פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא סיום עבודה בחברת אבטחה בירושלים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
סיום עבודה בחברת אבטחה בירושלים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/09/2013 21:23
שלום. אני עובד בחברת אבטחה בירושלים. תחילת העבודה לפני 9 חודשים. חתמתי על חוזה לשנה עם החברה. בחוזה כתוב שאם אעזוב את החברה בתוך פחות משנה, אצטרך לשלם את הסכום של העלות של הקורס אבטחה שכביכול הם שילמו לי עליו לפי ההפרש של החודשים שנשארו עד סוף החוזה (לדוגמה אם הקורס עלה 6000 ש"ח ואני עוזב אחרי 9 חודשים, אז אצטרך לשלם את ההפרש מ6000 ש"ח על ה3 חודשים שנשארו, שזה יוצא 1500 ש"ח).

לפי החוזה אני עובד לפי שכר של 33.04 ש"ח + תוספת שכר של 2.28 ש"ח כשאני עובד במתקן של רשות האוכלסין במזרח ירושלים (שבו בדר"כ עבדתי).באותו מתקן היו משמרות 24/7. לאחר 5 חודשים שעבדתי בתור מאבטח של רשות האוכלסין הוחלט לפטר אותי מרשות האוכלסין. מאז במשך 4 חודשים עבדתי בכל מיני מתקנים של החברה, בדר"כ במשרדי ממשלה. אני רוצה לעזוב את החברה.

הם מציעים לי לעבוד בבנק לפי שכר של 33.89 ש"ח לשעה ואם אני מסרב ואני רוצה לעזוב את החברה, אז אצטרך לשלם את ההפרש של העלות של הקורס. הם מתכוונים להוריד לי את הסכום מהתלוש משכורת הקרוב. השאלה שלי האם העבודה בבנק נחשבת להרעת תנאים יחסית לעבודה ברשות האוכלסין?

האם הם רשאים להוריד לי את ההפרש של העלות של הקורס אבטחה? האם העובדה שעבדתי בדר"כ במתקן במזרח ירושלים שבו השכר גבוה יותר ויש משמרות 24/7 משפיעה?

בשיחה שהיתה לי עם מנהל הסניף של חברת האבטחה בירושלים הוא אמר לי שזה לא נחשב הרעת תנאים כי זה לא אשמתו שפיטרו אותי מרשות האוכלסין והשכר לפי שעה בבנק, הוא לא פחות מהשכר ברשות האוכלסין.
16/09/2013 08:13
לא נראה שהעבודה בבנק מהווה הרעה בתנאים לאור השכר שם.
ניתן לנסות להגיע להסדר עם החברה ביחס לקנס.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: סיום עבודה בחברת אבטחה בירושלים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ