פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא איומים על ידי המנהל - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
איומים על ידי המנהל - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
16/08/2013 15:50
שלום,
רציתי לדעת אם ניתן לעשות משהו מבחינה משפטית בעקבות המקרה הבא: הגעתי לעבודה ונשלחתי הבייתה כי לא הגעתי עם מדים, כעבור חצי שעה, כאשר ביקשו ממני להגיע שוב וסירבתי עקב ההשפלה מול שאר העובדים ועקב כך שנסיעה נוספת בחזרה הייתה קשה לי מבחינה כספית ודלק, המנהל שלי שלח לי הודעה שמלווה באיומים ובפגיעה בפיצויים שלי . המילים היו עממיות וקשות. בנוסף, כאשר אמרתי שאעביר זאת הלאה למנהל בכיר יותר, המנהל שלי התקשר אליי , פתח את השיחה ב: ״תקשיבי לי יא חתיכת טינופת״ כאשר אמא שלי שןמעת את כל השיחה, והמשיך לאיים ולקלל בנוסף.
שאלתי היא האם אני יכולה לעשות משהו מבחינה משפטית. הרגשתי פגועה ומושפלת. זוהי חברה ענקית! מוכרת מאוד, ולא נראה לי שמנהל צריך לדבר ככה לעובדיו.

תודה מראש.
17/08/2013 17:37
אני ממליץ לך להקליט את השיחה ולהעבירה למשטרה. יש כאן פגיעה בכבוד האדם וחירותו.

השאלה אם אתה רוצה עוד להגיע למקום עבודה כזה? במידה ולא פנה למשטרה, פנה לבוס וכו'.

לפני שאתה עושה זאת כמובן שתן לו הזדמנות כן לחזור בו (תקליט גם את בקשתך ואת תגובתו).

אם לא יעשה זאת תאלץ לפנות לגורמי החוק. אם יכחיש ואין לך הקלטה של כך ועד (שהוא לא בן משפחה קרובה) לא תצליח להוכיח זאת.

נ.ב. אל תנסה להסתמך על עובדים בעבודה כי כולם ינסו לשמור על התחת שלהם שם.

בכל מקרה אם אתה הולך על הדרך המשפטית צפה כי היא תיקח כשנה לכל הפחות.

ולפני כל זה תבקש ממי שאתה יכול מכתב המלצה הדבר יחזק את העניין. אם אין לך מכתב המלצה ואתה מבין שלא תוכל להשיג אין בעיה רק בקורות החיים שלך אל תשכח לא להזכיר את מקום עבודה זה כי הם עלולים להרוס לך כל מקום בו אתה תבקש להתקבל אליו.

לא ידעתי שמשלמים לישראלים כסף כדי שיכולו להשפיל אותם. האם בחוזה היה כתוב שמותר להשפיל אותך? אם הסכמת על כך בהסכמה לא תוכל אולי לתבוע.
17/08/2013 18:14
באפשרותך להקליט שיחות כאמור ובמידת הצורך לפנות לממונים בכירים לצורך בירור ההתנהלות.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: איומים על ידי המנהל - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ