פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא המעסיק הכי גרוע בארץ! - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
המעסיק הכי גרוע בארץ! - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
21/07/2013 15:03
שלום לכולם, אני חושד שהמעסיק שלי מנצל אותי. אני עובד בחברת אבטחה בתחום ליווי טיולים (אני מגיש עזרה ראשונה ומאבטח) בעיקר של בתי ספר, תנועות נוער וכו'.

המעסיק שלי משלם לי לפי יום טיול ולא לפי שעה. התעריף הוא כזה: יום טיול: 200 ש"ח (עד 12 שעות). שעות נוספות רק החל מהשעה ה-12. חצי יום טיול: (6 שעות) 100 ש"ח. - חישוב פשוט מראה שהשכר הוא 16.6 ש"ח לשעה, הרבה מתחת למינימום.

בנוסף, בדרך כלל אני צריך להתייצב בבית ספר או ביעד אחר רחוק מאוד מהבית שלי, שלוקח שעות והרבה כסף בתחבורה ציבורית להגיע אליו. המעסיק מוכן לכסות רק כיוון נסיעה אחד. העבודה הזאת אשכרה עולה לי כסף. זאת ועוד, במידה שאני יוצא רק כמאבטח או רק כמע"ר, התעריף לטיול אפילו יורד. לעיתים נוצר מצב, שעם כל הוצאות הנסיעה והניכויים, יצא לי להרוויח כ-80 ש"ח על 6 שעות עבודה, שכר שהוא בדיחה בכל קנה מידה.

בדרך כלל גם נדרש ממני לעבוד בימי שבת. הבעיה שהוא לכד אותי בסבך של חוזים והתחייבויות, כולל צ'ק ביטחון על סך 2000 ש"ח שמופקד אצלו בדיוק למקרה שבו עובד כמוני יגלה כמה זכויות הוא רומס ויתפטר.

צורת העבודה שלהם היא, להחתים אותי על מסמך עוד לפני שהתחיל ראיון עבודה... ואז לשלוח אותי להכשרה של כ-7 ימים, במהלכה לא קבלתי תשלום וכמובן לא החזרי נסיעות, ואחר כך להחתים אותי על חוזה עוד יותר גדול, שאם אני לא חותם עליו אני מפר את החוזה הקודם, וכו'.

עד היום לא קיבלתי עותק של החוזים השונים. ועוד שאר פרטים שערורייתיים בחוזה, כגון חודשים מסוימים בהם אתה חייב לעבוד כל יום ללא שחרור אף לא ליום אחד, וכו'. ממה שהבנתי, רבים וטובים כבר ניסו לתבוע אותו, לבן אדם יש גיבוי מאוד חזק מקשרים ברשויות וקשרים עם עורכי דין, ותמיד קיבל מה שרצה בסוף. החוזה נגמר עוד כ-5 חודשים, איני יכול להמשיך כך אפילו לא שבוע נוסף, אנא עזרו לי.
21/07/2013 15:17
ניכר כי אכן מדובר בהעסקה בתנאי ניצול.
יש לבדוק בצורה פרטנית מה גובה השכר ביחס לעבודה המבוצעת.
ניתן לפנות לייעוץ עם תלושי שכר לצורך העניין.
משרדנו עומר לרשותך.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: המעסיק הכי גרוע בארץ! - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ