ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
13/05/2020 09:58
מור 13/05/2020 09:58
1. האם מותר למעסיק לעשות שימוע פתע ללא הודעה מוקדמת לפני ולאחר מסירת מכתב פיטורים? לדוגמה: המעסיק קרא לי למשרדו וערך לי שימוע מהיום להיום.
2. האם חובה לחתום על השימוע בתום סוף השימוע? לדוגמה: נערך לי שימוע בע"פ ובכתב ע"י המעסיק והוא רשם הכל במחשב והדפיס ודרש ממני לחתום ידנית כדי להעביר את זה אח"כ למנכ"ל בחזרה במחשב אך הוא עצמו (המעסיק=עורך השימוע) סירב לחתום בטענה שמספיק שנכתבו המילים "מוסכם שהעובד כך וכך..."
3. האם אפשר לערער על פיטורים שנעשו במרמה ובהטעיית העובד? לדוגמה: המעסיק פיטר עובד וותיק מתוך 29 עובדים, והכניס/קיבל במקומו מייד עובד חדש ללא ניסיון וללא צבירת ימי וותק מינימליים. כל העובדים האחרים הוצאו לחל"ת ואף אחד מהם לא פוטר. תשובתו היחידה של המנכ"ל לפיטורים הייתה משבר הקורונה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פיטורים ושימוע בצל הקורונה - 3 שאלות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה