פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: קנס לפני תום חוזה העבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: קנס לפני תום חוזה העבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
28/01/2014 16:48
בתגובה לתשובתך,אסור להם לנכות שום קנס ממני גם אם הם החתימו אותי על מספר חודשים מסויים שאני חייב לעבוד אצלם ואם אני עוזב לפני הזמן אז הם יכולים לקנוס אותי בסכום של מלוא עלות הקורס שהוציאו אותי בתחילת העבודה כתנאי לעבוד בחברה פלוס ימיי הקורס וסך של 1900 שקל שאין לי מושג מה זה?ציטטתי מהחוזה בשאלה הקודמת
28/01/2014 16:08
שלום,אני עובד בחברת אבטחה קרוב ל5 חודשים וחתמתי על חוזה עבודה ל10 חודשים.כרגע המעסיק לא מספק לי עבודה כי הוא טוען שזאת תקופה חלשה מאוד וזה יימשך כניראה חודשיים שלוש.לפי החוזה שבו כתוב:״היקף משרה משתנה בהתאם לצרכיי החברה אשר לא תיפחת מ 50 אחוז״.משמע הם מחוייבים לשלם עד 93 שעות חודשיים.שעות אלו בקושי מספיקות לי לשכר דירה ומחייה בסיסית.רציתי לדעת אם מותר להם בכלל לרשום סעיף כזה בחוזה? ואם אני רוצה לעזוב אני צריך לשלם קנס? מכיון שרשום בחוזה:״במידה ואסיים את עבודתי בחברה מכל סיבה שהיא (פיטורין ו/או התפטרות)לפני תום תקופת ההתחייבות,אני מתחייבת להחזיר לחברה את מלוא עלות הקורס (שנאמר לי עומד על 2800 שקל)בתוספת התשלום בגין ימיי העבודה.סך של 1900 ש״ח,צמוד למדד״.לא מובן לי מה גובה הקנס ואם מותר להם לקנוס אותי בצורה כזאת?תודה
28/01/2014 16:30
במידה ולא מספקים לך עבודה אתה רשאי לראות זאת כסיום עבודה.
אסור לחברה לנכות לך את עלות הקורס בכל מקרה.
28/01/2014 16:48
בתגובה לתשובתך,אסור להם לנכות שום קנס ממני גם אם הם החתימו אותי על מספר חודשים מסויים שאני חייב לעבוד אצלם ואם אני עוזב לפני הזמן אז הם יכולים לקנוס אותי בסכום של מלוא עלות הקורס שהוציאו אותי בתחילת העבודה כתנאי לעבוד בחברה פלוס ימיי הקורס וסך של 1900 שקל שאין לי מושג מה זה?ציטטתי מהחוזה בשאלה הקודמת
28/01/2014 17:31
אסור לנכות את עלות הקורס לפי צו ההרחבה בענף השמירה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: קנס לפני תום חוזה העבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ