פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 959
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נופית
13/07/2014 15:39
שלום עבדתי בשנת 2010 ברשת חנויות בנתבג שהזכיין שלה היה או.אל.בר ועכשיו אני התקשרתי לחברת הפנסיה נאמר לי שכדי למשוך את הכספים אני צריכה טופס 161 מהמעסיק דיברתי עם המנהלת והנהלת החשבונות ונאמר לי שבגלל שהוחלף זכיין והקודם סגר את העסק אין במאגר החדש את הנתונים שלי ולכן אי אפשר להוציא לי טופס 161 מה אפשר לעשות בנושא כדי שאוכל למשוך את כספי ?
עורך דין
14/07/2014 09:33
אם החברה נסגרה את צריכה לפנות אל בית הדין לעבודה ולקבל צו עשה שיורה לחברת הביטוח לשחרר את הכספים שלך.
פיטורים
אנונימי
13/07/2014 22:44
שלום רב,
אבקש בכל לשון של בקשה לקרוא את המכתב שלי בתשומת לב רבה ולהתייחס לשאלותיי.

ב 18/05/2014 התחלתי לעבודה בסטודיו לפילאטיס קלאסי של אורלי אורן אשר נמצא במרכז סוזן דלל ברחוב יחיאלי 5, תל אביב.
התחלתי לעבוד כמזכירה והיא הודיעה לי שהשכר נטו הוא 30 ש"ח לשעה.
אף אחד לא עשה לי חפיפה בעבודה מפני שהיא עצמה מלמדת פילאטיס ונאלצתי ללמוד בעצמי.
היא הציגה לי את המשרה כמשרה חלקית, 5 שעות ביום.
מ 8 עד 13:00, עבור כמות מכירת כרטיסיות פילאטיס ללקוחות היא תשלם לי בונוסים ועם הזמן המשרה תגדל.
בערב שבועות אורלי אורן שוחחה איתי והודיעה לי שאני לא אמשיך לעבוד אצלה, ו3 ימים לפני היא פשוט שלחה אותי לחלק פליירים בשמש המייגעת בכמה שכונות מסביב לסטודיו בכדי לפרסם את הסטודיו ולמרות שידעתי שזה לא במסגרת עבודתי בכל זאת ביצעתי זאת בכדי לתת רושם טוב ובכלל שלא היה ממש מה לעשות במשרד כי תקתקתי הכל.אך אחרי שסיימתי לחלק 370 פליירים בתיבות דואר היא הודיעה לי בערב שבועות שאני לא ממשיכה לעבוד והסכמתי כי לא הייתה לא ברירה אחרת. כששלחתי לה את שעות העבודה שלי בציון המשכורת והנסיעות . היא הודיעה לי שאין בכוונתה לשלם לי נסיעות מפני ש30 שקל לשעה כלול שם נסיעות וזה בעיה שלי שהגעתי באוטו. לאחר שיחות הצעתי לה שתשלם לי על חופשי חודשי.
אחרי צאת החג אורלי התקשרה אליי וזימנה אותי לשיחה ונסעתי לשם.
בשיחה היא אמרה שהיא רוצה שאחזור לעבודה מפני שלבד היא לא מסתדרת והיא ראתה שאני תותחית במכירות למרות ששיווק לא כלל בהגדרת תפקיד מזכירה. היא אמרה שזה בסדר אם אסרב אך מפני שאני גרושה עם 2 ילדים וללא מזונות אז כמובן שהסכמתי לחזור לעבודה אך ציינתי שאני לא מתעסקת עם 30 שקל ברוטו או נטו אך אני רוצה תשלום נסיעות חופשי חודשי והיא הסכימה.
אורלי תכננה אירוע גדול מאד של פילאטיס וכמובן שאני התעסקתי בו ועבדתי גם מהבית עבור האירוע אחרי שעות העבודה.לאחר זמן מה הייתי מאד חולה עם וירוס וחום גבוה במשך שבוע שלם והייתי בבית אך עדיין עשיתי משימות של העבודה מהבית לפי בקשתה.
היא ביקשה שאביא חופש מחלה וכמובן שהבאתי על כל הימים. בשכר שלי לא קיבלתי תשלום על מחלה ומרואה החשבון נמסר כי אני לא זכאית מפני שאני עובדת במשרה חלקית וגם לא זכאית קבל תשלום על ערב חג או החופש למחרת שהיה בגלל שהיא פיטרה אותי אז, ד.אגב ללא הודעה מראש וללא מכתב סיום עבודה.
במסגרת עבודתי עשתי מעל המצופה ממני כי הרגשתי שהסטודיו זה גם כמו הבית שלי וגם ניקיתי ועשיתי הכל.
בזמן כל האזעקות אורלי אמרה לי שאם אני רוצה להשאר בבית עם הילדים אז שאני ארגיש בנוח לא להגיע לעבודה כי גם היא הייתה עושה זאת אם הסטודיו לא היה שלה. ממש התעקשתי להגיע מפני שלא רציתי להפסיד יום עבודה והילדים שלי היו עם אמא שלי, אך אורלי ממש התעקשה שאשאר עם הילדים כי אין מה לעשות משרד0הסטודיו)
אתמול בערב, מוצאי שבת שוחחתי עם אורלי והיא אמרה שאשאר בבית בגלל האזעקות והתעקשה שוב. אך היום לקראת הערב קיבלתי הודעת אס אמ אס בוואטאפ ובו היא כותבת שניסתה להשיג אותי ולהנייד שלי לא היה זמין שעקב המצב בסטודיו שאין הרבה עבודה והיא גם צרכה לשלם פיצויים למדריך שהתפטר(ד.אגב בגלל התנהלות לקוייה לגבי התשלום) והדבר מקשה עליה להמשיך להעסיק אותי. כתבתי לה כי אין בעיה ושאני מבקשת מכתב פיטורים מסודר בו היא מציינת את הסיבות שהיא כתבה להפסקת עבודה שלי.ד. אגב אני התנהלתי מול ההוצאות וההכנסות של הסטודיו ושל הבית שלה וברור לי חד משמעית שזה לא קשור לאי יכולת לשלם לי. ברור לי שהיא ביקשה שאחזור לעבודה רק בגלל שכל שיווק והקמת האירוע יפול עליי.כמובן שאת האירוע היא דחתה עקב המצב הביטחוני. החזרתי לה הודעת אס אמ אס ובו כתבתי שאכן הנייד שלי ללא קליטה בשעה האחרונה (הוואטסאפ עבד על אינטרנט אלחוטי) ושאם היא מתקשה להעסיק אותי אז שתתן לי מכתב פיטורים מסודר בציון הסיבות שכתבה בהודעה. כמובן מענה לא קיבלתי.
האם ההתנהלות כזו היא נורמלית? האם זה בסדר שמפטרים אותי בהודעת אס אמ אס?
האם אני אמורה לקבל הודעה מראש? או תשלום על הודעה מראש?
האם אני צריכה לקבל תשלום על חופשת המחלה? האם אני צריכה לקבל תשלום על ערב שבועות או החופש למחרת שבהם היא פיטרה אותי ואיך ששבועות נגמר אז היא ביקשה שאחזור לעבודה? האם על ימים שהיא פשוט אמרה והתעקשה שאין צורך שאגיע לסטודיו כי אין מה לעשות ועדיף שאהיה עם הילדים בבית אני זכאית לתשלום? האם אני זכאית לתשלום של הבונוסים? ואין חוזה עבודה כי היא אמרה שהיא סטודיו ולא מתעסקת בדברים כאלו.
אם צריך אשלח צילמי מסך של ההודעות שלה ושלי ואשלח צילומי מסך על עבודתי מהבית עם לקוחות הסטודיו בשיחות טלפון והודעות.

בתודה מראש.
מורדי
14/07/2014 09:32
מה שאת צריכה לעשות זה לקחת עורך דין שיכתוב מכתב למעסיקה שלך וידרוש את הזכויות שלך. במקום לכתוב כל כך הרבה בפורום ולחכות לתשובה תשלחי אליה מכתב ותתפלאי כמה זה יקצר וייעל את התהליך. בהצלחה
פוריות
אסתר
14/07/2014 09:22
שלום וברכה !!!

אני ובעלי יש לנו בעיות פוריות - כל אחד בנפרד .
רציתי לברר האם מותר לי / לו לצאת בדיקה על חשבון העבודה ? מה הזכויות שלנו לגבי טיפולי פוריות לאישה ולגבר ?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 09:30
שלום,

חוק עבודת נשים ותקנות עבודת נשים מעניקים זכויות מיוחדות לגברים ונשים במהלך טיפולי פוריות לקראת לידת ילדם הראשון או השני. החוק חל גם על מי שיש להם שני ילדים או יותר אך זהו ילדם הראשון או השני מבן זוגם הנוכחי. עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות במטרה להרות יעדרו על חשבון חופשת המחלה שלהם (כלומר, היעדרות נוספת על ימי המחלה שצברו תהיה ללא תשלום). זכאותם להיעדרות בתשלום, על חשבון ימי המחלה שלהם, כפופה להצגת אישור רפואי המוכיח שהטיפול מחייב זאת. כמו כן יש להודיע למעסיק מראש על ההיעדרות הצפויה.

גבר ואישה בטיפולי פוריות זכאים למספר שונה של ימי היעדרות עקב כך. עובד בטיפולי פוריות זכאי לעד 12 ימי היעדרות בתשלום בשנה. עובדת בטיפולי פוריות ששבוע עבודתה בן חמישה ימים, זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (אורך כל סדרה טיפולית עד 16 ימים) ובסך הכל עד 64 ימי היעדרות בתשלום בשנה (ככל שצברה כמות מספקת של ימי מחלה). אישה שעובדת שישה ימים בשבוע זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (באורך 20 ימים לסדרה) ובסה"כ עד 80 ימי היעדרות בתשלום.
בן זוגה של העוברת טיפולי פוריות זכאי להיעדר עד שישה ימים בשנה ממקום עבודתו לצורך ליווי בת זוגו לטיפולים, על חשבון ימי המחלה שלו, בהתאם לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת בן זוג).
כמו כן, עובדים שעבדו שישה חודשים ויותר אצל מעסיקם ועוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני, בין אם נעדרו מעבודתם ובין אם לא, יהיו זכאים להגנה מפני פיטורים במהלך ימי ההיעדרות וב-150 הימים לאחר מכן. לא ניתן יהיה לפטרם אלא בהיתר של הממונה על עבודת נשים.
עדי
10/07/2014 12:12
חבר שלי עבד חודשיים במקום עבודה שלא נתנו לו תלושי משכורת ולא שולמה לו משכורת אחרונה המעסיק אמר לו שיתבע אותו על הסתת עובדים למרות שלא עשה מעשה זה מה עושים במקרה זה
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 16:28
שלום,

הדבר כמובן אינו חוקי. באפשרותך לפנות לבית הדין לדיני עבודה ולתבוע את הכסף.
ומה לגבי הסתת ...
10/07/2014 16:38
האם המעסיק יכול לתבוע אותו על הסתת עובדים איך ניתן להוכיח שלא עשה זאת ?
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 08:48
שלום,

מהי כוונתך בהסתת עובדים?
מירי
11/07/2014 21:13
עוזרת בית שברה כיור בבית המעסיק , מי משלם עבור הנזק ?
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:45
שלום,
לכאורה ובנסיבות העניין, העלות על הנזק לא צריכה להיות לעוזרת הבית.
יורם
12/07/2014 17:40
העוזרת לא צריכה לשלם במקרה כזה...
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 08:47
נתנה תשובה.
שביתה
------
13/07/2014 13:40
אם אני שובת, מותר לפגוע בסך המשמרות השבועי שלי
כגון לא לתת לי משמרות?
תודה מראש!!
RE: שביתה
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 08:45
שלום,

זכות השביתה היא זכות קיבוצית ולכן אינה ניתנת למימוש על ידי היחיד, אלא על ידי ארגון עובדים המייצג את מרבית העובדים אליהם נוגע הסכסוך.
שקד
13/07/2014 16:12
אני עובדת בחנות נעליים כבר מעל שנה, ולאחרונה היה לי וויכוח עם המנהלת על שעות העבודה שלי-בקשתי חופש ללימודים לתקופת מבחנים כמו שכתוב בחוק שבועיים (ואף יותר) מראש. היא הסכימה וכשהגיע הזמן זה לא הסתדר לה ולכן אילצה אותי לתת משמרות. כשלא יכולתי, היא לא נתנה לי יותר משמרות גם לאחר תום זמן החופשה שבקשתי ואמרה שאנחנו נצטרך לנהל שיחה בקשר להמשך העבודה שלי, כשניסיתי לקבוע איתה היא כעסה ואמרה שכשהיה לה זמן היא תתקשר לקבוע איתי שיחה. עברו כבר 3 שבועות מאז ואני לא יודעת מה קורה איתי לכאן או לכאן. מה ניתן לעשות במקרה כזה והאם היא עוברת פה על חוק כלשהוא?
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 08:41
שלום,

לכאורה הדבר יכול להיחשב להרעה בתנאי העבודה, עם זאת יש לבדוק את הנושא יותר לעומק.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
עבוד
עובד
13/07/2014 22:51
עבדתי אצל מעסיק והחישוב שלו לחודש עבודה הוא מאמצע חודש X עד אמצע חודש Y. בתלוש רשום יחידת מס ומסומן חודש X, וגם חודש Y . האם זה אומר שעבדתי לצורך יחסי עובד מעביד במשך חודשיים X, Y ? תודה
RE: עבוד
עו"ד אריק שלו
14/07/2014 08:37
שלום,

אנא בהר את שאלתך.
שמחה
13/07/2014 16:58
שלום לכולם

אני מורה, בת 30, קבועה במשרד החינוך, בעקבות מצב רפואי (חליתי במחלה שלא מאפשרת לי להמשיך לעבוד עם ילדים) הוחלט להעביר אותי לעבודה עם מבוגרים. בנתיים אני בחל''ת (כבר שנה שנייה) ולא מוצאים לי עבודה, אין מקומות פנויים... אין תקנים... המפקחת "לא רואה איך לשךב אותי..."

שאלתי היא: אם אני קבועה, לא מחוייבים למצוא לי עבודה? למה אני צריכה להיות בחל''ת ממשרד החינוך, עם קביעות וללכת לחפש עבודות אחרות מחוץ למשרד החינוך?

האם יכולים לעשות "הפסקת עבודה בעקבות מצב רפואי"? האם זה חוקי לפטר מישהו בגלל שהוא חלה המחלה כלשהי שמגבילה אותו בעבודה עם אוכלוסייה מסויימת?

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
14/07/2014 08:25
תקופת החל"ת אמורה להימשך 'זמן סביר' לפי צו החוק. נראה כי שנתיים עוברות את גבול הזמן הסביר. משרדנו עומד לרשותך. צרי קשר טלפוני לבחינה מדוקדקת יותר
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 17:11
שלום,

לא ניתן לפט עובד כאשר הוא שרוי במחלה. לייעוץ מעמיק יותר באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה.
דורון
11/07/2014 17:01
שלום רב,
למיטב ידיעתי ניתן לנצל את ימי החופש לטובת טיפול בבת זוג החולה ונצרכת בטיפול צמוד. במקרה הזה עזרה לאחר ניתוח להסרת גידול סרטני שמתוכנן בימים הקרובים.
העניין הוא שאנו ביחד מעל 11 שנה אך איננו נשואים, האם החוק מאפשר לי לדרוש ימי מחלה לטובת הנושא גם איננו נשואים?
אודה על תשובה מהירה כדי שאדע איך להיערך לקראת הניתוח.
תודה מראש
דורון
דורון
13/07/2014 13:01
בבקשה בבקשה תענו בהקדם :)
תודה
ויקטוריה גרנות
10/07/2014 23:10
עובד שעתי שיש לו חוזה אישי והוסכם על שכר של 6,500 ש"ח ל8 שעות ביום עבור 5 ימים בשבוע.
שאלתי איך מחשבים כשר יש פחות או יותר מ 21.67 ימי עבודה לפי התקן. וכן איך מחשבים את ימי ערבי חג.
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 17:17
שלום,

אנא בהרי את שאלתך.
גל
13/07/2014 13:26
הנני עובד בחברה ציבורית כנהג אוטובוס.
התחלתי לעבוד 27.11.13 סה"כ 7 חודשים
בחברה טוענים שלא עבדתי 55 יום
כאשר מתוכם 33 ימי מחלה .
המעסיק לא רוצה לפטר אותי בטענה שאין לו על מה.
אני מרגיש שלא קיבלתי יחס הוגן מהחברה ואפילו מתנכל
מצד מנהל העבודה האישי שלי.
לא הגעתי לעבודה כי לא שיבצו אותי לעבודה.
ולמרות כל בקשותיי לדעת מה קורה עם זה לא עניינתי אף אחד.
אם אחתום על טופס נטישה/עזיבה האם אהיה זכאי לפיצויי פיטורין מהחברה?
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 17:14
שלום,
פיצויי פיטורין ניתנים רק לאחר שנה.
פנסיה
חסוי
13/07/2014 12:30
היי
עבדתי במקום עבודה כשנתיים וחצי,תשלום הפנסיה על כשנתיים הועבר לי בתלוש השכר ללא כל קרן פנסיה מסודרת,כלומר כל ההפרשים היו כתוספת לשכר הקבוע שלי וכמובן שכתוצאה מכך תשלום המס שחל היה גבוה מהרגיל בגלל הפנסיה.
זכיתי לפנסיה מסודרת רק בחצי שנה האחרונה לעבודה בחברת כלל.
האם הדבר חוקי?או יש מקום לתביעה?

תודה והמשך יום טוב
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 12:42
שלום,
הדבר אינו חוקי שכן יש להפריש לקרן פנסיה באופן מסודר.
המשך
13/07/2014 15:41
האם אפשר לתבוע? מהו הסכום שאפשר לקבל במינימום?
עו''ד אריק שלו
13/07/2014 17:12
שלום,
אכן בנסיבות מסוימות ניתן לתבוע.
הסכום נגזר מגובה השכר שהופרש לקרן הפנסיה.
שי
13/07/2014 10:33
שלום רב,

מזה כ-4.5 חודשים אני מועסק כנהג משאית אצל קבלן פרטי

אופי העובדה היה מאוד אינטסיבי ובעל שעות רבות

6 ימים בשבוע - כשבמהלך השבוע אורך המשמרת היה עולה על 12,14,16,18שעות ולפעמים גם גלש לעבודות לילה שנמשכו עד השעות המוקדמות של הבוקר

אופי המשכורת היה שכר גלובלי שסוכם מראש+בונוסים על פי כמות נסיעות ביום (ללא התחשבות בשעות נוספות)

תחילת העבודה - לפני שבע בבוקר _אם לוקחים נסיעה לפני השעה שבע בבוקר נספר בונוס)

ו שאר הבונוסים מתחילים להיספר בנסיעות שלוקחים אחרי השעה שש בערב.

חושב לי לציין כי במהלך התקופה הזו לרוב עבודות הלילה התבצעו בימי חמישי (עד השעה 3/4/5 לפנות בוקר) מה שהקשה את היציאה לעבודה בימי שישי במיוחד בהתחשב העובדה שאני אמור לנהוג ולהיות עירני

ולכן היו לי ימי שישי שפשוט לא הגעתי

לאחר כמה חודשים הבנתי כי גופי קורס והקושי גדול מידי והחלטתי לחפש עבודה חדשה

כשמצאתי עבודה הודעתי למעסיק שלי

והמשכתי לעבוד עוד שבועיים בשביל שיוכל להסתדר.

ב-1.7 התחלתי לעבוד בעבודה החדשה אחרי מספר ימים קיבלתי טלפון מהמעסיק הקודם שאומר שהימי שישי שהחסרתי הם ימי חופש שנצברו לי ועליו להוריד אותם מהמשכורת הנוכחית

כעסתי והתרעמתי שזה לא בסדר מכייוון שהימיןם הללו נצברו אחרי שהייתי ער כל הלילה שלפני

ובכל זאת לא היה לי יותר מידי לומר מכיוון שאני מבין גדול בחוק בכל הקשור לנושא ובטח ובטח כשמדובר בקבלן פרטי שאין לי מושג מה חל עליו ומה לא

בנוסף היום ה-13.7

ועדיין לא קיבלתי את המשכורת החודשית שלי

בדרך כלל המשכורת הייתה נכנסת ב-10 לחודש אך הפעם היא פשוט לא הגיעה

אשמח מאוד אם תוכלו לכוון ולהדריך אותי מה עליי לעשות ומה האופציות שלי מבחינה חוקית

גם בקשר לכך שהמשכורת מתעכבת

וגם בקשר לימי החופש שהוא רוצה להוריד לי עכשיו רטרואקטיבית

תודה רבה
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 16:13
יש להוציא מכתב התראה בהקדם על מנת ששכרך לא יולן ועל מנת שלא יקוזז הפרש ימי החופש.
עורך דין
13/07/2014 13:58
יש כמה וכמה בעיות ברורות עם אופי העסקתך והעובדה שלא שולם לך שכר כחוק לא פחות גרועה. הייתי ממליץ לך לפנות אל עורך דין על מנת לעשות סדר בכל מה שמגיע לך מבחינה חוקית. חבל על כל יום שעובר!
פיטורין
אריאל
13/07/2014 15:16
קרעתי רצועה צולבת במהלך אימון שהעברתי במסגרת עבודתי כמאמן כושר קרבי.אני מתנייד בקביים מאז ומיועד לניתוח. הפציעה הוכרה כתאונת עבודה .טרם מיציתי את 90 ימי המחלה הראשונים ושלשום קיבלתי הודעה על פיטורין בשיחה טלפונית והובהר לי שהפיטורין הם כתוצאה מהפציעה.האם זה חוקי לפטר טרם תמו 90 הימים האם בכלל מותר לפטר ומהם זכויותי?..
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 16:10
על פי חוק חל איסור לפטר עובד בזמן ימי המחלה הצבורים לטובתו לפיכך מדובר בפיטורים שלא כדין המזכים בפיצויים. כמו כן, יש לבחון הגשת תביעה לנכות מעבודה.
פנה טלפונית להמשך ייעוץ.
עורך דין
13/07/2014 15:33
1. אסור לפטר עובד שלזכותו ימי מחלה צבורים, לא כל שכן אם נפגע בגלל תאונת עבודה.

2. אסור לפטר עובד ללא קיום שימוע לפי חוק.

לאור 2 הבעיות הנ"ל מומלץ כי פ תפנה לעקבל יעוץ משפטי אישי באמצעות עורך דין המתמחה בנושאי עבודה וזכויות עובדים.
קרן
13/07/2014 12:12
שלום,
ילדתי בתאריך 21.03.14 ובתאריך 02.06.14 הגשתי למקום עבודתי מזה שלוש שנים מכתב התפטרות.

רציתי לשאול מספר שאלות:

1. תוך כמה זמן המעסיק צריך לשלם לי פיצויי פיטורין?
2. האם על חודשים אפריל ומאי המעסיק צריך לשלם לי ימי חופש וביטוח פנסיה?

תודה
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 12:44
שלום,

על המעסיק לשלם לך תוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד.
הודיה
13/07/2014 12:26
שלום
בני היה חולה מיום ה עד יום א,אני עובדת 5ימים בשבוע בשכר
שעתי(8שעות ביום)איך יחושבו ימי המחלה?כמה מגיע לי?
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 12:43
שלום,
מחלה מחושבת באופן יחסי עבור ימי העבודה שלך.
עוזרת גננת
13/07/2014 12:14
שלום,
אני עובדת 10 שנים בגן ילדים פרטי.

המנהלת שלי מפטרת את כל העובדות עקב אי עמידה בתקציב ולכן סוגרת את הגן. זמינה אותנו לשימוע ע"פ החוק. התקשרו אלי מחברת הביטוח שהמעסיק לא הפריש לפנסיה כמה חודשים. מה אני צריכה לעשות?

בנוסף, אני עובדת גלובלית, כשהייתי בחופשת מחלה והייתה לי צבירה של 140 ימים היא הורידה לי כסף מהמשכורת. האם זה תקין? היא לא אמורה להוריד לי מהצבירה שלי בניצול? וגם ראיתי בתלוש משכורות שיתרת ימי החופשה שלי במינוס של 50 ואני לא לוקחת חופשים. האם זה תקין? היא תחייב אותי עבור הימים האלה?

אשמח לעזרתך.
תודה ויום טוב
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 12:41
שלום,

לכאורה נראה כי הדבר אינו חוקי, אנא צרי קשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
תמי
13/07/2014 10:52
שלום, המעסיק שלי רוצה להתחיל להוציא לי תלוש מהחברה החדשה שפתח, אני בחברה עובדת שנתיים האם עליי להסכים שהוא יוציא לי תלוש מהחברה החדשה ולא לאבד את הזכויות שנצברו לי על שנתיים עבודה, או עליי להישאר באותה חברה שאני עובדת בה כבר שנתיים
עורך דין
13/07/2014 11:46
היי תמי

אין כל בעיה להמשיך לעבוד תחת חברה חדשה של אותו מעסיק, ובלבד שתקפידי על כך זכל הזכויות והוותק שלך ישמרו לאורך כל תקופת העסקתך + שתנאי העבודה שלך לא יפגעו. בהצלחה.
מאיה
13/07/2014 09:01
הבוסית שלי סגרה את החברה שלה בזמן שהייתי בחופשת לידה והיא חייבת לי:

א. פיצויי פיטורין

ב. דמי הבראה

ג. כספי פנסיה אשר גבתה לי מהמשכורת ולא שילמה לחברת הביטוח (לא את החלק שלה, ולא את החלק שלי שכאמור נגבה ממני במשכורות האחרונות - והבנתי שהדבר נחשב כעבירה פלילית...)

לאחרונה שלחתי מכתב התראה לפני נקיטת אמצעים משפטיים בדואר רשום, וכאשר לא נתקבלה תגובה הגשתי נגדה תביעה בבית הדין לעבודה.

לאחר שהגשתי את התגובה - קיבלתי חזרה את המכתב עם הודעה שדבר הדואר לא נדרש. השמועות גם אומרות שהיא מכרה את ביתה.

יש לי אם כך 2 שאלות:

1. האם חוקי היה לזמנה למשפט למרות שהמכתב לא נדרש על ידה והיא לא קיבלה התראה?

2. כעת אני אמורה להגיש לה ידנית את הזימון למשפט שקיבלתי מבית הדין, אך איני יודעת כיצד לאתרה. מה עלי לעשות על מנת לקבל את הכתובת העדכנית שלה? אף אחד לא יודע אותה, ולי אין את האמצעים לקחת חוקר פרטי...

תודה,
מאיה.
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 10:55
לעיתים מספיק להגיש את הזימון לקרוב משפחה מעל גיל 18, או להסתפק בהמצאה חלקית :הדבקת הצו על דלת הבית בתנאי שביקרת במקום 3 פעמים לפני כן. משרדנו עומד לרשותך, צרי קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:14
שלום,
במצב דברים זה יש לעשות המצאה כדין.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אורן
10/07/2014 18:23
שלום אני לאחר תאונת עבודה 91 יום ורופא תעסוקתי הגביל אותי בעבודה המעביד הודיע לי שאם אחליט להיתפטר הוא ישלם לי את הכול אני עובד כמעט 5 שנים האם במיקרה שלי הוא חייב לעשות לי שימוע? תוך כמה זמן הוא מחוייב לתת לי מיכתב פיטורים?
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 10:28
הזכות לקיומו של שימוע היא קודם לפיטורים ולא התפטרות אולם שים לב! חל איסור לפטר עובד או להפלות אותו בשל מצבו הרפואי
בכל מצב ויש לבדוק זאת פרטנית. צור קשר להמשך ייעוץ.
גיא
10/07/2014 17:18
שלום רב,
לאחר 3 שנים בעבודה
המנהל שלי ואני התווכחנו ורבנו, כל זה התנהל במשרד שלו בדלתות סגורות
באיזשהו שלב הוא פתח את הדלת והתחיל לצרוח עליי לפני כל העובדים ואמר פעמיים ״אם לא טוב לך קח את הדברים שלך ותלך״.
קמתי הלכתי אחרי שהושפלתי בצורה לא נעימה שכל המשרד שמע את זה
חשוב לי לציין שגם אני הרמתי עליו את הקול
השאלה שלי היא האם זה נחשב שהוא פיטר אותי?
והאם שמעסיק משפיל את העובד שלו זה גם התפטרות בדין מפוטר?
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 10:28
על פי התיאור תהיה זכאי לפיצויי פיטורין, נשמח לעמוד לרשותך. צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:57
שלום,
אכן בנסיבות מסוימות הדבר יכול להיות פיטורים. מעסיק אינו יכול להשפיל את העובדים שלו. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
שלומי
13/07/2014 09:04
בחודש מרץ הזמין אותי הבוס שלי לראיון, הגעתי ודנו בעבודה. נתבקשתי לשמש כמנהל עבודה באתרי בניה של 6 בניינים (8 קומות כ"א). לאחר הראיון עבודה ולאחר שנמצאתי מתאים על ידו,הובטחה לי משכורת של 15000 ₪ רכב צמוד כולל אחזקה ודלק וכן הובטח לי טלפון על ידו.

בחודש הראשון (משכורת אפריל) קיבלתי ממנו צ'ק ע"ס 8000 ₪ בלבד והודיע לי שהוא אמור לקבל מחברת הבניה כספים ואז ישלים לי את הסכום בנוסף מסר לידי תלוש שכר ע"ס 8000 ₪ בלבד למרות שטענתי בפניו שזה לא מה שהסכמנו וסיכמנו והודיע שרק בחודש הראשון זה יהיה כך ומחודש הבא זה יהיה כמובטח אך בלי קשר לתלוש הוא ישלים לי את הסכום כפי שהבטיח.

עבר עוד חודש ובמשכורת מאי העינין חזר על עצמו מסר לידי צ'ק ע"ס 8000 ₪ בלבד והודיע הפעם שב-20 לחודש אמור להימסר לו הצ'ק מחברת הבניה והוא הבטיח שישלים לי את הסכום לחודשיים החסרים. בחודש מאי לא הגיע התלוש שכר והוא טען שהוא מטפל בעינין .חלף חודש עבודה נוסף והחלטתי שעד כאן וביקשתי שישלים לי את השכר וישלם לי את המשכורת חודש יוני וטען שישלם ב-10 לחודש כמקובל.

המשכתי לעבוד עד ה-7/7/2014 בתאריך זה הודיע לי שיתכן שלא אקבל את שכרי בזמן ויתכן עיכוב של מספר ימים ולכן החלטתי להפסיק לעבוד ולהמתין לשכרי.ב-10 לחודש התקשרתי אליו לשאול לגביי המשכורת והודיע לי שהוא ישלם לי רק את הסכום שרשום בתלוש (שהוא המציא והחליט לגבי הסכום)ולהזכירך שהסכום שסוכם ביננו בראיון הוא 15000 שח לחודש. ואין לו כוונה להשלים לי את שכרי כמובטח.

דבר שני - הרכב שהציע לי היה ברשותי כחודש ולאחר מכן נלקח ממני וטען שהוא ישכיר רכב חדש וימסור לי, חלפו חודשיים תמימים ועדיין לא קיבלתי את הרכב הנדרש ונאלצתי להמתין בבוקר על מנת שיאספו אותי לאתר העבודה ובסיומו של יום שוב ממתין על מנת שיקחו אותי לביתי. (הרעת תנאים אמרנו?)

דבר שלישי- הטלפון שהובטח על ידו לא ניתן ולא נמסר לי מתחילת העבודה ועד סופה (הרעת תנאים אמרנו?)

דבר שלישי- במשך תקופה זו של עבודתי בחברה הבוס הבטיח לעובדיו שיגיע לשלם להם כספים על מנת שימשיכו לעבוד ,והעובדים (ערבים יש לציין) כל יום חמישי היו מגיעים אליי ומבקשים ממני כספים מאחר והבוס יש לו מנהג קבוע לא לענות לטלפונים ,והייתי נאלץ להוציא מכיסי כספים לצרכיהם (לאוכל וכו') על מנת שיוכלו להמשיך לתפקד כראוי .הייתי מעדכן את הבוס בכך והוא הבטיח שישלים לי את הסכומים הנדרשים. (סה"כ 1600 שח)

דבר רביעי שלא הזכרתי קודם ,את הדלק לרכב בתקופה שהיה ברשותי אני מילאתי מכיסי ,ושוב הוא היה אומר ומבטיח שישלים לי את הכספים הנ"ל.(סה"כ 2000 שח)

עברו מספר ימים והוא שילם לעובדים את משכורתם והפחית את הסכומים שנתתי להם מכיסי אך לא מסר לי אותם עדיין. ולי עדיין לא שילם את משכורתי ואת ההשלמות הנדרשות.

עליי לציין שהחברה הינה חברה בע"מ והיא בבעלותו, (אגב נודע לי שישנו שותף סמוי בחברה והוא אשר משלם את המשכורות ורק הוא רשאי כמורשה חתימה על הצ'קים ובנוסף הינו מנהל משרד גדול של הנהלת חשבונות ומיסים) וחוששני שיכריז על פשיטת רגל או לכונס נכסים ולא אוכל לדרוש את המגיע לי .

שאלתי היא בטרם אגש לתבוע אותו, האם ישנה לי אפשרות והזכות להטיל עליו ועל החברה עיקול לגביי הסכומים שחייב ? הכוונה כאדם פרטי וללא עורך דין. וכיצד ניתן לממש זכות זו?
ושאלתי השניה -האם בעקבות הראיון והסיכום ביננו על גובה המשכורת והתנאים ושאינם רשומים ומתועדים,האם אוכל לדרוש את הסכומים שהובטחו?

האם ישנה לי אפשרות לדרוש את הכספים שניתנו לעובדים ולדלק של הרכב שהוצאתי מכיסי?

האם אוכל לתבוע את אותו האדם על הרעת תנאים (הרכב והטלפון) שהובטחו?

האם יש לי הזכות לתבוע "הלנת שכר" לגביי הכספים הללו?

בבקשה את תשובתכם בהקדם -תודה
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 10:18
תלוי באפשרות שלך להוכיח את הדברים. לברור נוסף צור קשר טלפוני
אמיר
10/07/2014 16:45
קיבלנו הודעה לפיה בשבוע הבא נעבוד רק 8.5 שעות במקום 10.5 שעות האם זה נחשב להרעת תנאים??
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 10:09
שלום,

בנסיבות מסויומות הדבר אכן יכול להוות הרעת תנאים, עם זאת, אם מדובר בהרעה חד פעמית אזי הסיכוי שבית הדין יקבל זאת כהתפטרות בדין מפוטר הוא נמוך.
בכל אופן באפשרותך להתקשר למספק המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
אליאור מרדכי
10/07/2014 23:57
שלום קוראים לי אליאור מרדכי השאלה שלי היא אם מותר לפטר אותי בגלל שעשיתי שביתה ?
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 10:07
המעביד יכול לפטר אותך בטענה אחרת, ואז יש לפנות לבית הדין כדי למנוע את הפיטורים. צור קשר כדי למצוא את הפיתרון המתאים עבורך
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:32
שלום,
השאלה הינה מורכבת וישנם פרטים חסרים בכדי שאוכל לענות לך. באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
פיטורים
גל
13/07/2014 09:24
שלום,
עבדתי בתור מנקת חדר מדרגות בבניין במשך שנה ותשעה חודשים, ופיטרו אותי. במשך התקופה קיבלתי רק משכורת.
האם מגיע לי דמי הבראה, חופשה משהו נוסף חוץ מהפיצויים?

תודה
עו"ד אזי נ. כהן
13/07/2014 09:54
חובה על המעסיק להצהיר בתוך שבועיים על העסקתך ולשלם דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.מגיע לך ככל עובד תשלום עבור דמי הבראה, נסיעות, חופשה, פיצויי פיטורין. לייעוץ ושאלות נוספות צרי קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:31
שלום,
אכן מגיע לך תשלום בעבור ימי חופשה, הבראה ופנסיה.
גל
13/07/2014 09:39
תודה רבה, איפה אני יכולה לברר כמה מגיע לי?
אמא
13/07/2014 09:05
אני גרה באשדוד ועובדת באשדוד , עקב המצב הנוכחי פיקוד העורף הורה על סגירת גני ילדים, לעבודה לא מחייבים להגיע למי שיש ילדים מתחת לגיל 14 , אבל גם לא משלמים לנו על ימים אלו, שאלתי היא: האם אני חייבת לשלם לגננת בגן פרטי על חודש יולי מלא, כאשר אין כרגע גן וגם ממקום העבודה לא משלמים לי עקב כך שעליי להישאר בבית עם ילדיי?
שרי
13/07/2014 09:36
אם אין גן על מה תשלמי? דברי עם הגננת ותסבירי לה את המצב. זה ברור שזה לא מצב רצוי ולא נח לאף אחד, אבל כולם צריכים קצת להתגמש ולהיות הגיוניים.
תומר
10/07/2014 21:45
שלום,
רציתי לדעת האם תעריף החזר הנסיעות ליום עבודה נקבע אוטומטית לפי מרחק מקום העבודה מאיפה שגר העובד, או שהעובד זכאי לבקש עד לכמה שנראה לו שעולה לו הדלק?
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:33
שלום,
התשלום עבור דמי נסיעה נקבע לפי התשלום שאתה מוציא בפועל עבור תחבורה ציבורית ועד למקסימום של 26.40. הוצאות עבור דלק אינם חלק מההסכם הקיבוצי ועל-כן בכדי לקבל אותם יש צורך בהסכם אישי מול המעסיק.
אירנה ק.
10/07/2014 16:38
שלום. אני עובדת שעתית במרפאת שיניים. והמעסיק לא שילם לי את כל הנסיעות של חודש מאי.הסברתי לו שאני מוציאה סכום מסוים והוא שילם לי הרבה פחות. מה ניתן לעשות בעניין??
שאלה נוספת: אם אני עובדת שעתית והמעסיק הוציא אותח לחופש מבלי שביקשתי האם אני צריכה לקבל על זה החזר??
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:29
שלום,
על המעסיק לשלם לך דמי נסיעות בגובה של חופשי חודשי ועד למקסימום של 26.40 ליום.

המעסיק רשאי להוציא אותך לחופשה כאשר יש לך ימי חופשה צבורים ואכן את אמורה לקבל עליהם שכר בגין אותו יום.
דנה
13/07/2014 08:59
שלום,
אני עובדת קבלה, משמרות מסביב לשעון. אורך משמרת הוא 8 שעות. לאחרונה קיבלנו תשלום הבראה וגיליתי שאחוזי המשרה של העובדים קטנים ממה שחשבתי.

אני עושה בממוצע 160 שעות בחודש, שיוצאים כ- 20 ימי עבודה. רואת החשבון טוענת ש100% משרה הוא 26 ימי עבודה (כך שאחוז המשרה שלי הוא 20/26).

עבורי, 26 ימי עבודה מהווים 208 (26*8) שעות עבודה, שלמיטב הבנתי הם יותר מה-186 שעות בחודש המוגדרות בחוק כמשרה מלאה. איפה הטעות?
תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 09:15
שלום,
משרה מלאה הינה 186 שעות חודשיות.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ