פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: חוסר בשכר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: חוסר בשכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
25/12/2013 11:12
התשלום בגין שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ושבועי לאחר 43 שעות שבועיות לא כולל הפסקות.
באם הנך עובדת 5 ימים בשבוע אזי החשבת על פניו צודק כי אינך מגיעה לשעות נוספות ברמה היומית.
25/12/2013 10:51
שלום רב וסליחה מראש על אורך ההודעה.

שמי טל. בארבעה וחצי חודשים אחרונים עבדתי כמזכירה אצל קבלן.

בחוזה העבודה נרשם לי: "בתמורה למילוי התחייבויותיה ....תהיה משכורתה כדלקמן: 7835 ₪ לחודש עבודה במשרה מלאה".

ובמשך יום העבודה (סעיף 6.5) רשום:"אורכו של יום העבודה משעה 8:30 ועד השעה 17:30 5 ימים בשעה"

בבדיקתי את תלושי השכר שלי מצאתי חוסרים ב-3 תלושים.
פניתי לחשבת השכר במייל הבא:

יש לי חוסר במשכורת של חודשים 9/2013, 7/2013 ו-6/2013 כדלקמן:

בחודש ספטמבר-היינו אמורים לעבוד 168 שעות בס"ה (כולל ימי עבודה רגילים, חגים, ערבי חג (בהם היינו אמורים לעבוד 3.5 שעות) וחוה"מ (בהם היינו אמורים לעבוד 4.5 שעות).
בפועל עבדתי 150 שעות (שוב, כולל ימי עבודה רגילים, חגים, ערבי חג וחוה"מ.

מכאן שיש לי חוסר של 18 שעות, שמתוכן יש להשלים 12 שעות (שהן 1.32 ימי חופש שעמדו לזכותי)
כלומר, חוסר של 6 שעות שהן 237 ₪.

בפועל הורדתם לי 242 ₪ ובנוסף הורדתם לי 473 ₪ (11.24 שעות) במקום להוסיף אותן.

בחודש יולי-היינו אמורים לעבוד 23 ימים, שהם 207 שעות.
בפועל עבדתי 196 שעות.

ביקשתי מחשבת השכר שאותה החלפת להשלים לי מימי חופש והיא השלימה לי 1.5 ימי חופש שהם 13.5 שעות בעוד שהיו חסרות לי רק 11 שעות, ז"א שהיא גרעה לי 2.5 שעות מיותרות מימי החופש, היינו חוסר של 98 ₪.

בחודש יוני-היו לי 6 שעות נוספות שאמורות להיות משולמות ע"ב 150%. בפועל הן חושבו ע"ב 125%. מכאן, חוסר של 60 ₪

תשובתה של החשבת הייתה שתשלום שעות נוספות הוא על בסיס יומי, והן מחושבות לאחר קיזוז של הפסקות ולא כולל השעות הנוספות ברמה היומית.

מכאן שהחישוב הוא פר יום סה"כ 9 שעות עבודה הם בפועל 8.5 שעות כאשר בכל יום יש צורך לעבוד 43/5= 8.60 שעות בפועל ורק לאחר מכן יש תש לשעות נוספות לפי 125% שעתיים ראשונות ולאחר מכן 150%. בערבי חג, ציינה החשבת, שעות נוספות ניתנות לאחר 8 שעות.

האם חשבת השכר צודקת וזו הדרך לחשב שעות נוספות?

תודה
טל
25/12/2013 11:12
התשלום בגין שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ושבועי לאחר 43 שעות שבועיות לא כולל הפסקות.
באם הנך עובדת 5 ימים בשבוע אזי החשבת על פניו צודק כי אינך מגיעה לשעות נוספות ברמה היומית.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: חוסר בשכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ