פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: סטודנטית בעבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: סטודנטית בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
25/12/2013 08:36
אין למעסיק זכות תביעה בגין הפחתת ימי עבודה, אך ראוי כי תסדירו בהסכם עבודה את כמות המשמרות הנדרשת.
24/12/2013 21:45
שלום רב, אני סטודנטית שנה ג', לומדת שלושה ימים בשבוע.
תחילת דצמבר התחלתי לעבוד בחנות תחנת הדלק "YELLOW", הודעתי למעסיק מראש שאני סטודנטית, (מה שאומר שלפעמים קורים פה ושם שינויים שלא תלויים בי), והוא מצידו העסיק אותי בהבטחה לעבודה 3 ימים בשבוע, דבר שמלכתחילה לא קרה.

בתחילת החודש עבדתי 4 ימים רצוף אך לא משמרת מלאה של 8 שעות, וזה היה בשביל "סטאז'", התלמדות של העבודה.

מאז לא ניתנו לי יותר מידי משמרות- והיו פשוט ימים שישבתי בבית בחוסר מעש, וחוסר יכולת לממן את עצמי ואת בעלי הטרי, מאחר ונהייתי תלויה בעבודה זו.

אם הייתי יודעת מלכתחילה שלא יינתנו לי ימי העבודה האלה- לא הייתי חותמת על חוזה עבודה והתחייבות.

ביום שלישי הקרוב הייתי אמורה לעבוד כ"תגבור" בשעות הצהריים-ערב, אך מהלימודים נוספו שעות אשר אני לא יכולה להחסיר מהם, וכאשר הודעתי לו שאין ביכולתי להגיע לעבודה בגלל השינוי בלימודים- הוא מצידו התלונן "מה את מצפה, שאני אבין אותך?", "מה רצית שיצא מהשיחה הזאת?", "כדאי לך מאוד להגיע לעבודה", ומאיים בתביעה, אמר חד וחלק "אני אתבע אותך",

על מה? ידעת מראש שאני סטודנטית וזה לא משהו שתלוי בי. אמרתי לו "הודעתי לך מראש שאני סטודנטית, וכן קורה לפעמים מצב כזה וצריכה להיות הבנה, למה לך לאיים בתביעה?"

הוא מצידו ענה "אני אתבע אותך כי את גורמת לי נזק כלכלי", איזה נזק כלכלי בדיוק? הוא זה שגורם לי, סטודנטית, ובעלי נכה, נזק כלכלי וחוסר יכולת לממן את עצמנו בזה שבעצם לא ניתנת לי עבודה. גם שבוע שעבר הוא נתן לי רק משמרת אחת של 6 שעות.

האם ככה אפשר לממן בית??

מה עושים במצב כזה? למי ניתן לפנות?
25/12/2013 08:36
אין למעסיק זכות תביעה בגין הפחתת ימי עבודה, אך ראוי כי תסדירו בהסכם עבודה את כמות המשמרות הנדרשת.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: סטודנטית בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ