פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא תשלום עבור ימי מחלה- שישי-שבת - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
תשלום עבור ימי מחלה- שישי-שבת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
01/01/2013 14:50
שלום רב
אני עובדת בבית תוכנה פרטי מזה כ- שנה וחצי בערך. בתלוש של חודש 11.2012
שמתי לב לחישוב מוזר בשכר ובימי המחלה שלי.
הגשתי ימי מחלה בגין 4 ימים שהתפרסו לימים חמישי, שישי, שבת וראשון. אין לי מושג מדוע הרופא נתן לי ימי מחלה בגין שישי ושבת. לא שמתי לב לכך ולא ייחסתי חשיבות לזה.
חשבת השכר הסבירה לי כי אין לי ימי מחלה בצבירה. חשוב לי לציין כי בפועל הבית תוכנה שלנו עובד ימים א-ה והמשרה שלי הנה 7 שעות ביום. בפועל בתלוש השכר הורידו לי 4 ימי מחלה שלמים. כאשר נדהמתי על כך ושאלתי את החשבת שכר היא אמרה שזה חוקי וכי היא התייעצה עם הרואה חשבון שלהם וכי החישוב של ימי המחלה שלו נעשה לפי 30 ימי עבודה. זה היה נשמע לי קצת מוזר מפני שהחברה עובדת 5 ימים בשבוע. מה שכן אני בטוחה שאם עובד בחברה שבה אני עובדת יהיה חולה מיום רביעי ועד שבת אז לא ישלמו לו על היום ה- 4 למחלה שזה יוצא יום שבת. אז מה ההיגיון בכך שהורידו לי כסף בשכר עבור יום שישי ועבור יום שבת. פניתי ללא הרף לחשבת שכר והיא טענה שהמחלקה המשפטית של הרואה חשבון בדקה וזה חוקי להוריד כסף על שישי ושבת בתנאי שאין ימי מחלה במצטבר. אני חייבת הסבר דחוף כי אני ממש בקרוב רוצה להתפטר וטרם ההתפטרות אני רוצה לדעת האם יש מה לעשות בנידון לגבי העוול שנעשה לי. תודה רבה
06/01/2013 00:05
על פניו נשמע לא תקין

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: תשלום עבור ימי מחלה- שישי-שבת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ