שלום שמי לי אני בת 22
מתל אביב. לפני מספר שבועות חיפשתי עבודה בכדי לממן לימודי פסיכומטרי ותיקון בגרויות בכדי להתקבל לאוניברסיטה.
חברה המליצה עליי לחברה H&M לאחר שעבדתי שם במשך שנה. בתאריך 11/6/2013 התחלתי את עבודתי בחברת H&M ביום עבודתי הראשון אנשי ההנהלה מלמדים את את העובדים החדשים את כללי החברה וכי H&M נוהגת לפי כללים ברורים.
שאחד מהם הוא שבתאי המדידה אין להכניס שני אנשים לתוך התאים מתוך חשש מגנבות. באחת המשמרות הופקדתי על התאים. התפקיד דורש לחלק מספרים ללקוחות על פי מספר הפריטים, לבדוק כי ישנם חמישה פריטים כנדרש, לבדוק שאין מספר אנשים בתוך תא מדידה.
באחת המשמרות נתקלתי באם ובת אשר התעקשו להיכנס יחדיו לתאים על אף בקשותיי החוזרות לצאת מהתא, ולאחר שהסברתי כי אלו הנהלים בחברה. הלקוחות סרבו לבקשותי והתחילו להתווכח עימי.
הן השפילו אותי מול שאר העובדים, טענו שרואים שאני עובדת חדשה. כי "אנחנו תמיד עושות מה שבא לנו ואף אחד לא העיר לנו עד עכשיו". בין האם לבית התנהל דו שיח שבו אמרה הבת לאם כי "אני אחטיף לה סטירה בסוף" אני אמרתי לאחת העובדות כי "הלקוחות מתנהגים לפעמים כמו שכונה וזה לא מקובל" הלקוחה שמעה ואיימה עליי שהיא תתנקם בי, היא דרשה ממני את הפרטים שלי, ולאחר שסירבתי למסור את פרטיי, אמרתי לה שהיא מוזמנת לפנות למנהל הישיר שלי ולהתלונן.
הלקוחה המשיכה לצרוח בתאי המדידה. ואני טענתי בפניה שאני לא מגיבה למילים שלה. האם המשיכה לצרוח בתאים הצפופים ולאיים כי "אני אראה לך מזה". לקוחות אשר עמדו בתור לתאים נדהמו מההתנפלות של האם והבת. ומחוסר האונים שלי. ואף לקוחה צעקה "תעזבו את הבחורה המסכנה" לאחר מספר ימים הגיע לחברה מכתב ממשרד עורכי דין שבו הם מפרטים על הנעשה באותו יום.
תוך הדגש על התנהגות "המבישה שלי". אני טענתי בפני המנהל שלי שהלקוחות סירבו לפעול לפי הנהלים ושיש לי את הסמכות לא לתת לשני אנשים להיכנס לתאים. יש בחנות קב"ט אשר מדגיש שאין להכניס שני אנשים לתוך התאים. אני הדגשתי שוב ושוב כי הושפלתי בתאים ועמדתי בפני איומים מצד לקוחה. אך המנהל סירב להקשיב לדברי והחליט לפטר אותי. וזאת לאחר שלא בירר עם שאר העובדים את הנעשה. 5
עובדים של החברה עמדו לצידי בתאים וראו את המתרחש. ואמרו לאחראי משמרת כי הותקפתי בתאים. האם המנהל רשאי לפטר אותי לאחר שהותקפתי בחנות ע"י לקוחות?
אתם יכולים לעזור לי?