פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא מבקש להתייעץ עם עורך דין - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
מבקש להתייעץ עם עורך דין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
06/10/2013 15:06
שלום!

לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד בחברת בנייה ושיפוצים בשם אס.אנד.אר כמנהל עבודה מתלמד. נעשה בינינו חוזה קצר שאומר שלאחר חודשיים עבודה במידה ויהיו מרוצים ממני אמשיך לעבוד כעובד החברה מין המניין.

לאחר חודשיים לא נאמר לי דבר על חוסר שביעות רצון ויותר מכך קבלתי לנהל פרויקט חדש באופן כמעט עצמאי. עבדתי בפרויקט זה כארבעה חודשים ובמשך תקופה זו כל הזמן שאלתי על תשלום. כל פעם דחו אותי ומשכו אותי וכשהצלחתי להיפגש לבסוף עם שני בעלי החברה כל אחד בנפרד נאמר לי שלא ישלמו לי כי באתי להתלמדות.

לפי מיטב הבנתי חייבים לשלם לעובד גם אם הוא מתלמד. לאחר חישוב שעשיתי הם חייבים לי כ 18000 ש"ח כולל הוצאות מכיסי הפרטי כגון דלק, פלאפון ומזון.

ברצוני לברר עם עורך דין את הנקודות הבאות:
1 - האם זה נכון שמחובתם לשלם לי גם כשאני מתלמד?
2 - מה הסכום המקסימאלי שאפשר לתבוע?
3 - ברצוני לתבוע אותם על עוגמת נפש, נסיעות מיותרות לפגישות שלא התבצעו, הלנת שכר, חוסר וודאות אם אני ממשיך לעבוד או לא כי בעקבות חוסר וודאות זה לא ידעתי עם לחפש עבודה אחרת או לא ויכול להיות שפספסתי עבודה טובה במקום אחר.

אני נאלץ עכשיו לקחת הלוואה מהבנק עכב מחסור רציני בכסף. האם יש לי קייס? אבקש את עזרתכם ועצתכם. בתודה מראש
06/10/2013 15:11
אכן חובה לשלם לך שכר עבור עבודתך גם כמתלמד.
באם מדובר בענף הבנייה ניתן לחשב את השכר לפי צו ההרחבה בענף ובהתאם לחלקיות משרתך.
עוגמת נפש נפסקת במקרים חריגים ביותר אך בהחלט זכותך לדרוש החזרי נסיעות.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
06/10/2013 15:13
אכן מגיע לך שכר גם עבור התקופה שהייתה מתלמד.
באפשרותך לפנות לבית הדין לצורך מימוש זכויותיך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מבקש להתייעץ עם עורך דין - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ