ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
חל"ת 27/06/2018
קרן
27/06/2018 21:07
קרן 27/06/2018 21:07
שלום , אני עובדת משרד הבריאות. אני שוקלת לצאת לחל"ת של 3 חודשים עקב שחיקה בעבודה. אם אתפטר בתום שלושת החודשים, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה?
RE: חל"ת 28/06/2018
עורך דין
28/06/2018 09:18
עורך דין 28/06/2018 09:18
שלום קרן

כמובן שתיהיה לך זכות לקבל דמי אבטלה רק שתאלצי לחכות 90 יום ממועד ההתפטרות ועד למועד הזכאות.

בהצלחה
משה
27/06/2018 22:36
משה 27/06/2018 22:36
עבודה ראשונה של עולה חדשה בארץ. בחוזה המעסיק מתחייב לשלם פנסיה מסוף החודש השלישי (ולא מסוף החודש השישי!).
בפועל, כנראה עקב רשלנות, המעסיק לא שלח מעולם את הטפסים לחברת הפנסיה כך שהקופה לא נפתחה. בשבוע הבא היא עוברת לחברה אחרת, כאשר אין לה קרן פנסיה פעילה.
1. האם המעסיק מחויב לשלם פנסיה ע"פ החוזה או ע"פ חוק (מהחודש הרביעי או מהחודש השביעי?)?
2. מה ניתן לעשות כעת? היא מפסידה שישה חודשים במשרה הבאה והפסידה שלושה בקודמת.

תודה רבה!
עורך דין
28/06/2018 09:17
עורך דין 28/06/2018 09:17
שלום משה

המעסיק מחוייב לכבד את חוזה העבודה ולפעול לפי הכתוב בחוזה. ניתן לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו להעביר כספים לקרן הפנסיה כפי שחוזה העבודה מחייב אותו.

בהצלחה
אריה
27/06/2018 22:38
אריה 27/06/2018 22:38
ערב טוב לכולם.
שאלתי היא כזו:נגשתי לאחת מחברות האוטובוסים כדי ללמוד על חשבונם על אוטובוס וכמובן להתחייב לאחר מכן לכמה זמן שצריך.
הבקשה הוגשה דרכם כלומר כל התהליך עם הטופס הירוק,עברתי את כל המבחנים אבל לצערי דבר אחד מונע ממני לגשת להתחיל ללמוד באותו מקום וזה טופס שנקרא:"טופס העסקה במוסד"
אני רוצה להבין:הרי כשהטופס הירוק נשלח למשרד התחבורה,בין היתר הוא גם נשלח למשטרת ישראל נכון?
אז אם כן הרי בטופס הירוק רשום בבירור מהי הבקשה ולאיזה סוג כלי רכב שזה רכב ציבורי
אז אם כבר מדוע המשטרה אישרה לי הוצאת רשיון אוטובוס כשידוע להם שיחד עם זאת אני אצטרך גם את "טופס העסקה במוסד"?
האם אני יכול לערער על כך כדי שיינתן לי הטופס ההוא?
עורך דין
28/06/2018 09:16
עורך דין 28/06/2018 09:16
שלום אריה

אני מציע שתנסה לפנות לעד העובדים בחברת האוטובוסים, שכן הם לבטח בקיאים בנהלי העבודה ובכל הנוגעי לטופסולוגיה. הנושאים שהעלת פחות רלוונטיים לתחום דיני העבודה.

בהצלחה
דיאנה
27/06/2018 16:10
דיאנה 27/06/2018 16:10
עובד בחוזה גלובלי אשר מקבל X משכורת עבור משרה מלאה על פי חוק. במידה והעובד לא הגיע לשעות החודשיות, האם המעסיק רשאי לקזז לו מימי החופשה? קראתי פס"ד שאסור לקזז מימי החופשה בשל היעדרות עובד בעבר, אך לא מוצאת אותו יותר. אשמח להפניה לחוק ולסעיף הספציפי.
נטע
27/06/2018 16:10
נטע 27/06/2018 16:10
היי, ילדתי ב17.1 ויש לי ותק של שנתיים במקום העבודה (סגרתי שנתיים במהלך 15 השבועות של חופשת הלידה אז הבנתי שהוותק נצבר)

קראתי שאני רשאית להאריך את החופשה ברבע שנה עבור כל שנת ותק, משמע 6 חודשים מעבר ל 15 שבועות בתשלום.

האם נכון הדבר? מה בנוגע לזכויות שלי בעבודה? משהו יכול להיפגש כתוצאה מהארכה זו?

תודה
סימה
27/06/2018 16:09
סימה 27/06/2018 16:09
המצב הוא כזה : מקום העבודה הוא חברה מסויימת אשר מעניקה שירות לחברות תקשורת גדולות.

השאלה האם במידה וחברת תקשורת ספציפית בוחרת לסיים את ההתקשרות מול החברה הישירה שמעסיקה את העובד זו סיבה לפיטוריו? או שמא יש למצוא לעובד תעסוקה בנושא אחר בתוך החברה ?

אציין שהוותק של העובד הינו שנה ו8 חודשים.

סיבת שיחת השימוע כפי שמצויין על גבי הזימון הינה עקב סיום ההעסקה של חברה תקשרות x מול המעסיק הישיר .
סבטלנה
27/06/2018 14:00
סבטלנה 27/06/2018 14:00
שלום.שנתיים לאחר ניתוח עקב פריצת דיסק בצוואר,חזרתי לעבוד לאחר 9 חודשי שיקום למשרה חלקית.העבודה שלי במשרד מול מחשב,עקב הישיבה מול מחשב לאחרונה המצב החמיר והחלטתי להתפטר.יש לי נכות מביטוח לאומי-תאונת עבודה שהניתוח בעקבותיה.יש בפנסיה ביטוח אי כושר.האם הערכת רופא תעסוקתי מספיקה כדי להתפטר עם שמירה על קצבת א י כושר?לכמה שנים זה יהיה בתוקף?תודה מראש
יהלום
27/06/2018 12:43
יהלום 27/06/2018 12:43
שלום רב
האם מותר למעסיק לחייב אותי לקחת רכב ליסינג צמוד ולשלם עליו מכיסי?
דור
27/06/2018 08:56
דור 27/06/2018 08:56
שלום רב,
האם מעסיק יכול שלא לאשר לי יציאה לחו"ל גם אם נמסרה הודעה מוקדמת של כ3 שבועות?
וגם כשאר מצאתי מחליף ליום שאני אחסיר עקב הנסיעה?
אסי
27/06/2018 03:26
אסי 27/06/2018 03:26
אני עובד בחברה בישראל שמשמשת כמרכז פיתוח לחברה בחו"ל.
לאחרונה, החליטה החברה, כי אין הצדקה להחזיק מחלקת פיתוח והחליטה למכור אותנו לחברה אחרת בארץ שעוסקת באותו התחום.
אנחנו היינו חברה קטנה בת 12 עובדים. רוב העובדים פוטרו ונשארנו רק 4 שנבחרו להיתמזג בחברה החדשה.
יש לי הרגשה שבחברה החדשה רק רוצים לשאוב מאיתנו את הידע ולפטר אותנו.
החברה שלנו כבר לא יכולה להתקיים בפני עצמה עם 4 עובדים וברור שהמכירה תתרחש בקרוב.

השאלות שלי:

1) האם בשלב זה כבר מותר להיתפטר בשל חילופי מעבידים או שאני חייב להמתין עד המכירה בפועל ? יצויין כי עובדי מפתח כבר פוטרו והמכירה היא בלתי נמנעת.

2) בחוזה רכב רשום כי אם אני מתפטר, אז אשלח קנס עבור החזרת הרכב מוקדם לחברת הליסינג. האם במקרה כזה אהיה חייב בתשלום הקנס ?

תודה
אסי
אודליה
26/06/2018 23:32
אודליה 26/06/2018 23:32
היי לכולם
עבדתי בחברה גדולה שהחלה בהליך פירוק באמצע פברואר השנה וסיימתי עבודתי בסוף מאי. (מאמצע פברואר עד סוף מאי תחת הנאמנים).
בתקופת הנאמנים משכורות שולמו רגיל ואף נגבו כספים מהעובדים לפנסיה.
במעקב מול חברת הביטוח מסתבר שאין כספים שהופרשו מהנאמנים לפנסיה למרות שבמחלקת שכר (העובדים שעדיין נותנים מענה חלקי) טוענים שכל ההפרשות נעשו כתיקנם ויש לחזור ולבדוק מול חברת הביטוח.
ושוב בחברת הביטוח טוענים שלא נתקבלו כספים לתקופה המדוברת.
הפינג פונג הזה נמשך כבר יותר מחודש ואינני יודעת מי הגורם המשפטי שאמור לטפל בסיטואציה הזאת?
הבעיה היא של עוד עשרות עובדים שקרנות הפנסיה שלהם באותה חברה , ועובדים שמבוטחים בחברות אחרות ההפרשות נתקבלו כתיקנם.
בחברת הביטוח לא ניתן לקבל מענה מהמחלקה המשפטית והטירטור והחוסר וודאות לא נגמר.

חשוב לציין שאנו כעובדים התאגדנו לייצוג משפטי גורף והעו"ד שמייצג אותנו בתיק טוען שנמסר לו מהנאמנים שהופרשו כספים וגם הוא מפנה אותנו לחברת הביטוח.

נקודה נוספת לחידוד:
כבר בחצי שנה שלפני הליך הפירוק (חצי שנה לפני פברואר),
החברה לא הפרישה כספים לפנסיה לכלל העובדים וגם הטיפול בנושא הזה נותר ללא מענה מול חברת הביטוח!
וכידוע לנו חברת הביטוח צריכה להגיש תביעה בשמנו לקבלת הכספים.

שאלתי היא:
מה עלינו לעשות העובדים? מי הגורם הנכון לקבלת התשובות ולהתחלת הליך לקבלת הכספים? ואיך גורמים לחברת הביטוח להתחיל לספק תשובות ולטפל בנו?

מודה מראש לכל העונה
ד.ח
26/06/2018 23:30
ד.ח 26/06/2018 23:30
בתחילת החודש התחלתי עבודה חדשה.עוד בראיון עבודה אמרתי להם שאני עוזבת מקום עבודה מסודר וקבוע. ביום חמישי שעבר לצערי התאשפזתי ל5 ימים עקב בדיקה נשית. אתמול חזרתי לעבודה וביקשתי לצאת מוקדם יותר כי עדיין לא הרגשתי טוב. היום הגעתי לעבודה כרגיל.
במהלך היום המנהלת שלי קראה לי ואמרה כי אנחנו עכשיו עושות שימוע עקב מצב כלכלי לא טוב של החברה ועליהם לצמצם עובדים. מיד בסיום השימוע קיבלתי מכתב פיטורין והלכתי הביתה.
שסיפרתי את זה לאמא שלי ובעלי מיד שניהם אמרו כי זה קשור לאשפוז ולא צימצום.
האם יש עילה לתביעה?
הרי חברה כל כך גדולה יודעת שאין כסף ואי אפשר להעסיק עובדים חדשים. קצת תמוה בעיניי שעכשיו הגיעו למסקנה הזו.
סיון
26/06/2018 23:29
סיון 26/06/2018 23:29
הלנת פיצוי פיטורין ..
עובד שעבד בעבודה תשע שנים וקיבל מכתב פיטורין וזה הנוסח : פוטר עכב אי התאמה לאחר שינויים ארגוניים )
תחילה נאמר שאם הוא ירצה לעזוב אז הוא יקבל את הכל .. (אז הוא הלך על ההצעה )
לאחר שקיבל את המכתב פיטורין נאמר לו שמקזזים לו 15,000 שקלים מכספיי הפיצויים מכיוון שהוא רצה ללכת (בעל העסק טוען שהוא לא זוכר שאמר שיתן את כל מה שמגיע וטוענים שהם עשו לו טובה בשביל שיוכל לחתום בלשכה) .
עכשיו שאלת ההלנת פיצויים ...
המזכירה שהיתה אמורה לפנות לפניקס לא העבירה טופס 161 ולכן יש עיכוב שחרור הפיצויים
פוטר ב-10/4 והיום -26/6 .
אין לו עניין להכנס לתביעות וכו' ..אבל כן מעוניין לפנות בצורה מחושבת ולבקש את הפיצויים המלאים לאחר שקיבל מכתב פיטורין שבו נכתב -אי התאמה עכב שינויים ארגוניים .
מבחינת החוק .. מה מגיע ? מה לא מגיע? האם באמת הוא יכול לבקש את הפיצויים המלאים מהמעסיק? האם יש הלנת פיצויים על אי שליחת טופס 161?

תודה
א.א
26/06/2018 21:57
א.א 26/06/2018 21:57
שלום רב. יש לי שאלה בדיני עבודה.

אשמח אם מישהו בקצרה יוכל לעשות לי סדר בנושא הבא: אני עובדת שעתית במקום שעובד 24 שעות ביממה. לפי שכר מינימום (28.50 שח לשעה), כאשר בלילה / שבתות וחגים משולמים אחוזים בהתאם.

בחודשיים האחרונים לחלק מהצוות העלו את השכר ל29.12 שח לשעה ואצל החלק השני זה נשאר לפי 28.50 שח.

לאחר פניה למחלקת שכר בנושא קיבלנו תשובה כי העובדים אשר להם העלו את השכר הם אלה שהגיעו לכ99% משרה בממוצע ב12 חודשים האחרונים.
מדובר בעובדים עם וותק שונה אחד מהשני, גם כאלה שעובדים חודשים בודדים בלבד.

השאלה האם זה אכן מה שאומר החוק בנושא?

איך מחליטים מי יקבל 28.5 ש"ח ומי 29.12?
בתודה מראש.
שני
26/06/2018 20:21
שני 26/06/2018 20:21
היי

בחוזה עבודה שלי קיים סעיף של מענק התמדה אשר לא הולך לתנאים סוציאלים בגובה 2000 שקלים בחודש
במידה ואיני נשארת לכל התקופה (36 חודשים) עלי להחזיר את המענק עבור כל חודש שעבדתי.

כלומר אם אני בוותק של שנה עלי להחזיר 2000 שח עבור 12 חודשים (24 א)

האם זה חוקי? ונחשב כתקופה סבירה לחייב להתמדת עובד?
ואיך הם אמורים לנכות את הסכום שכן הוא נכנס למשכורת כל חודש ברוטו (כלומר היה לי ניכוי מס עליו)

תודה מראש!
שחר
26/06/2018 15:48
שחר 26/06/2018 15:48
הי, אשמח לתשובה מעורך דין לגבי ניכוי ימי מחלה.

אני עובדת ב3 מקומות עבודה סה״כ 5 ימים בשבוע. קיבלתי חופשת מחלה של 9 ימים. באחד ממקומות העבודה, בו אני עובדת יומיים בשבוע כעובדת שעתית הם מתעקשים לנכות לי את כל תשעת הימים. כלומר, מתוך 9 ימים אלו אני עובדת שם רק יומיים ככה שינכו לי תשעה ימים וישלמו לי רק על יומיים.

יש לציין שבמקומות העבודה האחרים זה לא קורה ומנכים לי באופן יחסי לפי ימי העבודה.

הם מתעקשים שלפי החוק זה מה שהם אמורים לעשות, אני יודעת מבירורים שלי שזה לא נכון. מי צודק?
בתאל
26/06/2018 15:47
בתאל 26/06/2018 15:47
צהריים טובים,

בשנת 2015 עבדתי אצל מעסיק (עסק פרטי) 4 חודשים, ישר אחרי שסיימתי עבודה במקום אחר.

לפני תלושי המשכורת שלי ולפי בדיקה של סוכנת ביטוח - לא הופרשו לי דמי פנסיה למרות שהייתה לי קופה פעילה.

**אציין שעבדתי בתור מנהלת משרד שלו ועשיתי גם את חישובי המשכורות לי ולשאר העובדים אך התלושים הונפקו ע"י מנהלת חשבונות שעבדנו איתה.

כשפניתי אליה היום היא טוענת שאני צריכה לפנות אליו וכל עוד היא לא קיבלה בעבר הוראה (כל שכן עכשיו) אין שום סיבה שהיא תעשה מה שלא אומרים לה לעשות.

בעל העסק לא מבין גדול בכל העניינים והוא ממש חאפר. אם אפנה אליו לא בטוח שזה יגמר ככ טוב..

הבנתי שהוא מחוייב להפריש לי על התקופה ההיא + ריבית 3 שנים אחורה על הלנת שכר.

האם עלי לפתוח ישר בתביעה? איך הולך התהליך בעניין שכזה?
א.ד
25/06/2018 10:36
א.ד 25/06/2018 10:36
התחלתי לעבוד במקום חדש במאי השנה ואני עתידה ללדת בנובמבר.

כלומר, 6 חודשי עבודה בסך הכל.

שאלותיי הן:

לכמה זמן חלת המעסיק יכול להגביל אותי(שאחריו לא ישמר לי התפקיד והתנאים) ? כלומר, מעבר ל15 שבועות אני מעוניינת להישאר עוד כמה שבועות בבית, האם אני מוגבלת לפי הזמן שאני עובדת במקום עבודתי?

לגבי ביטוח לאומי והתשלום לביטוח, בחופשת הלידה בתשלום משולם על ידי המעסיק? מה לגבי מספר שבועות החלת שאקח? מי ישלם?

הפרשות לתנאים סוציאליים בזמן החופשה בתשלום ובחלת? האם ישולמו כרגיל?

לגבי דמי הלידה, המחשבונים שיש באתר של ביטוח לאומי הם מראים סכום בנטו או ברוטו? האם זה יהיה הסכום הסופי או שינוכו ממנו עוד דברים כמו מיסים?

מתי מקבלים את דמי הלידה? ומתי אפשר להגיש תביעה לקבלתם?

תודה
עורך דין
26/06/2018 14:22
עורך דין 26/06/2018 14:22
שלום לך

יש באתר זה, תחת "נשים" בתפריט הראשי המופיע בראש על עמוד, מספר רב של מדריכים מפורטים וחשובים מאד, המסבירים את כל הזכויות של נשים במהלך חודשי ההריון, לאורך חופשת הלידה ולאחריה - כולל כמובן מדריך מפורט המסביר בפרטי פרטים אודות האפשרות להאריך את חופשת הלידה שלך.

מאחר ושאלת שאלות רבות וברור כי את צמאה למידע החשוב, אוכל רק להמליץ לך לקורא את המדריכים המעניינים.

בהצלחה
ב.ת
26/06/2018 08:19
ב.ת 26/06/2018 08:19
שלום רב,

פונה לעו"ד לדיני עבודה.

היה לי שימוע. מעבר למעסיק שלי היו אתו עוד אנשים: יועץ משפטים, אדם ממשאבי אנוש והמזכירה שלו שהייתה בפינת עבודה שלה (אותו חדר) אני לא ידעתי שהם אמורים להיות. חשבתי רק אני והמעסיק (מודה נלחצתי קצת מכמות האנשים).

כמו כן, המעסיק לא נתן לי לדבר, חוץ מלומר מה הסיבה שלא הגעתי לעבודה. סיים את השיחה "את מפוטרת, סיימת פה"

אמרתי לו שזה הרבה מעבר לכך, ושזה שימוע והוא לא מאפשר לי לדבר בכלל.

אמר שמעתי מה הסיבה שלא באת. זהו את סיימת פה וביקש ממני לצאת (אם היד).

האם הייתי אמורה לדעת מי יהיה נוכח בשימוע? האם ההליך עצמו חוקי? פשוט הרגשתי שלא דיברתי, שלא ניתנה לי ההזדמנות לומר את טענותיי.

הרגשתי שהוא כבר קבל החלטה וכלל הנראה זו הייתה הסיבה שהאנשים הללו שציינתי היו אתו. (היה לי ברור כמה ימים לפני)
עורך דין
26/06/2018 11:56
עורך דין 26/06/2018 11:56
שלום לך

על פניו הליך השימוע לא התנהל כשורה שכן את אמורה לקבל זכות דיבור על מנת להגיב לכל טענה המועלת כנגדך ולאחר השימוע המעסיק אמור לשקול את הדברים שנאמרו במהלך השימוע לפני שהוא מקבל החלטה לגבי פיטורים שלך. לא ברור כמה זמן עבדת במקום העבודה ולכן לא בטוח אם יש הצדקה כלכלית בהגשת תביעה במקרה כזה.

בהצלחה
קרן
24/06/2018 17:59
קרן 24/06/2018 17:59
כל החצי שנה האחרונה במקום עבודתי לא הופרשה לי פנסיה למרות שיש לי קרן, כי הסבירו לי שהיא לא פעילה כי לא הייתי בארץ שנתיים ולא הפקדתי אליה כסף זמן רב.
עכשיו אני מעוניינת להסדיר את זה... מה חובתו של המעסיק שלי? האם עליו לשלם לי רטרואקטיבית ולאפס את ההפרשות על כל התקופה שעברה כי בעיקרון יש לי קרן פנסיה או שבגלל שהקרן לא פעילה זה כאילו שאין לי והוא מחוייב להתחיל לשלם רק אחרי חצי שנה?
עורך דין
26/06/2018 11:26
עורך דין 26/06/2018 11:26
שלום קרן

המעסיק אמור להפריש עבורך כספים לפנסיה 3 חודשים לאחר תחילת העסקתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך, זאת בהנחה שהיתה לך קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העסקתך. אם לא הופרשו כספים, פני אל המעסיק בכתב ודרשי ממנו לעשות זאת בהקדם.

בהצלחה
קובי
24/06/2018 17:58
קובי 24/06/2018 17:58
היי,

רציתי לדעת לגבי זכויותיהם של עובדים להפסקה בעבודת דלפק ומטבח בסגנון של אוכל מהיר.

העבודה היא עבודת משמרות שמחושבת לפי שעה, וניתן לעבוד כל יום בשבוע חוץ משבת עצמה (מוצ"ש ניתן)
כמה זמן ניתן להעסיק אותם ברצף? כמה זמן הפסקה מגיע להם? האם המעסיק אמור לשלם לעובד כאשר הוא בהפסקה? האם הם מוגדרים כעובדי כפיים?

שאלה נוספת- במקרה שאין לעובד תחבורה ציבורית בסוף שעות העבודה (שעות הלילה) האם המעסיק אמור לשלם לו על מונית?

תודה לעונים.
עורך דין
26/06/2018 11:25
עורך דין 26/06/2018 11:25
שלום קובי

כמובן שמגיע לעובדי מטבח הפסקות וזאת בהחלט עבודת כפיים. יש באתר זה כתבה המפורטת המסבירה בדיוק מתי מגיעות הפסקות לעובדים ולפי אילו כללים. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
מאבטח
26/06/2018 09:15
מאבטח 26/06/2018 09:15
שלום וברכה,
אני עובד בחברת שמירה(צוות 5) שהמשטרה מחייבת אותם שאנחנו נדווח כניסה ויציאה באפליקציית clock2go.
במקרה ושכחתי לסמן יציאה אז המשטרה לא משלמת לחברה והחברה לא משלמת לי.
קרה לי מקרה ששכחתי לסמן יציאה ולא רוצים לשלם לי עבור יום עבודה שלם שעבדתי. האם זה חוקי?
עורך דין
26/06/2018 11:16
עורך דין 26/06/2018 11:16
שלום לך

על פניו על המעסיק לשלם לך בכל מקרה עבור כל שעה ובעבור כל יום עבודה. גם אם עשית טעות ושכחת לעשות שימוש באפליקציה של המעקב אחר שעות העבודה. מאידך, עליך להקפיד ולפעול בהתאם לנהלי החברה.

בהצלחה
אילנה דוידוב
26/06/2018 09:47
אילנה דוידוב 26/06/2018 09:47
הנני עובדת כבר שנתיים בחברה פרטית גדולה בפריסה ארצית, עבדתי עם מנהל בכיר בחברה אשר היה מרוצה ממני מאוד ולמרות שעזב אנו נמצאים בקשר טוב, לפני חצי שנה הגיע מנהל אחר במקומו אשר מהיום הראשון מתעמר בי ומדבר אליי לא יפה, זה משפיע עליי מאוד בכל פן אפשרי, ממש לפני כחודש ביקשתי לעבור תפקיד ולא נתנו לי אופציה כזאת, כמו כן הודעתי על הריון, כרגע המנהל שלי דורש לפטר אותי ודורש גם לקבל מסמכים בנוגע להריון שלי, האם זה מקובל? האם זכותו לבקש זאת? מה אני עושהההה?
עורך דין
26/06/2018 11:15
עורך דין 26/06/2018 11:15
שלום אילנה

לאור הדברים שאת מתארת רצוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את המקרה לעומק. השתדלי לתעד כל מגע עם המנהל מעתה והלאה, אם אפשר להקליט אותו - מה טוב. אם לא, תעדי בכתב כל התרחשות כולל תאריך, שעה ושמות עדים אם ישנם.

פני לעורך דין בהקדם.

בהצלחה
הודיה
26/06/2018 10:30
הודיה 26/06/2018 10:30
אני לקראת סיום חופשת לידה ועברתי דירה מביתר עילית לבית שמש כאשר מקום העבודה בירושלים... אני עובדת על 85 אחוז משרה ואני רוצה לעבור לעבודה בבית שמש למשרה מלאה איך אני יכולה לקבל את הפיצויים כשאני מתפטרת כי פשוט הנסיעות שורפות לי באזור 3 שעות הלוך וחזור יחד.
2 שאלות
1 האם זה נחשב לי לטיפול בילד כי מצד אחד אני רוצה להרחיב את השעות...
2 אם תקף לי המעבר דירה כי ביתר עילית נדמה לי נקראת התנחלות ובית שמש נקראת אזור פיתוח...
תודה רבה
עורך דין
26/06/2018 11:07
עורך דין 26/06/2018 11:07
שלום הודיה

אם תבחרי להתפטר לצורך טיפול בילד ומיד לאחר מכאן תתחילי עבודה חדשה, תצטרכי להיות מסוגלת להוכיח כי המשרה החדשה מאפשרת לך באופן אוביקטיבי להיות יותר זמן עם הילד שלך. זה הכלל.

בהצלחה
תמיר
26/06/2018 08:23
תמיר 26/06/2018 08:23
היי,

בעוד חודשיים אסגור שנה במקום עבודה.

מתוך השנה הזו, 6 חודשים ראשונים היו במתכונת של החלפה לחופשת לידה. לאחר 6 החודשים הראשונים, הוחתמתי על חוזה העסקה רגיל (ללא הגבלת זמן).

בהתייחס לדמי הבראה -

האם על פי חוק חייבים לתת לי אותם, כי עבדתי שנה במקום, או שהם יכולים להגיד שאני מועסק רשמית רק 6 חודשים (מאז שחתמתי על החוזה ללא הגבלת הזמן) ולא לשלם אותם?

אודה על עזרתכם
(בעיקר, הפנייה לסעיף בחוק תעזור)
גל
26/06/2018 08:05
גל 26/06/2018 08:05
האם לפי החוק אני מחוייבת תוך יומיים מרגע ההתפטרות להחזיר כלי ירייה ארגוני?

התפטרתי ממקום עבודה אתמול, וביקשתי להגיע להחזיר את הציוד ואת הנשק.

המנהל אומר שהוא מגיע לסניף רק מחר בטווח שעות מאוד מצומצם (שעתיים וחצי) שאני לא יכולה להגיע באותו טווח בגלל לימודים. הוא טוען כי אם לא אגיע באותו זמן, הוא יאלץ לערב גורמים משטרתיים.

ניסיתי למצוא איתו זמן אחר להביא את הנשק לסניף אבל הוא לא מוכן לשמוע או לנסות להגיע להסכם לגבי השעות. האם זה חוקי?
גלעד
26/06/2018 07:58
גלעד 26/06/2018 07:58
אהלן,

אני עובד מהבית. לא עצמאי, אלא שכיר של חברה.

אם אני לא טועה, המעסיק מחויב לתת ארוחה אחת ביום עבודה מלא (נכון?)

בגלל שאני עובד בבית, איך מתבטאת הזכות הזאת? תוספת למשכורת?

יש עוד דברים שייחודיים לשכיר מהבית ולא במשרד עם כל הפסיליטיז וכו?

תודה רבה
מ.נ
26/06/2018 07:56
מ.נ 26/06/2018 07:56
ילדתי לפני 5.5 חודשים.
הודעתי לפני חודש שאני לא חוזרת לעבודה עקב מעבר למקום מגורים אחר מרוחק ממקום העבודה יותר מ40 ק"מ. (מאז הבוס לא דיבר איתי ולא חתמתי על שום טופס). מקום העבודה במרכז ואנחנו עוברים לדרום.
הבעיה היא כזאת:
בת.ז. כתוב שאני גרה באזור ירושלים (מקום מגורי הורי). בפועל אנחנו גרים במושב במרכז. ועל תלושי המשכורת שלי כתוב שאני גרה בכתובת ברמת גן, מקום מגורי ההורים של בעלי כי לשם נשלחים המכתבים שלנו. העבודה הנוכחית נמצאת באור יהודה.

ואנחנו עוברים לדרום.

השאלות שלי:

1. מאיזה תאריך לכתוב לעבודה שאני מתפטרת? מסיום החופשת לידה? או מהיום שבו הודעתי על עזיבה?

2. לאיפה אני צריכה עכשיו ללכת לחתום אבטלה? לירושלים לפי הת.ז. שלי?

3. איפה אני צריכה לחתום אחרי המעבר דירה? אחרי המעבר דירה אשנה את הכתובת בת.ז. למקום החדש.

תודה רבה!
רונית
26/06/2018 07:55
רונית 26/06/2018 07:55
שלום אני בחופשת לידה לפני סיום חוזה בעבודה ועומדת בפני התלבטות כלכלית
ב3 המשכורות האחרונות שילמו לי בונוס גבוה ואחזקת רכב
המידה ואחזור לעבודה ל60 ימים כמו שחוייב המעסיק ארד למשכורת בבסיסית.

על כן כני מתלבטת בין שתי אופציות:
1. להשאר בבית עם הילדה ולא לחזור
עלי לדעת לפי מה מחושבת קצבת ביטוח לאומי . מה נכלל : בונוסים,נסיעות, אחזקת רכב וכו..
שכן אם נכללים כל הדברים הללו כדאי לי להשאר בבית
2.במידה ולא נכללים הנל אני יכולה להשתמש בימי המחלה שלי (בעיות בגב אחרי לידה)

שאלה נוספת היא לגבי תקופת צינון בעטוח לאומי. באם המעסיק לא יסכים לתת מכתב פיטורין כעת למרות שהסתיים החוזה בחרף החוק שמחייב להשיב לעבודה ל60 ימים.

האם ביטוח לאומי יכול להתחשב ולהבין שבחרתי להשאר כרגע בבית עם ביתי וכן לתת לי לחתום מהרגע הראשון בלא תקופת צינון?

ובכלל האם יש דברים נוספים שתוכלו להאיר שלא אפגע מהמעסיק או אפסיד כספים שמגיעים לי?

אשמח לתגובתכם
תודה רבה
אבי
25/06/2018 19:52
אבי 25/06/2018 19:52
יום טוב
אחד שהיה לו אירוע רפואי והחסיר כמה ימים מעבודה.
ושוב בא לעבוד יומיים שלשה כי חשב שחזר לעצמו ,ושוב חש חולשה והחסיר עוד כמה ימים , והרופא רשם לו סיק על כל התקופה כי טען שזה קשור לאירוע הרפואי
האם מה שהגיע לעבוד יוימיים באמצע מחלק את התקופה ל2
וכל פעם יצטרך לחכות 4 ימים כדי שיקבל 100%?
וכן מה עם השעות שכן עבד?
תודה