היי
ביצעתי
ראיון עבודה מול מחלקת משאבי אנוש ומול המחלקה הישירה שלי. בכל מפגש מקדים דיברנו בין היתר על עבודה
מהבית. הנושא לא תועד
בחוזה העבודה האישי אבל כעבור מס׳ חודשים, לאחר הכשרה, התחלתי לעבוד מהבית כמו יתר המחלקה שלי. נכון להיום קרוב ל3 שנים שאני עובד במתכונת בה מידי שבוע יש לי יום עבודה קבוע מהבית.
לאחרונה בעקבות התפתחויות עסקיות, הסכמתי לחתום על ״קבע״ בדבר קבלת מימון לקורס וכמו כן תוספת
שכר. בעל פה גם שוחח איתי על הוספת יום עבודה מהבית, גמישות בשעות העבודה משום שהמשרה מאפשרת וכדומה.
מס׳ שבועות אחרי החתימה, מנכ״ל החברה החליט שאין יותר עבודה מהבית, בשורה התחתונה ״כי הוא לא מאמין בזה״ ומול המנהל הישיר שלי הוסבר לי כי לא תהיה יותר עבודה מהבית לאלתר, כשהעליתי את הנושא שמדובר בתנאי עבודה לכל דבר שהייתי מודע אליו מתהליך ההתגייסות לעבודה ועד היום - עבורי מדובר בתנאי העסקה מובן מאליו, ואילו מנגד הוא טוען שמדובר בצ׳ופר ותו לא. אני מרגיש שדברים נעשים כעת בחוסר
תום לב ואני לא מעוניין להמשיך הלאה עם ביצוע הקורס וההתייחסות, שכן למרות הלבטים, לא תכננתי שייקחו ממני את האפשרות לעבוד מהבית, בכלל תכננתי לגמישות לאחר ההתפתחות העסקית (מעבר לתפקיד חדש) ואני כרגע בצומת מאוד לא נעימה. קדימה אני לא רואה את עצמי ממשיך לעבוד במקום עבודה שמריע לי את התנאים, אבל אני כבול כי הם קידמו רכש/מימון קורס שאמור להתחיל בקרוב. אני לא רוצה לשלם
קנס בעקבות ביטול הקורס במועד מאוחר/התפטרות בעקבות
הרעת תנאים - האם יש לי מה לעשות בנוגע לזה? אשתף כי בעבר החתימו אותי על הרעת תנאים, בעקבות
הסכם קיבוצי, במשך כשנתיים הייתי זכאי לימי
מחלה מהיום הראשון, כדי לעשות סדר אצלם אמרו לי שאני חייב לחתום על הרעת התנאים הזו, שאין מנוס, ונתנו לי סוג של פתרון עקיף (לבקש אישור מהמנהל הישיר, במקום שאהיה זכאי לזה בהתאם לתנאי החוזה שלי) משום שלא הייתה לי ברירה חתמתי והמשכתי הלאה. אני לא מעוניין לאפשר להם בכל פעם לקחת ממני עוד
זכויות בין אם הם מעוגנים בחוזה העסקה או שהם חלק משגרת העבודה והתנאים שאני מקבל בפועל במשך השנים האחרונות.
אשמח לכל עזרה בנושא על מנת להבין האם יש משהו שאני יכול לעשות, האם בעקבות החתימה על ״קבע״ בעקבות מימון הקורס הקרוב אני מחויב כעת להישאר לעבוד בחברה שנתיים, לבצע את הקורס לקידום המקצועי ולהישאר בלי עבודה מהבית יותר?