פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 885
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חיים
13/01/2015 23:48
עקב קיצוצים חברתי החליטה לצמצם את המשרה לכ-80 % ולהוציא אותי ליום חופש בשבוע על חשבוני ללא תשלום למרות שיש לי המון ימי חופש צבורים לזכותי ואם כבר אני יוצא ליום חופש מאולץ רוצה לקבל כסף על כך
האם זה חוקי מצד מהמעביד שכופה עליי חופשה ללא תשלום מצידו בעוד יש לי ימי חופש צבורים לטובתי ואני כן יכול לקבל כסף עבורם ?
עורך דין
14/01/2015 17:45
שלום חיים

על פניו קיצוף היקף משרה ל-80% ובהנחה שעבדת קודם בהיקף משרה מלאה מהווה הרעת תנאי עבודה מוחשית. כמו כן, אם יש לך ימי חופשה צבורים המעסיק יכול לכפות עליך לצאת לחופשה בתשלום ולא מעבר לכך. על פניו, נראה כי לאור התנהלות המעסיק העולה מפנייתך תוכל להתפטר בדין מפוטר.

פנה לקבלת ייעוץ משפטי בטרם תכריע לגבי עתידך.
אדי
13/01/2015 22:33
שלום,
לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בחברה קטנה, לאחר כחודש נדרש ממני לחתום על טופס התחייבות לעבודה בחברה למשך 6 חודשים לפחות, כמו כן נאמר לי במעמד החתימה שאם לא אחתום אפוטר לאלתר.
בטופס ההתחייבות נכתב כי ידוע לי שמושקעים בי משאבים רבים שערכם הוא לפחות 5,000 שקלים, ואם אאעזוב את החברה לפני 6 חודשים, יהיה עליי לשפות את החברה בסכום הנ"ל, וכי ידוע לי שאין לי זכות לטעון טענה במידה וארצה לעזוב לפני, וכי הסכמתי נתונה ללא לחצים ושלא יהיו לי טענות כלפי החברה.
חתמתי על הטופס בלית ברירה, וכעת ברצוני לעזוב את המקום.

ולכן ברצוני לדעת: האם טופס זה הוא חוקי? במידה ולא, האם יש בידי עילה לתביעה במקרה שלא אקבל את הסכום המגיע לי על חודשי האחרון? ואם הוא חוקי, האם יש בידי החברה להחרים את הכסף המגיע לי, או לחלופין לתבוע אותי?
עורך דין
14/01/2015 17:43
שלום אדי

הטופס אכן בעייתי מאד. אני ממליץ לך, לפני שתנקוט בכל פעולה אחרת, לפנות עם הטופס וחוזה העבודה שלך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, במהלכו תבדוק ביחד עם עורך הדין את תנאי העבודה שלך, את "היקף המשאבים" שהושקעו בך במהלך עבודתך ואת תוקפו של המסמך שעליו נאלצת לחתום.
אורן
13/01/2015 21:20
שלום,

אשתי עובדת במרפאת שיניים פרטית כסייעת והיא עתידה לסיים את חופשת הלידה בסוף ינואר 2015 (3 חודשים ללא חל"ת).
רקע: יש לה חוזה, עם שעות קבועות, משכורת קבועה, וגלובלית. ותק למעלה משנתיים. משרה מלאה.

לפני כשבוע היא התקשרה למעסיק לתאם את מועד חזרתה, ובשיחה הזו התבשרה שהוא מצמצם כוח אדם ולא מתכוון להמשיך איתה - דה פקטו פיטורין בטלפון. אמר שייתן לה כל מה שמגיע. בינתיים עבר שבוע והוא מתחמק מלדבר איתה. לא נתן מכתב פיטורין. ולא אמר מה בכוונתו לשלם.

את החוק היבש אני פחות או יותר מכיר אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת לגבי כל הזכויות שמגיעות לה שניתן לתבוע;
וכן פרקטיקה מה עושים כשלא מקבלים מהמעסיק מכתב פיטורין.

תודה רבה !
עורך דין
14/01/2015 17:39
שלום אורן

אשתך נמצאת בשלב שלא ניתן לפטר אותה בכל מקרה, גם לא באמצעות פניה על משרד התמ"ת. אם המעסיק אכן יפטר אותה, יגיעו לה כל הזכויות של עובדת מפוטרת וכן תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולקבל פיצויים משמעותיים עקב פיטורים שלא כדין.

פנו בהקדם לשיחה אישית עם עורך דין על מנת לשקול צעדים.

בהצלחה
אמיר
14/01/2015 17:12
האם לעובד זר בארץ יש זכויות בנושא השכר כמו לאזרח? למשל עובד זר שעבד במשך כמה שנים בעבודה מסויימת, כשהוא מפסיק את עבודתו וחוזר לארצו, האם הוא זכאי למשכורת חודשית על כל שנה שעבד בארץ?
עורך דין
14/01/2015 17:23
שלום אמיר

לעובד זר ולכל עובד אחר בישראל ישנן אותן זכויות לפי חוק. יתרה מכך, החוק אוסר להפלות בין עובדים ולכן, אין בכלל ספק שלא יקבעו חוקים מפלים. לכל עובד זר זכויות מלאות כמו לעובד ממוצא ישראלי לפי חוקי העבודה וללא תנאי.
אורן
14/01/2015 15:31
אדם עובד בבנק למעלה משנה ומקבל 30 שח לשעה, פתאום נאמר לו שמעכשיו יקבל 23.12 לשעה + בונוס כך שהשכר ישאר זהה, כמובן שיש בעיה בגלל ההפרשות הסוציאליות שהם רק על שכר יסוד, המעסיק טוען שחתם על הסכם קיבוצי חדש ואין מה לעשות, יש פה הרעת תנאים מה אתם ממליצים לעשות? מתפטר כדין מפוטר? מה קובעים חוקי העבודה במקרה כזה?
עורך דין
14/01/2015 17:20
שלום אורן

השאלה קצרה אבל מורכבת.

אם הבונוס לשכר קבוע - זה צריך להיכלל בהפרשות הסוציאליות שכן המודבר על שם שונה וחדש לפריט שכר ישן. בנוסף, אם הבונוס מותנה ביצועים בעבודה, גם אז הוא חלק מהשכר ויש להפריש עבורו את ההפרשות הסוציאליות במלואן לעניות דעתי.

צריך לשים לעובדה שבדרך כלל, הסכם קיבוצי חדש כולל סעיף ברור וחד משמעי שקובע שתנאי ההסכם החדשים אינם יכולים לפגוע בתנאי עבודה של עובדים ותיקים. הלא זה המקרה בעניינך?
דף שעות
מירב
14/01/2015 17:00
שלום רב
בסוף כל חודש המעביד שלי מעביר לי דף עם כל השעות שעבדתי בכדי שאשלים במקרה ושכחתי להעביר כרטיס. מה שכן הוא מעביר לי רק את שעת הכניסה ושעת היציאה וכך יוצא שכל חודש אני צריכה לשבת ולחשב האם מה שקיבלתי במשכורת תואם לדף ששלח. ביקשתי שישלח לי דף מסוכם שבו מופיע סך השעות כל יום כולל הורדה של חצי שעה הפסקה וכולל שעות נוספות אך הוא לא מסכים. רציתי לדעת האם חובה עליו להעביר לי דף מסוכם?
תודה מראש על התשובה
אבירם
14/01/2015 15:42
שלום רב,

רציתי לשאול האם מעסיק (חברת אבטחה מוכרת) רשאי לחייב עובדים לעבור בדיקת שתן לצורך גילוי של שימוש בסמים? המדובר כפי שציינתי על משרה של מאבטח עם נשק. לדברי המעסיק, הוא מבקש מכל מועמד לעבור בדיקת שתן לגילוי סמים על מנת שלא יצא מצב שמאבטח מקבל נשק בזמן שהוא משתמש בסמים. המעסיק אומר בפירוש כי מי שמסרב לעשות בדיקת שתן, מועמדותו לתפקיד מתבטלת באותו הרגע ללא קשר לכישוריו, ניסיונו והתאמתו לתפקיד.

האם זו היא דרישה חוקית?
מיכל
14/01/2015 15:37
האישה עובדת במרפאת שיניים פרטית כסייעת והיא עתידה לסיים את חופשת הלידה בסוף ינואר 2015 (3 חודשים ללא חל"ת).
רקע: יש לה חוזה, עם שעות קבועות, משכורת קבועה, וגלובלית. ותק למעלה משנתיים. משרה מלאה.

לפני כשבוע היא התקשרה למעסיק לתאם את מועד חזרתה, ובשיחה הזו התבשרה שהוא מצמצם כוח אדם ולא מתכוון להמשיך איתה - אלה למעשה פיטורין בטלפון.

המעסיק אמר שייתן לה כל מה שמגיע. בינתיים עבר שבוע והוא מתחמק מלדבר איתה. לא נתן מכתב פיטורין. ולא אמר מה בכוונתו לשלם.

את החוק היבש אני פחות או יותר מכיר אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת לגבי כל הזכויות שמגיעות לה שניתן לתבוע;
וכן פרקטיקה מה עושים כשלא מקבלים מהמעסיק מכתב פיטורין.

אשמח לשמוע מה דעתכם.
מור
14/01/2015 15:16
היי.. אם אני חתומה על חוזה עבודה שרשום בו שהיקף המשרה הוא 80% (4 פעמים בשבוע) ויצא שעבדתי במספר שבועות שבוע מלא (5 פעמים). האם היום החמישי נחשב כשעות נוספות?
ו.ט
14/01/2015 13:55
העובדת בשבוע 26. ותק של שנה. אין לה ימי מחלה צבורים. רוב העבודה היא בעמידה וקשה לה לעמוד לאורך זמן. הרופא נשים אינו מוכן לתת לה שמירת הריון.

מה אפשר לעשות על מנת שחופשת הלידה לה היא זכאית לא תיפגע? היא מתכננת לצאת לחופשת לידה 7 שבועות לפני הלידה(המקסימום האפשרי לפני הלידה). אבל מה תעשה עד אז?

נותרו לה כ 7 שבועות נוספים שאינה יכולה לקחת כחופשת לידה. אם תעבוד בזמן הזה, יהיה לה קשה מבחינה פיסית. אם תצא לחופשה ללא תשלום, השכר שלה ייפגע וזה ישפיע על חישוב חופשת הלידה. כיצד תמליצו לה לנהוג? תודה
עורך דין
14/01/2015 14:01
שלום לך

לכל עובדת בכלל ולעובדת בהריון בפרט מגיע לקבל תנאי עבודה נאותים מהמעסיק. תנאים שלא יפגעו בבריאותה. האפשרות לביצוע עבודה בישיבה הוכרה זה מכבר כזכות בסיסית של עובדים על ידי בית הדין לעבודה - אתה יכול לחפש: חוק הקופאיות ולקרוא .

מעבר לכך, לכל עובדת במהלך ההריון קיימות זכויות נוספות מכח חוק ולא בטוח שהעובדת בשאלתך מודעת להן.

המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין.
עופר
14/01/2015 13:05
אני חייל משוחרר שעובד כאיש ביטחון בבית מלון בגלל שזו עבודה מועדפת, הרוב המכריע של חברי לעבודה בתפקידי במצב דומה, העבודה במשמרות ובד"כ 7 או 8 שעות, אבל התשלום עבור שעה פחות כי היא עבור הפסקה, בפועל יש הפסקה חצי שעה לאוכל ואת החצי השעה השניה לא מקבלים באופן סדיר אם בכלל, בכל מקרה לא מאפשרים לאנשי הביטחון לצאת משטח המלון בהפסקות כי צריכים להיות בכוננות גם בהפסקה, אני יודע שבהסכם הקיבוצי נקבע על הפסקה בת שעה , אבל אם אסור לי לצאת מתחומי המלון ואני בכוננות האם עדיין הם פתורים מלשלם לי עבור הזמן?
שאלה שניה- לפני שהל השלג הוכרחנו להגיע למלון ולהשתכן בו כל זמן שנחסמו צירים, יוצא שהיינו במלון 5 ימים רצוף אבל העבודה התנהלה כרגיל במשמרות ובזמן החופשי נאסר עלינו לצאת הביתה אפילו למי שגר קרוב יחסית, האם מגיע תשלום נוסף עבור זה? אם כן-כמה ? מלא או חלקי?
במידה ואכן מגיעים לי התנאים הללו ובשיחה אסורב, אינני מעוניין לפתוח חזית כעת אלא רק שאסיים את תקופת המועדפת, האם אפשר לתבוע את זכויותי רק בגמר העבודה? כלומר בעוד כחצי שנה?
אם כן, איך עלי להוכיח את טענותי בעתיד?
תודה
רותם
12/01/2015 17:12
שלום,
הועסקתי דרך חברת כוח אדם בחנות במשך 9 חודשים ולאחר 9 חודשים הועברתי להיות עובדת ישירה של החנות (לא דרך חברת כוח אדם). בחברת כוח אדם קיבלתי בכתב את חוזה ההעסקה בזמנו (כשרק התחלתי לעבוד בחברת כוח אדם). וכשקיבלו אותי להיות עובדת של החנות עצמה לא נתנו לי חוזה העסקה מטעם החנות (אני עובדת שם יותר משנתיים). גיליתי את זה במקרה רק עכשיו כי ייעצו לי לבדוק משהו בחוזה העסקה שלי. האם זו הפרה של חוק הודעה לעובד התשס"ב 2002 (ופס"ד קלרה שניידר נ' ניצנים)? והאם אני זכאית לפיצוי?
עורך דין
13/01/2015 07:32
שלום רותם

אכן, אי מסירת חוזה עבודה לעובדת שכירה מהווה עבירה על החוק.
רותם
13/01/2015 16:20
חוזה העבודה נשלח אליי רק עכשיו בפקס כיוון שאני דרשתי זאת (כלומר שלחו לי אותו בדיעבד ולא תוך 30 יום מיום ההעסקה)...
האם אפשר לתבוע את החברה מסיבה זו?
רותם
14/01/2015 10:38
אודה למענה גם על שאלתי השנייה
שיבלי תאופיק
14/01/2015 01:31
אני עובד רשת מזון, מעל 12 שנים, שכרי מינמלי, שנים ביקשתי תוספת שכר, ולא קיבלתי,,, עד שנמאס להם ממני, רשמו לי בתלוש ,תשלום נוסף של 719 ש"ח לחודש, שכר היסוד נותר כפי שהיה, בסניף שעבדתי פחתה העבודה, הפסקתי לדרוש, הבנתי, המצב, וכולי, ובזמן האחרון הועברתי לסניף חזק ועבודתי רבה ומפיקה, כלומר מגיע לי תוספת עבור עבודת יתר ורווחים לחברה, איני מעוניין להיות שותף, ובכל-זאת אני סבור שמגיע לי תוספת הוגנת עקב פדיון ורווח לרשת, ואם זה לא הרעת תנאי שכר, אז מה זה ? איני צעיר נותרו לי, אם ירצה השם, כמה ימים לחיות, ואם אגיע לגיל פרישה בעזרת השם, איחשף לקלון, חלילה ולעת זקנה תהתל בי הימים, מגיע לי, האם חטאתי כשעבדתי בשכר נמוך ,וזה עונשי לימים תבואנהע
עורך דין
14/01/2015 08:12
שלום שיבלי

לא הבנתי לגמרי האם קיבלת תוספת של 719 שח באופן חד פעמי או קבוע? אנא הסבר את עצמך טוב יותר. לצערך, המעסיק אינו מחוייב על פי חוק לתת תוספת שכר למי מעובדיו.
דניאל
14/01/2015 07:49
שלום, אני עובדת במקום ממשלתי ככשנתיים.
במהלך תקופה זו נשלחתי לקורסים וקודמתי לתפקיד בכיר.
כיום אני נמצאת בתפקיד בכיר זה כחצי שנה. בעקבות התחלפות מנהל, והרעה בתנאים לדעתי, אני מעוניינת להפסיק לעבוד בתפקיד בכיר זה ולעבור לתפקיד זוטר.
האם זה אפשרי? האם המעביד יכול לפטר אותי בעקבות כך?
עורך דין
14/01/2015 08:02
שלום דניאל

המעסיק אינו מחוייב לאפשר לך להחליף תפקיד ולשנות את משרתך. מה שכן, אם תוכלי להוכיח הרעת תנאי עבודה, יתכן ואת עצמך תוכלי להתפטר מהעבודה בדין מפוטר.

אני מציע שתצרי קשר לשיחה עם עורך דין מטעמך שיבדוק ביחד איתך את הנסיבות הפרטניות שהניעו אותך לתחושה של הרעת תנאים לאחר החלפת המנהל.
אייל
13/01/2015 15:31
שלום, אשמח לתשובה בשאלתי הבאה מאחר ולא הצלחתי להבין את הנושא:
אני עובד בעבודה בת משמרות ערב לילה קרי בהלוך, אחה״צ בשעות בן ישתחבורה ציבורית אני נוסע באוטובוס ובחזור עת אין תחבורה ציבורית במונית אשר אני משלם מכיסי , מגיש קבלות ומקבל החזר בתלוש.
שמתי לב כי החזר הנסיעות משולם כחלק ממשכורת הברוטו ומופיע ביחד עם פירוט השעות, תמריצים וכדומה.
כלומר אם אינני טועה מנוכה על החזרי נסיעותיי מס במקום שאקבל אחד לאחד את הסכום ששילמתי.
לציין כי נסיעות אוטובוס משולמות פר נסיעה ולא כחופשי חודשי.
אשמח ואודה לתשובה בנושא זה.
עורך דין
14/01/2015 08:00
שלום אייל

המעסיק צריך לשלם לך החזר דמי נסיעות לפי עלות הנסיעות הזולה ביותר האפשרית בתחבורה ציבורית, מה שלרוב אומר עלות כרטיס חופשי חודשי, ובכל מקרה עד לתקרה הקבועה בחוק ולא מעבר לה (אלא אם המעסיק ירצה).

בהצלחה
אדווה
13/01/2015 15:18
צהריים טובים לכם,

אחרי חיפוש עבודה ארוך ומייגע עניתי למודעת דרושים של חברה שחיפשה אנשי מכירות לעבודה בתוך ומחוץ למשרדים שלה אי שם במרכז הארץ. בזמן ראיון העבודה הבעתי רצון מיוחד לעבוד בעיקר מחוץ למשרדעם לאור תנאי עבודה ושכר משופרים משמעותית.

המראיין אמר לי בתגובה כי העבודה של אנשי מכירות מחוץ למשרד היא לא עבודה שמתאימה לנשים, בעיקר בגלל האינטנסיביות של העבודה, הנסיעות והשעות הארוכות בחוץ...

אני לא ממש הבנתי את התשובה שלו אבל לא התווכחתי בשביל לא לאבד סיכויים. הקלטתי את ראיון העבודה כפי שאני עושה תמיד. מה דעתכם?
עורך דין
14/01/2015 07:58
בוקר טוב אדווה

אם הקלטת את ראיון העבודה שאת מתארת, הרי שיש בידיך הוכחה לכך שהמעסיק הפוטנציאלי הפלה אותך עקב היותך אישה, ובניגוד לחוק בישראל. באפשרותך לפנות לעורך דין ולהגיש תביעה בגין אפליה. אין ספק כי אם אלו הם פני הדברים, תזכי לפיצויים משמעותיים בבית הדין לעבודה.
רונה
13/01/2015 16:02
שלום רב,
אני עובדת בחנות תכשיטים אשר פועלת 24 שעות ביממה מזה כשנתיים וחצי. היקף המשמרות והסכם העבודה שלי עם החברה הוא שאני עובדת 2 משמרות לילה בשבוע ו2 משמרות יום בשבוע בהיקף משרה של 100%. בחודש האחרון קיבלנו את תלוש המשכורת ובו היה את תשלום ההבראה.
להפתעתי כאשר הסתכלתי ראיתי כי קיבלתי תשלום נמוך יותר המשתווה למי שעובד היקף משרה של 80%. התחלתי לבדוק את תלוש המשכורת ביסודיות וראיתי להפתעתי כי היקף המשרה שלי שונתה ל 80%. הלכתי בתלושי המשכורת שלי חודשים אחורה וגיליתי כי לאחר חודש מרץ 2014 עברתי בלי ידיעתי להיקף משרה של 80%.
השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו ? לפנות אליהם לבקשת שינוי רטרואקטיבי ממרץ 2014? האם זה בכלל אפשרי? האם בכל אופן גם אם ישנו לי את המצב עלי לפנות לעו"ד?
עורך דין
14/01/2015 07:57
שלום רונה

אם היקף המשרה שלך שונה בתלוש המשכורת ללא ידיעתך ובניגוד לסיכום שהיה לך מול המעסיק בחוזה העבודה, ברור שעליך לדרוש את המגיע לך ונכון, רצוי לעשות זאת באמצעות עורך דין מטעמך.
ש.ה
13/01/2015 14:59
שלום,
יש לי חברה שעוברת טיפולי פוריות. עובדת בחברת אאוטסורסינג, סיימה את הפרוייקט שעבדה בו, וכעת ממתינה בביתה בתשלום מלא עד שתימצא לה משרה בפרוייקט חדש.

הציעו לה משרה בתפקיד דומה לתפקיד הקודם, ובהיקף שעות דומה, אבל השכר נמוך משמעותית, אך בנוסף לזה תקבל רכב פרוייקט (שעליו משלמים רק את שווי המס ולא עלות מלאה).

האם זו הרעת תנאים (היא עובדת שעתית)? האם יש ביכולתה לסרב למשרה זו ולהמתין למשרה המתאימה לה מכל הבחינות?

תודה רבה.
עורך דין
14/01/2015 07:55
שלום לך

על מנת להכריע לגבי הרעת תנאים מוחשית, לחיוב או לשלילה, יש לקבל פרטים רבים נוספים. אני מציע שתפנה את חברתך לשיחה אישית עם עורך דין, שיבדוק את חוזה העבודה שלה ואת אופי המשרה בה הועסקה, לעומת המשרות שמוצאות לה כעת.
אייל
13/01/2015 14:54
אני מעוניין לעזוב עבודה בחברת אבטחה, כאשר הצטברו לי כ-20 ימי חופש. כמובן שאני ארצה לפדות אותם לפני שאני עוזב.

כמה שאלות:

1. האם החברה מחויבת לפדות לי אותם ברגע שהודעתי שאני עוזב?

2. אם החברה מסרבת לפדות אותם, האם אני יכול לקחת אותם כימי חופש ורק בסוף התקופה לעזוב? החברה יכולה לסרב לסידור כזה?

3. האם הנושא כפוף להסכם הקיבוצי בתחום האבטחה או שיש דין אחד בנושא?
עורך דין
14/01/2015 07:53
שלום אייל

1. לא. רק בגמר חשבון.
2. אתה בהחלט רשאי לצאת לחופשה על חשבון הימים שצברת, אך רק לפי אישור המעסיק. היה ויסרב לכך, יצטרך המעסיק לפדות את הימים שצברת בתשלום.
3. חוק חופשה שנתית.
אורלי
13/01/2015 14:52
אני אם חד הורית ועובדת בחב' גדולה שהחליטה לשנות את שעות העבודה, המשרה שלי היא 100% ואני עובדת קרוב ל- 3 וחצי שנים מ-8 עד 16:00 ומזה מורידים חצי שעה הפסקה.

לאחרונה החליטו שבימים א' עד ג' נעבוד עד השעה 14:00 וימי רביעי וחמישי עד 19:00 בערב ושישי עד 14:00, התנאי שלי בתחילת העבודה שלא אצטרך לחרוג משעה 16:00 מכיוון שיש לי ילדה קטנה .

היום הילדה שלי בת 10 ואני זו שמטפלת בה ללא עזרה, האם זה נקרא הרעת תנאי עבודה ? ומה אני יכולה לעשות בנידון ?

אציין שיש עובדים שמגיעים בימי א' עד ג' משעה 6 בבוקר עד 14:00 וכשהעליתי זאת אז המנהל אמר לי תבואי גם בשעה 6 בבוקר ( בידיעה שלא אוכל להגיע)
עורך דין
14/01/2015 07:51
שלום אורלי

על פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה. אני ממליץ לך לבקש מהמעסיק לחזור ולעבוד במסגרת השעות שלפיה הועסקת במשך 3 שנים. אם הוא יסרב, פני לקבלת ייעוץ משפטי שכן קיים סיכוי טוב שתוכלי להתפטר בדין מפוטרת.
מרים
14/01/2015 00:51
עבדתי במקום עבודה 5 חודשים, עזבתי עקב התחלת לימודים והודעתי כמעט כחודש לפני. במהלך החודשים האלה לא שולם לי פנסיה, ובנוסף האם המעסיק אמור לשלם לי את ימי החופשה שניצברו במהלך החודשים האלה?
חשבת שכר
14/01/2015 04:34
ימי חופשה שנצברו צריכים לשלם בפדיון ימי חופשה שמשמעותו יותר מס הכנסה אבל לא יורד ביטוח לאומי. לגבי הפנסיה , האם היה לך קופת פנסיה מעבודה קודמת? אם כן הוא צריך להפריש לך על כל החודשים כאשר את צריכה לשלם את החלק שלך ואם לא היה לך קופה הוא לא צריך לשלם.
יערית
13/01/2015 16:37
שלום,
אני עובדת 4 פעמים בשבוע במשמרות ומקבלת שכר חודשי. בחודש האחרון הייתי במחלה 8 ימים. בתלוש השכר ראיתי כי קיבלתי הרבה פחות מהסכום המגיע לי. פניתי לאגף השכר ונאמר לי כי ביום הראשון איני זכאית לתשלום ובימים השני והשלישי זה 50% ועל היום האחרון של המחלה איני זכאית לתשלום כלל. בנוסף נאמר לי כי ימי המנוחה שבין המשמרות הם ימים שהחברה לא משלמת. אזכיר ואומר כי כל ימי המחלה בתלוש ירדו כולל על ימי המנוחה שלי.
האם זה חוקי ??
תודה.
עורך דין
13/01/2015 20:56
שלום יערית

לא. המצב שאת מתארת אינו עומד בקנה אחד עם חוק דמי מחלה.
אלכס
13/01/2015 20:13
הבעיה שלי היא כזאת עבדתי תקופה של כמעט שלוש שנים בחברה של משקאות שאף פעם לא שילמו שעות נוספות זאת אומרת שיכולתי לעבוד לפעמים עד 17 שעות כמעט במום ואחרי 8 שעות הייתי עדיין מקבל את אותו תעריף לפי שעה רגילה, הייתי מקבל לשעה 32 וכך גם אחרי שמונה שעות, ברצוני לדעת מה אני צריך לעשות כדי לקבל את מה שמגיע לי, יש לי את כל התלושים ואת כל הדוחות של השעות
עורך דין
13/01/2015 20:54
שלום אלכס

אי תשלום שכר הולם עבור עבודה בשעות נוספות מהווה הפרה של חוקי העבודה. זכותך המלאה לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה. אני כמובן ממליץ להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולות כלשהן.
אליה
13/01/2015 20:37
שלום , ילדתי ב מאי 2014 חזרתי למקום עבודתי ועכשיו החלטתי כי אני רוצה לעזוב ע"מ להיות עם הבן הקטן שלי וילדיי (כאשר הם חוזרים מבית הספר) .
ברצוני לדעת האם אני עדיין זכאית לקבלת פיצויי התפטרות לאחר לידה ?
עד כמה שאני יודעת יש תקופה של עד 9 חודשים להתפטרות לצורך טיפול בילד .
אשמח לתשובתכם,
עורך דין
13/01/2015 20:52
שלום אליה

אכן, עד 9 חודשים לאחר הלידה עומדת לך הזכות המלאה לפי החוק, להתפטר לצורך טיפול בילדך ולקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. בהצלחה!
שיר
13/01/2015 20:45
לפני כ5 שנים עבדתי במקום מכובד במשך כשנה. היום במעבר על תלושי המשכורת גליתי שלא קיבלתי צבירה של ימי חופש בכלל במהלך כל השנה.
פניתי לרואת החשבון של העסק, ואני מאמינה שאקבל רטרו, מה שחשוב לי לדעת זה האם הלנת שכר זו צמודה? האם אקבל הפרשי ריבית< ואם כן איזה?
תודה רבה
עורך דין
13/01/2015 20:51
שלום שיר

תאורתית את באמת אמורה לקבל את הכספים המגיעים לך בתוספת ריבית. מעשית, סביר שזה לא יקרה ואני ממליץ לך לא להתעקש שכן אם המעסיק מסכים לשלם לך כספים מלפני 5 שנים מבלי שנדרשת להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, מצבך טוב יחסית.
אלמונית
13/01/2015 19:29
שלום רב, במידה והוצאתי חופשת מחלה אך למעשה לא הייתי חולה ובהנחה שהבוס מגלה זאת באמצעות הלשנה של עובדים אחרים או בכל דרך אחרת מה הוא רשאי לעשות על פי לוק במקרה הגרוע ביותר?
האם זוהי עבירה פלילית ?
עורך דין
13/01/2015 20:49
שלום לך

עבירה פלילית זה לא, אלא אם זייפת אישור מחלה. מה הדבר הכי רע שיכול לקרות? פיטורים. המעסיק יגלה כי שיקרת, יאבד אמון ויחליט לפטר אותך.
שאלה
לירןןןןן
13/01/2015 11:46
הי שלום אני מקבל הבטחת הכנסה ומשויך לתוכנית מעגלי תעסוקה תחילת חודש החתמתי ואז התחילו לי כאבים ממוושכים בגב וקיבלתי אישורי מחלה שבוע ראשון ושבוע שני כניראה זה ימשך עד סוף החודש השאלה אמרו לי בלשכה יש אישורי מחלה מהרופא מחלה מנוחה לא צריך לבוא להחתים למסור את זה לביטוח לאומי זה נכון או מה נכוןן כי זה הבטחת הכנסה יש להם חוקים משלהם
RE: שאלה
עורך דין
13/01/2015 20:48
שלום לירן

המלצתי כי תפנה בשאלתך אל המוסד לביטוח לאומי.
רינת
13/01/2015 11:40
אני עובדת בתור קופאית ומנכים לי מהמשכורת חוסרים שהיו לי בקופה האם זה חוקי? כשהתקבלתי לעבודה החתימו אותי על מסמך שאומר שאני מסכימה שיורידו לי חוסרים במידה ויש אבל אם הורדת חוסרים של הקופה מהמשכורת לא חוקית המסמך תקף בכלל?? אשמח לתשובה מהירה תודה
עורך דין
13/01/2015 20:47
רינת

הבנתי מדבריך כי חתמת על חוזה שבו את מאשרת הורדה משכרך של סכומי כסף שיחסרו בקופה ולכן אינך יכולה לבוא בטענות למעסיק אם זה אכן מה שקורה.
מאיר
13/01/2015 08:12
אני עובד בעבודה שנתיים וחצי ו3ימים לפני השנה החדשה קיבלנו הודעה אישית כל העובדים שהעסק הופך להיות מ2015 חברה בע"מ השאלה שלי זה האם אני יכול לדרוש פיצויים ולטעון שאינני מסכים לעבור לחברה?
עורך דין
13/01/2015 20:45
שלום מאיר

אם בעל החברה בע"מ הוא שהיה המעסיק הקודם, הרי שאין לך סיבה להתפטר בדין מפוטר. בסך הכל לא היה כל שינוי במתכונת העסקתך למעט העובדה שבמקום עוסק מורשה כעת הנך מועסק על ידי חברה בע"מ. המעסיק עצמו לא התחלף ולכן התשובה לשאלתך שלילית.
א.ב.מ
13/01/2015 07:47
שלום רב

שאלה קטנה, פוטרתי לאחר שנה וחצי עבודה במקום מסויים כעובד שכיר לפי היקף משרה מלאה. מסתבר שלא שולמה לי קרן פנסיה ועכשיו המעסיק מוכן לשלם לי את מה שחייב כביכול או לפתוח לי קרן עכשיו... השאלה שלי זה האם זאת עבירה על החוק אם לא נפתחה לי הקרן אחרי שלושה חודשי עבודה ומה אתם ממליצים לעשות אחרי שכבר פוטרתי?
עורך דין
13/01/2015 20:39
שלום לך

אכן המדובר בהפרת חוקי העבודה. המעסיק מחוייב להפריש כפסים לפנסיה חובה ואם לא עשה כן, זכותך המלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ