פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא פנסיה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
פנסיה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
פנסיה
13/05/2015 09:43
היה לי פנסיה ממקום עבודה קודם (כ3 שנים) ובמקום עבודה החדש כבר חצי שנה הבוס רוצה שאעביר הפנסיה לסוכן וחברה שלו , אני לא יודעת עם זה חוקי ?? לתבוע אותו ?? או הוא חייב להמשיך המסלול שהיה לי ממקום עבודה הקודם ?
RE: פנסיה
13/05/2015 14:53
שלום בר

המעסיק מחוייב לפי חוק להעביר את התשלומים לקרן הפנסיה הפעילה שלך, אלא אם כן את לא רוצה בכך. הוא אינו יכול לכפות עליך את רצונו. פני אליו בכתב ובקשי להעביר את מלוא התשלומים שמגיעים לך אל הקרן הפעילה תחת שמך. דרך אגב, המעסיק היה צריך להתחיל להפריש כספים לטובתך קרן הפנסיה שלך כעבור 3 חודשים ממועד תחילת עבודתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
17/05/2015 15:46
אני במקום החדש לא שילמתי את חלקי לפנסיה , האם המעביד חייב לשלם את הסכום של 3 החודשים רטרואקטיבית ? והעובד שזו אני צריכה גם לשלם על 3 החודשים רטרו ? מה ההיגיון בזה ממשכורת 5000 לשלם 800 שח"????תודה מראש
18/05/2015 08:25
אם היה לי פנסיה של מנהלים והמעביד החדש רוצה( וזה בכפיה בחברת ביטוח שונה ממה שהיה .)רק לשלם פנסיה מינימאלית זה חוקי או לפנות להסתדרות אולי ??
ואם כבר עברו כ 5 חודשים מה ניתן לעשות ???
18/05/2015 16:19
שלום בר

מצטער אבל שאלתך אינה ברורה לי. נסי לנסח אותה מחדש ואני אשתדל לתת לך מענה.
18/05/2015 23:53
היה לי פנסיה פעילה במקום עבודה קודם של 5%(עליי)+6%+7.5% על המעביד . במקום החדש שהתחלתי כבר לפני 5 חודשים המעסיק מעוניין להוריד ל 5.5+6+6 אחוז ובפוליסה שונה מזו שהיה קיים . אם זה חוקי ? או להתעקש שישאר בפוליסה הישנה ? ו ישלם רטרו 3 חודשים ? (שכבר חודשיים התפספסו ) .
19/05/2015 15:39
שלום בר

המעסיק מחוייב להפריש לך כספים לפנסיה כעבור 3 חודשים ממועד תחילת העסקתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העבודה. כמו כן, הוא אינו יכול להכתיב לך לאן יעבור הכסף. ההחלטה על כך היא שלך ורק שלך. לגבי גובה ההפרשה - הרי שהכללים קבועים בחוק והמעסיק יכול רק להיטיב איתך ולא להפריש פחות אשר קבוע בחוק.

בהצלחה
19/05/2015 17:57
תודה .האתר יפה ועוזר רק חבל שהמעסיקים לא מסתכלים ולא מעניין אותם החוקים

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פנסיה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ