ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
30/03/2017 14:18
Gypsy Man 30/03/2017 14:18
בתחילת שנת 2016 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש המרוחק 56 ק"מ ממקום מגורי. המעביד מודע למקום מגורי המרוחק ממקום העבודה. המעביד מסדיר הסעה מנקודת איסוף לעבודה וחזרה. מרחק נקודת האיסוף ממקום מגורי הוא 23 ק"מ, וממקום העבודה הוא 33 ק"מ. בכל יום עבודה נסעתי מהבית לנקודת האיסוף וחזרתי ממנה לבית בתחבורה ציבורית, מרחק של 23 ק"מ (X2).
בחוזה עבודה אישי לא נכתב שהמעביד ישלם או לא ישלם הוצאות נסיעה יומיות הלוך חזור מנקודת האיסוף. בכל יום עבודה נאלצתי לנסוע בדרכים כולל פקקים יומיומיים, זמן המתנה בתחנות אוטובוס בחום, בקור, בגשם, ברוח ובשמש כ-4 שעות.
1. האם לפי החוק המעביד חייב לשלם לי החזרי נסיעות בעבור כל התקופה בה נסעתי בתחבורה ציבורית הלוך וחזור מהבית לנקודת האיסוף של המעביד?
2. במידה ועל פי חוק המעביד חייב, האם אני יכול לדרוש מהמעביד החזרי נסיעות לפי סכום עלות כולל ששילמתי עבור כרטיסיות נסיעה וכרטיסי חופשי חודשי של אותם חודשים?
3. האם אני צריך להציג למעביד את הקבלות של הנסיעות או מספיק שאני כותב סכום כולל של הוצאות הנסיעה בתחבורה ציבורית?
4. האם לפי החוק על המעביד לשלם לי בנוסף גם עבור השעות שנאלצתי להיות בדרכים?

תודה מראש,
אזרח מוטרד

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: החזרי נסיעות מהמעביד - פורום זכויות העובד ודיני עבודה