פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: הרעת תנאים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: הרעת תנאים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
29/01/2014 09:39
המעסיק פעל כאן בחוסר תום לב.
הנך רשאי להסתמך על מה שסוכם ביניכם, אך היות ולא נחתם חוזה עבודה בסופו של דבר רצוי להגיע להבנות והסכמות עם המעסיק ולהעלות דברים על הכתב.
הנך רשאי לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לך.
29/01/2014 09:29
שלום ובוקר טוב

התחלתי לעבוד בתחילת ינואר בתאגיד מים כמהנדסת
לאחר ראיונות העבודה הובטחו לי תנאים ושכר ע"ס 10000 ברוטו כל התנאים נכתבו במייל שנשלח אליי וכן קיבלתי מכתב המעיד על קבלה לעבודה ועל העסקה לתקופת ניסיון של כ-6 חודשים.

עם הגעתי למקום העבודה החתימו אותי על טפסים רבים מלבד חוזה העסקה בטענה כי הנושא עדיין בבדיקה . הדבר היה תמוה בעיני אך לא חשדתי יותר מדי . כשבוע לאחר מכן פניתי שוב בנושא ועדיין הנושא היה בבדיקה.

שבוע שעבר (שבועיים וחצי לאחר תחילת העבודה) הודיעו לי כי עקב קיצוצים ופיטורים השכר שלי יהיה כ-8500 ₪ ברוטו ואם הדבר לא מוצא חן בעיני אוכל לעזוב .

לאחר פנייה למנכ"ל ושאר גורמים הנושא נבדק שוב והציעו לי להיות עובדת דרך חברת כח האדם על כל המשתמע מכך לעבוד יותר שעות (9.5 ביום) ולקבל יחד עם הוצאות נלוות שכר של כ-9500 לערך .

בנוסף לכך אציין כי בעקבות הקבלה לעבודה זו עזבתי את העבודה הקודמת שלי וסרבתי להצעת עבודה נוספת . יחד עם זאת העתקתי את מקום מגוריי והתחייבתי לחוזה על דירה בהתבסס על השכר שהובטח לי .

שאלתי היא האם הדבר חוקי מבחינה משפטית ?

וכן האם ישנן פעולות שאוכל לנקוט על מנת לקבל את שכרי ועדיין להישאר במקום העבודה ?כיוון שכפי שציינתי חסמתי את האופציות האחרות שהיו ברשותי.
תודה רבה מראש
לירון
29/01/2014 09:32
מדובר בהפרת חוזה וחוסר תום לב בקבלה לעבודה.
ניתן להמשיך לעבוד בתנאים הקיימים או שלא לעבוד ולתבוע פיצוי על הנזק שנגרם לך.
תעשי את שיקולייך מה עדיף לך.
29/01/2014 09:39
המעסיק פעל כאן בחוסר תום לב.
הנך רשאי להסתמך על מה שסוכם ביניכם, אך היות ולא נחתם חוזה עבודה בסופו של דבר רצוי להגיע להבנות והסכמות עם המעסיק ולהעלות דברים על הכתב.
הנך רשאי לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: הרעת תנאים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ