פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1025
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצויים
שושי
17/03/2014 14:30
בעקבות מעבר לעיר אחרת התפטרתי והייתי זכאית לפיצויים לאחר חצי שנה. היום קיבלתי את הפיצויים לאחר חצי שנה רק שהם מחולקים לשלושה תשלומים להחודש חודש הבא ולאחריו...כשהתקשרתי ושאלתי מדוע הפיצויים הגיעו בתשלומים אמרו לי שזה חוקי. האם הייתי אמורה לקבל את הפיצויים בתשלום אחד או שבאמת ישנה האופציה חוקית למעביד לשלם לי בתשלומים?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 15:15
ניתנה תשובה לשאלה זו.
זיופים
אלון
17/03/2014 13:40
שלום
גיליתי שעובד שלי זייף אישור מחלה בחצי שנה האחרונה. הוא לא היה הולך כלל לרופא והיה מוציא כל פעם שבוע ימי מחלה. כמובן ששילמתי לו דמי מחלה בהתאם לחוק.
מה אני יכול לעשות?
תלונה במשטרה? תביעה? לפטר ללא פיצויים?
מה יהיה עונשו?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 14:19
ניתן לנקוט בכל אחת מהסנקציות שתיארת אך מוטב יהיה להזמין את העובד תחילה לשימוע על מנת לשמוע את גרסתו לנושא ולהציג את ראיותייך לעניין.
שושי
17/03/2014 14:13
האם זה חוקי לקבל תשלום פיצויים (לאחר חצי שנה) בתשלומים, או החוק אומר בתשלום אחד.
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 14:18
יש לשלם את הפיצויים בתוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד בתשלום אחד אחרת הסכום נושא פיצויי הלנה של 20% לחודש.
שרון
17/03/2014 13:20
יש לי פוליסה לקיצבה שהפיצויים הם חלק ממנה , החברה בה אני עובדת העבירה את המשרדים וקשה לי להגיע
האם הם יכולים למשוך את כספי הפיצויים אליהם?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 13:31
אם מדובר במרחק המהווה הרעה בתנאים הרי שאת זכאית לפיצויי פיטורים.
בכל מקרה, הפיצויים אינם ניתנים להחזרה למעסיק.
עמית
13/03/2014 20:27
חוזה העבודה שלי מכיל הרבה נתונים שמפרים את ההסכם הקיבוצי ואת צו ההרחבה. האם זה אומר שהחוזה לא חוקי עקב הסעיפים הלא חוקיים?
עו"ד אריק שלו
14/03/2014 08:53
רוב חוקי העבודה הם חוקים קוגנטיים, היינו חוקים שלא ניתן להתנות עליהם, אזי החוזה ששולל ומפר את הוראות חוקי עבודה הינו חוזה לא תקין.
עמית
15/03/2014 10:28
אחד הסעיפים בחוזה אומר שאין באמור בחוזה זה כדי לנגוד כל הסכם קיבוצי או צו הרחבה. (זה מנוסח אחרת,אבל החוזה לא מולי כרגע) אז אני מבולבל : האם החוזה עדיין אינו תקין וככזה אין לייחס הכתוב בו חשיבות כלשהי? ואם החוזה עדיין תקף,מה הטעם להוסיף סעיפים שנוגדים את ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה אם בהמשך הם מציינים שלאותם סעיפים בעייתיים אין תוקף? אני חייב להבין.
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 12:40
חוזה העסקה אישי אמור להטיב עם העובד ולא לגרוע מזכויותיו, ברגע שחוזה העסקה גורע מהסכם קיבוצי אזי לכאורה הסעיף נוגד את הדין.
עמית
16/03/2014 09:05
RE: RE: חוזה עבודה עמית 01/01/1970 02:00
אחד הסעיפים בחוזה אומר שאין באמור בחוזה זה כדי לנגוד כל הסכם קיבוצי או צו הרחבה. (זה מנוסח אחרת,אבל החוזה לא מולי כרגע) אז אני מבולבל : האם החוזה עדיין אינו תקין וככזה אין לייחס הכתוב בו חשיבות כלשהי? ואם החוזה עדיין תקף,מה הטעם להוסיף סעיפים שנוגדים את ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה אם בהמשך הם מציינים שלאותם סעיפים בעייתיים אין תוקף? אני חייב להבין.
בוקר טוב שבוע טוב וחג פורים שמח!!!! אפשר לקבל תשובה בבקשה?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 12:40
נתנה תשובה.
עמית
17/03/2014 11:43
היי,

שמי עמית. הינני בן 26, אזרח עולה מארה"ב, מזה שנתיים חי בארץ. במהלך שנה ושבעה חודשים עבדתי כנהג בחברת הובלות גזים. כחלק מחובותיי האזרחיות, גויסתי לצה"ל לפני כחודש וחצי.

ברגע שהובהר לי כי יהיה עליי להתגייס לצבא למשך שישה חודשים וניתן לי תאריך גיוס, העברתי את הפרטים לבוס שלי למעלה מחודש לפני הגיוס.

הבהרתי לבוס שלי כי אאלץ להתפטר מאחר ועליי להתגייס ובנוסף העברתי לו מכתב התפטרות מסודר המבהיר את סיבת ההתפטרות. ידוע לי כי לפי חוק פיצויים מגיע לי לקבל את הפיצויים לפי פיטורין.

פניתי לבוס שלי במשך כחודש לפני שסיימתי את עבודתי בבקשה לקבל את המגיע לי ונדחתי על ידו בטענה שזה יטופל.. שוב ושוב יצרתי קשר עימו והוא טען שאקבל זאת במשכורת האחרונה.

כמובן שלא קיבלתי שום פיצויים במשכורת. יצרתי קשר עימו מספר פעמים הוא טען שהנושא בטיפול ונכון לשבוע האחרון הוא לא עונה יותר לטלפונים שלי. אני זקוק לפיצויים הללו כמו אוויר לנשימה מאחר ואני חייל נשוי, ללא תמיכה כלכלית המשתכר נכון להיום מהמעט שהצבא נותן לי.

אשמח להבין מכם מה אני צריך לעשות על לקבל את המגיע לי לפי החוק.

בתודה מראש, עמית
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:58
אכן הנך זכאי לפיצויי פיטורים.
הנך מוזמן ליצור קשר טלפוני עם משרדי לסיוע בנושא.
דוד
17/03/2014 11:41
שלום רב,

יש לאמי שהיא סעודית מטפלת ישראלית המועסקת עי משרד כח אדם מזה שנתיים ומקבלת סה"כ 31 שעות שבועיות.

אני מעסיק אותה באופן פרטי ומשלים לה את השכר לגג של 4500 + 100 שח לשבוע + 300 ש"ח לשבת או חג. ממוצע של כ 3600 שח לחודש.

מתחילת ינואר העובדת חלתה ועברה ניתוח להוצאת גדולים ונמצאת בחופשת מחלה וכנראה גם לא תמשיך לעבוד. הבנתי שזכותה לקבל עבור השנתיים 36 ימי מחלה מהמשרד וגם ממני.

1. האם אני צריך לשלם עבור ימי המחלה את כל מרכיבי השכר החודשיים?

2. האם אני צריך לשלם עבור 6 ימי ההבראה 371 ש"ח ליום או רק השלמה למה שהמשרד משלם לה?

3. האם התשלום החודשי לבטוח לאומי צ"ל עבור כל הסכום שאני משלם או רק השלמה לגובה שכר מינימום ואם כן על איזה מרכיבי שכר יש לשלם??

אודה על תשובה מהירה כי אני עובד עצות ולא בטוח כיצד עלי לנהוג לפי החוק. בתודה דוד
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:58
אין חובה לשלם את דמי הכיס ושעות השבת לימי מחלה.
דמי הבראה צריך לשלם לפי התקרה ולא כפול.
ביטוח לאומי יש לבדוק מול המוסד עצמו.
אורית
17/03/2014 11:28
שלום שמי אורית, אני התחלתי לעבוד בעבודה. שבראיון שהייתי נשאלתי איזה שכר אני מעוניינת עניתי לשאלה שאני רוצה שכר של שש אלף ברוטו בחודש, לאחר מכן אמר לי כאן עובדים חודשית ואז אותו מעסיק הוציא מחשבון והתחיל לפי השכר שביקשתי להגיד לי כמה ארוויח עבור שעת עסקה. כלומר דובר על שכר שש אלף על חמישה ימי עבודה ו7 שעות ביום השאלה היא כזאת אם באותו שבוע שביקשו ממני ביום מסויים לא להגיע האם חל עליו לשלם לי על כך ובמידה ואותו מעסיק שאינו נמצא בארץ או בכנס האם הוא צריך לשלם לי במידה והמשרד סגור תודה ויום טוב אורית
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:56
על ביטול ימי עבודה ע"י המעסיק יש לשלם שכר עבודה או פדיון ימי חופשה.
pnin
17/03/2014 11:13
בוקר טוב, רציתי לדעת האם לקופאית בסופרסל שלי שילדה מגיע לעבוד רק משמרת בוקר מאחר ואם היא עובדת משמרת אחר הצהרים ערב לא תראה את בתה.
באם יש חוק משרת אם שמאפשר לה לעבוד רק משמרת בוקר?
תודה רבה
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:55
אין חוק בעניין זה אך יש לאפשר לה שעת הנקה במשך 4 חודשים מאז חזרתה באם היא עובדת במשרה מלאה.
ג'רי
17/03/2014 08:01
האם מעסיק שמחתים את כל העובדים שחברה שלו על אותו חוזה למעשה מחתים אותם על חוזה אחיד? האם אין חוק שקובע שצריך לעשות חוזה לכל עובד באופן אישי ואסור להחתים את כולם על אותו חוזה?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:33
כל עוד החוזה הינו חוקי ושומר על זכויות העובדים אין כל מניעה כזו.
ציפורה
17/03/2014 11:53
ואם החוזה האחיד מלא עבירות שנוגדות את החוק? האם יש כאן עילה לתביעה ייצוגית של עובדים שכבר עזבו או כאלה שעדיין בחברה? בחברה בה בני עובד,לא משלמים את כל הזכויות שבחוק ואף מחזיקים עובדים באיום של הפעלת סעיפי קנס!!! לתשובתכם המהירה אודה.
תומר
16/03/2014 21:03
כמה זמן לאחר הגשת כתב התביעה ותשלום האגרה מתבצע השימוע והאם כבר באותו שימוע ניתנת ההחלטה?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:43
שימוע נעשה ע"י המעסיק ואינו קשור להגשת התביעה לבית הדין לעבודה.
שמעון
17/03/2014 11:49
נראה לי שהבחור התכוון לשימוע שנעשה בבית הדין לעבודה ולא לשימוע שנעשה על ידי המעסיק.
נאור
17/03/2014 09:32
שלום ובוקר טוב

אני עובד במשך שישה חודשים באבטחה ברכבת ישראל וברצוני לעזוב את מקום העבודה. אך, במהלך ההכשרה חתמנו על חוזה, חד צדדי, לתקופה של 18 חודשים ובמידה ואני מעוניין להפר את החוזה עליי לשלם 17,000₪. ישנם עוד מספר תקלות כמו: שעות עבודה, הפסקות, זמן מנוחה בבית. אני מעוניין לעזוב את מקום העבודה בהקדם האפשרי. האם יכול להיות באמת שאצטרך לשלם כזה קנס מטורף?
שי
17/03/2014 11:47
בוקר טוב נאור,יש לי כמה כיוונים בשבילך : 1) צו ההרחבה בענף השמירה,סעיפים 18.5 וסעיף 30. 2) חפש באינטרנט את המקרה של ״דניאל לנדאו נגד חברת ׳בן ביטחון׳ ״,גם הוא היה מחויב לתקופת העסקה וגם הוא עזב לפני תום החוזה שלו, החברה קנסה אותו,הוא פנה לבית הדין לעבודה וחייבו את החברה להחזיר לו את הכסף. 3) חפש פה בפורום מקרים דומים, תקרא מה נאמר שם. בהצלחה אחינו,וחג פורים שמח!!!
רם בן יעקב
16/03/2014 19:07
שלום
אני מקבל שכר גלובלי [בהסכם קיבוצי אני חושב]
הברוטו שלי מורכב מבסיס 5000 ושעות נוספות[קבוע בתלוש] ועוד כל מיני וגם מדמי הבראה [פעם בחודש
ז"א שדמי ההבראה שלי הם חלק מהברוטו!
האם זה חוקי?
בהסכם העבודה שלי אני חתום על כך שאני מקבל את דמי ההבראה בתשלום חודשי
אך אין שום איזכור לכך שזה חלק מהברוטו.
תודה
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 08:37
אין מניעה שתשלום עבור דמי הבראה ישתלם על בסיס חודשי, אך הדבר צריך לקבל ביטוי בתלוש שכר.
רם בן יעקב
17/03/2014 10:27
RE: דמי הבראה עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
אין מניעה שתשלום עבור דמי הבראה ישתלם על בסיס חודשי, אך הדבר צריך לקבל ביטוי בתלוש שכר.

תודה
אבל השאלה הייתה אם זה חוקי שזה בתוך הברוטו?
מור
17/03/2014 09:59
שלום רב
אני עובדת במקום העבודה שלי במשרה מלאה, 8.5 שעות ביום מזה כ5 שנים.
בהריוני הראשון לפני כשנה ושעה חודשים הומלץ לי לעבוד חצי יום החל מהחודש השישי להריוני וכך עשיתי.
יצאתי לחופשת לידה של כ8 חודשים.
בחזרתי לעבודה נתקלתי בקשיים של כל אמא- ילד קטן שמתחיל גן וחולה בלי סוף.. ימי מחלת הילד שלי נוצלו במלואם בחודשיים הראשונים לעבודה.
לצערי אין חודש שאני מצליחה להגיע למכסת השעות שלי ואני מחסירה המון ימים בעבודה, לפחות 3 ימים בכל חודש.
בוצעו לי שיחות בנושא בהן הובהר לי שעם כל האמפטיה למצבי- המצב לא יכול להימשך כמו שהוא..

לאחרונה גיליתי שאני בהריון נוסף, כחצי שנה לאחר חזרתי לעבודה, עם תאומים.

מאחר ואני לא יכולה להסתיר את דבר ההריון סיפרתי למעסיקים שלי והם היו המומים ולא ידעו איך להגיב לזה.

אני יודעת ואין לי ספק שלא יפטרו אותי במהלך ההריון
אבל אני בטוחה שינסו להתנער ממני לאחר מכן השאלה היא האם מותר לפטר אותי על רקע של העדרות מהעבודה לצורך טיפול בילדים חולים...
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 10:07
שלום,

לא ניתן לפטר עובדת בהריון. בכדי לפטר אותך המעסיק צריך לקבל אישור ממשרד הכלכלה.
שואלת
17/03/2014 10:00
שלום רב

אני עובדת בסניף של קופת חולים מסויימת מזה 10 שנים
הוחלט בהנהלת הקופה להעבירנו סניף כאשר מחלקתנו תהיה בתוך מרתף ללא חלונות.

אני חולת אסטמה ורציתי לדעת מה זכויותיי במקרה ואני מחליטה לא לעבור איתם עקב המחלה מה ביכולתי לעשות אם בכלל.

אשמח על עזרתך
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 10:06
שלום,
בנסיבות מסוימות תוכלי להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מירי
17/03/2014 09:51
שלום
האם יום בחירה הוא חובה בכל משרד?
אני עובדת במשרד עורכי דין ואמרו שאין לנו ימי בחירה
תודה
קשת
17/03/2014 09:30
בוקר טוב

שלום , בעלי עובד שכיר כנהג בתחבורה ציבורית, כל חודש מורידים לו שעות מהמשכורת ללא סיבה. החודש הקודם הוא עבד ולא שילמו לו משכורת בכלל. הוא מועסק בחברה כבר 3 וקמצ שנים והם אומרים שלר נותנים לו עבודה כי יש ירידה בעונה הזאת. זה אף פעם לא היה ככה בעבר. מה הזכויות שלו?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 09:33
שלום,

לכאורה ניתן לראות בכך הרעה בתנאי העסקתו. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
שי אליאסי
17/03/2014 09:28
אתמול פוטרתי מהעבודה אחרי 10 וחצי חודשים, כאשר המעסיק יודע כי בסוף החודש אני יוצא לחודש מילואים. האם בכלל מותר לפטר אדם לפני מילואים? אין חוק שמגן על חיילי מילואים מפני פיטורים שכאלה?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 09:31
שלום,
חוק שוויון הזדמנויות בעבודה לא מאפשר לפטר עובד בגלל שירות מילואים. עדיין יש להראות קשר סיבתי.
עומר
16/03/2014 18:20
אני עובד בחברה שעוסקת בתחום הפיננסים, יש לי משכורת בסיסית גבוה + עמלות מכירה, כשעמלות המכירה הם מרכיב קבוע, בערך 40% מהשכר.

היום אני מקבל תנאים סוצייאלים רק על השכר הבסיסי,
רציתי לשאול, אם אני מפוטר מהעבודה, חובתו של המעסיק להשלים לי פיצויים, גם על עמלת המכירות או רק על השכר הבסיסי?

המדיניות היום של החברה, זה לא להשלים פיצויים על מרכיב עמלות המכירה.

תודה
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:47
באם מדובר בעמלה אישית יש לחשב אותה לשכר הקובע לפיצויי פיטורים.
צור קשר עם משרדי במידת הצורך.
חננית בן יעקב
16/03/2014 19:11
שלום.
עבדתי בחברה מסויימת, ובמסגרת העבודה קיבלתי רכב שכור לצרכי עבודה [מכירות]. יום אחד מישהו גרם לנזק פחחות לרכב במגרש חניה של סופר, מבלי להשאיר פרטים... הבוס שלי חייב אותי 1000 ש"ח דמי השתתפות עצמית אותם הוא הוריד ממשכורתי.
אגב לא היה לי שום הסכם או חוזה עבודה שם [עבדתי תקופה קצרה..
האם זה חוקי??
תודה
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:46
הניכוי שבוצע משכרך הוא בלתי חוקי.
אלון
16/03/2014 20:12
האם זה נכון שלא חייבים לעשות שימוע פרונטלי ואפשר לערוך את השימוע בכתב, על ידי שליחת מכתב לעובד וקבלת תגובה ממנו בכתב - או שחייבים לערוך את השימוע בשיחה פנים אל פנים? האם יש כללים כתובים לגבי אופן עריכת השימוע?
עו"ד אריק שלו
אלון שלום,
יש לערוך את השימוע באופן פרונטלי.
עורך דין ארז כהן
אין כללים כתובים בנושא אך יש לאפשר לעובד להגיע לשימוע פרונטאלי אלא אם כן הוא מוותר על זכות זו.
שלום
16/03/2014 20:29
אהלן

אני עובד 18 וחצי שנים באותו מפעל. יש לי הצטברות של 84 ימי חופשה. אני רוצה להתפטר והבנתי שמגיע לי פידיון יומי חופשה. רציתי לדעת האם המעסיק מחוייב במצב כזה לשלם לי על כל הימי חופשה שצבתרי, ותוך כמה זמן מההתפטרות אני אמור לקבל את התשלום?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 08:45
רצוי לתבוע פדיון של ימי חופשה כעת, כי לאחר סיום יחסי עובד מעביד חלה תקופת התיישנות קצרה יותר.
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:44
עם התשלום האחרון אתה אמור לקבל גמר חשבון של ימי החופשה וההבראה שנותרו צבורים לזכותך.
תומר
16/03/2014 20:12
שלום. שאלתי היא: במידה ואחליט לתבוע מעסיק על שעות נוספות האם אקבל רק את ההפרשים של השעות הנוספות, והאם כבר כדאי גם בנוסף להוסיף בכתב התביעה גם פיטורין ללא שימוע ואי מתן הודעה לעובד?
עו"ד אריק שלו
תומר שלום,
באם אכן מדובר בפיטורים לאלתר וללא שימוע, יש להוסיף רכיב של פיטורים שלא כדין לתביעה.
כמו כן ניתן לתבוע בגין אי מתן הודעה לעובד.
תומר
16/03/2014 21:05
האם השעות הנוספות הם לפי יום, שבוע או חודש? כלומר גם אם עבדתי 4 ימים בשבוע אך היה יום בו עבדתי 9.5 או 10 שעות האם גם אז מגיע תשלום על שעה נוספת?
עורך דין ארז כהן
אכן השעות הנוספות מחושבות ברמה היומית.
חסאן
16/03/2014 20:02
אני עובד במסעדה כבר 5 שנים בתפקיד מלצר. תמיד העבודה והכל היה חלק ולא היו בעיות עם המעסיק.

לפני כמה ימים היה לי ויכוח קטן עם העל הבית ומיד הרחיק אותי מהעבודה. ללא הודעת מוקדמת פשוט זרק אותי הביתה ואמר לא לחזור לעבודה. הלכתי לרואה החשבון ושם גילתי שרשום לי ימי חופש ונסיעות למרות שאינני מקבל את זה. כמו כן התלוש לא משקף את ימי העבודה שלי אלא פחות בהרבה, אז מה עלי לעשות? צריך לקחת עורך דין בשביל לקבל את מה שמגיע לי?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 08:41
מדובר בפטורים שלא כדין.
הנך זכאי לחלף הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים, ויתכן גם פיצוי נוסף בגין פיטורים לאלתר.
מוחמד
16/03/2014 20:04
אני עובד שמירה במפעל פלסטיקה דרך חברת אבטחה אני מקבל שכר מינימום של בוקר גם בערב ובלילה רוצה גם לציין גם שכל שעה נוספת שאני עובד נרשמת בטלוש עבודה של מישהו אחר ואני מקבל את הכסף מזומן. ככה זה נהוג בחברת אבטחה שאני עובד. כל עובד ששואל שאלות שולחים אותו הביתה כי מנצלים את זה שבאז\ור שלנו אין עבודה בכלל. רציתי לדעת אם יש דרך לקבל את הזכויות בלי לאבד את העבודה
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 08:39
מוחמד שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
צליל
16/03/2014 23:09
שלום, אני עובדת במפעל, במשמרות.. השבוע הגעתי לעבודה ולאחר מספר שעות הוחלט להחזיר אותי הבייתה בטענה ש"המכונה שלי לא עובדת" האם יש חוק שאוסר על החזרת עובד באמצע משמרת?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:35
על המעסיק לשלם לך שכר עבור יום העבודה שהפסדת.
מ.מ.
16/03/2014 23:13
שלום,
ברצוני לשאול - במידה ואני עוזבת את עבודתי ע"מ למצוא עבודה יותר נוחה מבחינת שעות וגישה לטיפול בילד, האם אני זכאית לקבל את הפיצויים שלי? (עבדתי במקום קרוב לשנתיים).
לאחר שעזבתי את המקום הנ"ל, התחלתי לעבוד אצל מעסיק חדש שפיטר אותי לאחר זמן קצר, האם אני זכאית לדמי אבטלה? (יש ברשותי מכתב פיטורים מהמעסיק החדש..).
אודה מאוד על מענה לשאלותיי.
מ.מ.
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:35
התשובה חיובית ל- 2 השאלות.
בילבו
17/03/2014 07:47
היי

אני עובד כמלצר בבית קפה / מסעדה באזור מגורי כבר 3 וחצי שנים רצוף. כל התקופה לא קיבלתי זכויות של עובד בכלל, וכל ההכנסות שלי זה טיפים של לקוחות. אם אני חולה, אני לא מרוויח כסף, חופש זה על חשבוני ואני מקבל תלוש משכורת שתמיד כתוב בו את אותו מספר שעות כפול שכר מינימום וסכום קבוע של כסף שלא קשור בכלום לכמה שאני מרוויח. בעל המקום הוא קרוב משפחה ואני עובד אצלו מאז גיל 21 שהשתחררתי מהצבא. הוא יודע שהמשפחה שלי במצב כלכלי קשה ומנצל את זה שאני לא שואל שאלות ועושה כל עבודה שנותנים לי.

בתקופה האחרונה הבנתי שאני די פראייר ומנצלים אותי. השאלה אם יש דרך לקבל את הזכויות שלי בלי לתבוע הבעלים והסתכסך איתו. מה אתם אומרים על הנושא הזה?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:34
כדי לקבל את הזכויות יש צורך בדרישה למעביד ואם אין ברירה הגשת תביעה.
צור קשר עם משרדי לייעוץ פרטני.
רגי
16/03/2014 20:00
אני עובד בן 60 עד לפנייה שנה וחצי עבדתי במפעל 8 שנים לצערי חליתי בסרטן אני מקבל קיצבה מביטוח מנהלים אני רוצה לפרוש רציתי לדעת מה יהיה עם הביטוח מנהלים שלי ואילו זכויות יש לאדם שפורש מעבודה אחרי כל כך הרבה שנים, לא רחוק מדיל פרישה, והכל בגלל המצב הרפואי.

תודה על העזרה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ