פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1025
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

היי
שי
24/03/2014 04:17
האם נהוג שמראיין חופר תמוח שעה וחצי בריאיון עבודה שאתה כולה לעבודת מחסןןן ויש להם דרישות עדד השמים והמשכורת זה 5000 שקל? והאם קרן פנסיה לא קשורה לקרן השתלמות? מקבל את זה ואת זה
RE: היי
עורך דין ארז כהן
24/03/2014 08:29
באם תנאי ונהלי העבודה אינם מקובלים עלייך אתה רשאי שלא לקבל את העבודה.
אין חובה בחוק לתת קרן השתלמות אלא רק פנסיית חובה.
שחף
24/03/2014 05:55
שלום לכם. אני חבר קיבוץ ועובד כ 8 שנים במפעל. אין ביני ובין המפעל יחסי עובד מעביד, אני מקבל משובים חיוביים מהמנהל שלי על עבודתי. לאחרונה פניתי בבקשה לפתיחת קרן השתלמות. נעניתי שמכיוון שהשנה אין העלאות משכורות אני יאלץ לחכות לשנה הבאה וזה יהיה במקום העלאת משכורת. שאלתי היא האם זה חוקי שהקרן תהיה ע"ח העלאת משכורת? ובנוסף, האם המפעל לא מחוייב לפתוח לי קרן השתלמות ע"פ חוק אחרי שאני עובד כבר הרבה שנים?
אשמח לקבל תשובה.
עורך דין ארז כהן
24/03/2014 08:28
אין חובה בחוק להעלאת שכר או לקרן השתלמות, אלא לפי הסכם קיבוצי/הסכם עבודה אישי.
פיטורין
סיגל
20/03/2014 21:59
פיטורין
הודעהעל ידי דליה » 20/03/2014 ב- 21:13:13

שלום
אני מועסקת משק בית אצל משפחה 3 פעמים בשבוע מתאריך 21/4/13
הימים שאני עובדת אצלם הם ראשון שלישי וחמישי.במשך 8 חודשים עבדתי 5 שעות
כל פעם וקיבלתי שכר לפי 50 שקל לשעה,לאחר ה 8 חודשים הם הורידו לי חצי שעה
מכל יום שזה 4 וחצי שעות עבודה ל 3 פעמים בשבוע.קיבלתי מהיום שבועים התראה לפיטורין
שאלתי היא מהם הזכויות שמגיע לי מהם ? מה זה כולל בנוגע לפיצוים חופשה והבראה?
יש לציין כי יום ראשון האחרון היה חג פורים ,ערב לפני במוצאי שבת בשעה 9 בלילה קיבלתי
הודעה לא להגיע האם מגיע לי גם יום עבודה על התראה קצרה שלא אגיע ורק בוקר ראיתי תהודעה
לאחר שהיתי כבר מוכנה לצאת לעבודה
אשמח לתשובה ותודה רבה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 08:38
שלום,

מגיע לך פדיון עבור ימי חופשה הנותרים, מכתב לשחרור כספי הפנסיה. כמו כן בהנחה ועבדת מעל שנה מגיע לך גם פיצויי פיטורין ודמי הבראה.
דליה.
24/03/2014 06:55
עבדתי שנה פחות 20 יום התחלתי בתאריך 20.4 ופוטרתי ב 20.3
הוא נתן לי שבועים עד סוף החודש התראה וחופשה
האם מגיע לי הבראה ופיצויים לא הבנתי כי יש 2 תגובות ממכם
בתודה
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:36
לאור העובדה שלא מלאה שנה להעסקתך אז אין לך זכאות לפיצויים ודמי הבראה אך הנך זכאית לדמי חופשה ודמי הודעה מוקדמת בהתאם לחלקיות משרתך.
יניב גולן
23/03/2014 09:33
פוטרתי מעבודתי מגיע לי ימי חופשה שנתים מה בנוגע לרכב הצמוד
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 09:40
שלום,

המעסיק לא מחויב להמשיך ולתת לך את הרכב בסיום יחסי עובד מעביד.
יניב
23/03/2014 09:44
זה רכב בתנאי תש השאלה מה עם שווי רכב לימי החופשה הצבורה בסהכ אם הייתי משתמש בימי חופשה אז הרכב היה איתי
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 17:37
אנא בהר את שאלתך.
אחת מכמה
23/03/2014 14:20
אנו קבוצה של עובדות אדמיניסטרציה העובדות בחברת הייטק גדולה ומועסקות ע"י מעסיק אחר. לאחרונה נודע לנו בהתראה של כשבוע וחצי - כי אנחנו עוברות להיות מועברות ממעסיק אחד לשני, כאשר שני המעסיקים - הנם חברות בת תחת אותה חברת אם.
הובטח לנו בשיחה פנים אל פנים עם המנכ"ל של החברה החדשה, כי תנאינו לא ייפגעו וכל זכויותינו יישמרו. עם זאת, כמה מאיתנו חוששות למעבר ורוצות להבטיח שאכן לא ניפגע.
ברצוני להבין מה עלינו לדרוש ועל מה לתת את הדעת. אנחנו עומדות ככה"נ לחתום על חוזה חדש.
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 15:13
ניתן לנסות לבצע גמר חשבון של כל הזכויות מאת המעסיק הקודם ורק לשמור על רצף הזכויות אצל המעסיק החדש.
לא לגמרי הבנתי...
23/03/2014 17:36
מה זה אומר? לדרוש את כל התשלומים אבל לשמור את הרצף? מה זה נותן?
מה ההבדל בין הזכויות לבין הרצף שלהן?
אורית
23/03/2014 11:46
שלום,
אם בעבודתי משלמים מחלה על פי החוק ואנו עובדים 5 ימים בשבוע.
חליתי בשישי שאינו יום עבודה.
האם יום ראשון נחשב היום השלישי למחלה? או הראשון?
אם נחשב השלישי, האם יקחו לי כסף על יום שישי וחצי שבת או מאחר שאלו לא ימי עבודה אז אסור להם.
תודה רבה על העזרה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:47
שלום,
היום השלישי למחלה.

עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
אורית
23/03/2014 11:49
תודה על התשובה המהירה!
מה הדין לגבי שישי ושבת מבחינת הורדת כסף מהשכר כי על יום ראשון לא משלמים ועל השני רק חצי
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 12:44
שלום,

בהנחה ואת עובדת חמישה ימים בשבוע אז ימי שישי ושבת נספרים אך לא משלמים כסף בעבורם.
אורית
23/03/2014 12:51
סליחה שלא הסברתי את עצמי כשורה.
אני חוששת שינכו סכום משכרי הגלובלי בתום החודש על חשבון ימי המחלה הראשון והשני למרות שנפלו על שישי שבת.

האם כך החוק קובע?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 17:36
שלום,

אם ימי המחלה נפלו על שישי שבת שאינם ימי העבודה שלך בפועל על לא צרייכם להוריד לך עליהם.
דנה
23/03/2014 16:57
שלום לכולם

אני עובדת שכירה 9 שעות ביום ללא הפסקה בטענה שזהו ההיקף של משרה מלאה, ואם אני רוצה לצאת להפסקה של חצי שעה זה יורד לי מהשכר. אני לא לבד וגם שאר העובדים כאן נמצאים בדיוק באותו מצב. רציתי לשאול האם 9 שעות מלאות ללא הפסקה = למשרה מלאה והאם זה מצב תקין שאין הפסקה ואם יוצאים להפסקה יורד כסף מהמשכורת (אני חודש שני בעבודה).
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:21
משרה מלאה היא 43 שעות שבועיות.
מעבר לכך יש לשלם גמול שעות נוספות כדין.
יהודית
23/03/2014 16:53
שלום,

אני עבדתי כחודשיים אצל מעסיקה בחברת השמה, בתנאים לא תנאים, 10 שעות ללא הפסקה מוגדרת, תלוש שכר ללא תשלום 150% של שעות נוספות ועוד... פיטרו אותי ללא שימוע ועכשיו המעסיקה מתעלמת ממני ולא נותנת לי הסבר על כלום, אפילו לא על התלוש הקודם, כמו כן לא קיבלתי דוח שעות מפורטת ואין לי למי לפנות כי היא נתנה הוראה לרכזות לא למסור לי מידע, אני אובדת עצות מההתנהלות שלה.

מקווה שתוכלו להנחות אותי מה עלי לעשות בכדי לממש את הזכויות שלי ולקבל את מה שמגיע לי.....
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:21
בגין כל ההפרות הרבות המתוארות מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
משרדנו עומד לרשותך בפרטים המופיעים מטה.
אושרי
23/03/2014 16:49
שלום, קוראים לי אושרי, בן 24 מרמת השרון.

יש לי בעיה שהמעסיק לא שילם לי את המשכורת ואת התלוש, הוא מתחמק ומספר לי סיפורים על זה שהוא שלח בדואר את הצ'ק ואחרי חודש רדיפה הוא ביטל את הצ'ק ואמרתי לו שאני מגיע לקחת את הכסף, אז הוא אמר לי לא להגיע כי כבר קיבלתי את הכסף וזה לא נכון ובעצם הוא סוחב אותי עד עכשיו.

עכשיו יש לו תירוץ אחר שבו הוא מאשים אותי בזה שאני מרמה אותו ובזה שהוא טוען שעבדתי פעם אחת ובעצם הכל מוכח שעבדתי פעמיים, אז הוא רוצה שאני יעביר לו את התאריכים כי בעצם הוא לא מאמין.

הוא מצפה שאני יעשה בשבילו את העבודה ואמרתי לו שהוא האחראי הוא צריך לדעת את השעות עבודה שלי ולא יכול להיות שזה לא רשום. ועוד שיש צילומים שאני בתור קהל יושב שם ומראים אותי בטלוויזיה וזה לא יכול להיות שהמעסיק מתנער מהאחריות שלו.

העבודה היא בתור קהל בטלוויזיה, הסיפור תקף גם לחברה שלי שעבדה איתי באותו הזמן באותו המקום ע"י אותו מעסיק מלפני 3-4 חודשים. הוא פשוט לא אוהב לשלם לאנשים ועושה את זה בצורה שיטתית כנראה.

מגיע לי רק כמה מאות שקלים והוא מנצל את זה שלקחת עורך דין עולה יותר... מה אפשר לעשות? מותר לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות במצב כזה?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:19
ניתן לתבוע בבית דין לעבודה אך לא בטוח כי הסכום מצדיק את הטרחה.
אסף
23/03/2014 16:13
היי

אני עובד שאותו מקום עבודה במגזר הציבורי כ-7 שנים. רציתי לדעת האם קיימת חובה על המעסיק להעלות לעובדים את השכר לפי קריטריון מסויים ולפי החוק? הבנתי שלעובדים במגזר הפרטי אין חוק לגבי העלאת שכר, והשאלה האם במגזר הציבורי יש חוק כזה שמחייב לתת העלאה כל תקופה מסויימת...תודה
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:18
תלוי בענף הספציפי ובהסכם העבודה שחל לגביו.
נתן
23/03/2014 15:20
צהריים טובים רבותי עורכי הדין

בתלוש המשכורת שלי המעסיק שינה את שכר היסוד בכל חודש על דעת עצמו ורשם שחלק מהמשכורת זה בונוס ועכשיו כשפיטר אותי שילם לי משכורת אחרונה רק חצי משכורת ובפיצויים יש לי פגיעה גדולה עקב כך! ברור שזה לא חוקי וזאת קומבינה. מה האפשרויות שלי?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:18
ניתן לדרוש או לתבוע את הפיצויים על השכר המלא כולל הבונוס, באם אכן מדובר בפיקציה.
משרדנו עומד לרשותך לסיוע פרטני בפרטים המופיעים מטה.
שיר
23/03/2014 14:15
שלום, עבדתי בחברת אבטחה במשך כמה חודשים, לא קיבלתי שכר עבור יום עבודה מחודש אוקטובר ולא קיבלתי החזרי נסיעות עבור ימי עבודה בחודשים ספטמבר אוקטובר. בעבור שני ימי עבודה נאמר לי כי לא מצוין בחברה כי אכן עבדתי בימים אלו ולכן לא ניתן לשלם לי עבורם. מיותר לציין כי פניתי כמה פעמים לחברה ושלחתי פירוט ימי עבודה אך אין מענה. מה אני יכולה לעשות?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 15:12
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
היי
מירל:::::
23/03/2014 13:40
אני מנהלת חנות ברשת 4 שנים עקב בעיות גב תאונת דרכים אני בימי מחלה יש חופשה רק למנהלי הרשת כששאלתי אם גם אני מגיעה המנהלת שלי אמרה שלא מגיע לי השאלה שלי אם מותר להבדיל עובד בימי מחלה משאר העובדים.
ובזמן שאני במחלה המנהלת שלי עשתה שיחה לצוות שלי ואמרה שהיא מביאה מנהל ב1.4 מותר לה?
אשמח לשובה תודה.
RE: היי
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 15:12
אם מדובר בתאונת עבודה אז יש להגיש תביעה לדמי פגיעה מאת המוסד לביטוח לאומי.
פיטורים בזמן מחלה/תאונת עבודה הם פיטורים שלא כדין.
ניתן ליצור קשר משרדי לייעוץ פרטני.
מודאג
23/03/2014 13:15
שלום,אני עובד כאיש מכירות בחברה,מתוגמל לפי יעדים.

לאחרונה החליט המעסיק לעלות יעדים כל 3 חודשים ליעדים לא הגיוניים ובכך אני לא מגיע לשכר שהייתי מגיע בעבר,האם זה נחשב בהרעה בתנאים?האם אוכל להתפטר ולקבל פיצויים?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:32
שלום,
בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך הרעת תנאים.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ג'רמי
23/03/2014 10:26
היי

אני בחור בן 30 עולה חדש, ונמצא בארץ 11 חודשים. אני עובד בחברה באזור התעשייה ציפורית בצפון. האם אתם יכולים להפנות אותי לרשימה של זכויות שאותן צריך לקבל עובד שכיר במקום עבודה לפי החוק? המשרה שלי מלאה, מרוויח 6000 ש"ח קבוע בחודש + נסיעות. חוץ ממשכורת ונסיעות אני לא מקבל זכויות אחרות ורציתי לדעת אם יש רשימה שאני אוכל להבין מה מהגיע לי בעבודה.

תודה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:10
שלום,

ניתן לראות זאת באתר.
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:31
ניתנה תשובה.
מישהו
23/03/2014 13:13
שלום,במידה וקיבלתי מחלה למשך שבוע,ולמרות זאת אני מגיע לעבודה,האם אני מבוטח ע"י ביטוח הלאומי?
במידה וקורה לי משהו בדרך לעבודה או בחזרה או במקום העבודה,האם אני מבוטח למרות שיש לי אישור מחלה?
האם זה קשור גם במידה ואם אני מדפיס כרטיס או לא בזמן מחלה?
I2014
23/03/2014 13:04
שלום, זומנתי לשימוע כאשר אני נמצאת במהלך טיפולי פוריות.
המעסיק שלי אינו מודע לכך (אם כי אני חושבת שהוא משער).
אני מועסקת למעלה מ6 שנים וידוע לי כי עפ חוק הוא אינו רשאי לעשות כן, מבלי לקבל אישור ממשרד התמ״ת.
יחד עם זאת, רציתי לדעת מהן זכויותי במקרה שאני בכל זאת רוצה לסיים את העסקתי במקום.

תודה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:10
שלום,

אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
דורית
23/03/2014 13:05
שלום רב, מה קורה כאשר עובד חוזר לעבודתו, אך אינו כשיר יותר לבצעה. העובד מבקש תפקיד חלופי, אך אין תפקיד? האם אז אפשר בשימוע להסביר לעובד שאין עבודה חלופית ולפטרו? תודה, דורית
גלית
23/03/2014 12:59
שלום רב,
בעלי החל את עבודתו במוסך פרטי ב1/12/2013.
ב12/3/14 לקה בכאב ראש חריג ופנה לחדר מיון, ב 14/3 חזר שוב לחדר מיון שם בוצעה בדיקת CT ראש והפניה לבדיקת MRI כדי לשלול גידולים. קיבל אישור מחלה עד ליום 25/3. על כמה ימים יהיה זכאי לקבל החזר? ולפי איזה חישוב? האם יוכלו לפטר אותו עקב ימי מחלה שקיבל?
נועה
23/03/2014 12:04
שלום,
אני כרגע בחופשת לידה לפני הלידה עבדתי בעבודה במשמרות ולפי חוזה עבדתי 2 ערבים בשבוע ושישי לסירוגין, לפי בירורים שהצלחתי לעשות הבנתי שאסור למקום העבודה לפטר אותי לאחר הלידה ובביטוח לאומי אמרו לי שאם אתפטר בשביל לטפל בילד כי אין לי פיתרון בשבילו לאחר הצהריים ולימי שישי זה לא נחשב פיטורין מודצקים ןלא אוכל לחתןפ אבטלה, אם כך השאלה שלי היא מה קורה אם אני מודיעה במקום העבודה שאני מפסיקה לעבוד ימי שישי ובערבים, אם הם לא יכולים לפטר אותי האם הם מחויבים להעסיק אותי בתנאים החדשים? ואם לא האם אוכל לחתום אבטלה עד למציאת עבודה חדשה?

שאלה נוספת האם מעסיק יכול לדרוש ממני לחתום חוזה עבודה לשנתיים ואם אעזוב לפני או שהוא יפטר אותי לפני נקבע קנס כלשהו, כאשר הוא לא העביר אותי שום קורס או הכשרה מיוחדת ?
אלונה
22/03/2014 18:09
אני עבדתי במקום עבודה בשכר שעתי ופוטרתי.
שאלתי היא האם החודש של ההודעה המוקדמת שבו אני נמצאת כרגע, נלקח בחשבון בחישוב הפיצויים.
תודה.
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:32
אם את עובדת את זמן ההודעה מוקדמת בפועל אז התשובה היא חיובית.
אלונה
23/03/2014 11:53
אני לא עובדת את הזמן הזה, אני בבית
אולגה
23/03/2014 11:25
לפני הריוני עבדתי בתפקיד מחוזי ב-25 % ממשרתי . בפגישה עם מעביד נאמר לי שאני לא יכולה לחזור לתפקיד זה היות והוא מבוצע כרגע על ידי 3 עובדות אחרות. ולי מציעים עבודה אחרת ללא ניהול באותו אחוז משרה כמו שעבדתי בעבר. האם המעביד יכול לעשות זאת גם במקרה ואני עדיין מעונינת לקבל תפקידי בחזרה? האם מעביד יכול העביר אותי למקום עבודה אחר מרוחק יותר פיזית ממקום העבודה שהיה לי בעבר? מקווה שתוכלו להסביר מה קובעים חוקי העבודה בשביל שאני אדע מה לעשות.
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:46
שלום,

לכאורה נראה שמדובר בהרעת תנאים. אנא פני לייצוג משפטי משפרדנו עומד לרשותך.


עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
דורית
23/03/2014 11:35
היי

בעלי עבר ניתוח והוא מרותק למיטה. לא יכול לקום ואסור לו לקום לפי הנחיות רופא למשך 14 יום לפחות. רציתי לדעת האם לפי החוק אני יכולה להשאר איתו בבית ולטפל בו, ולקזז את הימים ממכסת ימי מחלה אפילו שאלה ימי מחלה שלו כאמור... אין לי הרבה ברירה כי הוא לא יכול לתפקד...

האם זה אפשרי?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:45
שלום,

היעדרות בשל מחלת בן זוג

עובד זכאי לזקוף עד 6 ימים בשנה בשל היעדרות, בשל מחלת בן זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו.
אשר
23/03/2014 11:28
היי

אני חתום על חוזה עבודה בו התחייבתי לעבוד 12 חודשים אבל בחוזה לא כתוב כלום על מצב שבו אני אחליט לעזוב קודם. עכשיו, אני עובד 6 וחצי חודשים אבל לא יכול ולא רוצה להמשיך לעבודה במקום הזה. רציתי לשאול: אם אני לא מודיע למעסיק מראש שאני עוזב את העבודה, יש למעסיק עילה לסנקציות עלי? לדוגמא לא לשלם לי משכורת? או לתבוע אותי? אני רוצה פשוט לעזוב את העבודה בהקדם האפשרי.
עו" אריק שלו
23/03/2014 11:43
שלום,

עליך לתת הודעה מוקדמת בהתאם לחוק.

עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
מחלה
קובי
23/03/2014 10:46
המנהל שלי אומר שמגיע לי תשלום על ימי מחלה רק מהיום השני,וגם אז רק 37%,מה אתם אומרים?
RE: מחלה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:15
שלום,

עבור יום ראשון לא מגיע לך תשלום עבור היום השני והשלישי מגיע לך 50% ועבור היום הרביעי מגיע לך 100%.




עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
אמיר
23/03/2014 11:13
שלום רב,
רצית לשאול : אני עובד כמנהל חשבונות כ 7 שנים במשרד רואה חשבון. הבוס שלי הפסיק להעלות לי את המשכורת שלי בטענה שזה כבר לא משתלם לו . השאלה שלי איזה תוספות למשכורת חייב הבוס (במגזר הפרטי) להוסיף למשכורת בכל זאת (תוספת מחיה, תוספת וותק , תוספת יוקר וכו')?והאם במגזר הזה חייב הבוס להפריש לי עבור קרן השתלמות?
תודה מראש
מור
23/03/2014 10:29
מעוניינת לדעת מה הדין לגבי עובד שבזמן חופשת מחלה עבד בביתו - גננת שבזמן חופשת מחלה עבדה כקוסמטיקאית בביתה באופן פרטי, מהו הדין החל בעניין? תודה מראש
יניב
23/03/2014 09:35
פוטרתי מעבודתי מה עם ימי המחלה שלא נוצלו
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 09:41
שלום,

ימי מחלה לא ניתנים לפדיון.
עופר
23/03/2014 09:29
היי

אני עובד בחברה מסויימת במסגרת חצי משרה. 4 שעות בכל יום 5 ימים בשבוע. החברה ארגנה השתלמות מקצועית לעובדים והיא מתקיימת בחיפה (המשרדים של החברה בלוד). מחייבים את כל עובדיהחברה להגיע להשתלמות שנמשכת 4 ימים. לוקח לפחות שעה וחצי נסיעה מהבית שלי לחיפה ושעה וחצי חזרה. אני מרוויח 65 ש"ח לכל שעת עבודה. האם זמן הנסיעה להשתלמות נחשב זמן עבודה שאני אמור לקבל עבורו תשלום כמו של שעה רגילה של עבודה?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 09:31
שלום,

הנך צריך להגיע לכך לסיכום עם המעסיק.
עופר
23/03/2014 09:34
המעסיק אומר שהוא משלם לי נסיעות ולא מעבר לזה! אבל ואבל גדול, הוא משלם נסיעות לפי התקרה החודשית שזה מכסה את העלות של הנסיעה מהבית למשרד ולא מהבית לחיפה. בדיוק בגלל זה אני שואל: האם הוא צריך לשלם על השעות של הנסיעה? אחרי השיחה הקצרה עם המנהל שלי, הוא אמר שלא משלמים על השעות שאני נוסע ולי זה נראה לא הוגן. אין חוק שנותן לזה תשובה?
שרית
23/03/2014 09:24
היי

אני מעסיקה אצל אמא שלי בבית עובדת ניקיון שמגיעה אליה אחת לשבוע, 4 שעות כל פעם, ובסך הכל 16 שעות בחודש. היא עובדת ברציפות מאז שנת 2011. אני משלמת עבורה ביטוח לאומי, הפרשה לקרן פנסיה ודמי הבראה. רציתי לדעת האם יש לה זכויות נוספות שאני צריכה להכיר ולשלם עבורה. תודה ושבוע טוב!
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 09:25
דמי נסיעות, דמי חופשה ודמי חגים, בהתאם לחלקיות משרתה.




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ