פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 967
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אביב
26/06/2014 21:22
עבדתי בחברת תקשורת 3 שנים, ב7-8 חודשים אחרונים גיליתי הרבה טעויות במשכורות באופן קבוע כל חודש, הסכום יצטבר להיות קרוב ל-2000 שקל
בסופו של דבר הם שילמו את ההפרשים בחודש לאחר מכן
אחת הסיבות העיקריות שעזבתי את העבודה והמריבות שהיו עם המנהלים, היו בגלל הטעויות שלהם במשכורות

רציתי לדעת אם יש אפשרות לתביעה מולם? (על עוגמת נפש/ על חוסרים במשכורות באופן קבוע/ על ריביות ששילמתי על כך/ או אפילו תביעה ייצוגית כי אני מאמינה שזה חוזר על עצמו עם עוד אנשים שפשוט לא בודקים את המשכורות שלהם)

אציין שניתן לראות במשכורות עצמם את ההפרשים כי ליד כל תשלום כזה רשום "הפרש" ועל איזה חודש משולם
עו"ד אריק שלו
29/06/2014 08:44
שלום,
מהנתונים בשאלתך לא ניתן להבין אם ישנה עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק. לבדיקה מעמיקה יותר באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה.
מאיר
28/06/2014 09:54
פקח בכוח שיטור ( לא שוטר ) עובד חמש משמרות בשבוע בימי שישי מקבל שכר רגיל , בשבת 75% בלבד פלוס זיכוי ליום חופשה
בלא אבחנה של משמרות
א. האם זה תקין
ב. מקבל תוספת משמרת עבור כל משמרת - האם זה מאפשר באופן לגיטימי לשלם תעריפי שבת באופן שהוא משולם
עו"ד אריק שלו
29/06/2014 08:41
שלום,
אנא בהר את שאלתך.
אפי קרסיס
27/06/2014 18:49
שלום רב. במסגרת עבודתי כנהג ומתקין קיבלתי דוח חניה . השאלה שלי היא מי מחויב לשלם זאת...תודה מראש אפי..
עו"ד אריק שלו
29/06/2014 08:40
שלום,
השאלה היא מה הסיכום אליו הגעת עם המעסיק בתחילת עבודתך.
אבי
28/06/2014 12:43
ידוע לי כי ניתנת הטבת מס בשיעור 15% על הכנסות בגין משמרת ערב ולילה.
במפעל שבו אני עובד זכאים להטבה הנ"ל.
השכר ברוטו שלי עומד על 16,000 ש"ח/חודש האם אני גם זכאי להטבה זו
עו"ד אריק שלו
29/06/2014 08:40
שלום,
אנא פנה לייעוץ בענייני מס.
ענת כהן
20/06/2014 09:55
שלום לכם- התקבלתי למקום העבודה לפני כשנה ושלושה חודשים לערך., על בסיס משרה מלאה ושכר גלובלי, לא הוחתמתי על חוזה העסקה כלל,כעבור חודשיים התבשרתי על הריון, הודעתי למעסקי. עבדתי כרגיל במהלך ההריון ובנאמנות.
יצאתי לחופשת לידה, וחזרתי לאחר שהארכתי אותה בחודש.כשחזרתי מעסיקי החליט לשנות לי את המשרה ל-שעתי [דבר שפגע בשכר שלי הקבוע], ובנוסף שוב לא החתים אותי על חוזה העסקה. מאז כל חודש היו טעויות בשעות, וכל חודש היו צריכים לשנות לי את שיק השכר לשנות הנכונות. כמו כן בחודש האחרון, הוחלט להוריד לי חצי שעה הפסקה, שבו בזמן אני לא יוצאת להפסקה. כמוכן לא קיבלתי שעה הנקה, לא קיבלתי הבראה בתום שנת העבודה הראשונה, וזומנתי למשרד המנהל בבירור השעות בתלוש, ושם נאמר לי על מנת לפתור את הבעיה הזו שהיא כל חודש , הוא נאלץ לפטר אותי.
לא בוצע לי שימוע, ומיד קיבלתי מכתב פיטורין.
ובנוסף הוא ביקש שלא אגיע לעבודה והוא ישלם לי את השכר .
מה עושים?
עו"ד אזי נ. כהן
20/06/2014 11:56
הרעת תנאי העבודה היא דרך ידועה של מעסיקים לסיים עבודה של אישה בהריון מבלי לפטר אותה. הלכה למעשה מדובר בפיטורים שלא כדין המחייבים בפיצויים.
פני טלפונית להמשך טיפול.
עו"ד אריאל גולן
20/06/2014 09:58
ענת שלום רב,
למעסיק היה אסור לפגוע בתנאי עבודתך אשמח אם תצרי קשר עם משרדנו לצורך המשך טיפול.
שאדי
28/06/2014 14:50
RE: פיטורים לא חוקיים עו"ד אריאל גולן 01/01/1970 02:00
ענת שלום רב,
למעסיק היה אסור לפגוע בתנאי עבודתך אשמח אם תצרי קשר עם משרדנו לצורך המשך טיפול.
כיבלתי מכתב פיטורים לא תיקני ואני לא יכול ליפנות לשכת תעסוקה כדי לחתום אבטלה בכדי לפרנס את המישפחה שסבלה אחרי המקרה
אלבינה
26/06/2014 17:42
שלום. יצאתי לחופשת לידה של 18 שבועות. מתוכם 14 של ביטוח לאומי והשאר על חשבון חופשה שנתית שלי. כאשר אני חוזרת לעבודה האם מגיע לי 4 חודשי קיצור שעת הנקה או רק 3 כי החישוב מתבצע מסיום חופשה של 14 השבועות?
תודה
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 18:29
עובדת במשרה מלאה זכאית להיעדר מעבודתה שעה אחת ביום, ללא ניכוי משכרה, במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.
פיטורים
ביאנה
26/06/2014 15:13
אני עובדת במפעל שנתיים וחצי. יום למחרת של שיחת שימוע הודיע לי שהיום האחרון שלי זה ב12/7 2014 אבל לא קיבלתי את ההודעה בכתב רק בעל פה. איפה ההוכחה לזה בכתב? ואיך אני אמורה להאמין למעסיק. ואם בתאריך שהוא אמר לי

אני לא אקבל מכתב מה אני יעשה?
אין לי שום מכתב ביד רק מילים באויר
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 16:02
המעסיק שלך חייב לתת מכתב פיטורים+פרוטוקול שימוע בתוך 14 ימים לכל היותר. את מוזמנת ליצור קשר טלפונית.
2 שאלות..
יניב
26/06/2014 15:04
שלום רב לכם,

עבדתי במקום עבודה מסוים ואני מעוניין לתבוע את המעסיק על זה שלא שילם לי שכר ועל הלנת שכר, מלבד זאת אני רוצה לתבוע על דברים נוספים שלא שילם כמו שעות נוספות, עבודת לילה, תשלום שכר לשעה נמוך ממה שסיכמנו..

השאלה שלי היא האם לכל מקרה שאני רוצה לתבוע יש טופס ספציפי שצריך למלא או שאני יכול לכתוב את כל הדברים בטופס אחד..

בנוסף, האם קיצוץ משמעותי בכמות שעות העבודה יכולה להיחשב כהרעת תנאים?

אשמח מאד לתשובה! ותודה מראש לעונים..
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 16:01
בכתב תביעה צריך לכתוב את כל הטענות שיש לך נגד המעסיק אתה מוזמן ליצור קשר טלפונית.
ב.ש
25/06/2014 17:22
שלום

אני חייל משוחרר שעובד במקום עבודה פרטי ומקבל שכר גלובלי.

בתלוש משכורת רשום שאני עובד 170 שעות בחודש כשבפועל יוצא לי 220-230 תלוי בחודש. השכר שאני מקבל רחוק מלהיות השכר שהייתי מקבל אם הייתי עובד לפי שעות ע"פ שכר מינימום.

למשל: יולי, 231 שעות חודשיות, שכר ברוטו (כולל נסיעות) 4759.59. כשע"פ החישוב שלי זה אמור להיות 5345.73.

האם הדבר מקובל? האם הוא חוקי? במידה ולא, מה האופציות שלי?
תודה.
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 12:40
כל עובד במדינת ישראל זכאי לשכר מינימום ושאר תנאים סוציאלים כולל ימי חופש, נסיעות, דמי הבראה, פנסיה.. צור קשר לקבלת יעוץ משפטי
עו"ד אריק שלו
25/06/2014 17:25
שלום,

לכאורה נראה כי אופן התשלומים אינו תקין. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יעל
26/06/2014 11:34
רוצים לפטר אותי אחרי 12 שנה בעירייה- אני עובדת של יובל חינוך- האם לא היו צריכים לתת לי קביעות עד היום?
האם אפשר למנוע את הפיטורים האלה שנובעים מקיצוצים?
אם אפשר לקבל תשובה ראשונית בפורום ולא הפניה ליצירת קשר טלפוני. תודה.
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 12:31
במקרים רבים, לאחר שבית הדין מצא כי הפיטורים לא היו חוקיים הוא נתן צו להחזרת העובד לעבודה. יש צורך בפרטים נוספים לייעוץ מלא.
לפרטים נוספים, פני טלפונית.
עו"ד אורנה שמריהו
26/06/2014 12:11
די ק שה להשיב על שאלתך ללא ידיעת הפרטים שלהלן - תחת איזה הסכם הנך עובדת, האם בהסכם אישי או קיבוצי. קביעות אינה מונעת בצורה הרמטית פיטורים, ולכן, יש להבין מדוע לאחר 12 שנה שוקלים לפטרך.
טל
26/06/2014 09:50
יש אנשים בעולם הזה שמרשים לעצמם לשפיל אחרים נקודה. אני מזכירה בכיר במשרד, אחד העובדים אצלנו מתעצל לקחת את התיקים שמוציא חזרה למקום אז הוא אוסף אותם ונהיה ערימה של תיקים כבדים שצריך להחזיר, בעצלותו מניח על שולחני ומצפה שאחזיר, נכנסתי לבוס ביקשתי את עזרתו בתחילה אמר שאני אדבר עם העובד רק אחרי ששיכנעתי אותו שאני לא רוצה עימות עם העובד ההוא פנה אליו ואמר לו להחזיר למקום, ---- אבל אז קיבלתי התקפה חסרת מעצורים. מעובד ההוא: אני רואה שאת יושבת מידי הרבה, אני לא רוצה שתשמיני, אני יעשה דיאטה ואת תשמיני, אני לא רוצה שתשמיני,
ומוסיף: אני עובד יקר ל"בוס" את חושבת שהוא רוצה לשלם ביוקר על תיוק אני ארשום לו תיוק את רוצה?! בסדר אם זה מה שאת רוצה.....
למה אמרת ל"בוס" ? אני לא אוהב את זה אני לא אוהב אנשים שעושים דברים כאלה מאחורי הגב... זה לא מתאים לי... (אני:) "בגלל זה פניתי ל"בוס" לא רוצה להכנס לזה"
(הוא:) מה אנחנו בעימות? זה נקרא עימות זה?....
העובד הנ"ל אינו חוסך את שבט לשונו כלפי בעת שאיני עושה כרצונו או עושה דבר שלא לרוחו
"למה את קונה חלב של טרה אני לא אוהב תקני רק תנובה אני לא מבין אותך (בצורה אויינת)
"למה את גוררת את הרגלים הנעלים שלך עושות לי רעש".
עוד משפטים כנ"ל
האם מבחינה משפטית זה מותר אם לא מותר זה בסדר?
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 12:14
מחוייבות המעסיק לדאוג לתנאי עבודה תקינים גם במישור הנפשי.
אני מציע לדבר עם העובד בשלב הראשון ולנסות לפתור את הבעיה במידה וזה לא עוזר תפני להנהלה ותבהירי לו שהעובד פוגע בתנאי העבודה שלך. במידה ותרצי להתחיל בהליך משפטי תפני למשרד ונשמח לעזור
עו"ד אורנה שמריהו
26/06/2014 10:27
אינך אמורה להסכים להתנהלות הזו, ועל מעסיקך חלה החובה לסיים את התבטאויותיו של העובד.
אסתר
26/06/2014 11:54
אני עובדת בעבודה חצי שנה ואני עוזבת את העובדה .
והצטבר לי ימי חופשה . האם יש לי זכות לבקש את זה ( לפרוע )
במקרה של התפטרות ?
עו"ד אורנה שמריהו
26/06/2014 12:12
בשכר האחרון, מעסיקך יהיה מחויב בתשלום פדיון ימי החופשה שנצברו לך בתקופת עבודתך.
אודי
25/06/2014 21:34
שלום,

אני התפטרתי לפני כשבעה חודשים ממקום שבו עבדתי מספר שנים. עבדתי במשרה מלאה וסטנדרטית, הבעיה היא שזה היה מקום שהתנהל בחוסר סדר קבוע ומעולם לא עבדתי במסגרת חוזה עבודה מסודר. אין לי חוזה עבודה ואין לי סעיף 14.

מתוך הבנה שאני זה שהתפטרתי, האם המעסיק זכאי למשוך חזרה את הכספים שהוא הפריש לקופה לאורך השנים תחת סעיף הפיצויים?

חשוב להבין, אני לא מדבר על לקבל פיצויי פיטורים נפרדים מהמעסיק, אלא מנסה לברר האם הכסף שהמעסיק הפריש לקופה אמור להיות משוחרר לרשותי. המעסיק טוען שהוא "העניק לי בחסדו" את פיצויי הפיטורין ואני מנסה להבין האם זה נכון או שהוא מנצל את חוסר הידע שלי, ובמסגרת החוק הכסף שהופרש אמור בכל מקרה להישאר ברשותי?

אגב, המעסיק הפריש לפנסיה והפיצויים לאורך השנים מעבר למה שהוא היה חייב בצו ההרחבה, אשמח אם תתייחסו גם לכך בתשובה ותענו האם הוא יכול לדרוש בכל מקרה את החלק שהופרש מעבר לנדרש?

תודה רבה
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 11:25
בהתאם לחוק, כספים אשר נצברו בקופת הפיצויים אינם ניתנים להחזרה אלא אם בחרת למשוך את הכספים ו/או בית דין קבע שבשל נסיבות הפיטורים אתה לא זכאי לקבלת הפיצויים.
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 08:58
כעקרון, בהתאם לצו הרחבה הכללי בדבר ביטוח פנסיוני, משנת 2008, הכספים שהופרשו לקופת גמל ברכיב של פיצויים אינם ניתנים להחזרה, ועל המעסיק לשחחר אותם בעת סיום יחסי עובד מעביד.
פזית
26/06/2014 10:58
חברה גדולה מחליטה לתת בונוס כספי לכל העובדים שעבדו בחברה בכל שנת 2013 לצורך הדוגמא, וזאת לאור הצלחת החברה בשנה זו וגדילה ברווחים. כמה ימים לפני הכרזתה בפומבי על הבונוס, עובד מסויים מבקש להתפטר ונותן חודש על פי החוק. בזמן קבלת הבונוס בפועל לחשבון הבנק של העובדים העובד הינו עדיין עובד בחברה. האם גם לו מגיע הבונוס (כמובן שעבד בכל שנת 2013 ועומד בקריטריונים כפי שנקבעו).? החברה טוענת בתוקף שלא מכיוון שבחר להתפטר ומוכנה ללכת למשפט. מה דעתך?
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 11:22
על פניו נראה כי העובד זכאי לבונוס. יש צורך לבדוק האם קיים סעיף בנושא בהסכם עבודה העבודה.
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 11:12
לדידי, כל עוד העבוד עבד בתקופה הרלוונטת שבגינה משתלם הבונוס ואין כל התניה אחרת לקבלתו, אזי אין סיבה לא לתת אותו.
פיטורים
מאיה קמחי
26/06/2014 09:44
שלום אני עובדת בשירות עיריית ת"א 16 שנה .10 שנים דרך כח אדם
ו6 שנים האחרונות דרך חברת יובל חינוך .כל ה-16 שנה אני יושבת באותו מקום עם אותם מנהלים ואפילו מושווים לי כל התנאים של עובד עירייה.
קבלתי הודעה ממנהל האגף שאני עומדת להיות מפוטרת בסוף אוקטובר 2014 בגין שהתפקיד שלי הולך ומצטמצם וכמו כן בגין חוסר תקציב .וכמובן ייערך לי שימוע חודש לפני ביובל חינוך.האם הפיטורים האלה חוקיים? והאם ניתן למנוע זאת?
לתשובתך אודה
מאיה
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 11:19
יש צורך לבחון את הסיבה האמתית לפיטוריך מאחר ועל פי הפסיקה המעסיק צריך להוכיח שאכן היו צמצומים ע''י פיטורים רוחביים של מס' עובדים ולא רק אחת.
כמו כן בשל תקופת העבודה הארוכה יש לבדוק באופן מקצועי אם שולמו לך כל זכויותיך לאורך השנים.
את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך ייעוץ.
עו"ד אורנה שמריהו
26/06/2014 10:26
לטעמי ניתן, אך עליך לפנות לייעוץ משפטי בנושא, על מנת לבחון את השיקולים שעמדו בפני העירייה עת החליטה לשקול את פיטוריך.

הנך מוזמנת ליצור קשר טלפוני עם משרדי בנושא.
סימה
26/06/2014 09:15
בוקר טוב,

עובד כתב מכתב למעסיק שבו הוא כותב "הריני לאשר כי הוריתי למנהלת חשבונות של חברת X שלא להפריש בחודשים הבאים כספים עבור קרן פנסיה שעל שמי." ואז העובד חתם עם מ"ז שלו.

מה עלי לעשות?

האם אני יכולה בכל זאת להמשיך להפריש עבורו אפילו שהוא כתב לי מכתב שהו לא רוצה?

בסופו של דבר הוא מתכוון בסיום העסקה לדרוש את כל הכספים ששייכים לו עבור פנסיה אז למה אני לא יכולה להגיד לו שזה לא חוקי ולהמשיך להפריש לו בכל זה כל חודש.
(המעסיק כבר פיטר אותו כלפני שבועיים ואמר לו שהוא יכול לעבוד עד אוגוסט)

תודה מראש,

סימה
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 11:14
הסכמת העובד אינה משנה לעניין זה מאחר והוראת החוק לפנסיה חובה גוברת.
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 11:08
כל עוד מתקיימים יחסי עובד מעביד, אזי חובה על המעסיק להפריש לפנסיה בהתאם לחוק, ואין הצדדים יכולים להתנות על כך.
טל
26/06/2014 10:18
ברצוני לדעת האם יש לבוס הזכות לקבוע לעובד שעות עבודה בשביל העובד כשהוא בהתלמדות בלי לשאול אותו..
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 11:09
כעקרון, המעסיק הוא זה שקובע את נהלי העבודה.
מעסיק
25/06/2014 17:13
רציתי לברר מה מעמדו של עובד אשר נחבל בעבודה והוכר כמי שעבר תאונת עבודה לפני חצי שנה. מאז קיבל תשלום מביטוח לאומי. לאורך התקופה היה המעביד בקשר איתו, אך הקשר נותק עקב כך שהעובד לא ענה ולא השיב להודעות ולמכתבים ששלח לו המעביד.

הדבר היחיד שקיבל המעביד הוא אישור מרופא תעסוקתי שהעובד לא יכול לעבוד עד 9.7. כמו כן תבע העובד את המעביד על רשלנות - מתוקף ביטוח חבות מעבידים.

השכר לעובד שולם במלואו כולל דמי הבראה, מחלה וחופשה, וכרגע אין חייבים לו שכר. האם הוא עדיין נחשב עובד של המקום? האם ניתן לפטר את העובד במצב הדברים?
עו"ד אזי נ. כהן
26/06/2014 11:04
אין מניעה לפטר עובד לאחר תאונת עבודה. אך צורך בבדיקה מקיפה לגבי התשלומים המגיעים לעובד. לברור נוסף ניתן ליצור קשר עם המשרד
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 09:00
לא ממש ברור אם אכן נותקו יחסי עובד מעביד ונעשה גמר חשבון.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק וייעוץ פרטני בהתאם.
יצחק
25/06/2014 21:09
שלום רב
אני נוסע כל יום מרעננה לעבודה בתל אביב
הנסיעה היא תוך עירונית עד לאוטובוס שמוביל לתל אביב שזו נסיעה בין עירונית
עלות הנסיעה בתוך רעננה הינה 6.90
עלות הנסיעה מרעננה לתל אביב הינה 10.90 (אין חופשי חודשי)

מקום העבודה מחזיר לי 17 שח בערך ליום

האם אני זכאי ליותר או שזה עפ"י חוק כמו שהם טוענים ?
עורך דין
26/06/2014 09:30
בוקר טוב

אתה כמו כל עובד אחר זכאי לקבל החזר הוצאות נסיעה ריאליות, לפי העלות המינימאלית של נסיעה בתחבורה ציבורית מהבית למקום העבודה וחזרה והכל עד לסכום המקסימאלי הקבוע בחוק.
פיטורים
ביאנה
26/06/2014 06:00
ב17/6 2014 נערכה לי שיחת שימוע ואמרו לי שאני אקבל תשובה תוך 48 שעות
יום למחרת הודיעו לי מילולית שאני מפוטרת והיום האחרון שלי זה ב- 12/7 את התשובה בכתב לא קיבלתי.
דרשתי את המכתב והמנהל ענה לי אני עושה מה שאני רוצה
האם זה חוקי הדבר?
עו"ד אורנה שמריהו
26/06/2014 08:34
ניתן להודיע בע"פ על פיטורים, כאשר בסיום העסקתך, על המעסיק יהיה מחויב ליתן לך מכתב סיום העסקה.
ביאנה
26/06/2014 08:55
מה יהיהו הצעדים שלי אם לא אקבל מכתב בתאריך האמור.( בהכרות עם המעסיק זה יכול לקרות)
יוליה
25/06/2014 16:19
שלום עורך דין נכבד !

לפני כחודש הודיעו לאבא של בעלי שהחברה מסיימת העסקה של כלל העובדים, אך המצב לא היה וודאי ולכן השתמש בימי החופשה שצבר והיה בחופש. כעת, הודיעו לו כי ביכולתו לעבוד בחצי משרה או לקבל מכתב פיטורין.

הוא בחר לקבל מכתב פיטורין, אך נאמר לו שהדבר יתאפשר רק בעוד חודש (ללא שכר וללא העסקה במהלך חודש זה) וכי זה במסגרת החוק. האם זה אכן חוקי?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 08:55
חובע על המעסיק ליתן הודעה מוקדמת לפי החוק, ובאם לא עליו לשלם חלף הודעה מוקדמת.
מתי שושן
24/06/2014 08:54
המעביד הכניס לי כסף יותר במשכורת ומבקש להחזיר לו הכל במזומן בגלל שאני במינוס מאוד גדול בבנק מנהל הבנק לא מאפשר לי להוציא הכל בזומן .
הצעתי לבוס ללשלם בתשלומים והוא יציע לא לשלם לי שתי משכורות האם זה חוקי????
עו"ד אריק שלו
26/06/2014 08:53
בכל אופן אין המעסיק רשאי להתנות את עצם קבלת השכר בזמן בהחזר חוב.
יוסי
25/06/2014 16:36
לעוד שלום רב, הוותק שלי במקום העבודה הוא שנה ושלושה חודשים,המשרה שלי היא חלקית ומשתנה, השכר שעתי -40שח לשעה ביום 45 שח בלילה.והשעות לא קבועות,היו לי חודשים של 170 שעות של 120 שעות וגם של 80 שעות אפילו אחד של 27 שעות.הממוצע הכללי שלי הוא 110 שעות לחודש במשך כל התקופה.
שאלתי היא-כמה אחוזי משרה יש לי, והעיקר, כמה ימי חופשה והבראה מגיעים לי לשנה?, אם זה משנה , מקום העבודה שלי עובד 7 ימים בשבוע 24 שעות ביום, וחלק נכבד מהמשמרות שלי הן בשישי שבת, ערב חג/חג.בתודה מראש , יוסי
אביאל
23/06/2014 13:46
שלום רב

שאלתי היא הגשתי תביעה נגד מעסיק עקב פנסיה פיצויים מכתב פיטורין וכו...אחרי הפיטורין החתמתי בלשכה לדמי אבטלה. נאמר לי בתביעה שצריך מכתב פיטורין או המתנה של 90 יום. עברו ה90 ימים המתנה שהחתמתי ובנוסף לאחר ה90 יום החתמתי את 100 ימים שקבלתי.

האם אני יכול להוסיף לתביעה את ימי ההמתנה? מה לדרוש?לבקש תשלום מלאה? למרות שקבלתי את 100 הימים....תודה מראש

לציין לא קבלתי מכתב פיטורין גם לאחר בקשה דרך בית הדין.
עמית
25/06/2014 14:40
שלום עו"ד שלו

ענית לפני מספר ימים לשאלה שהפנתי אליך, ואני מאוד רוצה להודות לך, עם זאת, התשובה התייחסה לסעיף 14 ומכוון שיש בעיתיות מסוימת בנושא, אני אשמח אם תוכל להתייחס גם לעניין הבא בתשובתך -

אסביר שאני נמצאת במאבק מול מעסיק שאצלו עבדתי במשך שלוש שנים (כאשר בחצי השנה האחרונה אני כבר לא עובדת שם).
במשך שלוש השנים האלה המעסיק הפריש לפנסיה ולפיצויים באחוזים גבוהים מאשר נדרש בצו ההרחבה הכללי - 5% לפנסיה ו-8.33% לפיצויים. (אני יודעת שהחל מ-2013 לפחות לפנסיה כבר היה צורך להפריש 5%, חלק מכך היה עוד לפני זה). מכל מה שאני מבינה ויודעת זה לא היה במסגרת שום הסכם קיבוצי ולא מתוקף איזשהו צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר. (אגב, אשמח לדעת אם יש דרך לברר את זה אם אני שייכת לאיזשהו הסכם קיבוצי או צו הרחבה מטיב???!!! למרות שאני בטוחה כמעט שלא).

משהו שחשוב לחדד ולהבין הוא שאני לא יודעת אם אני חתומה על סעיף 14!

פניתי בנושא לקופה של "כלל" במטרה לוודא האם אני חתומה על סעיף 14 ולקבל אולי את המסמכים הרלוונטים ואמרו לי שכנראה מדובר ב"הסדר לרבים" ושאין בידם שום מסמכים של המעסיק או שלי, ושהכל נמצא בידי הסוכן הפנסיוני של המעסיק (שהוא כבר כמובן לא הסוכן הפנסיוני שלי).
בניסיונות קודמים בחודשים האחרונים לפנות לסוכן הפנסיוני הזה לקבל פרטים נתקלתי בחומה.
לצערי אני לא מוצאת את המסמכים שחתמתי עליהם לפני שלוש וחצי שנים מול אותו סוכן פנסיוני כאשר התחלתי לעבוד במקום ההעבודה ההוא, ואני חוששת שגם אם אני אנסה לדרוש עכשיו מאותו סוכן פנסיוני להעביר לי את המסמכים ההם, אני לא אוכל להיות בטוחה שמה שהוא מעביר אכן מדויק ואמיתי ושאין שם שינויים או זיופים. כאמור, אני כבר לא משתמשת בשירותיו של אותו סוכן ואין לו שום אינטרס לסייע לי, ההפך הוא הנכון, יש לו אינטרס מובהק לעמוד לצד אותו המעסיק הקודם.

מה ביכולתי לעשות? ואיך אוכל לדעת בוודאות האם חתמתי בזמנו על סעיף 14?

אחרי שלוש שנים באותה עבודה ואחרי שאין ספור פעמים עסקנו בנושא, פתאום לפני מספר ימים המעסיק בא וטען באמצעות רואה החשבון שלו, שההפרשות ביתר לאורך אותן שנים היו "טעות" שנעשתה במשרד רואה החשבון. במידה ואני לא חתומה על סעיף 14 האם ביכולתו של המעסיק למשוך חזרה את הכספים שהופרשו מעבר למה שהיה נדרש?

המון תודה!
דימה
25/06/2014 16:44
האם שכר מינימום גלובלי (חודשי), אם לחלק אותו למספר שעות עבודה בחודש יכול להיות קטן משכר מינימום שעתי?

(אם לחלק את השכר שאני מקבל גלובלי חודשי בשעות העבודה בפועל בחודש, יוצא לי שכר שנע בין 18 ל21.7 ש"ח לשעה)

כמו כן, האם רישום שעות עצמאי תקף בבית המשפט במידה והמעסיק לא ניהל רישום שעות?

עוד שאלה. בגלל שבתלוש רשום שאני עובד פחות מהשעות שלי בפועל (210 מול 175 למשל), בחישוב שכר הפקטיבי רשום שאני מקבל 26 ש"ח בשעה.

במידה ואני פונה אל בית דין לעבודה, האם אני צריך לתבוע שישלמו לי על השעות שלא היו רשומות בתלוש או לבקש לחשב את הכל לפי שכר מינימום?
עו"ד אריק שלו
25/06/2014 16:53
שלום,

לכאורה נראה כי אתה מקבל שכר מתחת לשכר המינימום. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
א.ג
25/06/2014 16:21
שלום
לפני חודש וחצי פיטרו אותי מהעבודה אחרי שנתיים שעבדתי שם ממה שאני יודע מגיע לי פיצויים של חודשיים (חודש על כל שנת וותק) עכשיו מי משלם לי את הפיצויים? כמה אני אמור לקבל לפי מה מחשבים?

אני פשוט קיבלתי ב10 לחודש האחרון צ'ק מהחברה בסך 5 אלף שבתוך ה5 אלף כלול כמה ימי עבודה שעבדתי בחודש הקודם כולל הבראה שמגיע לי וכולל פדיון ימי חופש.

ששאלתי אותם מה אם הפיצויים הם ענו לי שהפיצויים בחברת ביטוח. אני הייתי מבוטח בחברת ביטוח כלל כרגע יש לי שם פוליסה של 14 אלף שמתוכה אני הפרשתי כל חודש סכומים שמגיעים קרוב ל-6 וחצי אלף מה שמשאיר מה-14 אלף רק 7 וחצי אלף שהמעסיק הפריש - אלו הפיצויים שמגיעים לי?

אני אשמח לקבל תשובה והסבר על הדבר הזה שנקרא פיצויים
תודה
עו"ד אריק שלו
25/06/2014 16:52
שלום,

לכאורה על המעסיק להפריש לעובד במשך כל חודש לקרן פיצויים, וכאשר עובד מפוטר להשלים לו ל-100%.
מוני
25/06/2014 12:27
היי

אני נהג ברכב הסעות ועובד עבור חברה פרטית. אני שכיר בחברה. רכב ההסעות צמוד אלי ואני יוצא מהבית איתו לעבודה וחוזר איתו בערב. בכל יום יש לי מסלול שונה לפי סידור עבודה. רציתי לדעת ממתי אני אמור לחשב את זמן העבודה שלי: מהרגע שאני יוצא מהבית לעבודה ברכב או מהרגע שבו הגעתי לנקודה הראושנה שאני צריך לאסוף בא נוסעים?

אותה שאלה נשאלת גם לגבי שעת סיום העבודה: האם זה מתי שאני מוריד את הנוסע האחרון מהרכב או מתי שאני מגיע חזרה הביתה?
עורך דין
25/06/2014 16:05
שלום מוני

לפי החוק ולפי ההגיון מחשבים את זמן העבודה שלך מהרגע שבו אספת את הנוסע הראשון במסגרת עבודתך. זה בדיוק כמו שמחשבים את זמן עבודתו של עובד משרד מהרגע שבו הגיע למשרד והחל לעבוד ולא מהרגע שיצא מהבית לכיוון המשרד.

בהצלחה ונסיעה בטוחה.
נוני
25/06/2014 14:45
שלום,

אני נציגת ועד בית ויש לנו עובד נקיון שמועסק שנים רבות בבנין והייתי רוצה לדעת מה ואיך מחשבים את גובה התשלומים המגיעים לו (מעבר לשכר), הוא מקבל משכורת חודשית. במידה ולו שולמו לו מלוא זכויותיו, כמה שנים אחורה צריך ללכת אחורה?

תודה רבה מראש
עו"ד אזי נ. כהן
25/06/2014 15:26
יש קבוע את אחוז המשרה ע''י חלוקת מס' השעות החודשיות ב-186 ולקבוע בהתאם תשלום חופשה, הבראה, פנסיה וכו'
עו"ד אריק שלו
25/06/2014 14:58
שלום,

יש לראות בתחילת עבודתו כיום בו עליכם להתחיל ולתת לו זכויות סוציאליות כגון חופשה וכדומה. כמובן שהתשלומים צריכים להיות יחסיים לאחוז המשרה שלו.
דני
25/06/2014 15:00
שלום רב!
אני סטודנט ועובד בהבטחה 3 שנים.
בעבודה אני צריך לעשות סיורים,ו פעם אחד לא עשיתי סיור , ומצאתי דרך לאכוף את המערכת שנראה כאילו אני עושה אבך בפועל לא,ופעמיים עזבתי את העמדה שלי למריק של 5 מטר למשך 20 דקות,וזה פעם ראשונה שעשיתי מעשה שהוא לא תקין בעבודה.
אם מפטרים אותי מגיע לי פיצויים? ואם אני מתפטר האם אני מקבל פיצויים?
עו"ד אזי נ. כהן
25/06/2014 15:24
במידה ותפוטר מגיע לך פיצויים מלאים ככל שלא מדובר בעברת משמעת חמורה כגון גניבה ו/או חבלה.
במידה ותתפטר מגיע לך לקבל את הכספים שהופקדו בקופת הפיצויים בתנאים מסויימים.
לפרטים נוספים, פנה טלפונית.
עו''ד אריק שלו
25/06/2014 15:15
שלום,

לכאורה המקרים שתיארת אינם משמעותיים דיים בכדי שיוכלו למנוע ממך את קבלת הפיצויים. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ