פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא הגבלה מרופא תעסוקתי לפני כניסה לעבודה במשרד החינוך - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
הגבלה מרופא תעסוקתי לפני כניסה לעבודה במשרד החינוך - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
21/07/2013 14:03
אני עובדת במשרד החינוך מאז 2002, עם קביעות. לפני קבלתי לעבודה נבדקתי אצל רופא תעסוקתי, ודיווחתי על קצבת נכות מביטוח לאומי, ועל המגבלה הרפואית שלי. הרופא קבע כי אני כשירה לעבודה, אך עם מגבלה לפי ״סעיף 5״, שלפי הבנתי מגבילה אותי מיציאה לפנסיה רפואית, מכל סיבה רפואית שהיא ב-15 שנה הראשונות שלי לעבודה.
בשנתיים האחרונות, אחרי ששיניתי מקצוע (הפכתי למטפלת באמנות וחיפשתי שיבוץ במקצוע החדש) אני מרגישה שתנאי ההעסקה הורעו מבחינתי ולא מתאימים יותר למגבלה שלי. אני עובדת בישוב מחוץ לעיר המגורים שלי ונדרשת לנסיעות ארוכות. היקף שעות המשרה הורחב על אף ששיעור המשרה נותר כשהיה, בשל רפורמת אופק חדש.
אני חווה קשיים עצומים מול המערכת. הנסיון שלי לשפר את תנאי ההעסקה ולעבור לעבוד בעיר המגורים שלי מתקבל ע״י גורמים שונים במערכת כהצקה מצידי, אומרים לי שאני מקשה על המערכת, שאני מעייפת. על זה כי אני רוצה לקבל משרה באותו היקף (לא יותר, בגלל הנכות), ובעיר מגוריי.
האם אני יכולה לבקש ועדה רפואית עכשיו למרות המגבלה של הרופא התעסוקתי? אני אוטוטו בת 39. מתכננת עוד הריון.
החוק יכול לעזור לי?
תודה, שרית
21/07/2013 14:17
הנך זכאית לבקש וועדה רפואית ולבחון החמרת מצב.
כמו כן, לא ניתן יהיה להרע לך בתנאים בתקופת ההיריון.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: הגבלה מרופא תעסוקתי לפני כניסה לעבודה במשרד החינוך - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ