פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1028
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נתי פלס
12/03/2014 19:34
שלום רב, לאחר העסקה של 3.4 שנים, פטרתי בתחילת מרץ. המעסיק מחוייב בתשלום פיצויים? כמו כן יש לי קבלות שהוצאתי מכיסי לטובת צרכי החברה- באישורו ולבקשתו ובהבטחה שיחזיר לי כסף תוך שבוע- סהכ סכום של 500 שח. והוא לא החזיר לי ! (בקבלות רשום שם העסק) מה ניתן לעשות?
עורך דין ארז כהן
13/03/2014 09:24
על המעסיק לשלם לך את הפיצויים בתוך 15 יום מסיום העבודה וכן את החזר ההוצאות.
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה לתבוע בבית הדין לעבודה.
ניקיטה פוליאקוב
13/03/2014 01:09
שלום אני עובד בתחנת דלק ותדלקתי בטעות רכב סולר עם בנזין,המעסיק שלי אמר שגרמתי 2000 שקל נזק והחודש הוא הוריד לי 500 האם זה חוקי מבחינתו ?
עו"ד אריק שלו
13/03/2014 08:40
שלום,

לפי חוק הגנת השכר לא ניתן להוריד משכרך.
עובד מביא האו...
13/03/2014 04:54
זה חובה לאכול בחדר אוכל כש המקום לא נותן לנו את האוכל? כל עובד מביא האוכל שלו מהבית.
עו"ד אריק שלו
13/03/2014 08:39
שלום,

מדובר בנהלים פנימיים של מקום העבודה.
רותי
13/03/2014 05:28
אני עובדתי עם עובדת שעזבה התפקיד שלה. היא התה אחראית. מעז עבדתי כמעט לבד בשני תפקידים. לא תמיד קיבלתי עזרה. יום כן יום לא יביאו עובד לעזרה . עבדתי כמעט חודשים לבד. אני ביקשתי עלה במשכורת ולא קיבלתי. עד שיום אחד בא חדשה בתפקיד אחראית. היא קיבלה משכורת יותר גבוה מימני.לא ידעתי עד אחרי חודשים. היא לא טיפלה כל הדברים קשור לתפקיד של אחראית. אפילו אני המשכתי לעבוד בדברים שלא חייבת כי אני לא אחראית אבל היא לא ידעה אך לעשות הדברים הלא ולא ביקשו מימנה.אף אחד אמרה לי היא אחראית . היא ביקשה עם 4 חודשים בעבודה עלה במשכורת ולא נתנו לה. אז היא עזבה מיד. שוב....חזרנו לקבל חדשה ולא מתאימה. אני לבד שוב מטפלת הכל ביקשתי עלה שוב. לא קיבלתי תשובה אפילו אז אמרתי אני לא רוצה להמשיך במקום כי אך אני 4 שנים במקום לא מקבלת עלה והיא חדשה בא ומקבלת משכורת ממש יותר גבוה?. ואפילו לא עונים לי.
אז בסוף קיבלתי אבל לא מגיע עדים למשכורת שהאחראית .אם אני עושה עבודה ממש של אחראית אני חייבת לקבל יותר משכורת ולא מקבלת. יש לי עכשיו יותר אחראיות כי החברה סגרה חוזה חדש עם כוחות חדשים ואני כמובן קיבלתי יותר עבודה אבל לא מרוויחה תוספת משכורת .רק יותר עבודה. אני רוצה לעזוב המקום אבל לא משחררים אותי. אמרו לי אני חייבת לתת מכתב אם רוצה לעזוב. ברור כדי לא לשלם לי מש מגיע לי . אך אני יכולה לקבל מש מגיע לי? . זה חוקי מש עשו? תודה רבה מראש
עו"ד אריק שלו
13/03/2014 08:38
שלום,
המעסיק רשאי לא להסכים להעלות לך את השכר. אם את מעוניינת להתפטר אזי את צריכה לתת מכתב התפטרות והודעה מוקדמת כפי שמחייב הדין. לבירור מעמיק יותר באפשרותך ליצור קשר עם משרנו במספר המופיע מטה.
קרין
13/03/2014 04:43
אני עובדת במכבסה. לפני חודש קיבלנו חולצה מדים . מכבסים אותה במקום. אבל לא מגהצים אותםץ אני חייבת ללבוש חולצה מדים בלי גיהוץ??. ולעבוד כך?. זה לא חובה לתת מדים מהגצים??.
עו"ד אריק שלו
13/03/2014 08:35
שלום,

אשמח אם תבהרי את שאלתך.
שאול
13/03/2014 06:04
חודש שעבר התחלתי לעבוד במסעדה. כסטודנט אני עובד שם רק בסופי שבוע.
למרות שאני מרוויח משכורת זעומה, בתלוש שקיבלתי ראיתי שהמעביד ניכה משכרי 45 ש"ח על ביגוד.
האם זה חוקי?

כמו כן, לא נוכה משכרי מס הכנסה. האם יכול להיות שהוא מחייב את הביגוד במקום לשלם למס הכנסה ובכך משאיר בכיסו עוד כמה שקלים על חשבון העובד?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
13/03/2014 08:35
שלום,

מס הכנסה משולם מדרגת שכר מסויימת. לבירור מעמיק יותר אנא פנה לייעוץ בענייני מס.

היו צריכים ליידע אותך לגבי הורדת השכר עבור ביגוד.
חיים
12/03/2014 20:27
השאלה עוסקת בחברה ממשלתית הכפופה לתקשי"ר.
1. האם ניתן לזמן עובדים לישיבות צוות/כנסים עם ההנהלה
לאחר שעות העבודה של העובדים (כולל עובדים בחלקיות
משרה) ?
2. האם חלה על העובדים חובת השתתפות בישיבות הנערכות
מעבר ליום העבודה שלהם ?
3. האם על המעסיק לשלם לעובדים שעות נוספות בגין
השתתפותם בישיבות אלו ?
עו"ד אורנה שמריהו
13/03/2014 07:43
אכן המעסיק יכול, ואם אינך מקבל שעות נוספות גלובאליות, על המעסיק לשלם לך בגין שעות אלו.
מודי
12/03/2014 23:19
הי

אני עבדתי עד היום בבוקר בחברת הייטק בהרצליה, מאז שנת 2006 ברציפות. היום בישיבת צוות היה לי חילוקי דעות עם המנהל האחראי על יוהוא ניסה להשתיק אותי ולא לתת לי לדבר. אני לא שתקתי ואמרתי את מה שאני חושב, דברים שסתרו את מה שהוא אמר וזה לא מצא חן בעיניו. אחרי הישיבה הוא הגיע אלי לחדר ונכנס איתי לוויכוח קולני. התחלנו לצעוק אחד על השני ובשלב כלשהו הוא אמר לי, קח את הדברים שלך ולך הביתה. אתה מפוטר. אל תחזור לעבודה ועוד כל מיני ברכות ואיחולים, כשמסביב לא מעט עובדים!!

אני הייתי המום מההתפרצות שלו, שחרגה מעבר לגבולות של ויכוח מקצועי, הגם שהוא קולני! הוא פשוט העיף אותי מהעבודה מול כולם. לקחתי את התיק שלי והלכתי. אין לי כוונה לחזור. ברור לי שישלמו לי את כל מה שמגיע לי.

מקריאה באתרכם הבנתי כי אוכל לקבל פיצויים אם אגיש תביעה על פיטורים ללא שימוע. האם יש דרך לחשב מהו גובה הפיצוי או לפחות להעריך מה גובה הפיצויי שנקבע על פיטורים שכאלה?
עו"ד אורנה שמריהו
13/03/2014 07:42
תלוי באיזה שכר עבדת, חודשי או שעתי. בכל אופן, ממליצה לך לפנות לייעוץ לגבי זכויותיך ובמיוחד על דרך פיטוריך.

הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדי.
ירון
13/03/2014 07:36
שלום
סיימתי לעבוד כסוכן מכירות לפני כ-5 חודשים.
הגשתי כמקובל בחברה את כל הקבלות והחשבוניות על ההוצאות שהיו לי במהלך התקופה עם דו"ח מסודר לפני שעזבתי את החברה.
את ההחזר עבור ההוצאות שלי הם כל הזמן דוחים שוב ושוב כל פעם מסיבה אחרת , לא נראה שהם מתכוונים לשלם בעתיד...

מהי הדרך עליי לדרוש את התשלום?
עו"ד אורנה שמריהו
13/03/2014 07:40
בהגשת תביעה כנגד המעסיק בביתה דין האזורי לעבודה בתל אביב יפו.
נעם
11/03/2014 21:43
שלום,
אם אדם מובטל עם זכאות לעוד 100 ימי אבטלה, מצא עבודה חדשה, אך לצערו לאחר פחות מחודש בעבודה החדשה, היא גרועה בעיניו, והוא מעדיף לחזור לקבל דמי אבטלה (לאחר פחות מחודש בעבודה החדשה) - האם הוא יכול להמשיך לקבל את יתר 100 ימי דמי האבטלה ?

האם בכלל הדבר אפשרי - לקבל המשך דמי אבטלה, לפני פחות מ- 360 ימי עבודה ברצף (עם או בלי מכתב פיטורין) ?

תודה רבה,
נעם.
רועי
12/03/2014 02:53
כוו כל עוד חתמת נרשמת בהתחלה ולא עברה שנה אתה זכאי להמשיך לחתום
נעם
12/03/2014 15:47
סליחה, התשובה לא היתה ברורה.

אם אתפטר ביוזמתי מהעבודה החדשה אחרי פחות משנה (מאז הרשמתי לדמי אבטלה) - כן אהיה זכאי לחידוש דמי האבטלה (שנותרו לי מלפני תחילת העבודה החדשה) ?
המשך
13/03/2014 03:13
כןןן
האםחוקי
12/03/2014 08:56
שלום
אני עובד כרגע בעבודה זמנית בקניון והאחראית שם אמרה לי היום לאחר שהודעתי לה שאני לא יוכל להגיע למשמרת שכל ביטול משמרת יעלה לי בקנס של 250 שקלים בגלל המורך להביא עובד מכוח אדם.
האם זה חוקי לעשות דבר כזה?
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 09:31
שלום,

לכאורה נראה כי הדבר אינו חוקי.
האםחוקי
12/03/2014 23:28
RE: האם חוקי לקנוס עובד על דבר כזה עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
שלום,

לכאורה נראה כי הדבר אינו חוקי.

מה אפשר לעשות בנידון?
פיצויים
אהרון14
11/03/2014 20:55
היי
1. עבדתי כשנתיים בחנות אצל שני שותפים.
שלימים השותפות הפכה לחברה. וכל הפעילות וכל המשתמע מכך עברה לחברה וכן עברתי לחברה.
2. כחודש חודשיים ראשונים מצאתי כי אופס לי הוותק למרות שבעל החברה הבטיח שהוותק וכל זכויותיי יישארו.
3. נשארתי לעבוד בחברה כשנה והחנות עברה לחברה אחרת ובעלים אחרים ושוב איפסו לי את הוותק.
4. השותפים בסעיף 1 כשהקימו חברה אחד מהשותפים מכר את מניותיו לשותף השני.
5. אציין כי עבדתי ברציפות בחנות מהשותפות ועד החברה השניה.
שאלה: במידה ואפוטר ממי אדרוש פיצויים וכו?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 08:27
כל עוד מדובר באותו מקום עבודה אז יש לדרוש את הפיצויים מאת המעסיק האחרון באותו מקום.
אהרון14
12/03/2014 16:37
למה?
מה עם החברה הקודמת?
ומה עם השותפות הראשונה?
להם אין חלק?
נכון שלא שניתי את מקום העבודה ונשארתי גם באותה תפקיד.
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:25
המעסיק האחרון הוא שחייב על כל התקופה.
אם היית מתפטר בשל חילופי המעסיקים אז השותפות הראשונה הייתה חייבת בפיצויים.
אהרון14
12/03/2014 21:34
לפי מה שאני מבין אם נשארתי בחנות המעסיק האחרון הוא החייב.
האם זהו החוק כלשונו?
חיה
12/03/2014 12:54
עובדת ותיקה מציקה לי ומאיימת שתגרום לפיטורי במיילים עויינים ומאיימים ומשפילים אני בת 64 והיא בת 40 האם אפשר לתבוע אתה על פגיעה בכבודי כאדם . הבוס שלי לא מתערב אולי זה בא ממנו כי הוא רוצה שאני אתפטר אני עובדת שם 4 שניים אני לא רוצה לעזוב אבל יש לי לחץ דם גבוהה וכל יום אני מקבלת כאב ראש ומרגישה לא טוב מהמיילים שהיא שולחת לי. מה הזכויות שלי? מה אני יכולה לעשות.?
רות
12/03/2014 19:50
מאיימים עלייך בעבודה? יש לך תעוד כתוב? אני הייתי מציעה שתידאגי גם לתיעוד מוקלט. לאחר מכן פני להנהלת החברה בכתב,תסבירי בדיוק מה קרה,למה,ומה את רוצה שייעשה בנידון. תני לזה שבוע,העניין לא מטופל? פני למשטרה ותגישי תלונה כנגד המאיימת וכנגד נציג החברה אליו שלחת את פירוט הבעיה. הכי הכי חשוב שתירגעו ותיקחי תרופות שיאזנו אותך,ולא פחות חשוב : תישמרי את האסמכתאות המקוריות שנוגעות לתלונות שלך. על כל מקרה ויפטרו אותך ותיצטרכי לפנות לבית הדין לעבודה. בהצלחה.
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:30
אם אינך רוצה לעזוב תוך קבלת פיצויים את יכולה ליזום שיחה בעניין עם הנהלת החברה.
עובד מפעל עם ח...
12/03/2014 17:08
שלום,

אני עובד במשמרות ולא חבר ועד , ובחוזה האישי שלי לא מצוין אחוז תוספת המשמרות.
אני עובד כבר שלוש שנים,
עד לחודש אחרון קיבלתי 60% תוספת לילה ו 30% תוספת צהריים.
החודש הופחתה התוספת ל 50% ו 25% , ללא הודעה או משא ומתן או שום פניה אליי .

ההפחתה נובעת מהסכם חדש של ועד העובדים במפעל , אבל בתמורה העובדים קיבלו פיצוי בתנאי המשכורת כך שכל מי שחבר בועד נהנה מזה.

הבעיה היא שאני ועוד ארבעה אנשים שעובדים עם חוזה אישי,
קיבלנו רק את ההפחתה ב באחוז תוספת משמרות, ולא קיבלנו פיצוי על ההפחתה במשכורת.

חשוב לציין ש "ההטבה" שקיבלו חברי הועד, אני והארבע עובדים האחרים לא יכולים לקבל אותה. כי "ההטבה" סטנדרט היא כבר כלולה בתנאי העבודה שלנו מהיום שהתחלנו.

בשורה התחתונה , מהצד שאנחנו מסתלקים , הורידו לנו אחוז לא קטן מהמשכורת באופן קבוע וחד צדדי ללא יצירת קשר או הודעה מוקדמת אפילו הודעה מאוחרת לא קיבלנו.

תודה מראש

נאאל
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:27
נראה כי מדובר בהרעה בתנאים כלפיכם, כך שזכותכם להודיע על אי הסכמה להרעה ולהתפטר כדין מפוטרים.
משרדנו עומד לרשותכם במידת הצורך.
עובד מפעל
12/03/2014 18:51
תודה רבה.
מיטל
12/03/2014 16:31
אני אחרי חופשת לידה וחוזרת לעבודה בעוד שבוע ימים. אתמול הייתה לי שיחה עם מנהלת שלי שיוזמה על ידי ואמרה לי בשיחה כי היא מעבירה אותי תפקיד ממזכירת מערכת (עובדת בבית ספר תיכון ) לעוזרת בספריה היא טוענת כי התפקיד שביצעתי לפני (חופשת הלידה) שהיא צריכה זמינות גבוה כלומר מישהי בלי התחייבות.

השאלה שלי האם זה מותר לה? אן שיש פה אפליה בגין זה שיש לי עכשיו ילדה ומחליטה בשבילי אם אני יכולה להיות זמינה או לא? וגם לגבי התפקיד שהיא מעבירה אותי האם זה נחשב להרעת תנאים?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:28
חל איסור להרע בתנאי העבודה במהלך היריון ו- 60 ימים לאחר חופשת הלידה.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני.
שאול
12/03/2014 16:39
פוטרתי מדלק ב 443 לפני חודשיים הועסקתי בתקופה של 4 חודשים ועדיין לא קיבלתי את ימי ההודעה שמגיעים לי +ימי חופש מצטברים והחזר של 150 ש"ח על ביגוד שהוחזר (כבר חודשיים מחכה לכסף שמגיע לי)
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:27
ניתן לפנות למעסיק בדרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
סרגיי
12/03/2014 17:20
שלום רב,

יש לי שאלה בנושא משיכת כספי הפיצויים מביטוח מנהלים. עבדתי 3 שנים במשרד החקלאות מכון וולקני בית דגן. לאחר התפטרותי ברצון ביקשתי למשוך את מרכיב הפיצויים מביטוח מנהלים בחברת הפניקס וקיבלתי סירוב מהמעסיק. האם זה חוקי לסרב ? תודה
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 17:25
כן, המעסיק לא מחויב לשחרר את הפיצויים אם לא מדובר בנסיבות של פיטורים או התפטרות מוצדקת בחוק.
נטעלי
12/03/2014 15:28
שלום רב צריכה לקבל יעוץ לגבי המשך פעולה מול ביטוח לאומי שילמו לי חצי מסך ימי חופשת הלידה שלי וימי האשפוז טרום הריון כי שילמתי ביטוח לאומי באיחור.

זאת כיוון שמיד אחרי שפתחתי עוסק פטור, הייתי בהריון בסיכון. למרות הפניות החוזרות שלי, בביטוח לאומי אינם מתחשבים בנסיבות. האם לדעתכם יש מקום לפעולות אחרות שיוכלו לקדם את המצב ?
יפה
12/03/2014 13:06
לאור האירועים שתיארתי האם לכלל העובדים מותר לנקוט בפעולה תומכת בעובדות הבית? כמו עיצומים? דרישה לאסיפה כללית עם המעביד לקיום שיח? או עצומה?
גלית
12/03/2014 14:08
שלום,
התחלתי לעבוד בינואר בבית ספר, השכר לא הגיע בפברואר ואמרו לי שהאחראית הייתה חולה ולא הספיקה ושאקבל במרץ..
במרץ , לא רק שלא קיבלתי עבור ינואר גם לא קיבלתי עבור פברואר ... והם שוב אומרים חודש הבא... אני מתקשרת ודורשת את המגיע לי והם מעבירים אשמה על כל אחד אחר ולא עושים כלום בנידון.
אשמח אם תייעצו לי מה לעשות..(אני לא לבד בסיפור, יש עוד כמה אבל הם משום מה לא עושים כלום... כל השיחות של הבטחות שווא-מוקלטות ויש הוכחות)
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 14:20
גלית שלום,

יש לפנות במכתב דרישה לתשלום שכר, ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
גלית
12/03/2014 14:25
קודם כל תודה על התשובה המהירה..
אני יכולה לדרוש במכתב דרישה לתשלום בנוסף את הפיצוי על לנת שכר (של חודשיים) או שזה רק דרך תביעה??
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 15:53
התשובה היא כן.
הנך רשאית לדרוש, צירוף של הלנת שכר כדין.
מעיין
12/03/2014 15:19
צהריים טובים

בן הזוג שלי התקבל לעבודה כמאבטח במשרד הביטחון. לפני תחילת העבודה, הוא חוייב לעבור קורס בן שבועיים שעבור השבועיים האלו הוא מקבל שכר רגיל (37 ש"ח לשעה). הוא התחיל את הקורס וכעבור שלושה ימים הוא חלה.

פינו אותו לבית חולים ומיד לאחר מכן, הבייתה. מעסיקיו הבטיחו לו כי הוא יתקבל לקורס הבא שיערך כחודש לאחר מכן. לאחר חודש ימים, לא יצרו עימו קשר.

לאחר מכן התחילו להגיע אלינו מכתבים הבייתה מבית החולים עבור התשלום שפינו אותו (כך הבנו שהחברה "מיקוד" לא שילמה את חובה לבית החולים עבור הפינוי) ובנוסף לזה, בן זוגי לא קיבל תשלום עבור שלושת הימים שבהן הוא היה בקורס.

לאחר עשרות טלפונים שביצענו למשרד וביקשנו לדבר עם המנהל (כמובך שענו לנו שהמנהל לא נמצא) ביקשו מאיתנו להביא את מספר חשבון הבנק והם יעבירו לנו את הכסף, מה שבפועל לא קרה. בן הזוג שלי לא עבד מחודש נובמבר ועד היום בגלל הקורס הזה, בגלל שהוא חיכה לקורס הבא והוא לא חיפש עבודה אחרת במקום.

עד היום לא קיבלו את השכר עבור שלושת הימים שבהן הוא היה בקורס וכמו כן, גם את התשלום עבו בית החולים. מה ניתן לעשות?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 15:47
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
גלעד
12/03/2014 09:41
אני מחפש את נוסח ההסכם הקיבוצי ואת צו ההרחבה שקשור לעובדי אבטחה במגזר הציבורי והפרטי,אני מדבר על זה שנחתם ביולי 2013 ושנכנס לתוקף בסביבות אוקטובר 2013. אפשר בבקשה לקבל קישור או את פרטי ההסכם/צו ההרחבה כדי שאחפש לבד באתר של התמ״ת? תודה
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 10:44
הפורום לא עוסק בהפניות לקישורים אך ניתן למצוא את ההסכם באינטרנט.
גלעד
12/03/2014 10:56
אני מבקש שוב אפשר לקבל את מספר ההסכם,כדי שאוכל להקלידו במאגר של משרד התמ״ת. אני בטוח שבתור משרד לענייני דיני עבודה יש לכם את כל מספרי ההסכמים. זה מאוד יעזור לי ולרבים כמוני. תודה.
גלעד
12/03/2014 15:26
למרות שלא עזרתם לי,להלן הנסחים שחיפשתי : 1) 20087041 2) 20120305 נכנסים לאתר התמ״ת,מחפשים את מאגר ההסכמים הקיבוציים,מקלידים את המספרים שלמעלה ויש לכם את נסחי ההסכמים הקיבוציים הנוגעים לענף השמירה והאבטחה.
סתוונית
12/03/2014 11:04
קראתי את התשובה שנתתם לשלומי,אני והוא עשינו את הקורס ביחד,עכשיו,במידה והוא טועה והניכוי אכן צריך להיות מידתי, האם לא עומדת לי הזכות לדרוש אסמכתא לעלות ההכשרה מצד החברה? אחד המדריכים אמר לי אישית שהקורס עולה למעביד שלי כ 3,000 ₪,והם קנסו אותי ואת שלומי ב 600 ₪. זה לא מידתי כלל וכלל!!! האם אני צודקת?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 11:26
חל איסור בענף השמירה לנכות את עלות ההכשרה במקרה של עזיבה מוקדמת.
סתוונית
12/03/2014 12:22
מצד אחד יש את צו ההרחבה שם כתוב שעלות ההכשרה המקצועית הינה על חשבון המעסיק, ובאותו צו הרחבה,סעיף 30,אוסר מתן קנסות למעט על ביגוד שלא הוחזר. מצד שני,עו״ד שלו טוען שמותר לקנוס ושהקנס אמור להיות מידתי. ואז אתה, עו״ד כהן טוען שאסור לקנוס. אפשר הבהרה סופית?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 12:38
לפי צו ההרחבה אסור לקנוס בגין עלות ההכשרה שהיא על המעסיק בלבד, אך קנס על עצם אי עמידה בהתחייבות והפרת החוזה ייתכן ובית הדין לעבודה יאשר באופן מידתי לזמן שנותר להשלמת התקופה.
סתוונית
12/03/2014 15:18
עכשיו אני רגועה,כי אני יודעת שאף חברת אבטחה לא רוצה להגיע לבית משפט,ולו מהסיבה שהסעדים שאני טענתי והוכחתי שמגיע לי,מגיעים לכל שאר מאות העובדים של החברה (: תודה.
אושרה
12/03/2014 13:02
שלום רב,

שמי אושרה ואני רוצה לשאול שאלה בשם אחותי בנוגע לתשלום פיצויי פיטורים . מאחר והסתדרות העובדים אינה נותנת מענה לחבריה (גם אם סוף סוף נזקקו לה לאחר 15 שנות חברות...) ומאחר ואחותי אובדת עצות ובשל חוסר יכולת לממן עורך דין אשמח אם תייעצו ותכוונו אותה בהקדם האפשרי.

המקרה: אחותי עבדה אצל מעסיק פרטי במשך שנה ובסופה הובטחו לה פיצויים מצד המעסיק (ישנו מכתב פיטורין). כשהגיע מועד התשלום לפיצויי הפיטורים המעסיק התחמק מכך ואחותי ניגשה להסתדרות העובדים שהרי מי אם לא הם יתנו מענה והגנה לעובד.

ההסתדרות ביררה אצל המעסיק מדוע אינו מוכן לשלם לאחותי את הפיצויים ותגובתו הייתה: "לא מגיע לה".

תגובה וטענה חסרת כל שחר שהרי הבטיח לאחותי את הפיצויים . בהמשך , הרשה לעצמו להמציא כך וכך תירוצים והעליל על אחותי כי היא גנבה מהחנות שלו (יש מצלמות אך התחמק מלתת הוכחה לכך - כמובן שהיא לא גנבה זה היה רק תירוץ להתחמקות מלשלם) וכי לא מגיע לה לקבל את הפיצויים , טען גם שהיא לא בן אדם ישר ואמין וכו'...

כל זאת רק כדי לא לשלם לאחותי את הפיצויים . אני מעט חוששת מהתירוצים הבאים שהמעסיק לשעבר ימשיך ויעליל על אחותי באופן אבסורדי לחלוטין ואבקש מכם לכוון את אחותי לאן היא אמורה ללכת כדי לשים סוף לפרשה הזו.

אני בסך הכל רוצה שאחותי תקבל את מה שמגיע לה. מה על אחותי לעשות וכיצד אדם לא הגיוני שכזה מצליח להעליל בקלות על אחותי שקרים אין סופיים והכי חמור שבהסתדרות נותנים לו פתחון פה ללא שום הוכחה?? תודה ונשמח לקבל תשובה וייעוץ בהקדם .
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 14:34
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
אוריה
12/03/2014 13:17
עבדתי בחנות למוצרי יופי בתור מנהלת עבור חנות חדשה שנפתחה בקניון בבית שמש, סוכם ביני ובין בעל החנות כי ישלם לי לשעה 25 ש"ח וזה לאחר דיונים רבים, לאחר חודשיים שבהם נתתי את הנשמה עבור החנות ובעל הבית עשיתי שיקולים עם עצמי לעזוב את העבודה כי הבנתי שאי אפשר לנהל חנות עם בעל בית שאין לו יחסי אנוש בסיסיים לא לי ולא לעובדות שהצטרפו לחנות.

החלטנו כי אעזוב בעוד שבועיים עד שהוא יסתדר וימצא מחליפה במקומי. כמה ימים לפני עזיבתי עברתי תאונה בא הוצרכתי לנוח בבית דיווחתי לבעל הבית כי קיבלתי ימי מחלה עבור 3 ימים אך הנ"ל הגיב בתוקף כי לא מוכן לשלם לי היות ואין לי ותק למרות שהחנות רק עוד נפתחה כשנכנסתי.

אשמח להבין מה קובע החוק בנושא.
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 14:22
אוריה שלום,

באם אין לרשותך ימי מחלה צבורים, אזי, אין המעסיק מחויב בתשלום בגין ימי מחלה.
דניאל
12/03/2014 12:59
היי אני מנהל חנות ברשת גדולה, אני מקבל שכר גלובלי ואני חייב לעבוד 186 שעות בחודש, ז"א שאני חייב לעבוד כל יום 8.5 שעות 5 ימים בשבוע .

נודע לי שאם אני לא עובד 8.5 שעות ביום וקורה מצב שאני צריך לצאת מוקדם ואני מסיים את אותו יום עם 7 שעות מורידים לי חלק מיום חופש שמצטבר למרות שאני משלים ביום אחר את השעות ויוצא לי בסוף חודש 186 שעות או יותר.

האם מותר להם להוריד לי מימי החופש שלי כי לא הגעתי ביום מסוים באותו חודש ל-8.5 שעות בכדי להשלים באותו יום ל-8.5 שעות? האם זוהי התנהלות חוקית לפי חוקי העבודה?
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 13:00
שלום,

הדבר צריך להיות מסוכם איתך.
מור
12/03/2014 12:53
עובד שעבד כאחד עשר חודש פרש מרצונו תובע בבית דין לעבודה פיצוי פיטורין הבראה וכן שעות נוספות בימי שישי סהכ עבד 57 שעות בימי שישי שמתוכן בפועל עבד 5 שעות וקיבל עבור 8 זאת אומרת מתנה 3 שעות.

הבחור נשלח אלינו לעבודה דרך חברת תעסוקה אחרת היות והוא נכה במפעלנו מעסיקים רק אנשים בעלי מוגבלויות ומשלמים מעט מעל המינימום ונסיעות מלא לגופו של עינין מה מגיע לו אשמח לקבל תשובה עלי לציין שהמפעל קיים משנת 81 וזו פעם ראשונה אין לי מושג כיצד לנהוג.

אשמח לקבל הכוונה ראשונית שלכם
עו"ד אריק שלו
12/03/2014 12:59
שלום,

באפשרותך להתקשר לייעוץ במספר המופיע מטה.
יפה
12/03/2014 12:26
אני עובדת מעל 12 שנה כאם בית (נקיון) 5 ימים בשבוע בשינוי שנעשה בחודש האחרון המעביד שינה את מקום עבודתי ואת מס' ימי העבוד ל-6 ימים בשבוע באופן שרירותי .
בנוסף גדל שטח העבודה ועוד נתבקשתי אחת לשבוע לנקות מקום נוסף.
המעביד ומנהל העבודה דיברו אליי בצעקות מול עובדים נוספים ואיימו שאם לא אבצע את העבודה אקבל מכתב פיטורין.
מה עומד להגנתי?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 12:37
כל האירועים המתוארים נראים כהרעה בתנאים ובנסיבות אשר בגינן לא ניתן לחייב אותך להישאר בעבודתך.

מומלץ כי תפני לייעוץ פרטני בנושא- משרדנו עומד לרשותך בפרטים המופיעים מטה.
יפה
12/03/2014 12:50
האם לעובדים חוקית מותר להתאגד לטובתנו עובדות הבית? או להכריז על שעתיים עיצומים כתמיכה? או לחילופין לבקש מהמעביד לקיים אסיפה של כלל העובדים לניהול שיח? מה נכון לעשות
עובד
11/03/2014 14:03
צהריים טובים

קיבלתי הודעת פיטורים, כאשר בהודעת הפיטורים כתוב כי המעסיק מוותר על עבודתי בתקופת ההודעה המוקדמת, וכי סיום יחסי עובד מעביד יכנס לתוקף בעוד חודש ימים. אני עובד ומקבל שכר + אחזקת רכב כשורה נפרדת בתלוש משכורת כאשר אני עושה שימוש ברכב פרטי שלי ולא רכב של החברה. בעבור החודש של ההודעה המוקדמת המעסיקה שילמה לי רק את השכר ללא אחזקת הרכב. האם היה עליה לשלם גם את דמי אחזקת הרכב שקיבלתי לאורך תקופת העסקתי באופן קבוע?
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 12:36
התשובה היא לא.
עובד
12/03/2014 11:51
יש לכם תשובה לשאלתי בבקשה?
נח
12/03/2014 10:59
שלום רב,

לפני כמעל לחצי שנה נשכרתי כנגן שכיר בהופעה בהיכל נוקיה על ידי להקה, ההסכם 'נחתם' בעל פה, אך ישנם עדויות ברורות של הודעות פלאפון המעידות על הסכום שהיה אמור להתקבל. הסכום שולם חלקית ו-350 שקל נותרים אינן שולמו.

מצד הלהקה (שפועלת באופן עצמאי ולא מחברת הפקות) ישנו אישור והסכמה (שוב פעם, בהודעות טקסט) לשלם את הסכום אך כאמור הדבר נמשך לאורך חצי שנה, בהתחמקויות רבות כגון תירוצים שאין בידם את הסכום וכולל סינון ו'מריחה'. האם יש אפשרות לערב גורם משפטי במצב זה כדי לקבל את שאר הסכום? תודה, נח
עורך דין ארז כהן
12/03/2014 11:26
ניתן להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות או בבית הדין לעבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ