי
25/05/2014 12:05
אם אני מתפטרת אחרי 13 חודשי עבודה כולל 3 חודשים ל חופת לידה האם אני זכאית לפיצויים ולהבראה?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 12:13
ניתן להתפטר במהלך 9 חודשים מלידה לצורך טיפול בילד/ה, ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים לרבות פדיון הבראה ופדיון דמי חופשה במסגרת גמ"ח.
אחת
25/05/2014 11:07
שלום,

אני עובדת מחוץ למשרדים של החברה שלי ולכן מקבלת את תלוש המשכורת בדואר. בעבר ביקשתי מספר פעמים לקבל את התלוש במייל, אבל מנהלת החשבונות טוענת שזה אסור לפי החוק.

המשכורת נכנסת ב-9 או ב-10 לכל חודש. נכון לרגע זה, 25/5, טרם קיבלתי את תלוש המשכורת בדואר. זו לא פעם ראשונה שזה קורה.

זה נכון שאסור לשלוח את התלוש במייל? המון חברים שלי מקבלים את התלוש שלהם במייל, המעבידים שלהם עוברים על החוק?

אם מותר לשלוח במייל - אודה להפנייה לחוק בכדי להראות למעביד ולמנהלת החשבונות.

תודה רבה.
עו''ד אריק שלו
25/05/2014 11:24
לדידי אין מניעה חוקי למסירת תלוש השכר באמצעות דואר אלקטרוני.
איתן
25/05/2014 11:07
היי אני עובד בחברת היי-טק,

1. בחוזה שלי רשומים שני סעיפים סותרים. אחד שההודעה מראש להתפטרות/פיטורין היא לפי החוק. ומצד שני רשום שההודעה מראש הינה 30 יום.

בנספח לחוזה איפה שרשום השכר (מעין תקציר) רשום הודעה מראש ״לפי החוק״.

אמנם שני הסעיפים זהים אם אני עובד יותר משנה. אבל אם אני רוצה להתפטר לאחר 11 חודש איזה סעיף נחשב?

2. הודעה לפי החוק היא 2.5 ימים לכל חודש מחודש 7 עד 12. אם אני מתפטר אחרי 11 חודשים ושבועיים האם השבועיים הנוספים מגדילים לי את זמן ההודעה מראש?

תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 11:19
הנך רשאי להסתמך על ההודעה המוקדמת שעליך ליתן בהתאם לחוק, היות וזאת ההוראה המיטיבה איתך לפי החוזה.
מיקה
25/05/2014 10:21
אני עובדת במקום עבודה כשלושה שבועות האם אני צריכה לתת למעסיק הודעה מוקדמת או שפשוט יכולה לעזוב היום ומחר כבר לא להגיע
אודה לתשובתכם בהקדם
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 11:04
מיקה שלום,

היות ולא השלמת אפילו חודש במקום בעבודה, אינך מחויבת בהודעה מוקדמת, והנך יכולה לעזוב מהיום למחר.
שימוע
נוי ביטון
25/05/2014 10:08
האם חייב להגיע לעבודה מצד העובד מרגע קבלת השימוע ועד ההחלטה שהתקבלה
RE: שימוע
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 10:58
התשובה היא כן, כל עוד לא סוכם אחרת.
עובדת
25/05/2014 09:42
שלום, השעון שלי פתוח החל מהשעה 7:00 בבוקר, והנני עובדת 8 שעות.
אני נוסעת בהסעה מסודרת מטעם העבודה וכל יום מגיעה לעבודה כ-20 - 15 דקות, לפני השעה 7:00 אך הפועל השעון מתחיל מהשעה 7:00 כך שאני תורמת למערכת כל יום רבע שעה, יש לציין שאין לי אפשרות לצאת מוקדם יותר.
מקום העבודה שלי מסרב לאפשר לי לקבל את הזמן הזה, האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 10:57
כעקרון, אין המעסיק מחויב בתשלום עבור הזמן שהעובד מגיע לעבודה קודם לשעת התחלת העבודה.
כל עוד לא סוכם אחרת עם המעסיק.
יצחק
23/05/2014 11:06
אני עובד כ5 שנים כמוכר ולפני שבועיים נאמר לי שזה שימוע והוא מצמצם לכן הוא יפטר אותי עד היום הוא לא נתן לי את בכתב ולא מכתב פיטורין ונוסף לזה נאמר לי שבסוף החודש אני מפסיק לעבוד ולגבי החודש הנוסף שמגיע לי הוא לא ישלם כך שבסוף החודש אין עם מי לדבר כך שהיום 23 לחודש לא קיבלתי שכר נ. ב גם תלושי שכר הוא לא מביא לי וכאשר אני פונה ומבקש הו אומר שהוא יכין ויביא לי לדעתי הוא משקר ועובד עלי מה הפיתרון
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 09:14
יצחק שלום,
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
רמי
25/05/2014 09:10
שלום רב,

אני עובד כ-10 שנים במשרה מלאה ובקרוב עומדים להפחית לי לקצת פחות מחצי משרה.

רציתי לשאול האם מגיעים לי פיצויים על השנים בהן עבדתי במשרה המלאה למרות שאני נשאר באותו מקום העבודה בחצי משרה.

תודה מראש,
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 09:12
התשובה היא כן.
יש לעשות הפרדה בין התקופות ולעשות חישוב בהתאם.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
פדידה יפה
24/05/2014 07:47
יש לי בת עם מגבלה של מאה אחוז נכות ומוכרת בביטוח לאומי ומקבלת את כל הזכויות שלה בביטוח לאומי ,כולל רכב , היא כיום בת 17 וחצי וההגבלה שלה ברגליים, היא לומדת בבית ספר רגיל , ביתי שואפת לסיים את הלימודים ולהמשיך ללמוד בחו״ל בעוד שנה , שאלתי היא , אם היא תלמד בחו״ל האם היא תמשיך לקבל את הזכויות שלה מביטוח לאומי ? והאם יש מאין לקבל מילגה ללימודים ? אני אמא חד הורית , ומאוד מאוד רוצה שביתי תצליח ותמלא את שאיפותיה אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לקבל מידע , או להפנות אותי לקבל יעוץ תודה יפה
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 09:10
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
איתי
23/05/2014 01:35
יש לי בעיה לקהל מכתב מבעל הבית שלי לגבי יחסי עובד מעביד אני צריך להיות ברופא תעשוקתי כי התפטרתי עקב מצב בראיותי האם יש דרך לעקוף את המכתב הזה של בעל הבית אולי אתם יודעים על אפשרות כזו תודה מראש איתי
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 09:09
אשמח אם אפשר להבהיר את שאלתך?
יואב
24/05/2014 05:03
האם מותר על פי החוק לשהות בחוץ לארץ בזמן חופשת מחלה?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 09:02
כעקרון אין מניעה חוקי לכך, אך יחד אם זאת באם המעסיק יגלה הוא יוכל לדרוש שתבדקי על ידי רופא מטעמו.
חיות יפה
24/05/2014 07:33
שלחתי בקשה בתאריך 17/5 ושאלתי איך חשבים את הזכויות שמגיע לי , כנראה לא הובנתי טוב להיקף המשרה שעבדתי ארשום שוב ואנא חישבו לי את המגיע לי , זקוקה לעזרתכם , עבדתי משק בית בדיוק שנה , 5 שעות ביום אחת לשבועיים , בתעריף של 50 ש״ח לשעה בסך הכל 250 ש״ח פלוס 25 ש״ח נסיעות לאותו יום אחת לשבועיים במשך שנה , אנא חישבו לי את הזכויות שלי בלי פיטורין
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:58
החישוב הוא בהתאם להיקף המשרה שלך.
באם הנך עובדת 10 שעות חודשיות, אזי יש לחלק את מספר השעות החודשיות ב-186 שעות במשרה מלאה.
שימוע
שאלה דחופה
24/05/2014 20:01
שלום, אני עובדת בחברה מזה כ5 שנים, ב3 שנים האחרונות אני לומדת לתואר בלימודי ערב. מדגישה כי הלימודים אושרו ע״י המעסיק אך לא נחתמו בחוזה. מזה כ3 שנים אני מקבלת באופן קבוע יום חופש לפני מבחן וחופש ביום המבחן עצמו. כעת, סימסטר אחד לפני אחרון לתואר, המעסיק הודיע לי שלא יכול לתת לי יום חופש לפני המבחנים כי החברה עמוסה בפרוייקטים. הודעתי מראש, באותו הרגע כי ההצלחה שלי במבחנים תלויה ביום החופש הזה ואני לא יכולה לוותר עליו. הגיע השבוע ולא נתנו לי את החופש. שיבצו אותי לפרוייקט הדרכה מחוץ למשרד. על מנת לא לפגוע בחברה הודעתי למנהלת האישית שלא אוכל להגיע להדרכה ושאני חייבת ללמוד למבחן, אז כדי שהפרוייקט לא יפגע שתחליף אותי במישהו אחר. היא אמרה שיהיו לכך השלכות ולאחר שעתיים החתימה אותי על הזמנה לשימוע מחר. האם יש במעשה זה מקרה של הפרעת משמעת חמורה? האם הטענה שלי יכולה להתבסס על הרעה בתנאי קבוע למרות שלא היה כתוב בחוזה יכולה להתקבל? 2. איני מעוניינת להיכנס איתם לחיכוך ורציתי לדעת אם אני יכולה לחתום על כתב ויתור לשימוע והדבר לא יפגע בפיצויי הפיטורין? האם יש חיסרון בכך שאגיש להם כתב ויתור משימוע מטעמים של חוסר רצון וכוח נפשי להתמודד עם השטות הזו? תודה רבה!!
RE: שימוע
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:53
הנך רשאית לוותר על השימוע, וזה לא אמור לפגוע לך בקבלת פיצויי פיטורים וכל הזכויות שמגיעות לך במסגרת גמ"ח.
יבגניה
25/05/2014 00:02
שלום, אני עובדת בביטחון שעבודה היא על הרגליים בעמידה . לארונה בגלל בעיה רפואית ברגל קבלתי מרופא מומחה פטור מעמידה ממושכת. המעסיק שלי מסרב לשבץ אותי למשמרות או לשלם לי עליהם וגם קורה מצבים שאני מבקשת לנוח מורדים אותי מהמשמרת. השאלה היא שאם זו פגיע בפרנסה בגלל שהוא לא רוצה לשבץאותי לעבודה והנוסף אם צרכים לשלם לי על משמרת מלאה אם מורדים אותי באמצע ? האם מותר בחוק לא לשבץ עובד שיש לו בעיה רפואית שאמורה להקנות לו הקלות בעבודה ולא אובדן כושר עבודה?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:51
המעסיק חייב לכבד את המלצת הרופא. עליו למצוא לך תפקיד שיתאים למגבלות שקבע הרופא התעסוקתי.
אחת שמתיימרת לדעת
24/05/2014 22:52
השבוע במהלך המשמרת קרסה עליי תקרת הגבס של הבניין ופצעה אותי בעין (חתכים בעפעף) במיון נתנו לי יומיים חופש (רביעי חמישי) והמעסיק נתן לי גם את שישי.

השאלה שלי היא האם מגיע לי איזשהו פיצוי מהמעסיק (הפציעה היתה עלולה להיות חמורה יותר) והאם ניתן לתבוע את בעל הבניין?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:48
לצורך הגשת תביעה לביטוח לאומי יש למלא טופס 250 + מסמכים רפואיים.
כמו כן, באם היתה רשלנות מצדו של המעסיק ניתן לבחון באם קיימת תביעה נזיקית.
רותם
24/05/2014 23:02
היי,
אשמח בבקשה לדעת את זכויותיי כאישה בהריון.
ידוע לי על 40 שעות לטובת בדיקות במידה והנני עובדת במשרה מלאה.
אשמח לקבל חידוד בנוגע לשעות עבודה נוספות ושעות עבודה משעה מסוימת בלילה החל מהחודש החמישי.
תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:45
חוק עבודת נשים קובע כי עובדת בחודש החמישי להריונה תודיע על כך למעסיקה ומשעשתה כך או משנודע למעסיק על ההריון בדרך אחרת, היא פטורה מעבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית, מהחודש החמישי להריון ואילך.
החוק פוטר עובדת בהריון גם מעבודה במשמרות לילה, אולם מאפשר לה לעבוד במשמרות אלה רק בתנאי שנתנה את הסכמתה לכך.
אסתר
24/05/2014 20:38
האם ימי מחלה חייבים להיות ברצף כדי לקבל תשלום . למשל נעדרתי עקב מחלה בתחילת חודש . ואח"כ לקרת סוף החודש כמה ימים . האם מחשבים את זה מתחילת חודש . יש לציין שהעידרות נובעת עקב טיפולי פוריות

מודה לכם מאוד
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:43
מדובר בשתי תקופות שונות ויש לבצע חישוב בנפרד עבור כל תקופה.
ל.ש
25/05/2014 08:22
בהסכם רשום 42 ש"ש לשבוע עבודה רגיל ובמידת הצורך שישי ושבת, אך בפועל המנהלת שלי מורידה משמרת או שתיים במהלך השבוע ימי החול ומכניסה אותי בשבת. מה שיוצר חוסרים של שעות שהשעות הנוספות מכסות עליהן...

האם יש עילה לתביעה? מדובר על שמונה חודשים של עבודה בצורה כזאת.
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:41
ניכר כי מדובר בהתנהלות לא תקינה ובניגוד להסכם הקיבוצי.
לוס
25/05/2014 08:30
בוקר טוב

ביום חמישי האחרון ולאחר 11 חודשי עבודה רצופה אצל המעסיק פוטרתי מעבודתי עם עוד 2 עובדים. לצורך קבלת פיצויים לפי החוק המעסיק מבקש ממני לחתום על טופס שהכותרת שלו:'הודעת עובד עקב פרישה מעבודה.

העניין הוא שאני לא פורשת מהעבודה אלא פיטרו אותי... האם זה בסדר לחתום על טופס כזה? המשמעות של הטופס הזה?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:40
מדובר בטופס 161א, שמשמש לצורכי המס בעיקר.
פיטורין
חיות יפה
24/05/2014 19:50
אני עובדת משק בית , עבדתי בעבודתי שנה שלמה זמני העבודה היו : 5 שעות עבודה אחת לשבועיים בתעריף של 50 ש״ח לשעה פלוס 25 ש״ח נסיעות , בפעם האחרונה שהגעתי עבדתי כהרגלי וסיימתי את כל העבודה לאחר 3 שעות והיא השאירה לי כסף כרגיל 275 ש״ח , וכשהלכתי היא פגשה אותי ומאוד כעסה ובטלפון אמרה לי שהיא אינה מעוניינת שאגיע יותר . שאלתי היא האם מותר לה לפטר אותי למרות שעשיתי את כל עבודתי ולא לשלם לי דמי פיטורין או שהיא היתה צריכה להוריד לי את השעתיים בתשלום ולא לפטר אותי ואם כן פיטרה האם היא מחויבת לשלם לי פיטורין ? תודה
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:38
חובה על המעסיק לקיים שימוע טרם פיטורים.
כמו כן, על המעסיק ליתן הודעה מוקדמת ולשלם פיצויי פיטורים.
אביבית
23/05/2014 00:02
שלום רב. אני עובדת בהוסטל לנפגעי נפש בתפקיד מדריכת שיקום. המנהלת שלי דרשה ממני במהלך המשמרת לסוע ברכב הפרטי שלי למטרת צרכי המערכת. השאלה שלי היא אם קורה לי משהו, חס וחלילה, בזמן הנהיגה האם אני מכוסה מבחינת ביטוח, (למרות שאיני נהגת בהגדת תפקידי ואיני צריכה לעשות נסיעות ברכבי הפרטי בזמן המשמרת) ?
עו"ד אריק שלו
25/05/2014 08:36
כל עוד הנך עומד לרשות המעסיק ומשולמים דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות, אזי בעת אירוע של תאונה זה יוכר כתאונת עבודה.
יובל
23/05/2014 16:53
שלום,
אני עובד במקום עבודה בו נקבע סידור העבודה שבוע קודם,
א.מספר פעמים, כשעה וחצי לפני המשמרת הודיעו לי לא להגיע לעבודה כי אין עבודה.
מה הדין במקרה זה, האם אני זכאי לתשלום והאם זה מצב של הרעת תנאי עבודה וזכאות לפיצויים על אף שאני עדיין לא עובד שנה בחברה.
תודה
יובל
יובל
23/05/2014 17:04
אוסף כי השכר משולם לי לפי שעות שעבדתי באותו חודש ואני אמור לעבוד חמישה ימים בשבוע.
עובדת בהריון ר...
22/05/2014 16:52
אני עובדת בשכר גלובאלי, כ-10 וחצי שעות עבודה ביום 5 ימים בשבוע. נודע לי לאחרונה שאני בהריון. האם מהחודש החמישי להריוני אסור למעסיקי להעסיק אותי מעבר ל-9 שעות עבודה?
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 17:08
מותר, בתנאי שהעובדת הסכימה לכך בכתב והציגה אישור רפואי מתאים.
העובדת מס. 1
22/05/2014 13:39
שלום לכולם!

להלן המקרה: עובדת שעבדה שנה רצוף במקום עבודה יצאה לשמירת הריון וחופשת לידה לאחר מכן. סה"כ הייתה כמעט שנה בבית. האם מגיע לה פדיון ימי חופשה על השנה האחרונה בה הייתה בשמירה + חופשת לידה, הרי הזכויות הסוציאליות שלה ממשיכות להיצבר בתקופות האלה אם הבנתי נכון את החוק בעניין... מה דעתכם?
עו''ד אריק שלו
22/05/2014 13:44
עבור התקופה בה קיבלה העובדת דמי לידה מאת המוסד לביטוח הלאומי, אכן ממשיכות הזכויות הסוציאליות להיצבר.
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 13:42
הזכויות הנצברות בתקופת שמירת היריון וחופשת לידה הם דמי הבראה ופיצויי פיטורים, אך ימי חופשה אינה נצברים מאחר והם מחושבים עפ"י כמות ימי העבודה בפועל באותה שנה.
יואל
22/05/2014 13:35
שלום רב,
עבדתי בימים א',ב',ד',ה',ו' סה"כ 5 ימים (לא כולל יום ג').
הורידו לי 9 שעות של 100% עבור אותו יום ג',, האם חוקי הדבר?

שאלה נוספת:
עבדתי ימים ב',ג',ד,ה בוקר (8-17)
ויום שישי לילה -1800 עד 0600 בבוקר בשבת- 12שעות
הורידו לי 9 שעות רגילות עבור יום א' שהחסרתי.
האם מותר לעשות כך?
ב-2 השאלות עבדתי למעלה מ-45שעות שבועיות.

תודה מראש
יואל
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 13:43
תלוי מהו היקף המשרה המוגדר בהסכם העבודה.
יפתח
22/05/2014 13:34
היי

יש לי שאלה בשם אבא שלי, שנקלע למצב לא פשוט בעבודה שלו:

אבי עובד בן 62, ותק של 7 שנים, חלה במחלה קשה ונעדר מהעבודה מספר חודשים, לאחר מכן חזר בהנחיית רופא תעסוקתי לעבודה בהיקף של חצי משרה.

לאבי תפקיד בכיר יחסית במפעל, הוא לא יכול להספיק את עבודתו במשרה של חצי יום וגם כושרו התפקודי לקוי מאז מחלתו.

הוא מבקש מההנהלה שישכרו עובד/ת נוסף/ת לעזור לו אך אומרים לו "אין תקציב". במקום זה, מחפשים לשכור עובד אחר שיחליף אותו בתפקידו.

אין עדיין שום דבר רשמי, לא הזמנה לשימוע וגם לא נאמר לו שום דבר למעט העובדה שהוא יודע שמחפשים מישהו במקומו.

מה אתם הייתם עושים? איך חוקי העבודה מגינים עליו?

תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
22/05/2014 13:41
ניתן לבקש לחפש לו תפקיד חלופי בחברה ההולם את היקף משרתו ואת מצבו הרפואי.
כרגע אין יותר מדי מה לעשות עד שיזומן לשימוע בנושא.
ליאת ר.
22/05/2014 12:04
בחודש אפריל 2014 התחלת לעבוד פעמיים בשבוע,כלפעם כ-4-5 שעות,אצל מעסיקה פרטית.היא סיכמה איתה על שכר שעתי ועל ניעות בעל פה בלבד.מעולם לא חתמתי על חוזה כתוב.

ב8.5 ניגשתי לבוסית,בשאלה לתשלום עבור חודש העבודה הקודם(אפריל).תגובתה היתה שהרו"ח שלה, יוציא לי רק ב 15.5 תלוש מסודר.כיוון שהמשכתי ללחוץ עליה,היא נתנה לי צ'ק פרטיבתאריך ה 15.5,עבור השעות שעבדתי באפריל.
מעולם לא נשלח אליי תלוש המשכורת למייל כפי שהובטח על ידה.כמובן שהחלטתי להפסיק לעבוד אצלה.היא חייבת לי גם תשלום עבור יומיים עבודה בחודש מאי.

מה עליי לעשות כדי לקבל את תלוש המשכורת של אפריל ותשלום עבור חודש מאי?גם על מנת לקבל פטור מתשלום לביטוח לאומי?

תודה,ליאת.
עו"ד אריק שלו
22/05/2014 13:40
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
יפעת
22/05/2014 11:53
שלום,

חוזה העבודה שלי מסתיים ב-6\30 ותאריך הלידה שלי הוא באמצע - סוף אוגוסט, מה עליי לעשות בכדי לא להפסיד את דמי הלידה שלי במלואם?

האם כדאי לי לצאת לחופשת לידה כ-6 שבועות לפני התאריך המשוער? או לחתום אבטלה?? או מהם זכויותיי במקרה כזה??? אשמח מאוד לעזרה והכוונה. יפעת.
עו''ד אריק שלו
22/05/2014 13:37
למשך איזו תקופה היה החוזה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ