פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא פגיעה בזכויות עובד בבית מלון - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
פגיעה בזכויות עובד בבית מלון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
05/01/2015 08:13
אני צריכה עזרה בהקדם בקשר לייעוץ בענייני עבודה עבור אבא שלי.

הוא עובד בבית מלון קטן, אולם מכיוון שהבעלים רשמו את החברה כחברת החזקות, דיני העבודה אינם כפי שמשוייכים לענף המלונאות ולכן יש הרבה פגיעות שלדעתי לא חוקיות, או אפורות ואשמח לבדוק זאת עבורו.

בנוסף, בחודש 12/14 רצו להוציא את אבי לחל"ת בכפיה והוא סירב ושלח להם מכתב בו הוא מסרב לצאת לחל"ת.

בפועל בחודש זה הוא לא נקרא לעבודה וכמובן שלא שולם לו ומאידך לא פוטר למרות שמסכים לפיטורין.

עליי לציין כי הוא עובד מסביב לשעון, זמין תמיד, עובד בשבתות ובחגים ולא מקבל את המגיע לו (לדעתי).

השכר הוא ממש מחפיר לעבודה מסוג זה ולאדם בגיל מבוגר, זו עבודה הדורשת מאמץ פיזי והוא משתכר עליה את המינימום הקבוע בחוק וכן כל ההפרשות הסוציאליות הן המינימליות (לא מה שהיה 5/5/8.33) אלא אף פחות מזה.

-יודעת שכיום זה השתנה מילא.

מה אתם מייעצים לעשות? האם יש בכלל מה לעשות לפי החוק?
05/01/2015 08:39
שלום רעות

לפי עניות דעתי ההסכם הקיבוצי של עובדי ענף המלונאות חל גם על אביך ולמרות דרך התאגדות החברה שמעסיקה אותו. לאור תיאוריך, אני ממליץ לפנות אל נציגי הסתדרות העובדים באזור מגוריו של אביך - שם יוכל לקבל יעוץ מקצועי והכוונה. לחילופין, תמיד ניתן לפנות אל עורך דין פרטי לצורך ייעוץ פרטני בענייניו של אביך.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פגיעה בזכויות עובד בבית מלון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ