פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: ''עבודה בתנאים להם הורגל '' - האם כולל שעות נוספות ? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: ''עבודה בתנאים להם הורגל '' - האם כולל שעות נוספות ? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
18/09/2013 16:43
תודה
בנוגע להתראה רשמתי במכתב ההתפטרות שאני מבקש להפסיק לעבוד בעוד 30 ימים ממועד הגשת המכתב, כמקובל בחוק,
התכוונתי, שלא אמרתי למעסיק שאני אתפטר אם יבטלו לי את השעות הנוספות.
ובקשר לשאלה הראשונה,
מצד אחד המעסיק לא חייב להעסיק בשעות נוספות,
אבל אם הורגלתי לכך משך שלוש שנים, ואז המעסיק אוסר עלי לשעות נוספות, האם זה נחשב להרעה מוחשית ?
תודה
17/09/2013 23:08
שלום
אני עובד מספר שנים בחברה, ועובד כל יום שעות נוספות.
לאחרונה התבקשתי לעבוד מדי פעם עד 17.30 או 18.00,
עניין שבשגרה היה מובן מאליו, אבל הגבתי שאני לא מוכן להתחייב לעבוד אחרי 17.00.
התשובה היתה כמובן, אז אל תגיע ב7.00 אלא ב8.00 כדי שלא תקבל שעות נוספות כלל.
שאלתי היא, איפה אני נמצא בין הנתונים הללו :
--
שינוי בתנאי עבודה - נפסק כי עובד שמעבידו אינו יכול לספק לו עבודה בתנאים להם הורגל זכאי להתפטר בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה (ע"ב 300291/99 דמארי מתוקה וצמח אהובה – מרחב אבטחה). יצוין, כי ערעורה של החברה על פסק הדין הנ"ל לבית הדין הארצי לעבודה נדחה (ע"ע 1099/02 מרחב אבטחה נ. מתוקה דמארי ואח', ניתן ביום 2.1.2006). נפסק גם כי שיבוץ במשמרות שונות מאלה שסוכם עליהן, מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה (תב"ע לז/3-478 אסתר צור שרי - נוה שומרון בע"מ; ע"א 400/62 טחנת קמח עין חי בע"מ נ. נתן רובינשטיין).
מאידך, אי שיפור תנאי עבודה קיימים אינו הרעה בתנאי עבודה, לענין זכות עובד המתפטר בעקבות כך לפיצויי פיטורים (בר"ע 1382/02 אולחה לבנון - סטיב וייז). בהקשר דומה נפסק כי התפטרות עובד מחמת צמצום בתפקידו ואי עדכון תנאים סוציאליים – מזכה בפיצויי פיטורים (דב"ע נו/3-127 אוריינט קולור יצור והפקה (1989) בע"מ - פנחס מזרחי).

שינוי הנוגע לשעות נוספות - נפסק כי עבודה של שעות נוספות אינה זכות המגיעה לעובד וההופכת במשך הזמן לחלק מתנאי העבודה (תב"ע לה/16–9 אפרים זיזי נ. מדינת ישראל, לא פורסם). על כן נראה כי למעסיק יש את הזכות לדרוש מעובדיו להפחית את כמות השעות הנוספות או אף לשלול את אישורו לעבוד אותן מבלי שהדבר יחשב כהרעה מוחשית בתנאי ההעסקה. בנוסף, בב"ל 1121/02 בני עיני נ. המוסד לביטוח לאומי, נפסק כי הפרדה בתלוש של שעות רגילות ושעות נוספות אינה הרעה מוחשית בתנאי עבודה.
--
הגשתי מכתב פיטורים ללא התראה.
האם אני יכול לדרוש מעמד של מפוטר עקב הרעה בתנאי העסקה ?
אודה לקבלת תשובה..
18/09/2013 08:41
בנסיבות מסוימות אכן ניתן להתפטר בדין מפוטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה. בנוגע להתראה יש לתת למעביד הודעה מוקדמת כחוק.
18/09/2013 16:43
תודה
בנוגע להתראה רשמתי במכתב ההתפטרות שאני מבקש להפסיק לעבוד בעוד 30 ימים ממועד הגשת המכתב, כמקובל בחוק,
התכוונתי, שלא אמרתי למעסיק שאני אתפטר אם יבטלו לי את השעות הנוספות.
ובקשר לשאלה הראשונה,
מצד אחד המעסיק לא חייב להעסיק בשעות נוספות,
אבל אם הורגלתי לכך משך שלוש שנים, ואז המעסיק אוסר עלי לשעות נוספות, האם זה נחשב להרעה מוחשית ?
תודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: ''עבודה בתנאים להם הורגל '' - האם כולל שעות נוספות ? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ