שלום, אני עובד כמאבטח ברכבת ישראל דרך חברת
קבלן. שנה שעברה התחלתי את לימודי באוניברסיטת תל אביב ועבדתי בין 2 ל-3
משמרות בשבוע לימודים ובמשרה מלאה בחופשים (ובין שנת הלימוד הקודמת לזאת העומדת להתחיל). במהלך הקיץ התחלף האדם שעושה את סידור העבודה (לא מדובר במנהל ישיר אלא רק במי שאחראי לעשות את סידור העבודה). עם האחראי הקודם היה לי סיכום בעל פה שאני עובד במתכונת שציינתי מקודם, וכך היה במהלך השנה (יש לי את כל סידורי העבודה המוכיחים את זה). עכשיו בא האחראי החדש ודורש ממני אישור לימודים ומערכת שעות ומאיים לא לאפשר לי להמשיך במתכונת הקודמת. לטענתו יש לחדש את "הסכם הלימודים" כל שנה (כאמור, לא מדובר במנהל כך שאין לו סמכות לפטר). חשוב לציין שאני בעבודה כבר מעל שלוש שנים והחוזה שלי נגמר לפני מעל שנה וחצי. השאלה שלי היא קודם כל האם יש למישהו בעבודה זכות לדרוש ממני אישור לימודים ו/או מערכת שעות? האם לא מדובר בחדירה לפרטיות שלי? (הסיבה שאני לא רוצה למסור את מערכת השעות שלי נובעת מאופי מקום העבודה - כל הזמן חסרים מאבטחים ומנסים לדחוף לך עוד משמרות. זה מגיע לרמה הזויה שממש מנהלים לך את החיים. אומרים לך משפטים כמו "מה הבעיה, אתה מתחיל ב-2 מסיים ב-10 והשיעור הראשון שלך מחר הוא בשמונה ככה שיש לך מספיק זמן לישון". זה בלתי נסבל, הם חושבים שהלימודים זה רק השיעור ולא הזמן הרב שאתה משקיע מעבר לשיעור). השאלה השנייה שלי היא האם עצם העובדה שעבדתי במשך שנה במתכונת שציינתי, גם אם בעל פה לא מהווה הסכמה של
המעסיק למתכונת עבודה זו? שינוי של המתכונת הוא לא סוג של
הרעת תנאים? (לפני 6 חודשים התחלף גם המנהל הישיר שלי, ומי שהחליפה אותו ערכה לי שיחה והיא מודעת היטב לכך שאני עובד באזור ה-50%
משרה, והיא לא הביעה שום התנגדות לכך) והשאלה האחרונה היא האם זה שסיימתי את החוזה, כלומר לא החתימו אותי על
חוזה חדש אומר שאני לא מחויב לתת את מספר המשמרות שמצוין באותו חוזה? (חמש משמרות בשבוע) האם אני יכול לקבוע את מספר המשמרות שלי?
אני יודע שכדי לי לפנות למנהלת שלי משום שהבעיה שלי לי היא לא עם ממונה ישיר, אך אותו אדם שעושה את סידור העבודה הוא כביכול מעלי בהיררכיה הארגונית ולכן הדאגה שלי היא שאם הוא יתלונן עלי למנהלת שלי היא תצדד בו ולכן חשוב לי לדעת גם את היקף הסמכות של המנהלת שלי ביחס לכל השאלות ששאלתי (האם היא יכולה לפטר אותי על סירוב להציג מערכת שעות או לקחת עוד משמרות?)
סליחה על אורך ההודעה, ותודה מראש על עזרה
מיקו