ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
30/06/2018 09:08
גיל 30/06/2018 09:08
שלום רב,

אמי הגיעה לגיל פרישה לאחרונה והתברר לה כי המפעל בו הועסקה לא הפריש במשך תשעת החודשים הראשונים של עבודתה (אפריל 95'-ינואר 96') את חלקו לקרן הפנסיה כמו גם את חלקה (ראוי לציין שאמי עולה חדשה בתקופה ההיא ואינה בקיאה בענייני הפנסיה וכיוצ"ב).
כעת ומשנודע הדבר לאמי, פנתה לרואת החשבון של המפעל שכרגע "מסבנת" אותה בתואנה כי חישוב הריביות מסובך ולכן היא זקוקה לעוד זמן (למעלה מחודשיים מהפנייה הראשונית).

מספר שאלות אשר אודה להייחסותן:
1. קראתי כי קיימת התיישנות על הלנה מסוג זה (שלהבנתי חלה במקרה הנ"ל לאור העובדה כי מדובר על תקופה של למעלה מ-20 שנה). האם זה פוגע בזכותה לדרוש את הכסף אל מול המפעל (קרי: למפעל קיימת תואנה להתנערות מהנושא)? או שמדובר על התיישנות בכל הקשור למיצוי הדין במישור המשפטי?

2. היות ובתקופה הנ"ל לא נוכה משכר אמי התשלום הנדרש ממנה גם כן, האם הריביות וההצמדות הנדרשות לתשלום מוכלות גם עליה או היות והאחריות על הפרשת הכספים היא של המעסיק, אזי הוא ישא בעלות כלל הריביות (שלו ושלה)?

3. האם יש טעם לפנות לקרן הפנסיה בנושא ולדרוש ממנה למצות את הדין אל מול המפעל? (בהתחשב בהתיישנות החלה על המקרה).

4. במידה והכספים יועברו במלואם לקרן הפנסיה, האם חלה על קרן הפנסיה מחויבות לחשב את השכר המהוון (הריביות שאבדו עקב אי העברת הכספים בזמן) ולעדכן בהתאם את הסכום שצברה אמי במהלך שנות עבודה בהתאם?

תודה רבה(!!) מראש,
גיל

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: הלנת הפרשות מעסיק עובד לקרן הפנסיה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה