יתכן מאד שיש מקום לתביעה משפטית אם זהו רצונך. בכל מקרה, על מנת לתת תשובה חד משמעית לשאלתך ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין, שיבדוק ביחד איתך את חוזה העבודה שלך, הנהלים במקום העבודה ומהות תפקידך. רק כך תוכלי לדעת בדיוק איך מומלץ להתנהל מכאן והלאה.
אני עובדת במקום עבודה מזה שנה וחצי.
בתחילת דרכי כאן תפקידי היה עוזרת מנכ"ל.
אני נמצאת בחודש השמיני להריוני, ומחודש נובמבר הועברתי למילוי תפקיד אחר בתור גיבוי עד שתגיע עובדת חדשה אך היא לא הגיעה עדיין. האם זה חוקי להעביר אותי תפקיד בזמן היריון?
חייבת לציין ששעות העבודה והשכר לא נפגעו...
על פניו, חוק עבודת נשים אוסר על שינוי מסגרת העבודה של אישה בעלת ותק של 6 חודשים לפחות בתקופת הריונה. אם התפקיד שאליו הועברת אינו מתאים לך את יכולה לדרוש לשוב לתפקידך המקורי ולציין בפני המעסיק כי אסור לשנות את מסגרת העסקתך בתקופה זאת. החוק לצידך.
לא דרשתי את תפקידי בחזרה מכמה סיבות:
הראשונה היא שהתפקיד שאני עושה הוא גיבוי עד שתגיע עובדת חדשה אך היא לא הגיעה..
והשניה היא שהמעסיקה שלי כבר הביאה מחליפה במקומי לחופשת הלידה.. ( 3.5 חודשים לפני)..
כך שאין לי בדיוק מה לדרוש בחזרה..
האם יש מקום לתביעה משפטית?
יתכן מאד שיש מקום לתביעה משפטית אם זהו רצונך. בכל מקרה, על מנת לתת תשובה חד משמעית לשאלתך ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין, שיבדוק ביחד איתך את חוזה העבודה שלך, הנהלים במקום העבודה ומהות תפקידך. רק כך תוכלי לדעת בדיוק איך מומלץ להתנהל מכאן והלאה.