פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: שאלה לגבי המשכורת שמגיעה לי - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: שאלה לגבי המשכורת שמגיעה לי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/07/2013 13:17
אכן אמורים לשלם לפחות שכר מינימום, אך באם עבדת רק 100 שעות בחודש (כ54% משרה) יש לשלם את השכר בהתאם.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
15/07/2013 12:47
ראיתי שהשאלה שלי נמחקה לאחר שפרסמתי אותה לפני כמה שעות... מקווה שתוכלו לענות לי הפעם, על מנת שאדע מה לעשות:

בחודש האחרון הועסקתי בחברת תיווך בתור מנהלת צוות. בעת הראיון ציינתי בפני המעסיק כי אין לי רקע בתיווך ואיני מכירה את התחום.

בעת ראיון העבודה הוצגו תנאי העסקתי שכללו- 3000 ש"ח משכורת בסיס + 40% עמלה מכל עסקה שאני מבצעת + 10% עמלה מכל עסקה שמבצע מישהו מהצוות. במהלך הראיון צויין בפני כי אהיה בהתלמדות בחודש הראשון ולכן השכר הבסיסי יהיה מופחת. בחודש זה עבדתי כ-100.37 שעות בין התאריכים: 11.6-30.6. וסייעתי בסגירת עיסקת השכרה ע"ס 4500 ש"ח ללא מע"מ.

המעסיק ציין בפני כי מבחינתו עשיתי חצי מהעסקה כיוון שהייתי בהתלמדות תחתיו. המעסיק לא ציין בפני כי משכורת הבסיס היא להוצאות רכב ושיחות, וכי הוא מצפה שאשתמש בקו הסלולרי האישי שלי לצורך העבודה. כמו כן,אינו ציין כי מבחינתו רכב הינו תנאי העסקה וכי הוא מצפה שאני אהיה ניידת גם עבורו כיוון שהוא ללא רכב.

דברים שהתבררו רק לאחר שפניתי אליו שלוש פעמים בנושא. בנושא חוזה העבודה- לא קיבלתי חוזה / הודעה בכתב על תנאי העסקה ורק לאחר שביקשתי הוחתמתי על טופס 101 שבועיים לאחר תחילת עבודתי.

לפני כשבוע שאלתי את המעסיק לגבי קבלת המשכורת ונאמר לי כי אקבל צ'ק לפני העשירי לחודש, אך זה לא קרה, ורק בעשירי לחודש הוא לקח ממני פרטי חשבון בנק וביצע הפקדה שנתקבלה ביום ה-11.7 ע"ס 2554.35. כשבין 1000-2000 מתוך זה אמורים רק להיות העמלה על העסקה שבוצעה...

לא ידוע לי כ"כ תנאי העסקה בתיווך, ואיך הדברים אמורים להתנהל, אך למיטב ידיעתי לא משנה היכן עובדים אמורים לקבל לפחות שכר מינימום על שעות עבודה, ונסיעות. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנידון. אשמח לדעת גם אם אני טועה וכי אין לי בסיס לטענות מול הבוס.
15/07/2013 13:17
אכן אמורים לשלם לפחות שכר מינימום, אך באם עבדת רק 100 שעות בחודש (כ54% משרה) יש לשלם את השכר בהתאם.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: שאלה לגבי המשכורת שמגיעה לי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ