פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: פיצויי פיטורין וסכומים נלווים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: פיצויי פיטורין וסכומים נלווים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/08/2015 11:05
שלום חננאל

עליך לפנות לפגישה אישית עם עורך דין כאשר אתה מביא איתך את חוזה העבודה שלך ואת תלושי השכר שלך. רק לאחר בחינת הנתונים ניתן יהיה לתת מענה לשאלותיך, שכן על פניו המעסיק לשעבר קיפח את הזכויות שלך.

פנה לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
10/08/2015 22:38
בס"ד

שלום רב, לפני כחודש פיטרו אותי מעבודתי בעקבות קיצוצים כלשהם, ויש לי כמה שאלות בעניין זה.
כמה פרטים קודם כל, עבדתי שנה ו-9 חודשים, לא קיבלתי כלל דמי הבראה, עבדתי בשכר שעתי עם כמות שעות שמשתנה מחודש לחודש, יחד עם זאת בחוזה כתוב משרה מלאה ובדוח שעות כתוב משמרות, מה קובע?
1) איך אני מחשב אחוזי משרה? הם חישבו ויצא 30 אחוז, לפי זה הם צריכים לשלם לי 1020 ש"ח דמי הבראה, מה החישוב לאחוז משרה ע"פ חוק כאשר כל חודש עבדתי כמות שעות אחרת?
2) שולם לי על יום בחירות לכנסת יום עבודה מלא, עכשיו בעזיבה הם טוענים שאני אמור לקבל רק 30 אחוז על היום הזה, ושאני צריך להחזיר את הכסף, האם זה נכון? בכלל האם הם יכולים לבקש החזרים כספיים בעבור תשלומים שהם שילמו בעבר ? למשל גם יום הצהרה שקיבלתי יום מלא, עכשיו הם טוענים שאני צריך להחזיר 70 אחוז כי אחוז משרה שלי הוא 30.
3) קופות גמל, האם הם צריכים אחרי חצי שנה להפריש אחורנית ? או שהחל מחצי שנה מפרישים עד שאתה עוזב?
ושאלה אחרונה,
4) בקופת פיצויים בפניקס יש לי כ-2300 ש"ח, עשיתי חישוב לפיצויי פיטורין לשכר שעתי לפי חוק ויוצא כ-3600 ש"ח, הם הפרישו החל מחצי שנה בכל חודש 8.33 אחוז לפיצויי פיטורין, העניין הוא שכל חודש עבדתי כמות שעות משתנה ובגלל זה יש הפרש של כ-1000 שקלים, בנוסף אני חתום בחוזה על סעיף 14 שאומר שהקופת פיצויים תבוא במקום פיצויי פיטורין מלאים, אך הבנתי שיש כמה תנאים שהם צריכים לעמוד בהם כדי שסעיף זה יחול. מה נכון? וכמה פיצויים מגיעים לי?
תודה רבה רבה!
11/08/2015 11:05
שלום חננאל

עליך לפנות לפגישה אישית עם עורך דין כאשר אתה מביא איתך את חוזה העבודה שלך ואת תלושי השכר שלך. רק לאחר בחינת הנתונים ניתן יהיה לתת מענה לשאלותיך, שכן על פניו המעסיק לשעבר קיפח את הזכויות שלך.

פנה לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: פיצויי פיטורין וסכומים נלווים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ