אני יועץ בכיר בתחום ההייטק.
בחודשים ינואר עד יולי 2013 הועסקתי על ידי חברה פרטית
בע"מ בפרוייקט אינטרנטי. הפרוייקט היה מוגדר לשלושה חודשים בסכום קבוע. בפועל הפרוייקט התמשך עד ימים אלו בעקבות שינויים ותוספות על באיפיון המקורי.
במהלך החודשים הנוספים הובטח לי ששעות העבודה בגין השינויים והתוספות ישולמו. רק בתחילת חודש יולי הצלחתי לקיים פגישה עם הלקוח לסיכום שעות השינויים. לאחר שחתך בסכום המגיע, התנה הלקוח את התשלום בביצוע מספר משימות נוספות, ודחה את התשלומים בגינם עד לסדרת צ׳קים ארוכת טווח.
בסוף חודש יולי הוסיף הלקוח דרישות נוספות כתנאי לקבלת התשלום בגין חודשי עבודה אפריל עד יוני, וכולל מטלות עתידיות. בינתיים מצבי הכלכלי מדרדר כי חסר לי
שכר עבודה של ארבעה חודשים.
הבהרות:
1. בכל התקופה (ינואר עד יולי 2012) הייתי עסוק באופן מלא ובלעדי רק עם פרוייקטים של הלקוח.
2. במהלך התקופה ביצעתי עבור הלקוח שלושה פרוייקטים. כולם על בסיס הנחיות בעל פה ובדוא״ל. למרות בקשותי החוזרות לא קיבלתי שום הסכם לחתימה. נוצר מצב שבו פשוט הייתי זמין לכל צרכיהם לאורך התקופה.
אני מבקש לברר עם
עורך דין מטעמכם את הנקודות הבאות:
1. את מעמדי וזכויותיו כעובד
קבלן.
2. האם החוק אוסר התניית תשלום או שכר בגין עבודה שבוצעה בביצוע עבודה נוספת?
3. מה עלי לעשות כדי לממש את זכותי לקבל שכר על עבודתי בחודשים אפריל עד יולי 2013?
4. האם אני יכול להסתמך על סעיף האפליה כדי לדרוש ששכר עבודתי עבור אותה חברה ישולם באותו פרק זמן שמשלמים לעובדים רגילים?