פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: טעויות בחישוב השכר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: טעויות בחישוב השכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/11/2013 16:58
בגין החוסר האמור ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
26/11/2013 16:49
שלום,

עבדתי בעסק פרטי של קיבוץ בצפון. הפסיקו לתת לי משמרות - אך לא הודיעו לי רישמית על פיטורים.

כלומר, לא הביאו לי איזה מכתב רישמי שאוכל לתת ללישכת התעסוקה או ביטוח לאומי וכו׳.

יש לציין שבזמן עבודתי בנות רבות התלוננו על טעויות בחישוב שכר.

אני אף פעם לא יחסתי לזה חשיבות או התייחסתי לזה, אולם משסיימתי לעבוד והתפנה לי זמן באמת ישבתי לסכם את המשמרות שלי וגיליתי כי עשו לי מלא טעויות חישוב שמסתכמות במעל לאלף ש״ח.

כיום, כשהלכתי לחשבת שכר (שלרוע מזלי לא הייתה אותה אחת. כי זו שעשתה את הטעויות פוטרה.)

היא אמרה לי ״אין לי מה לעשות עם זה. למה ניזכרת כל כך מאוחר?. המנהל שלך אמר שאת כבר לא עובדת אז ניתקנו אותך מהמערכת...״

השאלה שלי היא:

1 - אם ניתקו אותי מהמערכת אז למה אף אחד לא עידכן אותי? למה לא עשו לי שימוע והביאו לי מכתב פיטורים רישמי? למה אני צריכה לגלות זאת 4 חודשים אחרי? עכשיו הצטבר לי סתם חוב בביטוח לאומי וסתם זכויות שאיבדתי היות ואם היה לי מכתב רישמי בחודשים האלו יכולתי לפנות ללשכת התעסוקה ולחתום אבטלה. לשלם עצמאי לביטוח לאומי ולא לצבור חוב עם קנסות...

2 - האם ״הניתוק מהמערכת״ הוא סיבה מספיק טובה כדי לא להחזיר לי את כל הכסף שחייבים לי (מעל אלף ש״ח, חלקו גם מחודשים בשנת 2012)?

* שהרי זה שנזכרתי מאוחר זה כי עד אותו רגע סמכתי ובטחתי בחשבת שכר שהייתה ופוטרה.

לא שיערתי לעצמי שיהיו תקלות בסדר גודל כזה. רק שהתפנה לי זמן החלטתי להתייחס להערות העובדות האחרות ובאמת לבדוק זאת.

* יש לציין שממאי 12׳ עד מרץ 13׳ לא הייתה לי גישה לאזשהי מערכת כניסה ויציאה אלקטרונית.

העברתי לה את הדיווחים בטבלה (יום, שעת כניסה, שעת יציאה) למייל.

אז יכול להיות שהיא פיספסה משהו.... ואין לי מושג מה היא פיספסה כי התלושים נורא לא ברורים ומבולבלים...

רק ממרץ 13׳ קיבלתי גישה לכניסה ויציאה אלקטרונית דרך הטלפון.

כך שזה דיי לא פייר להגיד לי: ניזכרת מאוחר. כבר נותקת מהמערכת. אין מה לעשות בנידון.

כיום כשאני סטודנטית כל שקל ושקל חשובים לי.

אשמח לעצתכם,
26/11/2013 16:58
בגין החוסר האמור ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
26/11/2013 17:00
שלום,

נהלים פנימיים של תוכנות מחשב במעסיק אינם גוברים על החוק. מתוקף חוק הגנת השכר מגיע לך כספים עבור הימים בהם עבדת בפועל. כמו כן המעסיק היה מחויב לבצע לך שימוע טרם הפיטורים. את יכולה לדרוש את הזכויות שנגרעו ממך בהתאם להתיישנות הנוגעת לעניין.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: טעויות בחישוב השכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ