פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1023
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבירם
19/03/2014 17:24
אישתי חזרה מחופשת לידה, המעסיק אמר לה שאין מספיק עבודה, ולכן היא יכולה לבחור: או להאריך את חופשת הלידה או לעזוב את העבודה... הוא התעשת ואחרי יום אחד יצר עם אישתי קשר טלפוני, הצטער על דבריו וביקש שתחזור מיד לאחר חופשת הלידה, או כאשר תרצה.

היא אכן חזרה (כשבועיים לאחר תום חופשת הלידה), המשיכה לעבוד ובחלוף כחודש וחצי לאחר תום תקופת 60 ימים (מיום חזרתה לעבודה), הוא פיטר אותה. מעבר לכך פוטרה ללא שימוע.

האם המהלך הזה לגיטימי לפי החוק?
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 09:54
אבירם שלום,

הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
עקץ אותה בקיצר
20/03/2014 03:08
הרי אסור לפטר רק אחרי 60 יום עצוב שיש כאלו מעסיקים
סער
20/03/2014 09:11
אבירם, אתם צריכים לקחת עורך דין ולהגיש תביעה. לאישה אחרי לידה יש זכויות לפי החוק והמעסיק שלה לא יכול לעשות מה שמתחשק לו!! בית הדין לעבודה מאד מקפיד בעניינים כאלה, ובטח שבמקרה כמו שלכם אם התנהגות בעייתית כל כך של המעסיק......לא לוותר!
כנרת
20/03/2014 09:36
הי, רציתי לברר אם עבדתי במקום עבודה מהתאריך 7-3-2013 עד לתאריך 28-2-14
האם אין לי זכאות לדמי הבראה? התלוש משכורת שקיבלתי זה המשכורת ה12 שלי ובגלל חוסר של 7 ימים אני לא זכאית לקבל?
בתלוש של פברואר כתוב שנת ותק -שנה
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 09:53
אין המעסיק מחויב בתשלום דמי הבראה בנסיבות אלו.
דמי הבראה משולמים לאחר שנת עבודה קלנדרית.
יעלי
19/03/2014 12:53
שלום רב
לפני 7 חודשים לערך התחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי. לפני יומיים המנהל זימן אותי לפגישה ודרש ממני להחזיר כספים תוך שהוא מציג לי שמנהלת החשבונות טעתה ושבעצם שולם לי כל הזמן הזה ערך שעה גבוה יותר מי מה שנכתב בחוזה.
האם זה חוקי לדרוש מעובדת להחזר כספים שנובעת מטעות של המעסיק?
נגב
20/03/2014 09:31
בטח שזה חוקי. באותו מצב הפוך, אם היית מגלה ששילמו לך פחות בגלל טעות היית מבקש את הפרשי השכר המגיעים לך. אם היתה טעות לרעת המעסיק, מן הראוי והצודק שהכסף יוחזר
שולה
19/03/2014 18:04
נאמר לי במקום עבודתי כי על מנת לקבל ימי מחלה החל מיום המחלה הראשון חובה עליי לספק תעודת מחלה המפרטת את האבחון (ולא כזו בה רשום "המחלה מתועדת בתיק הרפואי").
האם אכן אסור לי לשמור על פרטיות בעניין זה?
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 09:03
אין חובה לשלם על יום המחלה הראשון לפי החוק, אלא עם כן סוכם אחרת עם המעסיק.
תקנה 14
אליאב
19/03/2014 19:00
שלום רב , ברצוני לדעת האם תקנה 14 לחוק פיצוי פיטורים תקפה לעובד שמתפטר ולא חתום על הסכם עבודה אישי. אני עובד שכיר במפעל ייצור באזור התעשיה ציפורי בגליל מאז שנת 1999. תודה .
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 09:02
שי לבדוק זאת בהתאם לצו הרחבה שחל באותו ענף, ובאם הצו כולל בתוכו את סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אזי, הוא חל לגביך.
אורלי
19/03/2014 19:37
אני עובדת כבר 3 שנים בחברה מסויימת, כמה שאלות:

-הגשתי פיטורין לאחר 3 שנים אני חייבת להם חודש לפני עזיבה, נכון?

-דבר נוסף, בחברה שלנו יש משמרות, ויש משחקים עם השעות במשמרת-

כמה שעות אני חייבת לתת להם במשך שבוע שלם מתוך ההתחייבות של החודש? בחברה שעבדתי בה 3 שנים מודעים לכך שהתחלתי משרה חדשה בהיקף של משרה מלאה מ-8:00-17:00 והם שמים לי משמרות לפעמים 6:00-12:00\ שעות ערב שזה מתנגש עם העבודה החדשה ולמחרת אני עובדת בוקר מוקדם ועל מנת שאגיע זה ממש גורם לי לתסכול, טרטור ועייפות , אני רוצה לסיים איתם יפה- מה עליי לעשות ומה החוק לגביי זה?
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 09:00
התשובה היא כן, עלייך ליתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.
כעקרון את אמורה לתת אותם משמרות בהן נהגת לעבוד קודם לכן אך מוטב להגיע להבנות עם המעסיק.
מה אחרי?
תומר
19/03/2014 22:38
אחרי מתן טפסי התביעה בבית הדין לעבודה, מהו השלב הבא וכמה זמן זה לוקח??
תודה!
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:57
תומר,

על הצד השני להגיש כתב הגנה תוך 30 ימים.
דוד
19/03/2014 18:01
חייבים לי שני בתי עסק כבר יותר משנה משכורת ואני חייל ולא משנה כמה אני רודף אחריהם ולא משנה כמה הם אומרים לי שזה בטיפול הם מסננים אותי ושום דבר לא עוזר
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:52
יש לפנות במכתב דרישה לתשלום שכר ובאם אין מנוס להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
משי
19/03/2014 17:48
אני עוברת טיפולי פוריות. רציתי לדעת לגבי החופשת מחלה שאני אמורה לקבל אחרי טיפול, מה מספר הימים עפ״י חוק?

אני עובדת בעבודה לפי משמרות. בכלליות הייתי מעוניינת לדעת מהן הזכויות שלי בתקופה הזאת של הטיפולים. המעסיקה שלי לא מקבלת את זה שאני בטיפולי פוריות - זה פשוט לא מעניין אותה. פניתי למועצת הפועלים בעיר שלי אך הם לא נתנו לי שום מענה או עזרה.

אני מקווה שכאן אוכל לקבל הסבר לגבי הזכויות שלי בתקופה הזאת - שאינה קלה מבחינה פיזית ונפשית.

תודה - משי
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:49
תשלום עבור ימי ההעדרות בגין טיפולי פוריות יהיה רק אם לעובד ימי מחלה צבורים לזכותו.
בתקופת ההעדרות בגין טיפולי הפוריות ובמשך 150 לאחר מכן אסור למעביד לפטר את העובדת או לפגוע בשכרה, אלא בהיתר משר התמ"ת.
יסקו
19/03/2014 17:19
אני יודע שהחוק אומר כי אם עובד חזר למקום העבודה בתוך תקופה של 6 חודשים מיום שהפסיק לעבוד, נשמר רצף הזכויות שלו בעבודה ולא מתאפס. רציתי לדעת (לא מצאתי תשובה באתר) האם יש משמעות לשאלה האם העובד פוטר או התפטר לעניין זה?

תודה על העזרה
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:46
כל עוד אין נתק של 6 חודשים, אזי הותק לא נקטע.
מאיה
19/03/2014 17:08
שלום רב
חזרתי מחופשת לידה לאחר חצי שנה,במהלך החצי שנה קרו שני דברים.

הראשון הוא שעבדתי מהבית חצי שנה,(ללא תשלום) והשני הוא כי תחום המוצר שאותו אני מנהלת בחברה מגיע לקיצו (דבר שקרה בזמן חופשת הלידה) בסוף יולי. נכון לעכשיו החברה הציע לי משרה מתחילת אוגוסט כאשת מכירות כלומר שינוי תפקיד ממנהל מוצר לאיש מכירות, תוך הבטחה כי המשכורת שלי לא תיפגע.

אני סרבתי לתפקיד היות שמדובר בתפקיד שאיננו תואם ליכולתי להשכלתי ולנסיוני.

השאלה היא האם החברה מחוייבת להציע לי תפקיד שהוא מקביל לניהול מוצר? אולי בכלל הם רוצים לגרום לי שאני אעזוב מרצוני.
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:42
מאיה שלום,
אין החברה רשאית לפגוע בתפקידך במשך 60 יום מחזרתך מחופשת הלידה.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
איליה
19/03/2014 17:04
אני צריך הסבר לגבי חוזה עבודה חדש שקיבלתי היום. לדוגמה: 5.1: תקופת העסקתו של העובד על פי חוזה זה הינו למשך זמן בלתי קצוב.

מה זה אומר לגבי?

5.3.: על אף האמור בהסכם זה לעיל, ולהלן, תהיה החברה רשאית לפטר את העובד ללא הודעה מוקדמת או תשלום דמי הודעה מוקדמת, בקרות כל אחד או יותר מן המקרים המפורטים להלן: ...

אני לא בטוח שבאמת מותר לפטר בלי הודעה מוקדמת?!

אשמח לקבל חוות דעת בנושא.
עו"ד אריק שלו
20/03/2014 08:40
אליהו שלום,

החוזה הינו לתקופה לא מוגדרת ופיטורים בלא הוגעה מוקדמת נעשים במקרים קיצוניים וחריגים ביותר.
ליהיא ג
19/03/2014 17:10
שלום רב,

אני מעסיקה בביתי עוזרת בית שהחלה את עבודתה לפני כשנה. היא מגיעה אלינו פעם בשבועיים למשך 5 שעות.

1) האם בתום שנת העסקה אני מחוייבת לתת לה ימי חופשה בתשלום ואם כן כמה ימים?

2) האם פרט לימי חופשה בתשלום מגיעות לה ממני זכויות נוספות?

3) ושאלה אחרונה: אנו שוקלים לעבור למתכונת העסקה של פעם בשבוע. כמה ימי חופשה יגיעו לה במקרה כזה בתום שנת העסקה?
תודה רבה!
דנה
19/03/2014 17:05
ביום שישי הקרוב ב21/3 מתקיים מירוץ בירושלים וכל העיר תהיה חסומה.

הקווים המגיעים למקום עבודתי לא יעבדו ביום הזה (ביררתי מול אגד והעירייה) ובכל זאת המנהלת שלי דורשת שאגיע. מבחינתה שאצעד ברגל.

כל הרחוב יהיה סגור באותו יום ולא תהיה גישה לרכבים. האם היא יכולה לפטר אותי במידה ואסרב להגיע?
נדב
19/03/2014 16:01
אני חייל, ועבדתי במאפיה במשך חודשיים בסך כל השעות 181. העוסקתי בשחור כי כנראה זה יותר חסכוני לו או לא יודע למה, ויש לי אישור עבודה קבוע בשל היחידה שאני נמצא בה.

קיבלתי ממנו באמצא העבודה כמה מקדמות וכשסיימתי והגשתי את הדו"ח הסופי שאני הכנתי, הוא התחיל למרוח אותי עם הכסף.

כל פעם הוא היה מסנן או אומר שהוא יחזור אליי עד שיום אחד הגעתי למקום ותפסתי אותו שם והוא אמר לי שאני ייתן לו עוד כמה ימים לארגן את הכסף.

עבר שבוע ואבא שלי צלצל אליו כשידענו שהוא שם והוא פשוט אמר לי שיש לי בעיה בשעות ושהוא רוצה לשבת על זה ושהוא לא מוכן לשלם את המשכורת שמגיעה לי.

מה אפשר לעשות עם כזה דבר והאם זה משתלם?!
עורך דין ארז כהן
19/03/2014 16:52
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.
נורית
19/03/2014 15:58
עבדתי 4 שנים כעובדת שכירה אצל אותו מעביד והוא טוען שאין לו תקציב לשלם לי פיצויים פוטרתי ביום 12.12.2013 מה עלי לעשות בנדון? אני יודעת שהעסק שלו בקשיים כלכליים, אבל אחקי 13 שנים זה המון כסף שמגיע לי....

לתשובתכם אודה
עורך דין ארז כהן
19/03/2014 16:51
הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו בפרטים המופיעים מטה לצורך סיוע בנושא.
שלי
19/03/2014 14:33
הנני עובדת 15 שנה באותה חברה. עד עכשיו קיבלנו תשלום מלא עבור ימי מחלה. החל מהחודש הודיעו לנו שהתשלום יעשה על פי חוק. ( יום ראשון לא משולם ושני ושלישי 50% ). החודש יורידו לי שכר בגין ימי מחלה. האם אוכל לתבוע החזר ההורדה
עורך דין ארז כהן
19/03/2014 14:40
לא תוכלי לתבוע החזר בגין ההורדה אך תוכלי להתנגד לשינוי זה ולהתריע בטרם התפטרות כדין מפוטרת בגין הרעה בתנאים.
משרד
סיוון
19/03/2014 14:26
במהלך השבוע דיברתי עם אחד הנציגים שלכם לגבי בעיה שלי בעבודה, כמו כן שאלתי אותו ״למה אתם לא עונים על חלק מהשאלות?״ הוא ענה לי שאתם משתדלים לענות לכולם,אבל יש שאלות שפשוט צפות כל פעם מחדש,אבל אתם תשתדלו למצוא לזה פיתרון.אז אני רואה שעדיין יש המון שאלות לא פתורות,אני מציעה שתכינו דף ״שאלות ותשובות חוזרות״ (האייטל לא משהו,אבל אני סומכת עליכם) ותפרסמו שם את התשובה של כל שאלה שנשאלה יותר מפעמיים. זה פשוט לעשות ויקל על משתתפי הפורום.
RE: משרד
מערכת אתר זכוי...
19/03/2014 14:34
היי סיוון

תודה על פנייתך.

אנחנו מטפלים מדי יום במאות בפניות שמגיעות לצוות הניהול של פורטל זכויות העובדים ועושים ככל שביכולתינו על מנת לתת מענה והתייחסות כל פונה. לגבי השאלות בפורום, ישנם לפחות 3 עורכי דין שעונים לשאלות הגולשים וכם כאן - אנחנו עושים הכל על מנת לתת מענה מהיר ומלא.

קיבלנו את המלצתך במלואה ואנו שוקלים אותה בחיוב. תודה!

יום מוצלח.
אוהד
19/03/2014 14:29
שלום רב.

אני עובד שכיר (משמרות) במסעדת בר הופעות בת"א כחמש שנים ואני עובד שכיר כמובן. לאחר שרות מילואים של 13 יום הגשתי את תופס ימי המילואים למעסיקי, נכון להיום (חודשיים אחרי) לא קיבלתי את התשלום על ימי המילואים הללו, וביטוח לאומי השיב שטרם נתקבלה תביעה מהמעסיק.

מנהל המקום טען בפני שעד שלא יקבלו את התשלום מביטוח לאומי לא יעבירו לו אותו. ראוי לציין שכל שרות מילואים שנקראתי אליו הסתכם באותה אודיסאה של פניות ולאחר חודשים רבים התקבל התשלום. האם זאת התנהלות חוקית?
איך דברים אמורים לפעול לפי החוק?

תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
19/03/2014 14:31
אוהד שלום,

הדבר לא תקין.
על המעסיק לשלם לך בגין ימי המילואים ולאחר מכן לקבל החזר מביטוח הלאומי.
י.ש
19/03/2014 13:57
שלום אשתי עובדת דואר ישראל, לדברי המנהלים שלה, יש להם הסכם קיבוצי שכל עובד חייב לתרום יום עבודה נוסף בכל שלושה חודשים מעבר למשרה שלו ללא תשלום, כלומר...המשרה מוגדרת חמישה ימים בשבוע, אז פעם בשלשה חודשים העובד צריך לעבוד ביום שישי חינם, ללא תמורה.

האם זה חוקי? אציין כי ההנהלה לא מאשרת לעובדים לפנות לוועד. אודה לתשובה במייל אודה לתשובה בהקדם, וכמו כן לא להעביר לדואר ישראל פרטים על המתלונן. תודה
עו"ד אריק שלו
19/03/2014 14:07
הדבר לא חוקי.
עובד זכאי לתשלום שכר בגין עבודה שהינו מבצע.
מלי
19/03/2014 13:59
שלום. אני לא יודעת אם הפנייה אמורה להיות אליכם.אבל יש לי שאלה. אני מתחילה לעבוד כסייעת תיגבור בגן לחינוך מיוחד.האם אני אמורה לקבל 23 שקל לשעה? זה מה שרוצים לתת לי. או שבגלל שזה חינוך מיחוד אני צריכה לקבל יותר לפי הסכם כלשהו של עובדים בתחום הזה? תודה מלי
עו"ד אריק שלו
19/03/2014 14:05
יש לבדוק בהתאם לצו הרחבה/הסכם קיבוצי שחל באותו ענף.
דימיטרי
19/03/2014 13:50
אני תושב אורנית והחברה שעבדה בישוב הפסידה במכרז לאבטחה. מבחינתי יש הרעת תנאים כי איפה שאני יכול לעבוד זה באריאל וזאת נסיעה ארוכה שאין לי הסעות למקום העבודה כפי שהחברה התחייבה. בנוסף כתוב שאם אצא לפני תום החוזה אצטרך לשלם עלות הכשרה של עד 16,000 שקל. האם אוכל לעזוב ללא כל קנס ומבלי להפר חוזה?
עו"ד אריק שלו
19/03/2014 14:04
במשך כמה זמן הנך מועסק?
שאלה
אבי
19/03/2014 12:22
אתם מתעלמים מהרבה שאלות,אם אלו שאלות שכבר נשאלו בעבר כמה פעמים,אני מציע שתעשו ״העתק הדבק״ לאותן תשובות. חוץ מזה,אתם עושים עבודת קודש (:
אורי אלומה
17/03/2014 17:03
אני עובד גלובאלי ובמסגרת תפקידי, אני לעיתים מבצע פעילות מחוץ למקום העבודה במהלך היום ועל כן לא יכול להחתים יציאה. האם המעביד יכול לדרוש ממני להחתים יציאה כאשר אני יוצא מהמפעל לפעילות האמורה? אני טוען כלפיו שזה בלתי אפשרי מאחר ואם קורה לי משהו במהלך הפעילות אני לא מכוסה.
עו"ד אורנה שמריהו
19/03/2014 11:08
ניתן להגדיר את ההחתמה "יציאה בתפקיד".
אשת קבע
19/03/2014 10:59
שלום רב,
אני אשת קבע, כרגע בחלת לאחר חלד.
החוזה שלי אמור להסתיים ביוני ואילו צהל דורש ממני להאריך שירות (כמובן במשרה מלאה) בכדי שיוכל למלא את 60 הימים בהם אסור לו לפתר לאחר לידה
חזזרהב לעבודה כרגע לא אפשרית מבחינתי ולכן צהל דורש ממני לחתום על פיטורין מרצון.
אני מבינה שדבר שכזה יגרור פגיעה בזכויות הפיצויים שלי וביכולת שלי לחתום אבטלה.
מה אוכל לעשות בכדי לא להפגע?
תודה
עו"ד אורנה שמריהו
19/03/2014 11:07
היות וההתפטרות שלך הינה בגין טיפול בילד, פיצויי הפיטורים לא יפגעו, אך לא תהיי זכאית לדמי לידה במשך 90 ימים מיום התפטרותך לטיפול בילד.
יצחק
19/03/2014 10:17
ברצוני לגלות אוזן מדוע לדעתי מעמד המורים בישראל ירוד . לצערי גם אני לפני שנכנסי לתפקידי כמורה בתיכון ראיתי במורה איזה שהוא אדם שצריך לספק לי את מה שאני רוצה מבחינה לימודית לי ולילדים שלע טתמיד היה לי משהו רע לבגיד כליהם .

אולם לאחר שנכנסתי לתפקידי הבנתי הרבה יותר ממה שחשבתי לצערי היום המורה בישראל ירוד במעמדו מכיוון שהוא בא סה"כ לספק לעצמו מקור פרנסה ולא כי הוא רואה ערך בחינוך נכון לא יש מספיק מורים שבאמת החינוך והצלחת התלמיד בבגרות נפשית ואנטלקטואלית כדי דידע להתמודד אם כל זימוני החיים. כל אדם שעובד בעבודה היא דורשת ממנו להיות כמה שיותר שלם עם הרעיון של התפקיד אותו הוא מקיים וביותר הדבר חשוב כאשר מדובר בחינוך שבזה תלוי כל עתיד ילדינו וכל פניה של החברה כולה בעתיד על כן מי שרוצה שיתייחסו אליו בכבוד צריך גם הוא להיות אחד שראוי לכבדו. והלואי וכולנו נהיה חברה אשר מתייחסת אל חינוך ילדינו וילדי הציבור בכלל בכבוד הראוי
ישראל
19/03/2014 09:14
אני עובד לילה מתחיל משמרת ב 22:30 ומסיים בבוקר ב7:00 כמה מגיע לי לשעה .
2:כתוב בתלוש ניצול העדרויות -30 מינוס 30 מה זה
עו''ד אריק שלו
19/03/2014 10:07
הנך זכאי לשעות נוספות לאחר 7 שעות עבודה, היות ומדובר בעבודת לילה.
אסף
18/03/2014 18:55
שלום ,
האם יש צורך בתקופת הקפאה בין יציאה לפנסיה להמשך עבודה באותו מקום עבודה? אם כן מה אורך התקופה?
תודה
רז
18/03/2014 17:41
עזבתי את חברת השמירה אחרי חצי שנה,לפני תום תקופת ההתחייבות. הם קנסו אותי בכ 1,000 ₪,ביקשתי מהם לראות הוכחה לעלות הקורס,כדי לראות שגובה הקנס תואם לתקופה שכן עבדתי,הם מסרבים בתוקף להציג בפני מסמך מקורי או עם חותמת נאמן למקור,בו כתובה עלות הקורס לחברה. מה עלי לעשות?
שירן
17/03/2014 20:39
שלום,
אני עובדת 9 חודשים במקום עבודתי. (אני בהריון חודש 4) לפני חודש החליטו שאת המקום בו אני יושבת יקצו לעובד אחר, ואני כל יום צריכה לבוא לעבודה ולחפש מקום ישיבה .(פשוט לחכות ולראות מי לא מגיע לעבודה היום) האם זה תקין מבחינה חוקית?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ