פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: RE: RE: RE: ימי מחלה וימי חופש - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: RE: RE: RE: ימי מחלה וימי חופש - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/12/2013 11:32
כפי שהוסבר, התשלום בגין חופשה הוא בהתאם לותק של העובד - 12 ימים לעובד במשרה מלאה.
באם הנך עובדת במשרה מלאה אזי הנך זכאית ל-12 ימי חופשה בשנה.
תשלום בגין יום חופשה הוא כדין יום עבודה רגיל שלך.
05/12/2013 10:42
עובדת לפי שכר שעתי 5 ימים בשבוע 5 שעות כל יום. ראשית אשמח לדעת מהם אחוזי המשרה שלי בהגדרת המשק.
שנית כמה ימי חופש ומחלה מגיע לי בשנה? האם גם אם אני לא עובדת משרה מלאה לא מגיע לי 12 ימים (או 14?) ימים בשנה? כשעכשיו הסתכלתי בתלוש (עובדת שם בדיוק שנה) כתוב בימי חופש 6.25 וימי מחלה 11.47.
הבחורה שעושה משכורות אמרה שמחשבים את זה ביחס למשרה, אבל היא לא טועה? הרי מה זה משנה כמה שעות ביום אני עובדת? עובד זכאי ל12-14 ימי חופש בשנה. לא כך? ומה לגבי ימי מחלה?
05/12/2013 10:47
שלום,

ימי החופשה וימי המחלה נגזרים מאחוז המשרה בה את עובדת. כאשר 186 שעות הן משרה מלאה משמע, 100%.
05/12/2013 12:01
האם תוכל לפרט?
כל עובד זכאי ל12 ימים נטו בשנה (שעולה עם מספר שנות הותק). האם אני לא זכאית ל12 ימים שישולמו לפי מספר השעות היומי שלי?
לפי תשובתך אתה טוען שאני זכאית ל6.25 שנתי (לא לקחתי אף יום חופש עד כה)?
05/12/2013 12:30
אדם העובד במשך 5 ימים בשבוע במשרה מלאה משמע, 186 שעות חודשיות, זכאי ל-10 ימי חופש בשנה (אם אין הסכם קיבוצי מטיב או הוראה מטיבה אחרת). אדם העובד 6 ימים בשבוע זכאי ל-12 ימים כאמור.
05/12/2013 15:14
איך אתה מסביר את הציטוט הנ"ל מהחוק על ימי חופשה ומחלה:
חוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, קובע את אורך החופשה לכל שנת עבודה אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד, באופן שאורך החופשה לה זכאי עובד עולה ככל שמספר שנות עבודתו עולה.
הפרמטר הקובע את אורך החופשה השנתית בכל אחת משנות עבודתו של העובד, הוא מספר ימי העבודה שעבד העובד בפועל באותה שנה ולא היקף המשרה.
הפרמטר הקובע את מספר ימי המחלה שעובד צובר בחודש הוא - מספר ימי העבודה של העובד בחודש ולא היקף המשרה שלו. היקף המשרה רלבנטי כאשר באים לחשב את דמי המחלה שישולמו לעובד במקרה של היעדרות עקב מחלה.
08/12/2013 11:20
למה אני לא זוכה לתשובה על הקישור שהבאתי?
08/12/2013 11:33
ניתנה תשובה.
08/12/2013 11:32
כפי שהוסבר, התשלום בגין חופשה הוא בהתאם לותק של העובד - 12 ימים לעובד במשרה מלאה.
באם הנך עובדת במשרה מלאה אזי הנך זכאית ל-12 ימי חופשה בשנה.
תשלום בגין יום חופשה הוא כדין יום עבודה רגיל שלך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ימי מחלה וימי חופש - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ