שלום. אני עובד בחברת
אבטחה בירושלים. תחילת העבודה לפני 9 חודשים. חתמתי על
חוזה לשנה עם החברה.
בחוזה כתוב שאם אעזוב את החברה בתוך פחות משנה, אצטרך לשלם את הסכום של העלות של הקורס אבטחה שכביכול הם שילמו לי עליו לפי ההפרש של החודשים שנשארו עד סוף החוזה (לדוגמה אם הקורס עלה 6000 ש"ח ואני עוזב אחרי 9 חודשים, אז אצטרך לשלם את ההפרש מ6000 ש"ח על ה3 חודשים שנשארו, שזה יוצא 1500 ש"ח).
לפי החוזה אני עובד לפי
שכר של 33.04 ש"ח + תוספת שכר של 2.28 ש"ח כשאני עובד במתקן של רשות האוכלסין במזרח ירושלים (שבו בדר"כ עבדתי).באותו מתקן היו
משמרות 24/7. לאחר 5 חודשים שעבדתי בתור
מאבטח של רשות האוכלסין הוחלט לפטר אותי מרשות האוכלסין. מאז במשך 4 חודשים עבדתי בכל מיני מתקנים של החברה, בדר"כ במשרדי ממשלה. אני רוצה לעזוב את החברה.
הם מציעים לי לעבוד בבנק לפי שכר של 33.89 ש"ח
לשעה ואם אני מסרב ואני רוצה לעזוב את החברה, אז אצטרך לשלם את ההפרש של העלות של הקורס. הם מתכוונים להוריד לי את הסכום מהתלוש
משכורת הקרוב. השאלה שלי האם העבודה בבנק נחשבת להרעת תנאים יחסית לעבודה ברשות האוכלסין?
האם הם רשאים להוריד לי את ההפרש של העלות של הקורס אבטחה? האם העובדה שעבדתי בדר"כ במתקן במזרח ירושלים שבו השכר גבוה יותר ויש משמרות 24/7 משפיעה?
בשיחה שהיתה לי עם מנהל הסניף של חברת האבטחה בירושלים הוא אמר לי שזה לא נחשב
הרעת תנאים כי זה לא אשמתו שפיטרו אותי מרשות האוכלסין והשכר לפי שעה בבנק, הוא לא פחות מהשכר ברשות האוכלסין.