פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא שוקלים לפטר אותי מהמסעדה בה אני עובד - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
שוקלים לפטר אותי מהמסעדה בה אני עובד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/12/2013 10:24
שלום,

הינני עובד במסעדה החל מיוני 2012 והיום, ה- 8 לדצמבר, הודיעו לי כי שוקלים לפטר אותי (כנראה שכן). בדיעבד הפסיקו לתת לי משמרות לשבוע הקרוב ולכן אני החל מרגע זה כבר ללא משמרות (ללא שום התראה).

למה בדיוק אני זכאי? דיברתי עם המעסיק והוא אמר לי שאני אקבל פיצויים + ימי חופשה, אך הייתי רוצה לדעת האם אני זכאי לעוד משהו? מעולם אצל המעסיק הנ"ל לא קיבלתי שעות נוספות, תוספות על שישי ושבת, שום דבר. עבדתי כמו חמור ולא קיבלתי כלום. אפילו לא התראה לפני פיטורים.
09/12/2013 10:35
הנך זכאי לדמי הודעה מוקדמת, גמול שעות נוספות ושבתות, תשלום הבראה וחגים ושחרור קופת פנסיה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בעניין במידת הצורך.
09/12/2013 10:50
שלום רב,

תודה על התשובה המהירה. רציתי להוסיף את המידע הבא כדי לראות האם הדבר משנה:

1. המעסיק הודיע לי בכתב כי "המעסיק שוקל לסיים את יחסי מעסיק-עובד איתך" וכי אני מוזמן לישיבה ביום רביעי הקרוב. זאת כאשר בדיעבד, המכתב ניתן לי אתמול כשכבר ישבתי עם מנהל המסעדה. כבר ביום רביעי שעבר ידעתי שהולכים לפטר אותי, ובוטלו לי 2 משמרות - האחת בחמישי והאחת בשבת. הדבר נגרם בגלל סכסוך שהיה לי עם אחד הטבחים במטבח, אשר גרם לי להישלח הביתה.

2. תשלום הבראה אכן קיבלתי (לאחר שדרשתי וגם אותו קיבלתי באיחור אופנתי).

3. האם שחרור קופת הפנסיה באה במקום הפיצויים?

4. על-מנת לקבל דמי הודעה מוקדמת ו\או גמול שעות נוספות ושבתות אני אהיה חייב לתבוע את המקום או שניתן לבקש יפה? (אני מעריך שהתשובה שאקבל היא לא).
09/12/2013 10:53
דבר נוסף שארצה להעלות הוא שאני עובד עבור 35 ש"ח לשעה. זאת כאשר בתלוש המעביד רושם שאני מקבל 30 ש"ח ואת שאר הסכוםמשלים עם "שעות נוספות". זאת כדי לרמות או לצאת מידי חובה בצורה כזאת או אחרת. אבל בפועל, אינני מקבל שעות נוספות או תשלום עבור סופי שבוע.
09/12/2013 12:04
הדבר אינו חוקי ונועד כדי לקפח את זכויותייך.
09/12/2013 12:20
אין ספק שדבר זה אינו תיקני ופיקטיבי לחלוטין.
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
משרדנו עומד לרשותך,
עו"ד אריק שלו
09/12/2013 10:56
בנסיבות אלו ייתכן ומגיע לך פיצוי נוסף בגין פיטורים שלא כדין.
יש לבדוק האם קיבלת מלוא התשלום המגיע לך בגין דמי הבראה ויתר זכויותייך הסוציאליות.
שחרור פנסיה לא בא במקום אלא רכיב הפיצויים בקופה בא על חשבון פיצויי הפיטורים.
ניתן לפנות לייעוץ ראשוני.
09/12/2013 10:45
הינך זכאי לאותם זכויות סוציאליות אותם הזכרת. בכל הזמן בו אינך משובץ לעבודה וטרם הסתיימו יחסי עובד מעביד הינך זכאי לתשלום מהמעסיק.

בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
עו"ד אריק שלו

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שוקלים לפטר אותי מהמסעדה בה אני עובד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ