פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 961
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ד.ב
07/07/2014 15:02
בתאריך 26.6 הודעתי למקום על סיום עבודתי בתאריך 5.8 ומאז הייתי בכמה ימי חופשה ככה שלא הגשתי את מכתב התפטרות שלי.
השאלה שלי זה האם זה עדיין תקף כהודעה מוקדמת עד הגשת המכתב פיטורים..?!
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 15:17
שלום,
באפשרותך לכתוב מכתב התפטרות ובתוכו תצייני את תאריך ההודעה ותאריך הסיום.
שלומית ד
09/07/2014 15:08
שלום
אני עובדת משמרות (לא משרה מלאה)
האם החישוב עבור יום חופש שלי הוא- ברוטו של שלושה חודשים אחורה לחלק ל90?
או שיום חופש שווה ליום עבודה?
תודה
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 15:12
שלום,

לפי אחוז המשרה שלך.
יריב
09/07/2014 11:57
לפני חודשיים בערך נודע לי שברכב שניתן לי ע"י החברה לשימושי האישי בלבד ושנמצא ברשותי מעל שנתיים, הותקנה מערכת איכון של פוינטר, הדבר נאמר לי במפורש (בשיחה מוקלטת) ע"י מנהל העבודה שאני נמצא במעקב כל הזמן, אני רוצה לציין שהרכב משמש אותי בזמני הפרטי בלבד ואף פעם לא בזמן העבודה , כאשר גיליתי זאת בשיחה נדהמתי אך חששתי להתלונן שמא אפוטר או יילקח ממני הרכב, מאז פוטרתי מסיבות אחרות.

שאלתי היא: האם אני יכול לתבוע את החברה על פגיעה בפרטיות במשך כל התקופה שלא הייתי מודע כלל לעובדה שעוקבים אחרי בכל רגע נתון?

תודה מראש יריב
מיכל
09/07/2014 09:27
התחלתי לעבוד בתאריך 2/6/2012 וילדתי ב-5/3/14.
חודש לפני תום חופשת הלידה הגשתי מכתב התפטרות.
קיבלתי מכתב לפיו סיום עבודתי הוא ב-12/6/2014.
האם מגיעים לי פיצויים רק עבור שנת עבודה מלאה אחת או שהתשלום שקיבלתי מביטוח לאומי נחשב עבור שנת עבודה נוספת רציפה לפיה אני אמורה לקבל גם כן פיצויים?
תודה מראש על התשובה!
סוניה
09/07/2014 08:19
שלום רב
בביסיטר שלי עבדה עם הבן שלי במשך 10 שנים אחרונות מספר שעות בשבוע. תקופות מזדמנות. הטיפול כלל בעיקר איסוף מבית הספר ושהות בבית של סבתא.
קיבלה שכר שעתי של 25 ש"ח לשעה בשנה אחרונה.
כל שנה שילמתי לה 500 ש"ח לצורכי חופשה.
הכל במזומן מעולם לא היה בנינו הסכם. היא מקבלת פנסיה ולא רצתה להיחסף.
השנה החלטנו להיפרד.שילמתי לה את חובותיי והוספתי 1000 ש"ח מתנת פרישה.
אוסיף שאני אם חד הורית לילד עם 100% נכות.
המטפלת דורשת ממני 6000 ש"ח.
לפי שכר האחרון שהיא קיבלה בחודש כפול 10שנים.

האם היא זכאית? האם אני יכולה להגן על עצמי.
איך אפשר להוכיח תשלום במזומן ללא תשלוש שכר?
ליאת
09/07/2014 00:48
שלום, שאלה לגבי שעות נוספות.
אני עובדת בקייטרינג, 2-3 פעמים בשבוע. כל משמרת היא 10 שעות, ועליה אני מקבלת 300 ש"ח.
האם מותר למעסיק שלי להעביד אותי יותר מ10 שעות, בהנחה שאני לא מעוניינת לעבוד שעות נוספות?
לאחר 10 שעות בעבודה מאומצת, מצבי הפיזי כבר לא טוב, ואני לא רוצה לעבוד מעבר ל10 שעות, מה החוק אומר על כך? אשמח לקבל גם הפניה לסעיף עצמו

תודה רבה על העזרה!
טל
07/07/2014 14:46
שלום, שמי טל אני עובדת באולם אירועים בארץ דרך כוח אדם, (ולא ישירות דרך האולם) שמשלם לי 25 לשעה ( - כולל בפנים נסיעות וכו׳)
מנהל החשבונות של אולם האירועים החליט לקצץ לעובדים מכוח האדם חצי שעה עבור הפסקת האוכל לכל יום עבודה רטרואקטיבית מחודש מאי.
כיום אנחנו נמצאים בחודש יולי, עכשיו כאשר כוח האדם ישלם לי הוא יתחיל לקצץ לי מכל משמרת שעבדתי מחודש מאי עד היום חצי שעה. שאלתי היא - האם זה הוגן? כאשר עבדתי בחודשים מאי יוני ויולי (עד היום) לא ידעתי שהולכים לקצץ לי חצי שעה מכל יום... אולי לא הייתי עובדת שם... שאלתי היא האם מבחינה משפטית זה הוגן.
תודה רבה.
צ.ד
07/07/2014 13:37
צהריים טובים

המקרה הוא כזה: בעלי חברה בע"מ והח.פ מתחלפים. אחד העובדים פוטר ונקלט כעובד (בתנאים אחרים) בחברה החדשה שככל הנראה עדיין בהליכי הקמה ברשם החברות. המעסיק אמר שימשיך להשתמש בכרטיס העובד הישן ושאין צורך למלא טופס 101 עד שיגיע אישור רשם החברות לגבי החברה החדשה. האם זה חוקי? האם זה נכון לעבוד ככה או שיש פגיעה בזכויות העובד?
ג'ול
09/07/2014 13:38
אני עובדת כבר כ5 שנים
וחס וחלילה עדיין לא לקחתי חופש מחלה

עד היום מקבלת תלושים והיתרה בימי מחלה ביתרת אפס

זה חוקי ?? מותר להיות ביתרת אפס ? מה אפשר לעשות ?.
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 13:53
שלום,

בכדי שהדבר יהיה חוקי, ובהנחה ואת עובדת משרה מלאה אזי הצבירה החודשית צריכה להיות 1.5 ימי מחלה בחודש עבודה.
הדבר כמובן אינו חוקי. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רויטל
09/07/2014 12:01
שלום,
אני עובדת במשרת סטודנט ולאחרונה נקראתי לשיחה כדי להודיע לי על הורדת חמש שעות העבודה שלי לשעתיים וחצי. אני מתנגדת לכך. אני עובדת במקום שבעה חודשים האם זכאית להגיש התפטרות עקב הרעת תנאים??

תודה.
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 12:20
שלום,

אכן מדובר בהרעת תנאים.
רויטל
09/07/2014 12:44
רק מבקשת לוודא- האם יכולה להגיש מכתב התפטרות עקב הרעת תנאים גם לאחר שבעה חודשים?
יעלי
09/07/2014 11:54
שלום
אני כ 8 חודשים לאחר לידה.
מצאתי מקום עבודה חדש הרחוק מביתי באותו מרחק מהמקום הנוכחי
במקום העבודה החדש אני נדרשת לעבוד חצי שעה פחות ביום (משמעותי עבורי על מנת להספיק להוציא את הילד מהמעון).
יש לציין שבמקום העבודה החדש אקבל שכר הגבוהה ב כ 1000 ש"ח.
ברור שלתנאים אלו יש זיקה ישירה לגידול הילד
האם לפי תנאים אלו אני זכאית לקבל פיצויים עקב התפטרותי לצורך טיפול בילד?
האם חצי שעה ביום נחשב משמעותי?

בנוסף- אם כן באיזה אופן עלי להודיע למעסיק? בכתב? בע"פ ומה לומר שמצאתי מקום חדש עם תנאים יותר מתאימים לגדול הילד???

לתשובתך הדחופה אודה
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 11:55
שלאום,
לכאורה את אכן תהיי זכאית לקבל פיצויים.
יש לכתוב מכתב למעסיק שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד ולתת הודעה מוקדמת בהתאם לחוק.
אלמונית
06/07/2014 22:50
עבדתי במקום פרטי במשך 18 שנים...
ב5 שנים האחרונות לא שולמו לאף אחד מהעובדים דמי הבראה.. בטענות אין כסף וכו...מכיוון שזה עסק קטן כולנו התחשבנו ושתקנו..בעוד שהיה לי [כמו ליתר העובדים] חוב בעסק [חנות] ולכן תמיד אמרנו נתקזז..

לצערי לפני שנתיים נאלצתי להפסיק את עבודתי בפתאומיות עקב החמרה במחלה [יש לי 79% נכות בריאותית ו100% אי כושר] במשך שנתיים משך הבוס את דמי הפרישה..
ואמר מלכתחילה שאין בכוונתו לשלם דמי הבראה מכיוון שעשה עימי חסד בשנים שהחזיק אותי אצלו..

דבר מופרך לחלוטין..

האם עובד שעוזב עקב מחלה בפתאומיות זכאי גם רק לשנתיים אחרונות?
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 11:05
שלום,

הדבר אכן מופרך. אנא פני לייעוץ מקצועי - משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אזי נ. כהן
07/07/2014 10:33
לאחר סיום יחסי עובד מעביד יש לבצע גמר חשבון.
צרי קשר טלפוני
אלמונית
08/07/2014 00:34
תודה רבה..

אצור קשר בהקדם...
אלמונית
09/07/2014 10:52
בהמשך לתשובתך אשמח לדעת מתי נוח שאפנה...

תודה
יסמין
09/07/2014 09:31
לא קיבלתי תלוש משכורת ושכר עבור חודש מאי שבו עבדתי , לא העברתי דוח נוכחות חתום בזמן כי הייתי חולה באותו היום
קיבלתי את השכר חודש לאחר מכן , בחודש יוני, האם זה תקין?
חוק הלנת שכר? כשפניתי להנהלת חשבונות , התגובה היתה בעיה שלך אם היית שולחת את הדוח בזמן ועל פי חוק והנהלים היית מקבלת את התלוש משכורת ואת השכר שלך בזמן.....
האם יש חוק שמחייב את המעסיק לשלם לי בזמן למרות שלא חתמתי ואישרתי את שעות העבודה שמופיעות בדוח?
אין אפשרות לשלם ולהפיק תלוש שכר ואז להתקזז/להוסיף שעות חודש לאחר מכן?
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 09:46
שלום,

על המעסיק לשלם שכר עד ה-9 לחודש.
יסמין
09/07/2014 09:50
המעסיק אכן שילם חודש אחרי, השאלה שלי האם חובה על המעסיק להפיק לי תלוש שכר לאותו החודש על פי חוק?
המעסיק טוען שזו בעיה שלי בגלל שלא הגשתי דוח בזמן
דוח שכולו היה חתום בשעת כניסה ויציאה.
את השכר קיבלתי חודש אחרי לי מפריע שאין לי תלוש משכורת
שמה ששובר את רצף התלושי שכר, האם אני יכולה לדרוש מהמעסיק להפיק לי תלוש שכר או לא?
יואב
09/07/2014 08:40
שלום!

התפטרתי בסוף מאי מעבודתי. האם אני זכאי לחלק היחסי של דמי הבראה ל 2013 (5/12), או לכל הסכום השנתי?

תודה!

יואב
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 08:47
חלק יחסי.
פיצויין
ענבל
08/07/2014 14:30
אשמח לדעת כיצד אני יודעת שהפרישו לי בצורה נכונה את הפיצויים ?
אשמח לעזרה \
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 08:37
שלום,
באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
שגית
08/07/2014 23:32
שלום, אני עובדת בהייטק במשרה מלאה ומקבלת שכר גלובלי. לא מזמן החליטה החברה לשנות את מדיניות ימי המחלה, ולהפוך אותה להיות לפי חוק.
החודש הייתי חולה (הייתי במיטה בימים רביעי-חמישי) וחשכו עיני כשראיתי את התלוש. הורידו לי יומיים ממכסת ימי המחלה, ובנוסף הורידו סכום נכבד (!!).
אז אני תוהה ושואלת:
האם חברה יכולה לפתע לשנות את מדיניותה?
לשם מה ישנה מכסה ימי מחלה אם כשאני חולה, מורידים לי גם ממנה וגם כסף (ולא מעט..)?
איך יכול להיות שמורידים לי כסף גם על ימי שישי ושבת, בהם אני לא אמורה בכלל לעבוד?!
האם אני יכולה לעשות משהו בנידון?

אשמח לקבל תגובות גם לגבי החוק וגם דעות אישיות..
תודה.
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 08:35
שלום,
לכאורה מדובר בהרעה בתנאי העסקתך.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
משה
08/07/2014 21:51
שלום רב,
אני מנהל מחלקה בחברה, לפני זמן מה החברה נקנתה ונאמר לי שאין אני מנהל את המחלקה יותר ואני הופך לעובד 'רגיל' במחלקה אותה עד לפני כמה ימים ניהלתי.
השכר שלי נשאר אותו דבר, אך אין אני מקבל את האחוזים מוצלחות המחלקה.
האם שינוי בתאים אלה הן סיבות להתפטרות וסיבה בגינה רש"י אני לדרוש פיצוי פיטורים (אני עובד כ6 שנים בחברה).
עו"ד אזי נ. כהן
09/07/2014 08:23
בנסיבות רבות ניתן להוכיח הרעת תנאים וקבלת פיצויי פיטורין.
חסרים פרטים לבדיקת הצלחת התביעה. צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 08:28
שלום,
לכאורה אכן מדובר בהרעה בתנאי העסקה.
אנא פנה ליצוג משפטי - משרדנו ועמד לרשותך.
אורן
08/07/2014 20:16
שלום.
קיבלתי דחייה בבית דין אזורי לעבודה בתביעה שהגשתי נגד המוסד לביטוח לאומי .
בכוונתי להגיש ערעור לבית דין הארצי לעבודה ושאלתי היא:
1. תוך כמה זמן עלי להגיש את הערעור .
2. האם עלי לבקש רשות להגיש ערעור וממי .
תודה
עו''ד אזי נ. כהן
09/07/2014 07:59
במקרה של ערעור על פסק דין שניתן נגד המוסד לביטוח לאומי בבית דין איזורי, אין צורך בבקשת רשות ערעור, וניתן להגיש כתב ערעור תוך 30 ימים ממועד פסק הדין אלא אם רוצים להגיש ערעור על פסק דין בנושא ועדות רפואיות, במקרה כזה יש לבקש רשות ערעור מבית הדין הארצי לעבודה תוך שלושים יום ממתן פסק הדין.
לבירור נוסף ובדיקת כדאיות התביעה צור קשר טלפוני
ספי
08/07/2014 20:45
אם הגשת תביעה בלי עורך דין ודחו לך אותה, אולי תסיק מסקנות ותפנה לעורך דין? גם אם תחליט ללכת על זה לבד ולהגיש ערעור לבד (או לא להגיש את הערעור בכלל) לפחות לא תצטער אחר כך שעשית את אותה הטעות פעמיים. הסיכוי של אזרח לא מיוצג להצליח בערעור מול המוסד לביטוח לאומי לא ממש גבוה.

אורן
אני מציע לך בחום לפחות לדבר עם עורך דין ולקבל יעוץ ראשוני לפני שתקבל החלטות...
אריק
07/07/2014 15:23
שלום.

היום במהלך עבודתי המעסיק שלי הפנה לעברי כמה קללות ושמות לא הולמים

אם אני מתפטר בעקבות כך האם אני מוכר כמפוטר?
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 17:17
כן. עקב נסיבות שאינם מאפשרות את המשך עבודתך אך יש לתעד ומומלץ לבצע מהלך זה באמצעות עו''ד.
רבקה
07/07/2014 17:52
הייתה לי קרן פנסיה פעילה, פוטרתי וחתמתי אבטלה 5 חודשים. ומיד לאחר מכן התחלתי לעבוד-לפי מיטב הבנתי מקום העבודה החדש צריך להפריש לי לפנסיה מהיום הראשון.
בעבודתי החדשה הוחתמתי על הסעיף הבא: "האם ברשותך הסדר פנסיוני בתוקף? (הסדר פנסיוני בתוקף,תוכנית שהופרשו לה כספים במהלך 3 חודשים אחרונים)" אפשרויות התשובה הם:כן/לא.
הוסבר לי בעל פה שמכיוון שחתמתי אבטלה בשלושת בחודשים האחרונים ולא הפרשתי עצמאית לפנסיה-אני צריכה לסמן לא, ואין קשר לקרן שהייתה פעילה לפני 5 חודשים.
מקום העבודה החל להפריש לי רק לאחר חצי שנה בטענה כי חתמתי על הטופס והם לא צריכים להפריש לי.
שאלתי היא- האם מקום העבודה מחויב להפריש לי את החצי שנה הראשונה כאשר הסברתי להם בע"פ מתי הייתה לי פנסיה קודמת ולמרות החתימה על הטופס?
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 17:15
בהחלט כן.
להמשך ייעוץ, פני טלפונית.
דורי
08/07/2014 13:44
שלום רב,
אני עובדת בחברה 10 שני עוד מעט. מעולם לא חתמתי על חוזה העסקה.
בנוסף 10 חודשים אחרי שהתחלתי לעבוד החברה נמכרה ואז כשכל העובדים קיבלו פיצויים אני (ועוד כמה עובדים)לא קיבלתי כי לא מלאה לה שנה מתחילת העבודה. נאמר ע"י המנכ"ל אז כי השנה הזו תיחשב לוותק לצורך פיצויים בלבד.
כיום אני בודקת שני דברים:
1. האם אוכל לדרוש בכלל פיצויים אם אני מתפטרת
2. האם אוכל לקבל פיצויים אם עבור סה"כ 10 שנות עבודה (10 חודשים ראשונים תחת חברה אחת, ו9 שנים וחודשיים תחת החברה החדשה)

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 14:39
התפטרות המזכה בפיצויי פיטורים (התפטרות בדין מפוטר)
להלן מנויים חלק מהמקרים:הרעה בתנאי עבודה, העתקת מגורים (בתנאים מסוימים), לאחר לידה, מצב בריאותי, סיום חוזה, אי קבלת זכויות סוציאליות... לברור נוסף, צרי קשר טלפוני
דורי
08/07/2014 14:45
שלום ותודה על התגובה
אני ראיתי שהסיבה שלי לא מצויינת באף אפשרות
כי רצון להתפטר לא מגיע מאף סיבה שצוינה בחוק
אבל הבנתי שיש עניין של חוזה בעל פה שבמקרה הזה אוכל לדרוש פיצויים
האם נכון?
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 17:11
חוזה בעל פה יש להוכיח וזה יכול להיות בעייתי אולם מגיע לך את הכספים שהופקדו לקופת הפיצויים בתנאי שלא תמשכי אותם.
ישי גולן
08/07/2014 14:46
צהריים טובים

רציתי להבין מה קובע החוק לגבי המצב של אישתי. אישתי ילדה בשעה טובה ונמצאת במהלך חופשת הלידה עד סוף חודש יולי 2014. ידוע לי כי אסור לפטר אותה גם 60 יום לאחר חופשת הלידה. ביום ראשון האחרון נודע לנו כי החברה בה היא מועסקת במהלך 7 השנים האחרונות נכנסה לסטטוס של חברה בפירוק.

הבנתי שכל עובדי החברה מפוטרים והחברה על סף קריסה וסגירה. לא אמרו לאישתי כלום מעבר. מה זה אומר לגבי הזכויות של אישתי במצב הדברים? האם ניתן לפטר אותה?
עורך דין
08/07/2014 17:02
ישי שלום

בכל מקרה אסור לפטר את אישתך במצב הדברים, מבלי שהמעסיק או מפרק החברה יפנו אל משרד התמ"ת לצורך קבלת אישור לפיטוריה. ישנם מקרים שבהם התמ"ת נתן אישור לפיטורי העובדת ולו מהסיבה שהחברה נכנסה להליך פירוק וישנם מקרים הפוכים, בהם לא ניתן אישור כאמור.

העובדה שהחברה נמצאת בהליכי פירוק מכל סיבה שהיא אינה גורעת מהזכויות של אישתך לפי חוק.
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 17:08
במידה והחברה תיסגר מבלי שישולם שכר העובדים ו/או פיצויי פיטורים יש להגיש בקשה לפירוק באמצעות בית משפט ולהגיש תביעות חוב לביטוח לאומי.
להמשך ייעוץ, פנה טלפונית.
ירון אהרוני
07/07/2014 13:49
שלום רב,
סיימתי לעבוד ב7.7 והמעביד כבר הודיע לי שהוא לא ישלם לי את הבונוסים על המכירות של לפני חודשיים.
במוקד שלנו נהוג לשלם בונוסים חודשיים לאחר שהמכירה בוצעה ולכן הייתי אמור לקבל את הבונוסים על מכירות שבוצעו לפני חודשיים.
ראוי לציין שאנ עובד פה כחצי שנה ןהתכוונתי לתת הודעה מוקדמת אך המעביד ויתר על זה .
א. מה הדין במיקרה הזה לגבי הבונוסים ?
ב. האם במיקרה שמעביד משחרר אותי מלתת הודעה מוקדמת הוא אמור לשלם את 6 ימי ההודעה המוקדמת ?
סער
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 14:53
המעסיק מחוייב בתשלום ימי הודעה מוקדמת גם אם מורה לעובד שלא להגיע לעבודה. לגביי הבונוסים נראה שהם חלק מהשכר שהוסכם בינכם. לברור נוסף צור קשר טלפוני
טופס 161
מאיה
08/07/2014 11:06
לפני כחמש שנים התפטרתי מעבודתי ברשות מקומית. עתה, אני מבקשת לקבל מהרשות טופס 161, אולם לטענת הרשות היה לי חוב עבר (לטענתם שולם לי ביתר סכום כלשהו) והרשות מתנה את מסירת הטופס עד לתשלום החוב. האם המעסיק יכול לעשות זאת, כי למיטב הבנתי בהתאם לחוק המעסיק מחוייב לתת לי טופס 161 בהתאם לבקשתי מבלי להתנות זאת בדבר.
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 14:25
המעסיק מחוייב להעביר לך את טופס 161. לפני פניה לבית הדין כדאי לפנות למעסיק ע"י עורך דין. נשמח לייעץ לך בנושא
שרי
07/07/2014 15:54
היי

אני עובדת שכירה כבר 7 וחצי שנים ברשת דיור מוגן גדולה בישראל. אני עובדת בהיקף משרה מלאה ומקבלת שכר גלובלי. לא עובדת שכות נוספות ולא עובדת בימי שישי שבת. כעת, בגלל החלפת הנהלה בבית הדיור המוגן שהו אני עובדת, כל העובדים בתפקיד שלי קיבלו מכתב מהנהלת הרשת שלפיו נצאטך להתחיל לעבוד משמרות בימי שישי שבת, כך שיצא לכל אחת מהעובדות לעבוד יום שישי 1 ויום שבת 1 בכל חודש. אני לא מוענה לעבוד בסופי שבוע. האם למעסיק יש דרך לכפות עלי לעבוד בשישי שבת ולשנות את תנאי העובדה להם הורגלתי במשך שנים?

אציין כי אין לי חוזה עבודה כתוב (ולא לאף אחת מהעובדות שמועסקות כאן ביחד איתי, באותו תפקיד).

תודה מראש על עזרתכם האדיבה.
עו"ד אזי נ. כהן
08/07/2014 13:29
החוק יאפשר לך להתפטר ולהיחשב כמפוטרת ולקבל פיצויי פיטורין, במידה ותבחרי בדרך זו עליך לרשום (עדיף התאגדות של מספר עובדות כדי ליצור לחץ על ההנהלה) מכתב התרעה המורה על כוונתך להתפטר עקב הרעת תנאים(מתן הודעה מוקדמת בהתאם לתקופת העבודה)
צרי קשר טלפוני לפני ביצוע המהלך
עורך דין
08/07/2014 09:04
היי שרי

לא ניתן לכפות עליך לעבוד בסוף השבוע אם לאורך השנים מסגרת עבודתך היתה ברורה. בכל מקרה, עליך לדרוש ולקבל חוזה עבודה כתוב וברור שכן כך קובע החוק. לא ברור איך במקום עבודה מסודר כמו רשת דיור מוגן, המעסיק מרשה לעצמו לעבוד שלא בכפוף לחוזי עבודה מול עובדיו.
ניר לוי
07/07/2014 14:52
שלום רב

אני עבדתי לפני 6 שנים בחברת שמוכרת דלק .
הורידו לי מהשכר כסף על חוסרים וכדומה..
וגם על קוקטליןם שנעשו שלמתי מכספי האישי

האם זה דבר שאפשר לתבוע עבורו בנושא הזה .
או שזה מותר על פי חוק
אייל
08/07/2014 11:22
איפה היית עד עכשיו במשך 6 שנים? מציע לך לשכוח מהנושא כי בית הדין לעבודה לא יתיחס אליך ברצינות אחרי שחיכית כל כך הרבה שנים.
טלי
07/07/2014 18:54
עוזרת בית שהתפטרה ביוזמתה, לטענתה על רקע בריאותי. עבדה משך ארבע שנים רצוף וביטוח לאומי שולם עבורה על ידי המעסיק כמו שעון.

דמי הבראה וחופשה שולמו לה כעבור שלוש שנים, עבור שלוש שנים ואחרי השנה הרביעית שולמו לה דמי החופשה וההבראה לשנה בסך הכל שולמו כל דמי ההבראה והחופשה.

יצויין כי על אף שהיא טוענת שעזבה מסיבות בריאותיות עבדה במקביל לעבודתה כעוזרת בית בעבודה נוספת, שמצריכה עמידה על הרגליים שעות רבות והמשיכה לעבוד בה גם לאחר התפטרותה, כלומר היא מסוגלת לעבוד...

כעת היא מבקשת פיצויי פיטורין בגובה של חודש לשנה.

שאלותיי:

1. האם מגיעים לה פיצויי פיטורין?
2. האם כדאי להפנות אותה לרופא תעסוקתי שינפיק אישור למעסיק על עזיבתה בגין מצב בריאותי?

תודה על עזרתכם .
עו"ד אריק שלו
08/07/2014 08:47
במידה והעובד רוצה להתפטר מעבודתו עקב מצב בריאותי לקוי, עליו להציג אישור מרופא תעסוקתי שקובע בדבר אי כשירות עבודתה או לחילופין בדבר הגבלות כאלה או אחרות.
עורך דין
08/07/2014 09:01
אם היא עובדת במקום אחר לאח רשעזבה את העבודה אצלך מסיבות רפואיות, ולא הביאה אישור מרופא תעסוקתי, תדאגי שיהיו לך הוכחות ברורות לדברים. היא עלולה למצוא את עצמה בבעיה אם תתבע אותך.

ממליץ לך לשוחח עם עורך דין.
נעה
07/07/2014 18:36
שלום רב,
בתי נאלצת ללכת לרופאים שונים במרפאות חוץ של ביה"ח. כל יום שכזה גובה ממני זמן של לפחות חצי יום עבודה ואף יותר. האם ביקורים שכאלה יכולים לזכות אותי בימי מחלה ילד אם אני מביאה אישור מביה"ח?
עו"ד אריק שלו
08/07/2014 08:52
חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד) קובע כי עובדים זכאים לזקוף עד 8 ימי היעדרות בשנה בשל מחלת ילדיהם שמתחת לגיל 16, על חשבון ימי המחלה הצבורים שלהם.
קובי
07/07/2014 21:55
התחלתי לעבוד 10 /2012 וב 07/2013 ניתנו דמי הבראה לעובדים אני לא קיבלתי כי לא עבדתי שנה. השנה קיבלתי דמי הבראה ב 7/2014 אך לא קיבלתי על השנה שעברה החלק היחסי כששאלתי מדוע נאמר לי שלא מגיע האם הדבר נכון וחוקי
עו"ד אריק שלו
08/07/2014 08:43
טענת המעסיק לא נכונה.
הנך זכאי לתשלום דמי הבראה גם על חלק היחסי של השנה בגינה היא משתלמת.
שלומי
07/07/2014 19:13
שלום

יש לי חברה קטנה ואני שוכר משרדים באזור קניון רמת גן. החלטתי מסיבות שלי להעביר את משרדי החברה בתחיל אוגוסט 2014 לאזור דרום תל אביב. במשרד יש 5 עובדים קבועים. אחת העובדות שגרה ברמת גן אמרה כי היא לא מוכנה לעבור לעבוד בדרום תל אביב. היא מתעקשת למרות שלא ממש לחצתי עליה בנושא.

רציתי לדעת האם אפשר לראות בהתנגדות שלה לעבור למשרדי החברה החדשים כהתפטרות לכל דבר? האם יש חוק אחר שעומד לטובתה במקרה כזה?

בסך הכל המדובר על מעבר המשרד למרחק אווירי של 6-8 קילומטרים ולא יותר.
עורך דין ארז כהן
08/07/2014 08:31
אמנם אין מדובר במרחק רב אך יש לבחון את ההשפעה שיש במעבר על דרך ההגעה שלה למקום העבודה ולראות אם מדובר בהרעה מוחשית בתנאים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ